مدیر هواوی: اگر تحریم نبود، شرکت کوچکی مثل سامسونگ حرفی برای گفتن نداشت!
مدیرعامل هواوی، ریچارد یو، معتقد است اگر آمریکا این شرکت را تحریم نمیکرد، اکنون در کنار اپل در صدر جدول برترین فروشندهی گوشی در جهان قرار داشتند و «شرکت کوچکی مثل سامسونگ» حرفی برای گفتن نداشت.
حالا که دیگر در بازار گوشیهای هوشمند، صحبتی از هواوی نیست، مدیرعامل این شرکت فرصت را مناسب دید تا یادی از گذشتهی نه چندان دور کند؛ زمانی که شرکت چینی عملکرد فوقالعادهای در ساخت گوشی هوشمند داشت و حتی در مقطعی توانست سامسونگ را هم در صدر جدول بهترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند کنار بزند. اما تحریمهای سنگین و کمرشکن دولت آمریکا باعث شد هواوی نه تنها از لحاظ نرمافزاری بلکه از لحاظ سختافزاری هم تحریم شود تا عملا دیگر نتواند گوشی هوشمند تولید کند.
انکار نمیکنیم هواوی در مسیر خوبی قرار داشت و میتوانست تهدید بزرگی برای اپل و سامسونگ باشد اما مدیرعامل این شرکت اکنون و با پیش کشیدن حرفهایی نظیر «میشد» «میتوانستیم»، مدعی شد اگر تحریمهای آمریکا نبود، اکنون این شرکت و اپل در صدر جدول برترین تولیدکنندگان گوشی هوشمند قرار داشتند. ادعای عجیبی که نظرات موافق و مخالف زیادی را هم با خود به همراه داشت.
نمیدانیم چه چیزی باعث شد مدیرعامل هواوی، شرکتی را که بیش از یک دهه است توانسته در صدر جدول برترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان باقی بماند، «یک شرکت کرهای کوچک» خطاب کند اما باور کنید یا نه، این عین حرفهای ریچارد یو، مدیرعامل هواوی است که اتفاقا تحریمهای آمریکا علیه این شرکت بیشتر به خاطر سابقهی حضور او در دولت کمونیست چین بوده است.
همانطور که انکار نمیکنیم هواوی شرکت بزرگی بود، نباید هم انکار کنیم این حرف ریچارد یو اصلا درست نبود. هواوی ۷ سال تلاش کرد تا سامسونگ را در تولید و فروش گوشی هوشمند پشت سر بگذارد اما در نهایت فقط یک سهماه توانست این موفقیت را بدست بیاورد. البته متأسفانه دولت آمریکا بلافاصله با مشاهدهی چنین پتانسیل بالایی از سوی شرکت چینی تصمیم گرفت علاوه بر تحریم نرمافزاری که یک سال قبل از این اتفاق اعمال شده بود، شرکتهای دیگر را از فروش تراشه به هواوی منع کند تا بدین ترتیب هواوی یک سقوط آزاد بدی را تجربه کند.
در آن زمان، سامسونگ از گوشیهای سری گلکسی S20 رونمایی کرده بود که تجهیز آنها به تراشهی فجیع اگزینوس ۹۹۰ سبب شد در بازار جهانی، اصلا خواهان زیادی نداشته باشند و بهتنهایی عامل واگذاری صدر جدول توسط سامسونگ به هواوی باشند. هواوی در آوریل سال ۲۰۲۰ توانست با در اختیار گرفتن ۱۹٪ از سهم بازار جهانی، سامسونگ را با ۱۷٪ سهم کنار بزند و در ردهی نخست قرار بگیرد. مدیرعامل هواوی به کاربران خود قول داده بود در سال ۲۰۱۸ سامسونگ را از پیش رو بردارد ولی دلایل مختلف باعث شد این اتفاق کمی دیرتر و در سال ۲۰۲۰ رخ دهد. اما این برتری فقط یک فصل دوام داشت و همزمان با بازگشت سامسونگ به صدر جدول، نابودی هواوی هم رسما آغاز شد.
بدیهی است نمیدانیم اگر آمریکا هواوی را تحریم نمیکرد، اکنون این شرکت بزرگ چه وضعیتی داشت. قطعا با پتانسیلی که از این شرکت سراغ داشتیم، میدانیم اتفاقات بزرگی را در صنعت گوشیهای هوشمند رقم میزد. هنوزم که هنوزه این صنعت باید از فناوریهای جذابی که هواوی برای نخستینبار به جهان معرفی کرد ممنون باشد. اما با تمام این تفاسیر، نمیشود حرفهای ریچارد یو را با در نظر گرفتن عملکرد سامسونگ در بازار، منطقی در نظر گرفت.
لازم به ذکر است هواوی همچنان گوشی هوشمند تولید میکند، اما این گوشیها نه پردازندهی ۵G دارند و نه از نسخهی رسمی سیستمعامل اندروید استفاده میکنند. هواوی تلاش کرد تا وضعیت را بهتر کند اما این کار فایده نداشت و اکنون حتی در بین پنج شرکت برتر بازار از لحاظ فروش گوشی هوشمند هم صحبتی از آن نمیشود.
با این حال آیا شما با صحبتهای ریچارد یو موافق هستید؟ فکر میکنید اگر تحریمها نبودند، آیا هواوی برای پشت سر گذاشتن سامسونگ مسیر خیلی سختی داشت؟
منبع: PhoneArena
بسیار سپاسگذارم از شما و مجله عالی تون
بسیار سپاسگذارم از مجله عالی تون . ممنون
پروفسور تو اگه کپی نمیکردی الان فوقش هواوی یه کارگاه تولید پوشاک بود
باید خدارا شکر کنی که همون درامدی هم که اون چند سال داشتی به خاطر اپل و سامسونگ بود
یکی نیست بگه تو اگه از سامسونگ و اپل کپی نمیکردی هیچ پخی نبودی
هواوی حتی دکوراسیون مراسم رونماییش رو هم از اپل کپی میکنه بعد الان حرف مفت میزنه
سامسونگ نباید به خاطر برند کوچیکی مثل هواوی زود خودشو ببازه