بهترین انیمه‌های سینمایی تاریخ

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۶ دقیقه
بهترین انیمه‌های سینمایی

به جرات می‌توان گفت انیمه به یکی از محبوب‌ترین رسانه‌های سال‌های اخیر تبدیل شده است. حتما شما هم اسم انیمه‌های سریالی مثل «وان پیس» (One Piece) یا «بلیچ» (Bleach) به گوشتان خورده، انیمه‌های سریالی که سال‌هاست در حال پخش است و دنبال‌کنندگان پر و پاقرص خودشان را دارند. با این وجود انیمه تنها به تلویزیون و سریال محدود نمی‌شود. انیمه‌های سینمایی زیادی ساخته شده که بر پرده‌ی سینما به نمایش در آمده و طرفداران خود را نیز در صنعت سینما پیدا کرده است و حتی بعضی از آن‌ها را در فهرست بهترین آثار تاریخ پیدا می‌کنید.

اینکه انیمه چیست شاید نیازی به توضیح نداشته باشد. در سال‌های اخیر، در همه‌ی ژانرها انیمه‌های سینمایی خوبی ساخته شده که دیدنشان برای طرفدران  انیمیشن خالی از لطف نیست. حتی برای بسیاری از بهترین انیمه‌ها هم یک یا چند فیلم سینمایی ساخته شده که معمولا داستان‌های پیش درآمد یا داستان‌های فرعی مجموعه‌ی اصلی را روایت می‌کنند.

تولیدکنندگانی مانند استودیو جیبلی، مدهاوس و استودیو توئی از تولید کنندگان نام آشنای انیمه‌های سینمایی هستند که انیمه دوستان هر ساله منتظر تولیدات جدید آن‌ها هستند و بسیاری از فیلم‌های ساخته‌ی این استودیوها نیز به رقابت‌های بزرگ سینمایی مانند گلدن گلوب و اسکار راه یافته‌اند.

ما تلاش کردیم با در نظر گرفتن ارزش تاریخی، اثرگذاری و رویکرد هنری آثار و همچنین تجربه‌ی کلی از تماشا و کیفیت، فهرستی از انیمه‌های سینمایی متنوع و مهم در ژانرهای مختلف ارائه دهیم تا اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که به تازگی به این رسانه علاقه‌مند شدید، بتوانید نقطه‌ی ورود خود به این دنیای هنری جذاب را پیدا کنید. به علاوه فیلم‌های آورده شده در این فهرست تماما فیلم‌های مستقلی هستند که احتیاجی به دانستن اطلاعات پیش‌زمینه و یا دیدن مجموعه‌ انیمه‌های دیگر ندارند.

اگر انیمه‌ی سینمایی محبوبتان در این لیست حضور ندارد، آن‌ها را در نظرات به ما و دیگران معرفی کنید!

بهترین انیمه‌های سینمایی سال ۲۰۲۴

۱. به گذشته نگاه کن (Look Back)

 انیمه‌های سینمایی به گذشته نگاه کن

  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: کیوتاکا اوشی‌یاما
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۹ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۷ از ۱۰

یکی از بهترین انیمه های بهار ۲۰۲۴، «به گذشته نگاه کن» اقتباسی از مانگای کوتاه تاتسوکی فوجیموتو ، نویسنده‌ی اثر محبوب «مرد اره‌ای» (Chainsaw Man) است، انیمه‌ای اکشن و پرطرفدار که در کنار مبارزات سطح بالایش به خوبی روابط و احساسات انسانی را هم نشان می‌دهد، چیزی که موضوع و درون‌مایه‌ی اصلی انیمه «به گذشته نگاه کن» هم هست.

آیومو فوجینو برای روزنامه‌ی مدرسه‌اش مانگا می‌کشد و همه‌ی مدرسه کارهای او را تحسین می‌کنند. اما نوشتن مانگای یک شماره از روزنامه به فرد دیگری واگذار می‌شود و معلوم می‌شود کار این دانش‌آموز با نام کیوموتو، حتی از آیومو هم بهتر است. در نتیجه او وارد رقابتی با کیوموتو می‌شود. کیوموتو بیشتر روزها به مدرسه نمی‌آید و نمراتش در درس‌ها تعریفی ندارد، اما استعدادش در طراحی چشم‌گیر است. علاقه به مانگا این دو رقیب را به یکدیگر نزدیک می‌کند و به معنای واقعی کلمه سرنوشتشان را تغییر می‌دهد.

«به گذشته نگاه کن» در داستانی یک ساعته روایتی تکان دهنده از دوستی، علاقه، اشتیاق و جاه طلبی را به نمایش می‌گذارد.

۲. رنگ‌های درون (The colors within)

رنگ‌های درون

  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: نائوکو یامادا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۸ از ۱۰

توتسوکو می‌تواند رنگ درون قلب انسان‌ها را ببیند، رنگ‌های لذت، هیجان، آرامش و رنگی دیگر که جایگاه احساسی و مهمی برای او دارد و برای زنده و روشن نگه داشتن این رنگ‌ها همواره دروغ‌های سفید می‌گوید. او شیفته‌ی رنگ‌های قلب همکلاسیش کیمی می‌شود و با وجود اینکه چیزی از موسیقی نمی‌داند، با او و پسری که آلات موسیقی جمع می‌کند یک گروه موسیقی تشکیل می‌دهد. همراه با تشکیل این گروه موسیقی دوستی‌ها و روابط جدیدی شکل می‌گیرد و رنگ‌های جدیدی برای توتسکو به نمایش در می‌آید.

رنگ‌ها در این انیمه‌ تولید استودیو ساینس سارو، چشم‌نواز و داستان روان و لطیف است و یادآور بهترین انیمه‌های چینی، همین تماشای این اثر جدید کارگردان «صدای خاموش» را به تجربه‌ای لذت بخش بدل می‌کند.

۳. آنزو شبح گربه  (Ghost Cat Anzu)

آنزو شبح گربه انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: یوکو کونو، نوبوهیرو یاماشیتا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۶.۶ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۶.۹ از ۱۰

«آنزو شبح گربه» یک انیمه‌ی سینمایی منحصر به فرد با طراحی و تصاویر خیره‌کننده است که به سبک معمول انیمه‌های ژاپنی در ترکیب با روش روتوسکوپ فرانسوی ساخته شده است.

این سبک کمتر به کار گرفته شده در انیمه تجربه‌ی تازه و در عین حال آشنایی را به همراه دارد. این فیلم سینمایی که ترکیبی دلپذیر از طنز، تخیل و احساسات است داستان دختری به نام کارین را روایت می‌کند که همراه با پدربزرگش به روستا نقل مکان می‌کند و رابطه‌ی دوستانه و غیرمنتظره‌ای را با آنزو، یک شبح عجیب و غریب و دوست‌داشتنی برقرار می‌کنند.

۴. مونونوکه : شبح در باران (Mononoke The Movie: Phantom in the Rain)

مونونوکه : شبح در باران

  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: کنجی ناکامورا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸ از ۱۰

«مونونوکه» که در ادامه‌ی سریالی با همین نام ساخته شده درباره‌ی داروفروش افسانه‌ای بی‌نامی است که در جستجوی موجودات فراطبیعی و خطرناکی به نام مونونوکه سفر می‌کند.

این انیمه عجیب و غریب، وهم‌انگیز و بی‌نهایت زیبا است که با سبک هنری برگرفته از سبک نقاشی‌های آبرنگ سنتی ژاپنی و انیمیشن تجربه‌گرایانه و استفاده مناسب از پرسپکتیو، موفق شده به الماس کمتر دیده شده‌ی ژانر وحشت تبدیل شود.

هرچند که دیدن سریال‌های «آیاکاشی» (Ayakashi) و «مونونوکه» (Mononoke) برای تماشای این انیمه‌ی سینمایی لازم نیست اما دیدنشان حتما پیشنهاد می‌شود.

۵. اهریمن‌های مرده و تباهی (Dead Dead Demon’s DeDeDeDe Destruction)

اهریمن‌های مرده و تباهی انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۲۰۲۴
  • کارگردان: تومویوکی کوروکاوا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۵ از ۱۰

اولین اقتباس انیمه از آثار اینیو آسانو نویسنده‌ی مانگاهای محبوب دیگری مثل «شب‌به‌خیر پون پون» (Goodnight Punpun)، در قالب دو انیمه سینمایی دو ساعته اکران شد.

داستان این انیمه درباره‌ی زندگی روزمره‌ی دو دختر نوجوان در دنیایی پساآخرالزمانی است. بعد از تهاجم موجودات فضایی به زمین و پایان دنیا، کادوده و اوران در تلاشند تا از زندگی خود لذت ببرند. «اهریمن‌های مرده و تباهی» فیلم خاصی است و شرایط استرس‌زای فراطبیعی را با عناصر کمدی ترکیب می‌کند.

بهترین انیمه‌های سینمایی تاریخ

۱. شهر اشباح (Spirited Away)

شهر اشباح

  • سال پخش: ۲۰۰۱
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMdb به انیمه: ۸.۶ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: 7 از ۱۰

انیمه‌ی سینمایی «شهر اشباح» به نویسندگی و کارگردانی هایائو میازاکی، از بهترین آثار استودیو جیبلی است که به مدت ۱۹ سال رکورد پرفروش‌ترین فیلم سینمایی ژاپن را در اختیار داشت.

این انیمه داستان سرگردانی دختری ۱۰ ساله در استراحتگاه اشباح و دیگر موجودات ماورایی است. چیهیرو تلاش می‌کند با سر درآوردن از موقعیت عجیب و کابوس‌واری که گرفتارش شده، راهی برای از بین بردن طلسم والدینش پیدا کند.

«شهر اشباح» اولین انیمیشن غیرانگلیسی زبانی بود که جایزه‌ی اسکار بهترین انیمیشن سینمایی سال را دریافت کرد. دیگر انیمیشن غیرانگلیسی زبان برنده‌‌ی این جایزه هم اثر اخیر میازاکی «پسرک و مرغ ماهی‌خوار» است که در سال ۲۰۲۴ برنده‌ی جایزه اسکار شد.

حتی حالا که بیش از بیست سال از اکران «شهر اشباح» گذشته، این انیمه هنوز هم طرفداران خود را دارد که روز به روز هم به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. به علاوه این ساخته‌ی استاد انیمه، میازاکی، یکی از بهترین انیمه‌های سینمایی ساخته شده از نظر نقاشی، پویانمایی و تجربه‌ی کلی تماشا به شمار می‌رود و به الگویی برای استودیو‌های انیمیشن جهان تبدیل شده است.

۲. قبرستان کرم‌های شب‌تاب (Grave of the FIreflies)

قبرستان کرم‌های شب‌تاب انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۸۸
  • کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۵ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۵ از ۱۰

به نظر اکثر کسانی که با دنیای انیمه آشنا نیستند، انیمه‌ها داستان‌هایی محدود به دنیای فانتزی و افسانه‌ای و به دور از دنیای واقعی هستند. اما در واقع انیمه‌های سینمایی همانطور که می‌تواند مخاطبش را به جهان‌های خیالی و اتفاقات فرابشری ببرد، گاهی ابزاری است برای ایجاد تغییری مثبت در جهان واقعی.

«قبرستان کرم‌های شب‌تاب» انیمه‌ی سینمایی فوق‌العاده موفقی است که داستان غم‌انگیز سیتا و ستسوکو را روایت می‌کند، خواهر و برادر جوانی که در جنگ جهانی دوم خانواده‌ی خود را از دست داده‌اند و حال باید به تنهایی با واقعیت خشن و بی‌رحم جنگ دست‌وپنجه نرم کنند.

«قبرستان کرم‌های شب‌تاب» بی‌رحمانه تلاش‌های این دو برای زنده ماندن و ادامه دادن را به تصویر کشیده است و واقعیت تلخ جنگ و بازماندگان آن را همانطور که واقعا هست به ما نشان می‌دهد. این مساله هرچند باعث شده تماشای این انیمه چندان آسان نباشد، اما برای رساندن پیامی که داشته، لازم است.

«قبرستان کرم‌های شب‌تاب» شاید فیلمی نباشد که بخواهید دو بار تماشایش کنید و دیدن آن به اندازه‌ی آثار دیگر این فهرست مفرح نباشد، با این وجود کیفیت عالی فیلم چه از نظر داستان و چه از نظر هنری آن را به یکی از بهترین انیمه‌های ساخته شده درباره‌ی جنگ جهانی دوم تبدیل کرده است.

در یک کلام «قبرستان کرم‌های شب‌تاب» داستان دردناکی است که لازم است به خاطر سپرده شود.

۳. افسانه‌ی شاهدخت کاگویا (The Tale of Princess Kaguya)

افسانه‌ی شاهدخت کاگویا

  • سال پخش: ۲۰۱۳
  • کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۲ از ۱۰

افسانه‌ی شاهدخت کاگویا آخرین اثر کارگردان افسانه‌ای ایسائو تاکاهاتا است. این داستان برگرفته از افسانه‌های محلی قرن دهم ژاپن به نام «داستان بامبوشکن»، زندگی دختری را روایت می‌کند که از میان یک بامبوی طلایی به دنیا آمده و یک بامبوشکن و همسرش او را به فرزندگی می‌پذیرند و بزرگ می‌کنند و در تلاشند تا او را به یک زن اشرافی تبدیل کنند.

تلاش‌های شاهدخت کاگویا برای جا گرفتن در جامعه‌ی انسانی عامل پیش‌برنده‌ی فیلم است. ارتباط کاگویا با اطرافیانش نشان می‌دهد که تعریف واقعی انسان بودن چیست و در واقع احساسات و عواطف انسانی است که به زندگی معنا و هدف می‌دهد.

پیام این فیلم در کنار سبک هنری آبرنگی ساده و در عین حال زیبایش یکی از دلایلی بود که به ارتباط گرفتن مخاطبین با این انیمه کمک کرد و نامزد جایزه‌ی اسکار شد.

۴. نام تو (Your Name)

نام تو انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: 2016
  • کارگردان: ماکوتو شینکای
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۴ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۸ از ۱۰

ماکوتو شینکای از بهترین فیلمسازان سال‌های اخیر است و «نام تو» بی‌شک از بهترین ساخته‌های سینمایی او است. این انیمه داستان عشقی نوجوانانه را با ماجراهایی از زندگی روزمره و مضامین فانتزی و تخیلی در هم می‌آمیزد تا به روایتی فانتری- کمدی-عاشقانه و تاثیرگذار برسد.

در این داستان میتسوهارا و تاکی، دو نقشه اول انیمه «نام تو»، دختر و پسری از زندگی‌های بسیار متفاوتند که هرکدام آرزوی زندگی دیگری را در سر دارد؛ در پس اتفاقی غیرمنتظره این دو نوجوان غریبه با عوض شدن بدن‌هایشان فرصتی برای امتحان کردن زندگی رویاییشان را به دست می‌آورند.

«نام تو» نه تنها از نظر داستانی قوی عمل می‌کند، بلکه به طور کلی یک فیلم سینمایی زیبا هم به شمار می‌آید و از نظر بصری فوق‌العاده عمل کرده است. این انیمه توانسته با به تصویر درآوردن دقیق و پر جزئیات زندگی شهری و روستایی ژاپن، در کنار داستان فانتزی و عجیبش، واقعیت زندگی این دو نوجوان را به جهانیان نشان دهد.

۵. شاهزاده مونونوکه (Princess mononoke)

شاهزاده مونونوکه

  • سال پخش: ۱۹۹۷
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۳ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۷ از ۱۰

«شاهزاده مونونوکه» از دیگر آثار میازاکی است که می‌توان در آن علاقه‌ی او به طبیعت و نگرانی‌اش درباره‌ی آینده‌ی آن را به وضوح دید.

در این داستان شاهزاده آشیتاکا در جستجوی یافتن درمانی برای نفرینی که به آن دچار شده خود را در میانه‌ی جنگی بین انسان و طبیعت می‌بیند و در همین حین با سان آشنا می‌شود؛ دختر جوانی که با گرگ‌ها بزرگ شده، از انسان‌ها بیزار است و از جنگل محافظت می‌کند. آشیتاکا و سان با وجود اختلافاتشان با یکدیگر، هردو به دنبال محافظت از خدایان جنگل در برابر میل بی‌حد و مرز آدمیزاد برای قدرت هستند.

«شاهزاده مونونوکه» مضمونی طبیعت‌دوستانه دارد و در مسیر رساندن پیامش از پیش کشیدن سوالات مبهم و دوراهی‌های اخلاقی ترسی ندارد. این نکته به همراه انیمیشن چشمگیر و طراحی شخصیت‌های بیادماندنی، این انیمه را در شمار انیمه‌های سینمایی مهم می‌آورد.

بهترین انیمه‌های سینمایی عاشقانه

۱. همین دیروز (Only Yesterday)

همین دیروز

  • سال پخش: ۱۹۹۱
  • کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۴ از ۱۰

«همین دیروز» شاهکاری از دهه نود میلادی است که باری دیگر قدرت خالص و صداقت احساسی داستان‌های ایسائو تاکاهاتا را به رخ می‌کشد. در این انیمه تائکو اوکاجیما که در زندگی شهری و کاری‌اش غرق شده است تصمیم میگیرد برای دیدار با خواهر و خانواده‌اش زندگی روزمره‌اش در توکیو را رها کند و به روستای دوران کودکی‌اش سفر کند. او در این سفر خاطرات کودکیش را به یاد می‌آورد و زندگی حال حاضرش را از دید کودکی که بود واکاوی می‌کند.

«همین دیروز» یک عاشقانه‌ی آرام است اما موضوعاتی بسیار فراتر از داستانی عاشقانه را در خود جای داده است. این فیلم مخاطب را به چالش می‌کشد تا معنای زندگی عالی را بازتعریف کنند و از نگاه دیگری به حسرت‌های کودکی و زندگی‌شان بنگرند.

۲. باد برمی‌خیزد (The Wind Rises)

اد برمی‌خیزد انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۲۰۱۳
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۱ از ۱۰

علاقه‌ی آشکار میازاکی به هوانوردی، انتظار ساخته شدن اثری مثل «باد برمی‌خیزد» را همواره با خود به همراه داشت.

«باد برمی‌خیزد» کم و بیش برگرفته از زندگی مهندس طراح هواپیما جیرو هوریکوشی است. زندگی کاری و رابطه عاشقانه‌ی جیرو در میانه‌ی بلایای طبیعی و آشفتگی‌های قبل از شروع جنگ جهانی دوم در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و احساساتی متناقض را در مخاطب ایجاد می‌کند که میازاکی ماهرانه هر دو را به خوبی به یکدیگر متصل می‌کند.

«باد برمی‌خیزد» که ریشه در جهان واقعی دارد به خوبی نشان می‌دهد که قدرت قصه‌گویی میازاکی وابسته به ساختن جهان‌های خیالی نیست و حتی با گذشت زمان  اهمیت این داستان بیشتر و بیشتر می‌شود.

۳. قلعه‌ی متحرک هاول (Howl’s moving castle)

قلعه‌ی متحرک هاول

  • سال پخش: ۲۰۰۴
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۲ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۷ از ۱۰

یکی از برترین انیمه‌های سینمایی برای شروع، «قلعه‌ی متحرک هاول» برگرفته از کتابی با همین عنوان از به یادماندنی‌ترین آثار استودیو جیبلی است. این فیلم به سفر در زمان، جنگ، طبیعت و سرنوشت می‌پردازد.

یکی از مضامین اصلی قلعه‌ی متحرک هاول مفهوم زیبایی است و خود این انیمه هم از تصویرهای زیبا و انیمیشن چشم‌گیر کم نمی‌گذارد. از طرفی هم توانسته به زیبایی خشونت و خباثت جنگ را به تصویر بکشد.

سوفی یک کلاهدوز جوان است که به نفرین یک جادوگر دچار می‌شود و حالا ظاهرش پیر شده. او برای برداشتن طلسمش به دنبال هاول و قلعه‌ی متحرکش می‌گردد. ارتباط بین سوفی با ظاهری که دیگر جوان نیست و هاول، جادوگری که زیباییش جایگاهی بی‌حد و اندازه‌ای برایش به ارمغان دارد، عنصر اصلی عاشقانه‌ی این انیمه است.

هرچند که این اقتباس سینمایی چندان به منبع اصلی پایبند نبوده و خالی از مشکلات داستانی هم نیست اما باز هم یکی از ماندگارترین عاشقانه‌های استودیو جیبلی به شمار می‌رود.

۴. صدای خاموش (A Silent Voice)

صدای خاموش انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۲۰۱۶
  • کارگردان: نائوکو یامادا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۹ از ۱۰

یکی از بهترین انیمه‌های عاشقانه، «صدای خاموش» در سال ۲۰۱۷ اکران شده اما در همین فاصله‌ی کوتاه جایگاه خودش را به عنوان یکی از گیراترین داستان‌های روایت شده در مدیای انیمه پیدا کرده.این انیمه در تضاد با طراحی و فضای رنگارنگ‌ و درخشان‌اش که روح را جلا می‌بخشد، ماجرایی تراژیک و مهم را روایت می‌کند که هر کسی باید آن را تجربه کند؛ الالخصوص افرادی که با خشونت مدرسه‌ای درگیر بوده‌اند.

«صدای خاموش» داستان سختی‌های زندگی دو نوجوان را در سال‌های مدرسه تعریف می‌کند. شویا که قبلاً قلدر بوده و حالا از جامعه طرد شده، تلاش می‌کند با شوکو دختری که به او قلدری می‌کرده دوست شود و در این مسیر به مشکلات متفاوتی برمی‌خورد.

این انیمه به تاثیر اعمال انسان بر دیگران و حتی خودمان  تاکید می‌کند و به مخاطبش یادآوری می‌کند که بیشتر اوقات برای تغییر رفتار و برگشت دیر نیست و اکثر افرادی که با رفتارهایشان به دیگران آسیب می‌زنند در واقع خودشان درد بیشتری را تحمل می‌کنند.

۵. جوزه، ببر و ماهی (Josee, the Tiger and the Fish)

جوزه، ببر و ماهی

  • سال پخش: ۲۰۲۰
  • کارگردان: کوتارو تامورا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۴ از ۱۰

نقطه‌ی قوت بسیاری از انیمه‌ها -چه سریالی و چه سینمایی- در فضای تخیلی و سوررئال آن‌ها است. اما هستند داستان‌هایی که کاملا در جهان واقعی و روزمره رخ می‌دهند و نمایانگر بی‌نقابی از زندگی انسان‌ها می‌شوند.

«جوزه، ببر و ماهی» داستان سونه‌او، دانشجویی بی‌هدف که از آینده نامطمئن است و جوزه، دختر رویاپرداز و مثبت‌نگری که مجبور به نشستن بر روی صندلی چرخ‌دار است را به نمایش می‌کشد. با نزدیک‌ شدن دو شخصیت اصلی به یکدیگر و ایجاد ارتباط صمیمی بین‌شان، ماجرایی لطیف و پراحساس روایت می‌شود. داستانی شیرین و صمیمانه که می‌تواند مخاطب را به درون خود بکشد و ارتباط عاطفی قوی‌ای ایجاد کند.

بهترین انیمه‌های سینمایی اکشن

۱. ناوسیکا از دره‌ی بادها  (Naussicaä of the Valley of the Wind)

ناوسیکا از دره‌ی بادها انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۸۴
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۴ از ۱۰

این انیمه‌ی اکران شده در سال ۱۹۸۶ ماجرای شاهدختی جوان را روایت می‌کند که زندگی‌اش را صرف شناخت بهتر جهانی کرده که در آن زندگی می‌کند. جهانی که درنتیجه‌ی جنگی رستاخیری که سال‌ها قبل با پیشرفت تکنولوژی شروع شد، طبیعت و تمدن در آن از بین رفته، هوایش قابل تنفس نیست و منابع آب آن از دست رفته است. در حقیقت حالا انسان‌ها در خرابی به جا مانده از شکوه گذشته زندگی می‌کنند.

«ناوسیکا از دره بادها» به آسیب‌های این جنگ و آثار به جامانده از آن می‌پردازد. این ایده‌های مهم و آرمان‌ها که میازاکی در «شاهزاده مونونوکه» هم به آن پرداخته در «ناوسیکا» هم بسیار تاثیرگذارند. خود شخصیت ناوسیکا هم یکی از دوست‌داشتنی‌ترین شخصیت‌های ساخته‌ی میازاکی است و قطعا با هدفش برای نجات جهان از دستان مخرب جاه‌طلبان همذات پنداری خواهید کرد.

۲. شبح درون پوسته (Ghost in the Shell)

شبح درون پوسته

  • سال پخش: ۱۹۹۵
  • کارگردان: مامورو اوشی‌ای
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۹ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۳ از ۱۰

«شبح درون پوسته» که به نمادی از انیمیشن‌های دهه‌ی ۹۰ تبدیل شده است از نظر بصری قابل مقایسه با انیمه‌های ساخته شده در سال‌های اخیر است و جایگاه خودش را به عنوان اثر اصلی در داستان‌های سایبرپانک انیمه تثبیت کرده است.

این فیلم که در جهانی در آینده‌ای دور رخ می‌دهد داستان افسر موتوکو کوساناگی، یک مامور امنیتی سایبورگ را روایت می‌کند که به دنبال یک هکر خاص می‌گردد و در این جستجو مخاطب را با نوع جدیدی از قهرمان در داستان روبرو می‌کند.

«شبح درون پوسته» با شخصیت‌پردازی قوی و لحظات اکشن بی‌مانندش به بررسی موضوعات پرچالشی مثل هویت، اصول اخلاقی و حقوق فردی می‌پردازد. موفقیت این فیلم و میراثی که از خود به جا گذاشته باعث شده فیلم‌ها و سریال‌های انیمه‌ای و غیرانیمه‌ای دیگری بر اساس این انیمه سینمایی ساخته شود، هرچند که هرگز به سطح عالی فیلم اصلی نرسیده‌اند.

۳. طومار نینجا (Ninja Scroll)

طومار نینجا انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۹۳
  • کارگردان: یوشیاکی کاواجیری
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۶ از ۱۰

داستان‌های بی‌شماری در دنیای انیمه از نینجاها گفته شده که طیف گسترده‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهد: مثل «ناروتو» و «نینجا کامویی» (inja Kamui). با این وجود «طومار نینجا» است که به مقیاسی برای طراحی صحنه‌های اکشن پخته و به جا تبدیل شده است. این اثر یوشیاکی کاواجیری که از اکران آن سه دهه می‌گذرد، با وجود ساختار نسبتا ساده‌ی داستانی‌اش، هنوز هم معیاری برای سنجش دیگر آثار اکشن است.

«طومار نینجا» داستان جوبی کیباگامی، شمشیرزنی سرگردان است که برای امرار معاش آدمکشی می‌کند و ناخواسته با گروهی از نیروهای شیطانی درگیر می‌شود. جوبی در جستجوی آزادی و رهایی مرحله به مرحله به مبارزه با اهریمن‌ها می‌رود.

نقطه‌ی قوت نینجا اسکرول در طراحی مبارزه فوق‌العاده، تصویرسازی زیبا و خشونت شریرانه‌اش است. در ادامه‌ی موفقیت این فیلم سینمایی، سریالی با عنوان «طومار نینجا: سریال» ساخته شده که ادامه‌ای بر داستان سینمایی‌اش است اما باز هم به پای فیلم نمی‌رسد.

۴. متروپلیس (Metropolis)

متروپلیس

  • سال پخش: ۲۰۰۱
  • کارگردان: رینتارو
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۵ از ۱۰

«متروپلیس» یکی از موفق‌ترین آثار رینتارو و کاتسوهیرو اوتومه است که داستانی خیره‌کننده از تقابل گذشته و آینده روایت می‌کند و پیامی تفکر برانگیز درباره‌ی جامعه و طبقه‌های اجتماعی دارد.

این انیمه شاهدی به اهمیت جهان‌سازی است و نشان می‌دهد که محیط و فضای داستان می‌تواند به اندازه‌ی شخصیت‌های اصلی مهم باشند. در این داستان یک پسر جوان و عمویش رباتی انقلابی را پیدا می‌کنند که زندگی‌شان را برای همیشه تغییر می‌دهد.

۵. آکیرا (Akira)

آکیرا انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: 1988
  • کارگردان: کاتشیرو اتومو
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۲ از ۱۰

انیمه «آکیرا» به کارگردانی کاتسوهیرو اوتومه، نقطه‌ی عطف تاریخ انیمه‌های سینمایی است. می‌توان گفت آکیرا دنیای فیلم‌های انیمه‌ای را به دنیای غرب و سینمای جهان شناساند و از معروف‌ترین انیمه‌های سینمایی است که تاکنون ساخته شده و الهام‌بخش بسیاری از آثار انیمه و سینمای جهان است.

این فیلم ساخته شده در سال ۱۹۸۸، داستان آینده‌ی دیستوپیایی نئوتوکیو در سال ۲۰۱۹ را تعریف می‌کند. داستانی درباره‌ی جنگ هسته‌ای، آزمایش‌های ژنتیکی و جامعه‌ای فاسد.

هرچند که تبدیل مانگا حجیم منبع اقتباس به یک فیلم دو ساعته، مشکلاتی در داستان فیلم به وجود آورد اما نقطه‌ی قدرت «آکیرا» در توجه دقیق اوتومه به جزئیات و انیمیشن آن است. تصویرسازی خشن و در عین حال زیبا، مبارزه‌ها و لحظات اکشن به‌یادماندنی‌ این انیمه، اثر ماندگاری بر فیلم‌سازی جهان داشته است.

بهترین انیمه‌های سینمایی تخیلی

۱. پاپریکا (Paprika)

پاپریکا

  • سال پخش: 2006
  • کارگردان: ساتوشی کن
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸ از ۱۰

از میان شاهکارهای ساخته‌ی ساتوشی کن، آخرین انیمه سینمایی او، پاپرکا، حس دیگری با خود دارد و به نوعی تلفیق همه‌ی آثار قبلی اوست.

دستگاهی قدرتمند با استفاده‌های روانپزشکی به دست افراد شروری می‌افتد و به آن‌ها این توانایی را می‌دهد تا از طریق رویای افراد آن‌ها را تحت شستشوی مغزی قرار دهند. در تعقیب و گریزی که به دنبال پس گرفتن این تکنولوژی شکل می‌گیرد، مرز بین رویا و واقعیت محو می‌شو و در نتیجه شاهد تصاویر فراواقعی و هیجان‌انگیزی هستیم که قدرت ساتوشی کن در انیمیشن را در بهترین حالت خود به نمایش می‌گذارد.

ساتوشی کن سال‌ها قبل از فیلم سینمایی «تلقین» (Inception) ساخته‌ی کریستوفر نولان، به ایده‌ی سرقت و کنترل رویا پرداخته. در نتیجه تماشای «پاپریکا» برای هر کس که از تماشای «تلقین» لذت برده لازم است!

۲. خاطرات (Memories)

خاطرات انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۹۵
  • کارگردان: کاتشیرو اوتومو، کوجی موریموتو، تنسای اوکامورا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۷ از ۱۰

از داستان‌های پادآرمان شهری و علمی-تخیلی نمونه‌های زیادی ساخته شده و در انیمه‌های سینمایی هم تعداد خوبی از آن وجود دارد، اما سه‌گانه‌ی «خاطرات» به شکل ویژه‌ای کنجکاوی برانگیز است.

این مجموعه‌ متشکل از سه داستان کوتاه علمی-تخیلی با سه کارگردان متفاوت، رز مغناطیسی (magnetic rose)، بمب بدبو(stink bomb)  و گوشت جلوی گلوله (canon fodder)،‌ با ساختار خاص خودش کلیشه‌های مختلف ژانر علمی-تخیلی را پوشش می‌دهد و به طیف گسترده‌ای ا ز مضامین سرک می‌کشد.

داستان وهم انگیز انسان‌هایی که دربند گذشته‌ی خود هستند در «رز مغناطیسی»، تشابه ترسناک «گوشت جلوی گلوله» به شرایط کنونی جهان و کمدی تاریک «بمب بدبو»، همگی از نظر داستانی و تصویری خیره‌کننده هستند و هرچند که به ظاهر با یکدیگر ارتباطی ندارند، اما در انتها در کنارهم تصویر کامل‌تری را به وجود می‌آورند.

۳. سرویس تحویل کیکی (Kiki’s Delivery Service)

سرویس تحویل کیکی

  • سال پخش: ۱۹۸۹
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۲ از ۱۰

«سرویس تحویل کیکی»، یکی از بهترین انیمه های فانتزی و یکی دیگر از آثار کلاسیک میازاکی از استودیو جیبلی، داستان جادوگر جوانی است که به دنبال یافتن جایگاهش در جهان است. کیکی در راه جادوگر  شدن، همراهان صمیمی و دوستانی پیدا می‌کند که با وجود این که خانواده‌ی خونی او نیستند با کمک و حمایتشان  می‌تواند از مشکلاتش عبور ‌کند.

داستانی خیالی «سرویس تحویل کیکی» پر از پرواز، جادو و گربه‌های سخنگو است که هر کسی می‌تواند با آن ارتباط بگیرد و می‌تواند آغاز مناسبی برای تماشای فیلم‌های استودیو جیبلی باشد.

۴. همسایه‌ی من توتورو (My Neighbor Totoro)

همسایه‌ی من توتورو انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۸۸
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۲ از ۱۰

«همسایه‌ی من توتورو» از موفقیت‌های بزرگ میازاکی در استودیو جیبلی است. توتورو که به نماد دائمی استودیو جیبلی تبدیل شده، یکی از شخصیت‌های شناخته شده‌ی فرهنگ عامه است، نمادی بر امید و بهتر شدن.

ساتسوکی و می در ابتدا از مهاجرت به روستا خوشحال نیستند. اما ملالت و کسالتشان با یافتن موجودات مخفی جنگل و دوستی با توتورو پایان می‌یابد.

«همسایه‌ی من توتورو» داستان چندان عمیق و پرگیروداری ندارد، اما داستانی شاد و امیدوار کننده را روایت می‌کند که تماشای آن با شخصیت‌های خیالی نرم و دوست‌داشتنی‌اش تجربه‌ی شگفت‌انگیزی را به همراه دارد.

۵. فزرندان گرگ (Wolf Children)

فزرندان گرگ

  • سال پخش: ۲۰۱۲
  • کارگردان: مامورو هوسادا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۶ از ۱۰

«فرزندان گرگ» ماجرای تلاش‌های هانا برای بزرگ کردن دو فرزند نیمه‌گرگ-نیمه‌انسان  پس از مرگ همسر گرگینه‌اش را روایت می‌کند. تمرکز این انیمه بر نشان دادن فداکاری لازم برای مراقبت از یک خانواده است. مسئولیت هانا آسان نیست و در راه مخفی کردن هویت واقعی فرزندانش با سختی‌های زیادی روبرو می‌شود.

«فرزندان گرگ» داستان شیرین و دلگرم کننده‌ای است که خیال را با امید واقع‌گرایانه‌اش ترکیب می‌کند. این فیلم مامورو هوسودا به مخاطببینش یادآوری می‌کند که هر خانواده‌ای شکل و ارتباط خاص خودش را دارد و تفاوت هم‌معنی با ایراد نیست. شاید بزرگترین محبت‌ها از طرف کسانی باشد که خودشان بیشتر از دیگران در زندگی سختی کشیده‌اند.

بهترین انیمه‌های سینمایی ترسناک

۱. آبی تمام عیار (Perfect Blue)

آبی تمام عیار انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۹۷
  • کارگردان: ساتوشی کن
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۶ از ۱۰

ساتوشی کن حتی از همان اولین آثارش هم جزو بهترین نویسندگان ژانر وحشت روانشناختی بود و با وجود مرگ زودهنگام و غیرمنتظره‌اش، باز هم آثار زیادی از خود به جا گذاشت که همگی با رضایت منتقدین و عموم مخاطبان مواجه شد. اما «آبی تمام عیار» را می‌توان به جرات بهترین اثر او در ژانر وحشت‌ دانست.

میما آید خواننده‌ی گروه پاپ و شخصیت اصلی انیمه «آبی تمام عیار» است. او تصمیم می‌گیرد گروه موسیقی‌اش را ترک کند و در دنیای بازیگری قدم بگذارد. در همین حین او از طرف یکی از طرفداران خطرناکش مورد آزار و اذیت عجیبی قرار می‌گیرد که رفته رفته تصور میما از واقعیت را خدشه‌دار می‌کند.

یکی از بهترین انیمه‌های ترسناک، پایان‌بندی «آبی تمام عیار» با گذشت سالیان هنوز هم تاثیرگذار است؛ به خصوص برای اثری که در دهه نود میلادی ساخته شده، یعنی قبل از آن که اینترنت و فرهنگ طرفداری به این نقطه‌ی کوبنده امروزی برسد.

۲. تخم مرغ فرشته (Angel’s Egg)

تخم مرغ فرشته

  • سال پخش: ۱۹۸۵
  • کارگردان: مامورو اوشی‌ای، یوشیتاکا آمانو
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۷ از ۱۰

«تخم مرغ فرشته» از فیلم‌هایست که هر طرفدار ژانر وحشت باید تماشا کند. شاید دیالوگ‌های کم این انیمه به کارگردانی مامورو اوشی‌ای، مورد پسند همه نباشد، اما این فیلم از لحاظ بصری بسیار زیبا و جذاب است و دیالوگ‌های کم آن این فرصت را به مخاطب می‌دهد که همراه فیلم فکر کند و خود به نتیجه برسد.

«تخم مرغ فرشته» در خرابه‌هایی پس از تاریخ رخ می‌دهد. دخترکی از ابتدای فیلم تخم مرغ بزرگی به همراه دارد و از آن مراقبت می‌کند و باور دارد که از آن فرشته‌ای متولد خواهد شد. در مقابل این دخترک، پسری قرار دارد که می‌خواهد هر طور شده آن تخم مرغ را بشکند.

۳. بلادونای غم و اندوه (Belladonna of Sadness)

لادونای غم و اندوه انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۷۳
  • کارگردان: اییچی یاماموتو
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۳ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۲ از ۱۰

دیدن «بلادونای غم و اندوه» به همه توصیه نمی‌شود و باید درباره‌ی محتوای آن هشدار بدهیم. این فیلم نمادی است بر اینکه مدیوم انیمه تنها برای کودکان نیست. «بلادونای غم و اندوه» سومین قسمت از سه‌گانه‌ی «آنیمه‌راما» (Animerama) است و در ادامه‌ی «هزار و یک شب»(thousand and one nights)  و «کلئوپاترا» (Cleopatra) اکران شده و می‌توان گفت بهترین این مجموعه است.

داستان از این قرار است که زنی از طبقه‌ی دهقانان با شیطان پیمان می‌بندد تا از اربابشان انتقام آزار و اذیت‌هایی که دیده را بگیرد.

این فیلم با تصاویر وهم برانگیز و گیج‌کننده به بررسی شهوت، خشونت، زن‌ستیزی و ظلم ناشی از حاکمیت فئودالی می‌پردازد. هرچند برخی این فیلم را تاریخ گذشته و شاید نامناسب می‌دانند، اما هنوز هم «بلادونای غم و اندوه» اثری زیبا، عجیب و رعب‌انگیز است که جایگاه مهمی در تاریخ انیمه دارد.

۴. شکارچی خون‌آشام دی: عطش خون  (Vampire Hunter D: Bloodlust)

شکارچی خون‌آشام دی: عطش خون

  • سال پخش: ۲۰۰۰
  • کارگردان: یوشیاکی کاواجیری
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۹ از ۱۰

یکی دیگر از بهترین آثار یوشیاکی کاواجیری «شکارچی خون‌آشام دی: عطش خون» است که در آن شخصیت دی، شکارچی خون‌آشام به دنیایی غیرانسانی بازمی‌گردد و این بار برای بازپس‌گرفتن اشراف‌زاده‌ای به نام شارلوت استخدام شده. اما داستان به همینجا ختم نمی‌شود و شاهد چرخش‌های زیادی در داستان خواهیم بود.

این فیلم سینمایی به سبب پیشرفتش در زمان‌بندی داستانی، سبک انیمیشن و طراحی مبارزاتش، بیشتر از فیلم «شکارچی خون‌آشام دی» ساخته ۱۹۸۵ مورد توجه قرار گرفته و با پرداختن به اندازه به نمایش لحظات ترسناک و توجه به شخصیت‌پردازی مناسب یکی از بهترین داستان‌های خون‌آشامی به شمار می‌رود.

بهترین انیمه‌های سینمایی کمدی

۱. شب کوتاه، دختر پیاده (The Night is Short, Walk on Girl)

شب کوتاه، دختر پیاده انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۲۰۱۷
  • کارگردان: ماساآکی یوآسا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۲ از ۱۰

ماساآکی یوآسا استاد خلق داستان‌های عجیب، شگفت‌انگیز، فرای واقعیت و متناسب با سبک تصویری‌اش است.

«شب کوتاه، دختر پیاده» داستانی زمینی‌تر نسبت به دیگر آثار این کارگردان است و ماجرایی بی‌نقص است درباره‌ی آغاز بزرگسالی.  اضطراب همراه با شوق از جوانی، عشق در نگاه اول و سختی‌های دانشگاه و یافتن مسیر زندگی  از مسائلی است که این فیلم به خوبی به آن می‌پردازد.

این انیمه ماجرای دو دانشجوی بی‌نام را در یک شب پر از مهمانی و ماجرا دنبال می‌کند: دختری که به تازگی وارد دانشگاه شده و پسری که قصد دارد عشقش را به او ابراز کند، اما دست سرنوشت در این شب آن دو را دور از یکدیگر نگه می‌دارد.

انیمه سینمایی «شب کوتاه، دختر پیاده» سرشار از لحظات کمدی و سوررئال است و مخاطب را شیفته‌ی شخصیت‌هایش می‌کند، شخصیت‌های باورپذیری که نشانه‌ی علاقه و زحمتی است که برای ساخت فیلم به کار رفته.

۲. پورکو روسو (Porco Rosso)

پورکو روسو

  • سال پخش: ۱۹۹۲
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸ از ۱۰

«پورکو روسو» شاید بهترین انیمه سینمایی دهه ۹۰ باشد که کمتر کسی آن را دیده است؛ فیلمی نوآر درباره‌ی یک خلبان سابق که نفرین شده و به شکل یک خوک به زندگی بازمی‌گردد.  موضوع این فیلم شاید عجیب‌تر از آثار دیگر میازاکی به نظر برسد، اما نتیجه‌ی آن یکی از خنده‌دارترین کارهای استودیو جیبلی است. هرچند نباید بخش‌های کمدی فیلم باعث شود که فکر کنید پورکو روسو به مضامین جدی‌تر نمی‌پردازد.

«پورکو روسو» نگاهی است به آسیب‌های روانی پس از جنگ و تروماهای ناشی از آن و خطر روز افزون تفکرات فاشیستی. این فیلم دیالوگ‌های ماندگار زیادی دارد و دیالوگ «بهتره خوک باشم تا یه فاشیست» این انیمه یکی از شعارهای استفاده شده‌ی مردم در انتخابات اخیر اسپانیا بود.

۳. همسایه من یاماداها (My Neighbours are the Yamadas)

همسایه من یاماداها انیمه‌های سینمایی

  • سال پخش: ۱۹۹۹
  • کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۱ از ۱۰

«همسایه من یاماداها» اثری کمدی از ایسائو تاکاهاتا است که زندگی روزمره و خنده‌دار یک خانواده‌ی ژاپنی را به تصویر می‌کشد و به شادی‌ها و غم‌ها و لحظات معمولی زندگی‌شان می‌پردازد. این فیلم با سبک هنری خاصش، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و مرتبط به یکدیگر است که می‌تواند با وجود خنده‌دار بودن، احساس همدلی را نیز در مخاطب برانگیزد و با همه‌ی انسان‌ها از هر قشر و فرهنگی ارتباط بگیرد.

۴. پدرخوانده‌های توکیو (Tokyo Godfathers)

پدرخوانده‌های توکیو

  • سال پخش: ۲۰۰۳
  • کارگردان: ساتوشی کن
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۸.۳ از ۱۰

«پدرخوانده‌های توکیو» یکی دیگر از آثار ساتوشی کن است. او استاد داستان‌های وحشت روانشناختی بود؛ با این وجود در اثری مثل پدرخوانده‌های توکیو ایده‌های تاریک او کارکردی احساسی‌تر دارند. «پدرخوانده‌های توکیو» داستانی بی‌تقص است درباره‌ی همدلی، خانواده و افرادی که خودمان آن‌ها را به عنوان خانواده انتخاب می‌کنیم و اینکه چرا نباید قضاوتمان از ظاهر انسان‌ها را آنقدر جدی بگیریم. این انیمه سینمایی همه‌ی این مضامین احساسی را به شکلی هنرمندانه در کنار یک کمدی کریسمسی قرار می‌دهد.

در این داستان سه بیخانمان در توکیو نوزاد رهاشده‌ای را پیدا می‌کنند و به سرعت دلبسته‌اش می‌شوند و با تمام وجود تلاش می‌کنند تا او را به خانواده‎‌اش برسانند ولی پا به ماجرایی می‌گذارند که هرگز انتظارش را نداشتند.

ابتدای داستان «پدرخوانده‌های توکیو» به نظر مشابه کارهای دیگر ساتوشی کن به نظر می‌آید اما در واقعیت سرشار از احساسات خوبی است که مخاطب را به خود جذب می‌کند. فضای زمستانی و لطیف این انیمه آن را به فیلمی تبدیل کرده که طرفداران انیمه هر سال زمستان می‌توانند به تماشایش بنشینند.

۵. نقاب میوتارو (A Whisker Away)

نقاب میوتارو انیمه‌های سینماییر

  • سال پخش: ۲۰۲۰
  • کارگردان: توموتاکا شیبایاما، جونیچی ساتو
  • امتیاز کاربران IMDB به انیمه: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز کاربران مای‌انیمه‌لیست: ۷.۴ از ۱۰

«نقاب میوتارو» داستان میو ساساکی، دختری است که بدنش را با یک گربه عوض می‌کند و در ظاهر گربه‌ایش بلاخره می‌تواند با هینوده پسری که به آن علاقه دارد وقت بگذراند. همه‌چیز خوب پیش می‌رود و میو از این معاشرت لذت می‌برد تا اینکه متوجه می‌شود در حال از دست دادن هویت انسانیش است و از این‌جا وضعیت داستان پیچیده می‌شود. «نقاب میوتارو» کمدی، رومنس و فانتزی را در هم می‌آمیزد و داستان لطیفی از زندگی نوجوانانه تعریف می‌کند.

منیع: دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X