سیاست ردیابی اپلیکیشن اپل ۱۰ میلیون دلار به شبکه‌های اجتماعی ضرر زده است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

تحقیقات و بررسی فایننشال تایمز نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی نظیر اسنپ‌چت، فیسبوک، توییتر و یوتیوب حدود ۹.۸۵ میلیارد دلار از درآمد خود را به دنبال تغییرات سیاست‌های اپل در حفظ حریم خصوصی از دست داده‌اند. سال گذشته، اپل از سیاست شفافیت ردیابی اپلیکیشن (ATT) خود رونمایی کرد که طبق آن اپلیکیشن‌ها را ملزم می‌کند تا برای ردیابی داده‌های کاربران اجازه بگیرند.

سیاست شفافیت ردیابی اپلیکیشن اپل که از آوریل امسال (اردیبهشت ۱۴۰۰) اجرایی شده، نحوه ردیابی داده‌های کاربران را تغییر داده است. فیسبوک هم در واکنش نسبت به این سیاست شرکت اپل، آن را با استفاده تبلیغات روزنامه‌ای مورد انتقاد خود قرار داد. گزارش فایننشال تایمز نشان می‌دهد که چرا رهبران این شرکت از چنین تغییر سیاستی انتقاد می‌کردند. طبق این گزارش، فیسبوک در مقایسه با سایر پلتفرم های اجتماعی بیشترین ضرر مالی را متحمل شده است. علاوه‌بر فیسبوک، اسنپ‌چت هم ضرر مالی زیادی کرده چرا که تبلیغات آن وابستگی شدیدی به گوشی‌های هوشمند دارند.

سیاست اپل

مشاور فناوری اطلاعات، «اریک سوفر» می‌گوید بعضی از شرکت‌ها که متحمل ضرر مالی سنگینی از تغییر سیاست اپل شدند، علی الخصوص فیسبوک، باید زیرساخت‌های جدیدی ایجاد کنند که این کار حداقل یک سالی زمان می‌برد. ابزار و بسترهای جدید باید از پایه توسعه پیدا کرده و بطور گسترده مورد آزمایش قرار بگیرند تا برای کاربران بتوانند بهترین استفاده را از کار با آن‌ها ببرند.

سیاست جدید اپل، پلتفرم‌های اجتماعی و سایر برنامه‌ها را مجبور می‌کند تا در تبلیغات خود خلاقیت بیشتری به خرج دهند. برای اینکار تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند می‌توانند بیشتر روی دستگاه‌های اندرویدی تمرکز کنند یا اینکه در کسب‌وکار تبلیغات اپل سرمایه‌گذاری کنند، تجارتی که قانون خود اپل را زیر پا می‌گذارد و داده‌های کاربران را بدون اطلاع آن‌ها مشابه اپلیکیشن‌های ثالث جمع‌آوری می‌کند. شرکت‌هایی مانند فیسبوک برای درآمدزایی وابستگی شدیدی به جمع‌آوری داده‌های کاربران دارند.

همانطور که قطعا اطلاع دارید، شرکت فیسبوک نام خود را به متا تغییر داده است. به گفته زاکربرگ، این نام نشان‌دهنده ماهیت این کمپانی و آینده‌ای است که می‌خواهد بسازد. این نام نشان‌دهنده عملکرد جاه‌طلبانه این کمپانی برای حضور در دنیایی فراتر از شبکه‌های اجتماعی است. فیسبوک نام متا را با توجه به عبارت متاورس انتخاب کرده است که نشان‌دهنده دنیایی مجازی برای کار و بازی به حساب می‌آید. این شرکت به‌طور ویژه روی متاورس تمرکز کرده و از سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در حوزه واقعیت مجازی و افزوده خبر داده است. فیسبوک همچنین به دنبال جذب ۱۰ هزار نیرو در اتحادیه اروپا برای کار روی چنین پروژه‌ای است، بنابراین چنین تغییر نامی چندان عجیب نبود.

برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که چنین تغییری مشابه تغییر نام گوگل در سال ۲۰۱۵ خواهد بود که از تشکیل یک کمپانی مادر به نام آلفابت خبر داد و خودش یکی از زیرمجموعه‌های آن شد. یکی دیگر از دلایل این موضوع می‌تواند انتقاد از این شرکت توسط قانون‌گذاران و سیاستمداران کشورهای مختلف و همچنین کاهش اعتماد کاربران به فیسبوک باشد. با این تغییر نام، احتمالا تمام شرکت‌های تحت مالکیت فیسبوک مانند اینستاگرام، واتس‌اپ و آکیولس زیرمجموعه متا می‌شوند. متاورس یک دنیای دیجیتال یا مجازی است که در آن افراد با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و امکان کار و همچنین انجام بازی‌های مختلف وجود دارد. شرکت‌های مختلفی در این زمینه فعالیت می‌کنند و حالا فیسبوک می‌خواهد با قدرت بالایی در این حوزه حضور داشته باشد که تغییر نامش هم از چنین هدفی خبر می‌دهد.

منبع: TheVerge

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X