۱۰ انیمیشن تماشایی که نمی‌دانستید از داستان‌های کودکانه اقتباس شده‌اند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
انیمیشن اقتباسی

ما از اقتباسی‌بودن بسیاری از انیمیشن‌ها باخبریم، از قصه‌های پریان دیزنی گرفته تا شمایل‌های ماندگاری چون «پدینگتون» و «جرج کنجکاو» اما با این حال منبع اقتباس بعضی انیمیشن‌ها ممکن است از توجه تماشاگران دور بماند.

دانستن منبع اقتباس بسیاری از این انیمیشن‌های خاطره‌انگیر جالب است. دانستن این که این شخصیت‌ها و داستان‌ها از ذهن کودکانه نویسندگانی نشأت گرفته است که احتمالا هنگام خلقشان هیچ تصوری از چنین موفقیت‌های عظیمی که در انتظار آثارشان بود نداشته‌اند.

۱۰. بچه‌های بد (The Bad Guys)

انیمیشن بچه های بد

  • کارگردان: پیر پریفل
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۶.۹ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۲۲

این انیمیشن کمدی-جنایی از کمپانی دریم‌ورکس (DreamWorks) در واقع بر اساس مجموعه کتابی اثر آرون بلبی ساخته شده است. داستان روی گروهی از مجرمان تمرکز دارد که همگی برای فرار از زندانی شدن قصد دارند اصلاح شوند و برگ تازه‌ای از زندگی خود را آغاز کنند.

آن‌ها که ابتدا از واکنش‌های مثبت دیگران نسبت به کارهای خیرشان شوکه می‌شوند، در ادامه شروع به لذت بردن از این بازخوردها می‌کنند. چیزی شبیه اینکه «خوب بودن، حس خوبی دارد»، ولی شما چنین اعترافی را از هیچکدامشان به این زودی نخواهید شنید. با طراحی انیمیشنی پویا‌ و شاد که بهترین روش برای اقتباس چنین داستانی است. صداپیشگان هم به بهترین شکل کار خود را به ثمر می‌نشانند.

۹. کورالین (Coraline)

انیمیشن کورالین

  • کارگردان: هنری سلیک
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷.۷ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۰۹

با وجود اینکه این حقیقت آنچنان ناشناخته نیست، ولی این اقتباس از داستان نیل گیمن به بهترین شکل ممکن به داستان جان تازه‌ای بخشید. داستان به شکل بسیاری از داستان‌های بلوغ آغاز می‌شود، خانواده‌ای به مکانی تازه و ناآشنا نقل مکان می‌کنند.

قابل درک است که کورالین جونز فرزند خانواده از این تغییر استقبال نکند. او بیشتر زمان خود را صرف گشت‌وگذار در خانه تازه می‌کند و به شکلی تصادفی وارد دنیای دیگری می‌شود که تقریبا از هر نظر بهتر از دنیای خودش است. حداقل که چنین به نظر می‌رسد. این انیمیشن به طرزی استادانه هم تماشاگران ناآشنا را با جهان سوررئال، سیاه، ترسناک و در عین حال جذاب و دوست‌داشتنی اثر نیل گیمن آشنا می‌کند و هم طرفداران کتاب را راضی و خشنود می‌سازد.

۸. ملاقات با خانواده رابینسون (Meet The Robinsons)

انیمیشن ملاقات با خانواده رابینسون

  • کارگردان: استفن جان اندرسون
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۶.۸ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۰۷

این اثر قدرنادیده والت دیزنی اقتباسی آزادانه از اثر ویلیام جویس به نام «روزی با ویلبر رابینسون» است. انیمیشن با دریافت زیباشناسی و حال‌و‌هوای کتاب آن را از سفری سرگرم‌کننده و تفریحی به آینده به درسی واقع‌گرایانه و در عین حال امیدوارکننده درباره شکست ارتقا می‌دهد.

داستانی در مورد پسر یتیمی به نام لوییس که ۱۲ سال پیش در یک یتیم‌خانه توسط مادرش رها شده است. از آن موقع به بعد، او تمام مدت در تلاش برای اختراع چیزی بود که به او کمک کند تا این رویداد تلخ را فراموش کند. نقشه‌های او با ورود پسربچه‌ای به نام ویلبر رابینسون بهم می‌ریزد؛ پسربچه‌ای که ادعا می‌کند از آینده آمده است.

۷. ظهور نگهبانان (Rise of the Guardians)

انیمیشن ظهور نگهبانان

  • کارگردان: پیتر رمزی
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷.۲ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۱۲

«ظهور نگهبانان» بر اساس مجموعه کتابی از ویلیام جویس ساخته شد و به عنوان نوعی دنباله معنوی نیز برای آن عمل می‌کند. این انیمیشن چهره‌های اسطوره‌ای فولکلور مرتبط با آیین‌ها و جشن‌های گوناگون را به تصویر می‌کشد و بر سفری که کاراکتر جک فراست از سر می‌گذراند تمرکز دارد.

جک فراست کمی ویژگی‌های ضدقهرمانانه نیز دارد، شخصی است که هیچ علاقه‌ای به حفظ قوانین و سنت‌ها ندارد و مایل است تا زندگی‌اش را همچون یک روح یخی شیطان‌صفت بگذراند. با این حال او بدخلقی عمیقش را پنهان می‌کند و تصمیم می‌گیرد تا بدل به کسی شود که مردم واقعا به او باور دارند. این انیمیشن در مدرن کردن این موجودات محلی و فولکلور کار خارق‌العاده‌ای انجام می‌دهد و هوس‌های دوران کودکی را به تماشاگر بازمی‌گرداند.

۶. راز نیمح‌ (The Secret Of Nimh)

انیمیشن راز نیمح

  • کارگردان: دان بلات
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
  • محصول: ۱۹۸۲

بسیاری از هواداران این اثر کلاسیک از دان بلات ممکن است از شنیدن این خبر شوکه‌ شوند، ولی «راز نیمح» اقتباسی آزادانه از رمانی اثر رابرت سی. اوبراین است. داستانی در مورد یک خانواده موش که در نزدیکی مزرعه‌ای زندگی می‌کنند و برای حفظ بقا دردسر می‌کشند. روزی، یکی از بچه‌های خانواده به نام تیموتی مریض می‌شود و برنامه‌های خانواده را به عقب می‌اندازد. با توصیه یک جغد مرموز، این خانواده از موش‌های آزمایشگاهی فراری از نیمح درخواست کمک می‌کنند.

این اولین فیلم بلند دان بلات بود و یک کالت کلاسیک میان هواداران انیمیشن‌های قدیمی است. «راز نیمح» آغازگر پروژه‌های فردی دان بلات بود. تماشاگران با دیدن نام بلات انتظار یک انیمیشن سطح‌ بالا با رگه‌های داستانی سیاه را می‌کشیدند. انیمیشن‌هایی زیبا با المان‌های فانتزی و سیاه که هم بزرگسالان و هم کودکان را خشنود می‌ساخت.

۵. قلعه متحرک هاول (Howl’s Moving Castle)

انیمیشن قلعه متحرک هاول

  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۸.۲ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۰۴

استودیو گیبلی به اقتباس‌های مشهورش از داستان‌های فانتری مشهور است و فانتزی‌ترین میان آن‌ها نیز اثر کلاسیک «قلعه متحرک هاول» است که بر اساس رمانی از دیانا وین جونز ساخته شد. داستان نوعی نسخه فانتزی از جنگ جهانی اول است و ماجرای زن جوانی به نام سوفی را روایت می‌کند که به دنبال معنایی در زندگی است. هنگامی که به طور اتفاقی با جادوگر هاول دیدار می‌کند، آن جادوگر حسود با نفرین‌های شرورانه‌اش او را با هولناک‌ترین نفرین ممکن طلسم می‌کند؛ پیر شدن.

گرچه سوفی به طرز غافلگیرکننده‌ای مشکلی با پیر بنظر رسیدن ندارد، با این وجود می‌خواهد نفرین را از بین ببرد و در این راه با تعدادی شخصیت عجیب مثل مترسک، دیوی آتشین و کارآموز جوانی به نام مارکل همراه می‌شود. شاید انیمیشن نتوانسته باشد تمام روابط عمیق شخصیت‌ها را به صحنه بیاورد، ولی قطعا در جان‌بخشی به جهان این داستان موفق عمل می‌کند.

۴. ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی (Cloudy With A Chance Of Meatballs)

انیمیشن ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی

  • کارگردانان: فیل لرد٬ کریس میلر
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۶.۹ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۰۹

به عنوان یکی از بهترین انیمیشن‌های تولیدشده توسط کمپانی سونی، «ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی» بر اساس رمانی از جودی برت و تصاویری طراحی‌شده توسط ران برت ساخته شده است. البته تنها چیزی که انیمیشن واقعا از کتاب اقتباس کرده است، بخش مربوط به بارش غذا از آسمان است. وگرنه داستان انیمیشن به طور کامل از ریل کتاب خارج می‌شود.

داستان در شهر کوچکی اتفاق می‌افتد، جایی که دانشمندی دیوانه به نام فلینت لاک‌وود دستگاهی اختراع می‌کند که آب را به هر نوع غذایی تبدیل می‌سازد. پس از پوشش رسانه‌ها از این اتفاق، او در نهایت احترامی را به دست می‌آورد که پیش از این هرگز تجربه نکرده است. با این حال دستگاه پس از مدتی ناپایدار و غیرقابل‌کنترل شده و برای تعمیر آن فلینت وارد جنگ با زمان می‌شود. این انیمیشن به لطف جلوه‌های بصری فوق‌العاده دیوانه‌کننده‌اش و همچنین طنز پوچ و اغراق‌آمیزش با علاقه به خاطر آورده می‌شود.

۳. غول آهنی (The Iron Giant)

انیمیشن غول آهنی

  • کارگردان: برد برد
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۸.۱ از ۱۰
  • محصول: ۱۹۹۹

اولین فیلم بلندی که برد برد در رأس آن قرار می‌گیرد، «غول آهنی» است که بر اساس داستان کلاسیکی از تد هیوز به نام «مرد آهنی» ساخته شد. زمان داستان به سال ۱۹۵۷ اختصاص دارد و ماجرای پسری به نام هوگارت هیوز را روایت می‌کند که یک ربات آهنی غول‌پیکر را می‌یابد که از آسمان سقوط کرده است. آن‌ها با یکدیگر رابطه‌ای دوستانه می‌سازند، ولی نیروهای نظامی در صدد استفاده از ربات به عنوان سلاحی تازه‌اند.

این انیمیشن یک شاهکار در زمینه طراحی بصری است و برخلاف شکست در باکس آفیس، در فروش نسخه‌های دی‌وی‌دی و تکرارهای تلویزیونی کولاک کرد. بسیاری از موتیف‌های برد برد شامل زیبایی‌شناسی دهه ۵۰ و مضامین بزرگسالانه‌ای شامل مسائل اجتماعی و اقتصادی در این انیمیشن یافت می‌شود. همچنین انیمیشن حاوی یک پیام ضد جنگ قدرتمند است و تمام این خصوصیات آن را تبدیل به یک اثر کلاسیک کالت کرده است.

۲. چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم (How To Train Your Dragon)

انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم

  • کارگردانان: کریس سندرز٬ دین دیبلویس
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۸.۱ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۱۰

«چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» بر اساس مجموعه کتابی نوشته کرسیدا کاول است و انیمیشن کار فوق‌العاده‌ای در برانگیختن همان حس شگفتی و فانتزی جاری در کتاب می‌کند. انیمیشن راه کاملا متفاوتی را نسبت به کتاب در پیش می‌گیرد ولی در حفظ نام‌های شخصیت‌ها و گونه‌های جالب اژدها موفق عمل می‌کند که اگر بخواهیم منصف باشیم مهم‌‌ترین بخش‌های کتاب‌‌اند.

داستان انیمیشن روی هیکاپ، پسر رئیس وایکینگ‌ها، که بنظر ترجیح می‌دهد یک مخترع باشد تا یک جنگجو تمرکز دارد. روزی او موفق می‌شود یک اژدهای شب افسانه‌ای را شکست دهد، اما وقتی که به آن نزدیک می‌شود به جای یک هیولا، موجودی گوشه‌گیر و ترسان را می‌یابد. به همین خاطر تصمیم می‌گیرد به او کمک کند. «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» حاوی درس‌های بزرگی است، از جمله اینکه اجازه ندهیم سنت‌ها و تعصب‌ها آنچه که هستیم را به ما تحمیل کنند، و در نهایت اینکه واقعیت‌های قهرمان بودن شامل چه مواردی است.

۱. شرک (Shrek)

انیمیشن شرک

  • کارگردانان: اندرو آدامسون٬ ویکی جنسون
  • امتیاز IMDb به انیمیشن: ۷.۹ از ۱۰
  • محصول: ۲۰۰۱

«شرک» اکنون یک اثر جاودانه و‌ کلاسیک به شمار می‌رود و دانستن این نکته که این فرنچایز میلیون‌دلاری اقتباسی از کتابی کودکانه است که با خود فیلم تفاوت بسیاری دارد، برای بسیاری شوکه‌کننده خواهد بود. کتاب اصلی یک داستان کمدی در مورد هیولایی بود که از هیولا بودن خود لذت می‌برد. اما انیمیشن عمق شگفت‌انگیزی را به شخصیت شرک اضافه می‌کند.

«شرک» در مورد غولی است که از زندگی خود که شامل ترساندن روستاییان و اوباش بودن است، بنظر راضی و خشنود می‌رسد. با این حال، او مجبور می‌شود برای دور کردن گروهی از موجودات افسانه‌ای از زندگی خود، یک شاهزاده خانم را نجات دهد. و در این سفر به این نتیجه می‌رسد که شاید دیگر نخواهد یک هیولا باشد. «شرک» به طرز غافلگیرکننده‌ای اثری تند و تیز و کنایه‌آمیز در مورد تأثیر منفی ظواهر و انتظارات روی زندگی است و علاوه بر آن به معنای واقعی شما را به خنده می‌اندازد.

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. امیر

    من ۳و۶و۵ رو ندیدم

  2. برنا مجیدی

    سلام من وجود کتاب بچه های بد را میدانستم و کتابشم دارم (انتشارات هوپا با اسم 《چهار سابقه دار 》 و انتشارات پرتقال با اسم 《ارازل و اوباش》منتشر کرده است ).

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما