اپ استور دو برابر بیشتر از پلی استور در سهماههی سوم ۲۰۲۰ درآمد داشته است
طبق آمار مؤسسهی Sensor Tower، درآمد شرکتهای اپل و گوگل از طریق اپ استور و پلی استور در سهماههی سوم ۲۰۲۰ افزایشی ۳۰ درصدی داشته اما در آمدی که اپل از این راه بهدست آورده حدودا دو برابر بیشتر از درآمد گوگل بوده.
در بازهی زمانی سه ماه سوم سال ۲۰۲۰، تعداد کل نصب اپلیکیشن در پلی استور و اپ استور به ۳۶٫۵ میلیارد رسید. این آمار ۲۳٫۳ درصد بیشتر از ۲۹٫۶ میلیاردی است که در بازهی زمانی مشابه در سال گذشته شاهد بودیم. مبلغی هم که کاربران برای خرید برنامهها در دو فروشگاه هزینه کردهاند در این سه ماه به ۲۹٫۳ میلیارد دلار رسید که به نسبت سه ماه مشابه در سال گذشته با ۲۲٫۲ میلیارد دلار، رشدی ۳۲ درصدی داشته.
برای مقایسه باید بگوییم در سه ماه سوم سال ۲۰۱۹، مبلغ پرداختی توسط کاربران در فروشگاههای اپ استور و گوگل پلی به نسبت سال ۲۰۱۸ رشدی ۲۴ درصدی داشت. تعداد نصب برنامهها هم تنها ۹ درصد افزایش پیدا کرده بود اما در سال ۲۰۲۰ پیشرفت عجیبی را در هر دو زمینه شاهد بودیم.
به اعتقاد Sensor Tower، اصلیترین دلیل رشد تعداد نصب برنامهها و هزینهای که برای آنها پرداخت میشود، شیوع ویروس کروناست. طی این سه ماه، که البته تنها بازهی زمانی نیست که درگیر کرونا هستیم، کاربران عمدتا درون قرنطینه به سر میبرند و طبیعی است در شرایطی که نمیتوان از خانه خارج شد، استفاده از گوشی و اپلیکیشنهای مختلف آن افزایش پیدا کند.
اگرچه اندروید ۸۵ درصد از سهم سیستم عاملهای موبایل را در اختیار دارد، اما کاربران iOS به صورت کلی تمایل بیشتری برای خرید اپلیکیشن یا خریدهای درون برنامهای داشتند. برای مثال، اگر بخواهیم میزان مبلغهای پرداخت شده در هر دو فروشگاه را به صورت مجزا در نظر بگیریم باید بگوییم در اپ استور، میزان مبلغ پرداختی برای برنامهها به ۱۹ میلیارد دلار رسید که به نسبت ۱۴٫۵ میلیارد دلار در بازهی زمانی مشابه در سال گذشته حدودا ۳۱ درصد رشد داشته.
در طرف مقابل اما اندرویدیها تنها ۱۰٫۳ میلیارد دلار برای خرید برنامه یا پرداختهای درون برنامهای هزینه کردند که تقریبا نصف عدد بهدست آمده در اپ استور است. با این حال این ۱۰٫۳ میلیارد به نسبت ۷٫۷ میلیاردی که سال گذشته در پلی استور پرداخت شده بود، ۳۳ درصد رشد داشته.
با وجود تمام خبرهایی که پیرامون تحریم اپلیکیشن تیکتاک در آمریکا منتشر شد، باز هم ذرهای از اشتیاق کاربران برای دانلود این برنامه کم نشد تا اینکه میبینیم در صدر پردانلودترین برنامهها هم قرار گرفته است. تیکتاک برنامهای است که بیشتر نوجوانها میپسندند تا از این طریق ایدهها و خلاقیتهای خود را به نمایش بگذارند. به همین دلیل برای دومین سهماههی متوالی است که آن را از لحاظ دانلود، در صدر برنامههای دیگر میبینیم.
این اپلیکیشن نه تنها در اپ استور بلکه در پلی استور هم بیشترین دانلود را داشته که آمار بسیار خیرهکنندهای است. همچنین میزان پرداختیها برای تیکتاک در طول سه ماه سوم، ۸۰۰ درصد افزایش یافت. این در حالی است که بخش اعظم آن مربوط به کاربران اپ استور است و نه پلی استور چون در پلتفرم اندرویدیها، این اپلیکیشن حتی در جمع ۱۰ برنامه از لحاظ مبلغ پرداختی قرار ندارد. پرفروشترین برنامه در پلی استور گوگل وان است که به کاربران اجازه میدهد حافظهی فضای ابری نظیر گوگل درایو، گوگل Photos و … را کنترل کنند.
در ردهی بعد هم فیسبوک قرار میگیرد که اگرچه به صورت کلی رتبهی دوم را کسب کرد، در اپ استور، ششمین برنامهی پردانلود لقب گرفت. در پلی استور اما همان رتبهی دوم را بعد از تیکتاک در اختیار دارد. برنامههای این شرکت نظیر واتساپ و اینستاگرام هم به ترتیب رتبههای ۴ و ۵ را در اپ استور و به صورت کلی بهدست آوردند اما در پلی استور رتبهی آنها ۶ و ۷ است.
درآمد اپ استور و پلی استور از فروش بازی اما به نسبت بازهی زمانی مشابه در سال گذشته ۲۶٫۷ درصد رشد داشت و به ۲۰٫۹ میلیارد دلار رسید. ۵۹ درصد یا به عبارتی ۱۲٫۴ میلیارد دلار از این مبلغ از اپ استور و باقی از پلی استور بهدست آمده و همین موضوع باعث شده میزان رشد سالانهی اپل در این زمینه به ۲۴ درصد برسد.
درآمد حاصل از فروش بازی در پلی استور اما با رشد بیشتری همراه بوده است. به نسبت سال گذشته، کاربران اندروید در مجموع ۳۰٫۸ درصد بیشتر برای خرید بازی یا پرداختهای درون برنامهای هزینه کردهاند که میزان دقیق این مبلغ در سه ماه سوم به ۸٫۵ میلیارد دلار رسید.
در مجموع، پرفروشترین بازی با احتساب میزان درآمد کسب شده از هر دو فروشگاه، Honor of Kings بود که در اپ استور رتبهی نخست را به خود اختصاص داد منتها در پلی استور در جمع ۱۰ بازی اول قرار ندارد. در ردههای بعدی هم پابجی موبایل، پوکمون گو، روبلکس، و کوین مستر قرار دارند. در بین این بازیها اما پوکمون گو در حالی چهارمین سال حضور خود را جشن میگیرد که در این سهماهه توانسته ۳۳ درصد رشد سالانه را تجربه کند.
در فهرست پر دانلودترین بازیها شاهد بازی Among Us در رتبهی اول در هر دو فروشگاه هستیم. در رتبههای بعدی به صورت کلی بازیهای Scribble Rider، تام سخنگو، سابوی سرفرز و … قرار دارند. میتوانید تصویر پردانلودترین بازیهای سه ماه سوم سال جاری را در زیر مشاهده کنید.
برای سه ماه چهارم که بهتازگی آغاز شده، Sensor Tower پیشبینی میکند برنامهای دیگر جایگزین تیکتاک شود. البته وضعیت کرونا هم میتواند تأثیر مستقیم روی اعداد و ارقام و نوع برنامههای دانلودی داشته باشد. بنابراین فقط باید منتظر ماند و دید چه پیش خواهد آمد.
منبع: PhoneArena