اپل سهم قابلتوجهی از بازار ایربادز را به سامسونگ واگذار کرد
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی مؤسسهی تحقیقاتی Counterpoint Research، اپل که در حال حاضر بهترین برند از لحاظ فروش ایربادز به حساب میآید بخش بزرگی از سهم خود را در این بازار به گلکسی بادزهای سامسونگ واگذار کردند.
ویروس کرونا اگرچه از آغاز تاکنون هم روی تولید گوشیهای هوشمند تأثیر منفی گذاشته و شاهد کاهش تعداد گوشیهای تولید شده در مقایسه با تقاضای کاربران بودهایم اما در روند ساخت ایربادزها مشکل زیادی بهوجود نیامده (اگرچه مشکل وجود داشته است) و شرکتها با قدرت به فروش این محصولات ادامه دادهاند. بازار گجتهای پوشیدنی در حال رشد بود اما از زمانی که شرکتها تصمیم گرفتند هندزفری را از درون جعبهی گوشیهایشان خارج کنند، به شکل عجیبی رونق پیدا کرد تا شرکتها مجبور شوند تمرکز ویژهای روی آن بگذارند.
در حال حاضر در بازار ایربادزها، اپل رتبهی نخست را دارد. شرکت آمریکایی که غالبا در بخش گجتهای پوشیدنی نظیر ساعت هوشمند و ایربادز حرف اول را میزند، طی دو سال گذشته هم در صدر ایستاده بود اما در سال ۲۰۲۱، بخش بزرگی از سهم بازار خود را به نمایندههای سامسونگ یعنی گلکسی بادزها که این روزها حرفهای زیادی برای گفتن دارند واگذار کرد.
به صورت کلی میزان فروش بادزها در سال ۲۰۲۱ از رقم ۲۳۰ میلیون به رقم خیرهکنندهی ۳۰۰ میلیون افزایش پیدا کرد تا ۲۴٪ رشد را نسبت به سال ۲۰۲۰ داشته باشد. البته Counterpoint پیشبینی میکرد این میزان ۳۳٪ باشد اما شرایط وخیمی که در نتیجهی شیوع ویروس کرونا بوجود آمده سبب شده شرکتها نتوانند آنطور که انتظار میرفت، در بخشهای مختلف فروش داشته باشند که یکی از همین بخشها، ایربادزها هستند.
البته کرونا تنها یک بخش از قضیه است. اپل را بهعنوان بهترین برند در این زمینه هم میتوانیم تا حدودی مقصر بدانیم چرا که شرکت آمریکایی در عرضهی ایرپادز ۳ خیلی تعلل کرد. بسیاری از تحلیلگران و منابع خبری پیشبینی میکردند شرکت زودتر از اینها از نمایندهی جدید خود رونمایی کند اما این اتفاق رخ نداد. در عوض تا این اتفاق بیفتد، شرکتهای دیگر نظیر سامسونگ محصولات زیادی را روانهی بازار کردند تا کاربران جایگزین خوبی برای ایرپادز ۳ داشته باشند.
البته اپل به محض اینکه از ایرپادز ۳ رونمایی کرد این محصول توانست در سهماه چهارم سال گذشته در صدر جدول فروش قرار بگیرد تا بدین ترتیب شرکت متوجه شود اگر زودتر از آن رونمایی میکرد، قطعا وضعیت بهتر از آنچه که اکنون شاهد هستیم میبود. شاید هم میزان رشد فروش ایربادزها از ۲۴٪ افزایش پیدا میکرد.
البته فکر نکنید اپل برای ماندن در صدر فقط به ایرپادز ۳ نیاز داشت چرا که ایرپادز ۲ و ایرپادز پرو نتوانستند عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند. اتفاقا درست برعکس این قضیه در رابطه با بادزهای قدیمی اپل صادق است. این محصولات با عملکرد بینظیری که در پخش محتوای صوتی از خود به نمایش گذاشتند سبب شدند شرکت آمریکایی بتواند به صورت کلی در مقایسه با سال ۲۰۲۰، حدود ۵٪ در فروش گجتهای پوشیدنی رشد داشته باشد که این میزان اگرچه خوب است اما کافی به نظر نمیرسد.
همین رشد ۵٪ در میزان فروش کافی بود تا شرکت حدود ۴٪ از سهم کلی خود را در بازار از دست بدهد که قطعا خبر خوبی برای اپل و سرمایهگذاران شرکت به حساب نمیآید. نکتهی جالب اما اینجاست که سهم شیائومی به نسبت سال ۲۰۲۰ هیچ تغییری نکرد و روی همان ۹٪ باقی ماند اما سامسونگ که این روزها در بخش گجتهای پوشیدنی تمرکز ویژهای گذاشته است توانست رشدی حدود ۰.۵٪ داشته باشد.
سامسونگ در حالی در رتبهی سوم باقی مانده که توانست به لطف گجتهای بسیار باکیفیتی نظیر گلکسی بادز ۲ و بادز پرو، توجه کاربران را به خود جلب کند. همین دو محصول بودند که در رشد حدود ۳۳٪ شرکت کرهای در فروش ایربادزها نقش بهسزایی ایفا کردند.
حال باید دید با وجود ایرپادز ۳ در بازار که قطعا روی محبوبیت سری گلکسی بادز تأثیر منفی خواهد داشت، وضعیت بازار ایربادزها چگونه تغییر میکند. اینطور که به نظر میرسد، سامسونگ تا قبل از ماه آگوست هیچ بادزی را راهی بازار نخواهد کرد و دقیقا به همین خاطر بعید است وضعیت آن در بازار تغییر کند. از آن طرف کاربران قطعا به خرید ایرپادز ۳ ادامه میدهند و احتمالا تا قبل از اینکه سامسونگ بخواهد سهم اپل را تصاحب کند، شرکت آمریکایی بار دیگر رشد چشمگیری خواهد داشت.
منبع: PhoneArena