چالشهای اپل برای ساخت هدست واقعیت ترکیبی فاش شد
اپل از سال ۲۰۱۵ روند توسعهی اولین هدست واقعیت ترکیبی خود را آغاز کرده است ولی طی این سالها برای این پروژه با چالشهای متعددی روبرو شده است. حالا سایت معتبر The Information در یک گزارش مفصل به تعداد زیادی از این چالشها پرداخته است.
این سایت برای نوشتن گزارش با ۱۰ نفر از افرادی که درگیر این پروژه بودهاند، مصاحبه کرده است. در این گزارش آمده که اعضای هیئت مدیره اپل مرتبا مدلهای اولیهی این هدست را تست میکردند تا ببینند چه امکاناتی را ارائه میدهند. منابع آگاه میگویند مدلهای اولیه در حقیقت مبتنی بر هدستهایی مانند HTC Vive و هدستهای دیگر شرکتها بودند. گفته میشود یکی از این هدستها آنقدر سنگین بوده که بدون استفاده از سیستم کمکی برای کاهش فشار، امکان قرار دادن آن بر روی سر اعضای هیئت مدیره وجود نداشته است.
اگرچه این گجتها چندان جذاب و پیشرفته نبودند، اما در نهایت هیئت مدیره اپل متقاعد شدند که برای پیشبرد این پروژه سرمایهگذاری بیشتری صورت بگیرد. از سوی دیگر هیئت مدیره این شرکت نگران فعالیت فیسبوک در این حوزه هم بودهاند. در ادامه چالشهای فنی دردسرهای زیادی برای اپل ایجاد کرده است. با وجود اینکه استیو جابز در پروژهی آیفون به شدت فعال بود، اما تیم کوک در زمینهی پروژهی هدست واقعیت ترکیبی فعالیت چندانی ندارد.
به عنوان مثال او به ندرت بر اقدامات تیم توسعهی این هدست نظارت میکند. همچنین از آنجایی که تیم کوک توجه زیادی به این تیم نشان نمیدهد، برای جذب نیروهای متخصص نسبت به تیمهای مک و آیفون در اولویت پایینتری قرار دارند. همچنین باید به چالشهای ایجاد شده از طرف جانی آیو، مدیر سابق طراحی محصولات اپل، هم اشاره کنیم. زمانی که تیم توسعهی این محصول در اول راه قرار داشتند، تیم آقای آیو با این پروژه مخالفت میکردند زیرا بر این باور بودند که چنین هدستی مناسب استفادهی طولانیمدت نخواهد بود.
تیم آقای آیو میگفتند که یک هدست واقعیت مجازی منجر به قطع ارتباط فرد با محیط اطراف میشود و به همین خاطر کاربران علاقهی زیادی به استفاده از آن نخواهند داشت. در راستای همین نگرانیها، تیم توسعهی هدست پیشنهاد کردند که در این گجت تعدادی دوربین تعبیه شود تا کاربران بتوانند محیط اطراف خود را مشاهده کنند. اما در نهایت قابلیتی که مورد توجه طراحان قرار گرفت، نمایش چشمها و حالت چهره بر روی یک نمایشگر در بخش بیرونی هدست بود.
در سال ۲۰۱۹ هم جانی آیو با ساخت هدستی که به یک ایستگاه سختافزاری جداگانه نیاز دارد، کاملا مخالفت کرد. به همین خاطر این تیم تصمیم گرفت تمرکز خود را روی ساخت یک هدست واقعیت ترکیبی با توان کمتر ولی با استقلال بیشتر معطوف کرد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، در این هدست دو چیپست تعبیه شده که یکی از آنها قابل مقایسه با تراشههای M1 پرو استفاده شده در مکبوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی است. به نظر میرسد تا سال ۲۰۲۳ شاهد رونمایی از این هدست خواهیم بود و بدون شک تا آن زمان جزئیات بیشتری از آن فاش خواهد شد.
منبع: MacRumors