۱۰ شخصیت انیمهای که با الهام از زنان بزرگ تاریخ خلق شدهاند
انیمههایی که داستانهای آنها، مستقیما برگرفته از وقایع تاریخی هستند، همیشه لایههایی شگفتانگیز از رئالیسم را به طراحی قصههای خود اضافه میکنند. به طور معمول در بسیاری از شخصیتپردازیهای این انیمهها از شخصیتهای تاریخی واقعی الهام گرفته شده است. با وجود اینکه زنان منحصربهفردی در تاریخ نقش داشتهاند، اما غالبا تعداد انگشت شماری فیلم و سریالهایی براساس شخصیت و زندگی آنها ساخته شده است.
بازنمایی شخصیت زنان حقیقی تاریخ در ساخت داستانهای تخیلی، بیگمان همیشه روایتهایی کمنظیر، متمایز و دوستداشتنیای را به انیمیشنها اضافه میکند. همچنین از آنجایی که زنان سلطنتی همیشه مشهورتر هستند، بنابراین بهترین گزینه برای مستند کردن و یا بازگویی یک حقیقت حتی تحریف شده در ساخت انیمههای متعدد به شمار میروند. اما زنانی هم فراتر از طبقه اشراف در تاریخ تبدیل به چهرهای محبوب و ماندگار شدند، مانند ژان دارک که همیشه برای نویسندگان بسیار جالب و الهام بخش بوده است. در مطلب پیشرو ما به ۱۰ مورد از زنان تاریخی الهامبخش انیمهها اشاره کردهایم که علتی برای ساخت این آثار شدند.
۱۰. سنگوکو باسارا: شاهان سامورایی (Sengoku Basara: Samurai Kings)
- سال پخش: ۲۰۰۹
- کارگردان: ایتسورو کاواساکی . کازویا نومورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰
انیمه «سنگوکو باسارا: شاهان سامورایی» براساس وقایع دروان سنگوکو در تاریخ ژاپن فئودالی ساخته شده است. داستان این انیمه سریالی پیرامون پادشاه شیطان، اودا نوبوناگا پیش میرود که همسری زیبا و جسور به نام نوهیم (Nohime) دارد. شخصیتپردازی نوهیم برگرفته از شخصیت واقعی تاریخی کشور ژاپن با همین نام است که در دوره سنگوکو تا دوره آزوچی-مومویاما زندگی میکرد.
او به عنوان همسر جنگ سالار، اودا نوبوناگا شناخته میشد که آغازگر اتحاد ژاپن تحت حکومت شوگون بود. پیوند میان آنها، اساسا برمبنای یک ازدواج سیاسی شکل گرفت، اما نوبوناگا همسر خود را بسیار ستایش میکرد و اعتقاد داشت که نوهیم علاوه بر زیبایی و زیرکی یک نابغه است.
۹. ماجراجویی عجیب و غریب جوجو (JoJo’s Bizarre Adventure)
- سال پخش: ۲۰۱۲
- کارگردان: نائوکاتسو تسود . کنیچی سوزوکی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۵ از ۱۰
«ماجراجویی عجیب جوجو» سری مجموعه تلویزیونی ژاپنی به شمار میرود که توسط استودیو دیوید پروداکشن ساخته شده و اقتباسی از مجموعه مانگایی به همین نام، نوشته هیروهیکو آراکی است. در قسمت اول «ماجراجویی عجیب جوجو» به طور اجمالی از ماری، ملکه اسکاتلند نام برده شده است که یکی از زنان تاریخی الهامبخش انیمهها محسوب میشود. او تنها فرزند جیمز پنجم اسکاتلند بود که به یک اندازه وفاداری و تحقیر را در جامع دریافت کرد که با وجود ضد و نقیضهای سیاسی پیرامون شخصیت مری، اما توانست درنهایت یک حاکم صبور و خردمند شناخته شود.
ماری از همان سنین جوانی خود صاحب تاج و تخت پدرش شد و همچنین یکی از جنجالبرانگیزترین پادشاهان زمانهاش بود. در این قسمت انیمه، ملکه اسکاتلند به عنوان یک زن مهربان و دلسوز به تصویر کشیده شده که احترام سربازان و شوالیههای خود را به دست می آورد از جمله افرادی مانند تارکوس و بروفورد که تمام زندگی و افتخارات خود را به او اختصاص دادهاند.
به طور کل این انیمه، روایتگر زندگی خانواده جوستار در طول نسلها از پایان قرن نوزدهم تا دوران مدرن است. هرکدام از اعضای این خانواده با استفاده از قدرتهایی که درونشان دارند، تصمیم میگیرند دشمنان ماوراءطبیعی خود را نابود کنند.
۸. سنگوکو باسارا: دبیرستان سامورایی (Gakuen Basara: Samurai High School)
- سال پخش: ۲۰۱۸
- کارگردان: ایتسورو کاواساکی . کازویا نومورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۵.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۶.۲ از ۱۰
«سنگوکو باسارا: دبیرستان سامورایی» دربارهی اوایچی، خواهر کوچکتر شخصیت برجسته تاریخی، اودا نوبوناگا است. این انیمه زنی عاشق را درون قصهای غم انگیز از خیانت و خونریزی به تصویر میکشد و احساسات لجامگسیخته و آشفتهای که در جهان داستانی آن جریان دارد، قطعا از خاطرمان نمیرود.
اوایچی نو کاتا، اواخر دورهی سنگوکو زندگی میکرد و برای زیبایی بیحدش مورد تحسین قرار میگرفت، اما بیشتر شهرتش در میان مردم، درواقع خوشقلبی و استقامتش بود. برادرش اودا نوبوناگا به او بسیار علاقه داشت و معتقد بود اگر اوایچی با جنسیت دیگری زیست میکرد، شاید یک جنگجوی بزرگ میشد. اوایچی چندین دختر داشت که هرکدام از آنها به افراد موفق و مشهوری بدل شدند.
۷. شوالیه دئون (Le Chevalier D’Eon)
- سال پخش: ۲۰۰۶
- کارگردان: کازوهیرو فوروهاشی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۲ از ۱۰
«شوالیه دئون» براساس شخصیت تاریخی شوالیه دئون است که در اواسط قرن هجدهم فرانسه قبل از انقلاب تحت سلطنت لویی پانزدهم، زندگی میکرد. همچنین این انیمه شخصیتهای تاریخی دیگری، همچون کاترین (اکاترینا) را دنبال میکند که به شکلی در «شوالیه دئون» دوست ملکه الیزابت است. او در انیمه مانند کاترین کبیر حقیقی، قدرت را به واسطه همسر خود، پیتر سوم دریافت میکند و تواست حدود ۳۰ سال بر کشور روسیه حکومت کند. کاترین نقش بسیار مهمی بر پیشرفت روسیه با ارائهی ایدههای چشمگیر و خلاقانه داشت و سرانجام بنیانگذار فرهنگی کاملا نوین در این کشور بود.
داستان این انیمه در پسزمینهی تاریخیای در حدود سال ۱۷۴۲ روایت میشود. هنگامی که جسد زنی به نام لیا دو بومونت را درون یک تابوت مییابند، نشانهای از مرگ او با خون بر درب تابوت نوشته شده است. شوالیه دئون، برادر کوچکتر لیا، سعی میکند راز مرگ خواهر خود و چند زن فرانسوی مفقود شده را کشف کند. او به دستور پادشاه فرانسه به سفری مهم میرود و در این مسیر با تعدادی اشخاص همراه میشود که درنهایت حقایقی دربارهی وفاداری برای همهی آنها مشخص خواهد شد.
۶. فیت زیرو (Fate Series)
- سال پخش: ۲۰۱۱
- کارگردان: یوجی یاماگوچی . تاکاهیرو میورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰
سری انیمههای «فیت زیرو» طیف وسیعی از شخصیتهای متعدد را در خود جای داده که غالبا همهی آنها با توجه به داستانهای فولکلور و تاریخی الهام گرفته شدهاند. مهمترین و کلیدیترین شخصیت این انیمه، ژان دارک به شمار میرود که طراحی شخصیت آن برگرفته از یک شوالیه فرانسوی به همین اسم است. او در جنگ جام مقدس در فیت_آپوکریفا (Fate/Apocrypha) میجنگد و درحالی که یک حاکم مقتدر محسوب میشود، هرگز نمیخواهد جام مقدس را تصرف کند و بلعکس به نفع آن کارهایی را انجام میدهد.
ژان دارک حقیقی دختری روستایی بود که هدفهای بسیاری داشت از جمله اینکه تلاش میکرد تا بیگناهان کشورش درمقابل تعرض مهاجمان انگلیسی در امان باشند. درواقع ژان شخصی بود که موفق شد، کشور فرانسه در مقام و موقعیت خود باقی بماند و بخشی از انگلستان نشود و همچنین در تاریخ او اولین زنی بود که توانست مقام شوالیه دست را به دست آورد، بنابراین یکی از مهمترین زنان تاریخی الهامبخش انیمهها محسوب میشود.
۵. خانوم هوکسای (Miss Hokusai)
- سال اکران: ۲۰۱۵
- کارگردان: مایکل سینترنیکلاس . استفنی شی . کیچی هارا
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
رویدادهای انیمه «خانوم هوکسای» در سال ۱۸۱۴ رقم میخورد. این انیمه، داستان زندگی کاتسوشیکا هوکسای، نقاش شاخص ژاپنی را با فضاهای بصری چشمگیر و لحنی متفاوت از نگاه دخترش به تصویر میکشد. کاتسوشیکا اوی، دختر هوکسای در کار خود به عنوان یک هنرمند، مانند خانوادهاش شخصیتی کاملا قاطع و پیگیر داشت.
او اوایل قرن نوزدهم و دروه ادو، یک چاپگر و نقاش بسیار بااستعداد بود که علاوه بر شاگردی پدرش، مهمترین دستیارش به شمار میرفت. کاتسوشیکا اوی در بازهی زمانی کوتاهی ازدواج کرد و درنهایت از همسرش جدا شد. او همچون مادرش برای حرفهی خود ارزش بسیاری قائل بود و تقریبا تمام زندگیاش را وقف پیشرفت و ارتقا در این زمینه کرد. همچنین معنی نوآوری را میتوان به طور گسترده در خلاقیت و دیدگاه عمیقی که درون آثارش جریان دارد را کاملا واضح ببینیم.
۴. خادم سیاه (Black Butler)
- سال پخش: ۲۰۰۸
- کارگردان: شینوهارا توشیا. هیروفومی اوگورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۷ از ۱۰
داستان «خادم سیاه» در انگلستان عصر ویکتوریایی رقم میخورد. شخصیت سیل فانتوم هایو در این انیمه نگهبان و مراقب ملکه ویکتوریا است و مشخصا به صورت یک آنتاگونیست ترسیم میشود. زمانی که خانواده سیل توسط گروهی کشته میشوند، او به یک برده تبدیل میشود. درنهایت سیل به دست فرقهای سادیستی و شیطانپرست میافتد که از سوی آنها آزارهای جسمی، روحی و جنسی فراوانی را متحمل میشود.
طی مراسم قربانی برای احضار یک دیو، سیل فانتوم هایو، روح خود را به دیو میفروشد و در عوض این موجود، تمامی اعضای فرقه را میکشد و نماد قرارداد فاوستی را بر چشم راست سیل حک میکند. در ادامه سیل موقعیت پدر مرحومش را به عنوان نگهبان ملکه به دست میگیرد و در وظایف خود به پروندههای مهم و شخصی ملکه الیزابت رسیدگی میکند.
در حالی که سیل و همکارش چندین مسئلهی مهم را حل میکنند به اسنادی از انجمن شفق قطبی بر میخورند. این سازمان مخفی، آزمایشهایی را درباره اجساد احیا شده انجام میدهند. در طول داستان مواردی عجیب و باورنکردنی مربوط به زندگی سیل آشکار میشود که همین امر باعث فراری شدن سیل و متحدانش شد، اما برای اثبات حقایق آنها شروع به برسیهای بیشتر درمورد انجمن شفق قطبی میکنند.
ملکه ویکتوریا، دومین سلطنت بلند مدت در تاریخ انگلستان را داشت و حدود ۶۴ سال به طول انجامید. اگرچه روشهای دوران ویکتوریایی بینقص هستند، اما در هر صورت از او به خاطر ترویج یک نگرش افراطی و اخلاق سختگیرانه درمورد تعاملات اجتماعی و آداب معاشرت یاد میشود.
۳. رز ورسای (The Rose Of Versaille)
- سال پخش: ۱۹۷۹
- کارگردان: تادائو ناگاهاما . اوسامو دزاکی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۸.۳ از ۱۰
انیمه کلاسیک «رز ورسای» الهام گرفته از یک مجموعه مانگای ژاپنی است که توسط ریوکو ایکدا نوشته و تصویرگری شده است. داستان این انیمه در بستر تاریخی، فرانسه پیش از انقلاب روایت میشود و اتفاقات پیراموناش، درون دربار لویی شانزدهم و ماری آنتوانت میگذرد.
ماری در واقعیت یک زن اتریشی بود که با لویی شانزدهم ازدواج کرد و درنهایت ملکه فرانسه شد. او چهار فرزند داشت که فقط یکی از آنها به واسطه انقلاب تا بزرگسالی زنده ماند. شخصیت ماری آنتوانت توانست از زنان تاریخی الهامبخش انیمهها باشد که در ادوار تاریخ از شخصیت او به عنوان زنی خوشقلب و مهربان یاد میشود، اما به طرز عجیب و نگرانکنندهای ساده لوح بود، بنابراین در دربار هیچ قدرت سیاسیای نداشت.
۲. اولیس: ژان دارک و شوالیه کیمیاگر (Ulysses: Jeanne D’Arc And The Alchemist Knight)
- سال پخش: ۱۹۷۹
- کارگردان: شین ایتاگاکی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۵.۱ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۶.۸ از ۱۰
انیمه پیچیده و خلاقانه «اولیس: ژان دارک و شوالیه کیمیاگر» در قرن پانزدهم و طی جنگ صد ساله میان فرانسه و انگلیس اتفاق میافتد. قصه این انیمه پیرامون کیمیاگری به نام مونت مورنسی روایت میشود که شخصیت آن از شوالیه تاریخی ژیل دو رایس الهام گرفته شده که ژان را ملاقات میکند. بزرگترین رویا و هدف مونت مورسی تبدیل شدن به کیمیاگر است تا بتواند راز سنگ فیلسوف را کشف کند.
حدود هفت سال بعد از حوادثی که برای مونت پیش آمده بود، او حین سفر خود، بالاخره به رویای دیرینهاش نزدیک میشود و یاد میگیرد که چگونه اولیس شود. اما به خاطر پیشآمدهایی غیرمنتطره این مراسم روی دختر جوانی با نام ژان صورت میگیرد و بدین ترتیب او به جای مونت، تبدیل به اولیس میشود. همین امر به ژان این قدرت را میدهد که در تغییر شرایط و اتفاقات جنگ نقش مهمی داشته باشد و از اینرو بعدها با لقب ژان دارک شناخته میشود.
۱. ولگردها (Drifters)
- سال پخش: ۲۰۱۶
- کارگردان: کنیچی سوزوکی . هیتومی ازوئه
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۵.۱ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۶.۸ از ۱۰
در انیمه «ولگردها» آنتاگونیستها (ضدقهرمانها) شخصیتهای تاریخیای هستند که جان خود را درون موقعیتهایی مرعوبکننده، دلخراش و گاهی ناعادلانه از دست دادهاند. مانند آناستازیا نیکولاونا رومانوا که در این سریال، علاقیات خاصی دارد و به اندازه دیگر تبهکاران نگران جنگ نیست.
آناستازیا زندگی بسیار کوتاهی داشت، اما ارتباط و پیوند خانوادگی او و البته پایان ناعادلانهی زندگیاش نیز تا به امروز موضوعی مهم و غمانگیز برای عموم مردم است. غالبا برخی از نویسندگان داستانهایی با سطوح مختلف دربارهی شخصیت او مینویسند که به عنوان مثال درنهایت دوران بزرگسالی خود را میبیند. همچنین این شخصیت یکی از زنان تاریخی الهامبخش انیمهها به شمار میرود.
منبع: Cbr