گوشیهای اندرویدی ۲۰۲۲ شاید شبیه آیفون باشند
اینطور که به نظر میرسد، سازندگان گوشیهای اندرویدی از یک سال قبل تاکنون بیشتر از هر سال دیگری مشخصههای ظاهری و قابلیتهای گوشیهای آیفون را در ساخت محصولات خود بکار بردهاند که از جملهی این موارد میتوان به طراحی تخت و شارژر مغناطیسی مگسیف اشاره کرد. اما ظاهرا این شباهتها قرار است در سال جاری بیشتر و بیشتر شود.
این مقاله نظر شخصی نویسندهی منبع را هم شامل میشود و ممکن است همه با گفتههای وی موافق نباشند.
اگرچه اپل هم تلاش کرد تا گوشیهای آیفون را از لحاظ قابلیتها، طراحی و به طور کلی بسیاری موارد دیگر تا حدودی شبیه به برخی از گوشیهای اندرویدی طراحی کند اما در این مطلب قصد داریم به عکس این موضوع، یعنی شباهت گوشیهای اندرویدی به آیفون بپردازیم. همانطور که اشاره شد، سازندگان گوشیهای اندرویدی (برخی از آنها) تلاش کردند گوشیهای خود را با گوشههای تخت طراحی کنند که در آیفون ۱۲ و ۱۳ شاهد چنین طراحی هستیم. اما به نظر میرسد امسال تعداد گوشیهایی که قرار است با چنین طراحی راهی بازار شوند رو به افزایش است.
اولین گوشی اندرویدی که با گوشههای تخت طراحی و راهی بازار شد، هواوی نوا 8SE بود که با دیدن گوشههای آن، کاربر کاملا متوجهی طراحی آشنای این گوشی میشد. در واقع آیفون ۱۲ ک در سال ۲۰۲۰ راهی بازار شد هم دقیقا از چنین طراحی بهره میبرد. گوشی بعدی هم موتو Edge 20 و بعد از آن هم رینو ۶ 5G بودند که از گوشههای تخت بهره میبردند.
البته تعداد این گوشیها به اتمام نرسیده است. در واقع بهتر است بگوییم تازه شروع شده است. شیائومی هم میانردههای جدید خود را با همین طراحی راهی بازار کرد که از جمله این موارد میتوان به ردمی نوت ۱۱ اشاره کرد که به احتمال بسیار زیاد یکی از محبوبترین گوشیهای سال هم خواهد شد. اوپو رینو ۷ که به عنوان جانشین رینو ۶ 5G تولید شد، وانپلاس نورد N20 5G و ریلمی GT 2 پرو هم جز همین دسته از محصولات قرار میگیرند که از لحاظ طراحی گوشهها به آیفون شباهت دارند.
یک سری از برندهای ناشناخته هم که شاید اسم آنها را شنیده باشید یا نباشید به این طراحی تمایل پیدا کردند. از جمله این شرکتها میتوان به تکنو اشاره کرد که در ساخت گوشی کامن ۱۸ پریمیر از این طراحی بهره برد. البته نباید فقط شرکتهای چینی را با لفظ کپیکار خطاب کنیم چرا که پیش از آنها شرکت ژاپنی شارپ هم در تولید گوشی Aquos Wish از چنین طراحی استفاده کرد.
سامسونگ هم میانهی خوبی با این طراحی دارد
اما در میان این شرکتها، نام شرکت بزرگی مثل سامسونگ هم به چشم میخورد. در واقع ممکن است متوجهی این موضوع نشده باشید چرا که شرکت کرهای غالبا گوشیهایش را با گوشههای منحنی طراحی میکند و همین موضوع هم یکی از نقاط قوت گوشیهای این شرکت (به دید شخصی) به حساب میآید. اما این شرکت هم یک گوشی با طراحی تخت گوشهها در سبد محصولاتش دارد که اتفاقا پرچمدار اخیر آن هم به حساب میآید.
در رابطه با گلکسی زد فلیپ ۳ صحبت میکنیم. محصولی که به عنوان گوشی تاشوی مقرون به صرفهی سامسونگ راهی بازار شد و توانست نظر مثبت خیلی از کاربران کرهای و بینالمللی را نیز به خود جلب کند. این گوشی هم اگر با دقت به آن نگاه کنید میتوانید ببینید که گوشههای نسبتا تختی دارد. البته شاید همچنان یک انحنا وجود داشته باشد اما اگر آن را با نسل قبل یا به صورت کلی گوشیهای دیگر سامسونگ مقایسه کنید متوجه میشوید که تا چه اندازه فریم آن تختتر شده است.
اما به نظر میرسد این تمام ماجرا نیست. چرا که شرکت کرهای میخواهد گلکسی S22 و S22 پلاس را که پرچمداران مورد انتظار آن هم به حساب میآیند با چنین طراحی تولید و روانهی بازار کند. البته اگرچه گلکسیهای مورد انتظار از نمای پشتی کاملا به نسل گذشتهی خود یعنی سری گلکسی S21 شباهت دارند اما وقتی از گوشهها به آنها نگاه میکنید متوجه میشوید که به شکل محسوسی فریم این گوشیها تختتر به نظر میرسد. البته آنچه که مبنای این ادعای ما در رابطه با سری گلکسی S22 است، تصاویری است که پیش از این از این سری منتشر شده که حتی در یک ویدیو هم شاهد آنها بودیم. همچنین رندرهایی که از افشاگران معروف نیز منتشر شده است نشان میدهد شباهت گلکسی S22 و S22 پلاس از لحاظ تخت بودن به آیفونها شایعه نیست و ظاهرا قرار است به واقعیت تبدیل شود. البته باز هم باید به این نکته اشاره شود که سامسونگ کاملا طراحی فریم را تخت نکرده است اما به نسبت نسل قبل میزان انحنای آن به شکل محسوسی کاهش داشته است.
تمام این مثالها این نکته را به ما یادآور میشوند که ظاهرا گوشیهای اندرویدی بیشتری قرار است از لحاظ ظاهری شبیه به گوشیهای آیفون طراحی شوند. سوا از سامسونگ، ویوو که به عنوان یکی از معروفترین برندهای چینی در ساخت گوشیهای اندرویدی مشغول به فعالیت است ظاهرا روی ساخت یک گوشی کار میکند که از شباهت بسیار زیادی به آیفون ۱۴ پرو دارد. البته چون هیچ یک از این دو گوشی رسما رونمایی نشدهاند بنابراین نمیتوانید به صورت قطعی بگوییم این ادعا درست است اما با توجه به آنچه که تاکنون منتشر شده است، ظاهرا این گوشی ویوو که حتی از قطعی بودن عرضهی آن به بازار هم خبری در اختیار نداریم قرار است شبیه به آیفونی باشد که اپل در ماه سپتامبر امسال از آن رونمایی خواهد کرد.
گوشیهایی با فریم تحت، گوشیهایی با فریم منحنی؛ الهام گرفته از گلکسیها و آیفونها
اگر خبرهای مربوط به مقایسهی طراحی گوشیها را دنبال کرده باشید قطعا با موضوعی مشابه این برخورد داشتهاید که چه طراحی برای گوشی مناسبتر است؛ گوشههای منحنی یا گوشههای تخت. بار دیگر قصد داریم به این دو رویهی مختلف در طراحی گوشی بپردازیم.
از آن جایی که این موضوع بیشتر به طراحی ظاهری مرتبط است، به همین خاطر سلیقه حرف اول را میزند. دیگر در رابطه با کیفیت ساخت صحبت نمیکنیم که حتی اگر سلیقه هم در انتخاب آن دخیل باشد، کیفیت بیشتر برنده شود. در اینجا برنده یا بازنده نداریم. صرفا به تجربهی کاربری بستگی دارد که کاربر با به چه سمتی هدایت کند. برخیها گوشههای منحنی را به خاطر زیبایی بیشتر میپسندند و برخی دیگر گوشههای تخت را برای راحتتر قرارگیری در دست. البته که این دو مورد تنها نقاط قوت این دو طراحی به حساب نمیآیند و در ادامه در رابطه با این موضوع هم بحث خواهیم کرد.
طراحی تخت گوشههای گوشی بهنوعی جدید محسوب میشوند و به همین خاطر عدهی زیادی به خاطر تنوع هم شده آن را میپسندند. درست مانند پیراهنهای جین قدیمی که روزی با شلوار جین یک مد زیبا و جذاب به حساب میآمد، طراحی گوشیهای هوشمند هم دقیقا اینطور است. اگرچه شاید حتی طراحیهای قدیمی بهتر باشند اما باید دید مد روز به چه سمتی حرکت میکند. در دنیای مد لباس هم این اتفاق میافتد که برندی از برند دیگر کپی میکند.
در گوشیهای هوشمند هم چنین اتفاقاتی طبیعی است و اصلا ایرادی هم محسوب نمیشود. اگر قرار بود این کار ایراد فرض شود بنابراین بعد از اولین گوشی نوت سامسونگ دیگر هیچ گوشی نباید با نمایشگر بزرگ راهی بازار میشد چون در واقع تمامی آنها بهنوعی کپی شده از گلکسی نوت هستند. بنابراین وقتی صحبت از کپی در دنیای گوشیهای هوشمند میشود نباید فورا موضع گرفت چرا که این موضوع اصلا بد نیست که با چنین دیدی به آن نگاه شود.
چند سال پیش سامسونگ اولین شرکتی بود که طراحی منحنی گوشههای گوشی را باب کرد و شرکتهای دیگر هم به پیروی از کار شرکت کرهای، برای گوشیهای خود از چنین طراحی استفاده کردند. این ترند اما اکنون به خاطر اپل در حال بازنشسته شدن است. البته اپل نمایشگر گوشیهایش را هم تخت طراحی میکند در حالی که سامسونگ برای پرچمداران قدرتمندش چنین طراحی را نمیپسندد. گوگل، وانپلاس و بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی هم تمایل دارند نمایشگر پرچمداران خود را برخلاف آیفون منحنی طراحی کنند تا به زیبایی گوشی افزوده شود و حس حال بهتری به کاربر القا شود.
معمولا همیشه یک حس خاصی به کاربر دست میدهد وقتی نمایشگر گوشیاش انحنا دارد. برخی از شرکتها نظیر هواوی در گوشی P40 پرو آنقدر این انحنا را زیاد کردند که برای آن نام مخصوص 3D Curve بهمعنای انحنای سهبعدی در نظر گرفته شده است. البته این گوشی نه تنها از بغل بلکه از پایین و بالا هم انحنا داشت تا یک محصول کاملا بدون گوشه طراحی شود. P40 پرو یکی از بهترین گوشیهایی بود که متاسفانه به خاطر تحریمهای سنگین گوگل ارزش خرید خود را از دست داد اما نوآوری زیادی در آن وجود داشت.
نمایشگر منحنی در مقابل تخت؛ بررسی نقاط قوت و ضعف
همانطور که در بالا اشاره شد، اینکه یک گوشی گوشههای تخت یا منحنی داشته باشد لزوما باعث برتری آن به نسبت سایر گوشیهای دیگر نمیشود. این موضوع بیشتر به ظاهر گوشی مرتبط است و طبیعتا وقتی در رابطه با ظاهر حرف میزنیم کاملا سلیقه است که در انتخاب یکی بین این دو ایفای نقش میکند. اما به صورت کلی یک سری نقاط قوت و ضعف برای هر دو نوع پنل وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
نمایشگرهای منحنی یک سری برتریهای معنادار نسبت به نمونههای تخت دارند که از جمله این موارد میتوان به سهولت انجام ژستهای ناوبری نظیر سوایپ به بالا و پایین و عقب اشاره کرد چرا که انجام این ژستها در نمایشگرهای منحنی همیشه راحتتر بوده است.
اما نمایشگرهای تخت به نظر میرسد که برتری بیشتر و معنادارتری داشته باشند. مثلا دیگر کف دست به اشتباه به گوشهها برخورد نمیکند، خصوصا زمانی که اپلیکیشنی در گوشهی صفحه قرار داشته باشد. البته قابلیت عدم واکنش به کف دست در گوشیهای منحنی امروزی کیفیت و دقت بیشتری نسبت به زمان گلکسی نوت Edge و S7 دارد اما هنوز بینقص نیست. برای مثال پیکسل ۶ پرو عملکرد خوبی دارد اما هواوی P30 پرو کاملا در این زمینه مشکل دارد.
نکتهی مهم دیگر، راحتی کار با محتوایی است که در کنارههای گوشی قرار دارند و معمولا کسی به آن توجه نمیکند اما موضوع مهمی است. برای مثال وقتی بخواهید یک متنی را کپی کنید که از سمت چپ یا راست نمایشگر آغاز میشود با مشکل مواجه خواهید شد و باید چندبار تلاش کنید تا بتوانید تمام متن را کپی کنید. چرا که گوشهی نمایشگر فکر میکند شما با کف دست آن را لمس میکنید و در نتیجه لمس را نمیپذیرد و واکنشی به آن نشان نمیدهد.
از طرفی دیگر نمایشگرهای تخت در برابر ضربههایی که از بغل ممکن است به گوشی وارد شود مطمئنتر عمل میکنند چون در این صورت فریم صدمه میبیند و نه نمایشگر که اگر صدمه ببیند باید کل پنل جلویی را تعویض کرد. البته وقتی قاب روی گوشی قرار دهید، وقتی نمایشگر تخت باشد و قاب هم از گوشهها بالاتر بیاید اندکی کار با آن سخت میشود.
فریم اگر تخت باشد، مثل گوشیهای اپل، وقتی آنها را در دست میگیرد اندکی به کف دست فشار وارد میشود اما گوشیهایی با فریم منحنی بسیار نرمتر هستند و هیچ فشاری به کف دست یا پا هنگامی که گوشی درون جیب قرار دارد وارد نمیکنند. بنابراین به نظر میرسد گوشی با نمایشگر تخت اما گوشههای منحنی بهترین نوع طراحی باشد که در آیفون ۱۱ هم شاهد چنین طراحی بودیم.
در نهایت؛ گوشی تحت یا منحنی؟
به نظر میرسد برای پاسخ به این پرسش کار سختی داشته باشیم چرا که اصلا درست یا غلطی وجود ندارد که به آن بپردازیم. نمیتوان به صورت صد درصدی گفت گوشیهایی که گوشههای تختی دارند بهتر از مدلهایی با گوشههای منحنی هستند و برعکس. آنچه که مسلم است این است که اپل از طراحی تخت برای گوشیهای آیفون استفاده کرد و سازندگان گوشیهای اندرویدی هم از آن پیروی کردند.
حالا سامسونگ، وانپلاس، گوگل و شیائومی محصولات خود را با گوشههایی تختتر از قبل طراحی میکنند. همان طراحی که شرکت آمریکایی برای گوشیهای جدیدش در نظر گرفته است. نمیدانیم چه اتفاقی در آینده رخ خواهد داد اما فعلا به نظر میرسد طی سالهای پیش رو تمام گوشیها از چنین طراحی بهره خواهند برد. البته اگر اپل تصمیم نگیرد بار دیگر به طراحی منحنی گوشهها روی بیاورد.
شخصا معتقدم گوشیها باید اندکی انحنا چه در بخش نمایشگر و چه در بخش فریمها داشته باشند که هم زیبایی بیشتری داشته باشند و هم کار کردن با آنها راحتتر باشد. موضوع فقط زیبایی یا فقط کاربردی بودن نیست بلکه شرکتها باید تلاش کنند محصولی را تولید کنند که در تمامی زمینهها عملکرد خوبی داشته باشد.
به صورت کلی و با در نظر گرفتن تمام مواردی که در بالا گفته شد، به نظر میرسد گوشیهایی با نمایشگر تخت یا اندکی انحنا و گوشههای منحنی در کل بهترین طراحی را دارند. با این حال نظر شما چیست؟ فکر میکنید چه نوع طراحی برای گوشیهای هوشمند مناسبتر است؟
- سامسونگ برای شکست دادن اپل در سال ۲۰۲۲ استراتژی جسورانهای دارد
- هر آنچه از اپل در سال ۲۰۲۲ انتظار داریم
- آیفون ۱۵ پرو احتمالا لنز پریسکوپی با زوم اپتیکال ۱۰ برابر خواهد داشت
- گوشیهای کوچک در سال ۲۰۲۲ احتمالا بیشتر جلب توجه میکنند
منبع: PhoneArena
دیجی کالا داری خودتو نابود میکنی این کار رو نکن