ایرپادز پرو ۲ در برابر گلکسی بادز ۲ پرو؛ کدام هدفون بهتر است؟
ایرپاد پرو ۲ و گلکسی بادز ۲ پرو هر دو ایربادهای پرچمداری هستند که طبیعتا حرف زیادی برای گفتن دارند. با وجود اینکه این دو هدفون از زبان طراحی کاملا متفاوتی بهره میبرند، ولی از نظر قابلیتهای مختلف مشابه یکدیگر محسوب میشوند. اگر بین خرید یکی از این دو هدفون مردد ماندهاید، در این مطلب هر دو را با هم مقایسه میکنیم تا ببینیم کدام مدل ارزش خرید بیشتری دارد.
قیمت
گلکسی بادز ۲ پرو با قیمت ۲۳۰ دلار راهی بازار شده و ایرپاد پرو ۲ در بازار جهانی ۲۵۰ دلار قیمت دارد. همانطور که میبینید در بازار جهانی بین این دو هدفون تفاوت قیمتی زیادی وجود ندارد ولی در بازار ایران، هدفون سامسونگ تقریبا با نصف قیمت هدفون اپل به فروش میرسد. بنابراین در ایران خرید هدفون سامسونگ به شدت منطقیتر است و از نظر قیمتی، جذابیت هدفون سامسونگ بسیار بیشتر از رقیب خود محسوب میشود.
کیفیت صدا
از نظر کیفیت صدا، هر دو هدفون در یک کلام فوقالعاده هستند. با وجود اینکه صدای افراد در ایرپاد پرو ۲ کمتر دیجیتالی است، ولی برای کاربران معمولی این تفاوت چندان قابل تشخیص نیست. هر دو هدفون از قابلیتهای مشابهی مانند ردیابی حرکت سر و صدای سهبعدی هم پشتیبانی میکنند. در مورد صدای سهبعدی باید بگوییم که در ایرپاد پرو ۲، با عملکرد نسبتا بهتری نسبت به هدفون گلکسی روبرو هستیم.
با توجه به اینکه نسل دوم هدفون ایرپاد پرو از چیپست قدرتمند H2 بهره میبرند، در زمینهی قابلیت شفافیت صدای محیط، عملکرد خیلی خوبی ارائه میدهد. به طور مشخص تمام صداهای بالاتر از ۸۵ دسیبل را حذف میکند و از سوی دیگر به شما اجازه میدهد صداهای مهم در محیط اطراف را بشنوید.
این چیپ در زمینهی حذف نویز عملکرد بسیار خوبی ارائه میدهد. اپل میگوید عملکرد سیستم حذف نویز در این هدفون، دو برابر بهتر از نسل قبلی است. گلکسی بادز ۲ پرو هم با وجود اینکه نویز کنسلینگ خوبی دارد و نسبت به نسل قبلی با پیشرفت قابل توجهی روبرو شده، اما در نهایت در این زمینه نسبت به رقیب خود، حرف کمتری برای گفتن دارد.
در مورد کیفیت مکالمه هم با دو رویکرد متفاوت روبرو هستیم. هدفون سامسونگ بخشی از صدای پسزمینه را انتقال میدهد ولی در عین حال شفافیت صدای طرف مقابل را هم حفظ میکند. از سوی دیگر، ایرپاد پرو ۲ هم اگرچه در زمینهی شفافیت صدای کاربر فوقالعاده عمل میکند، اما در این میان بیش از حد روی فرکانسهای متوسط تمرکز میکند.
قابلیت تشخیص صدای گلکسی بادز ۲ پرو عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد. به طور مشخص زمانی که شروع به صحبت کردن میکنید، هدفون به طور خودکار سیستم حذف نویز را غیرفعال میکند و سپس حالت شفافیت صدای محیط فعال میشود. اپل هم با iOS 17 قابلیت مشابهی به نام Conversation Awareness را ارائه داده که بعد از شروع صحبت کردن، حجم صدای موسیقی در حال پخش کاهش پیدا میکند.
با وجود تمام نکات مطرح شده، اگر کاربر حرفهای هدفونها نیستید، عملا از نظر کیفیت صدا بین این دو هدفون با تفاوت خاصی روبرو نخواهید شد. اما در نهایت با وجود تمام مزایایی که هر دو دارند، در این زمینه ایرپاد پرو ۲ عملکرد بهتری ارائه میدهد.
عمر باتری
در کنار کیفیت صدا، بدون شک عمر باتری هدفون هم نقش مهمی در تجربهی استفاده از آنها ایفا میکند. گلکسی بادز ۲ پرو با هر بار شارژ و در صورت فعال بودن حذف نویز، میتواند ۵ ساعت انجام وظیفه کند و اگر حذف نویز را غیرفعال کنید، عمر باتری به ۸ ساعت افزایش پیدا میکند. در طرف مقابل، ایرپاد پرو ۲ در صورت فعال بودن حذف نویز، با هر بار شارژ میتواند ۶ ساعت موسیقی پخش کند. بنابراین روی هم رفته هدفون اپل از نظر عمر باتری، عملکرد بهتری دارد. کیس هر دو هدفون در کنار شارژ سیمی، از شارژ بیسیم هم پشتیبانی میکنند و در این زمینه تفاوت مهمی با یکدیگر ندارند.
طراحی و قابلیتها
ایرپاد پرو ۲ و کیس آن، از گواهی IP54 بهره میبرند. از سوی دیگر اگرچه گلکسی بادز ۲ پرو دارای گواهی IPX7 است و بنابراین مقاومت بالایی در برابر آب دارد، اما مقاوم در برابر گرد و غبار محسوب نمیشود. اما در هر صورت همین مقاومت بالا در برابر نفوذ آب، یک مزیت مهم برای هدفون سامسونگ محسوب میشود.
از نظر طراحی، این دو هدفون زبان طراحی کاملا متفاوتی دارند. در ضمن هدفون اپل فقط در رنگ سفید عرضه شده ولی برای خرید هدفون سامسونگ میتوانید از بین سه رنگ دست به انتخاب بزنید. در ضمن بدنهی مات هدفون سامسونگ، کمتر اثر انگشت را جذب میکند. به لطف همین بدنهی مات و البته تنوع رنگی بیشتر، در زمینهی طراحی باید گلکسی بادز ۲ پرو را به عنوان برنده در نظر بگیریم.
راحتی استفاده
ایرپاد پرو ۲ از طراحی مبتنی بر ساقه بهره میبرد ولی در بدنهی گلکسی بادز ۲ پرو خبری از ساقه نیست. اگر دوست ندارید بخشی از هدفون از گوش شما بیرون بزند، پس هدفون سامسونگ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. در مورد راحتی استفاده هم این موضوع تا حد زیادی بستگی به فرم گوش شما دارد. اما در کل به نظر میرسد در این زمینه هم هدفون سامسونگ حرف بیشتری برای گفتن دارد.
از نظر وزن، هر گوشی هدفون سامسونگ ۵.۵ گرم وزن دارد و هر گوشی هدفون اپل ۵.۳ گرم وزن دارد. بنابراین هر دو هدفون اصلا سنگین نیستند و در طولانی مدت اصلا گوش را اذیت نمیکنند. در مورد سریهای سیلیکونی اضافه که همراه با هدفون عرضه میشوند، بعد از خرید هر دو مدل میتوانید با استفاده از اپ ارائه شده، تست موردنظر را انجام دهید تا بهترین سایز برای سری سیلیکونی را پیدا کنید.
گلکسی بادز ۲ پرو بهتر است یا ایرپاد پرو ۲؟
با توجه به اینکه در بازار ایران و در حال حاضر هدفون سامسونگ تقریبا با نصف قیمت رقیب خود به فروش میرسد، بنابراین برای اکثریت کاربران، خرید این مدل منطقیتر است. اما از سوی دیگر طرفداران پروپاقرص محصولات اپل، احتمالا ترجیح میدهند ایرپاد پرو ۲ را خریداری کنند تا هدفون آنها، هماهنگی بیشتری با گوشی و سایر گجتها داشته باشد.
منبع: MakeUseOf