۵ باور غلط کاربران آیفون درباره اندروید که باید کنار بگذارند
گوشیهای آیفون طرفداران دوآتشه زیادی دارند که به هیچ عنوان حاضر نیستند از اکوسیستم اپل دست بکشند. به همین خاطر شنیدن انتقادات نسبت به اندروید از طرف کاربران آیفون اصلا پدیده عجیبی نیست. با این حال، باورهای غلط زیادی توسط برخی از کاربران آیفون درباره اندروید رواج یافته است. در این مطلب به ۵ مورد از این باورهای غلط میپردازیم که کاربران آیفون باید آنها را کنار بگذارند. فارغ از اینکه کاربر آیفون یا اندروید هستید، در دیجیکالا برای خرید آیفون و خرید گوشیهای اندرویدی میتوانید بین گزینههای زیادی دست به انتخاب بزنید. آیا زمان آن رسیده که کاربران آیفون سراغ گوشیهای اندرویدی بروند؟ در ادامه همراه ما باشید.
تمام گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت هستند
باتری گوشیهای اندرویدی دوام بالایی ندارند
اندروید وضعیت آپدیت خوبی ندارد
آیفون عکسهای بهتری ثبت میکند
رابط کاربری اندروید گیجکننده است
باور غلط کاربران آیفون: تمام گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت هستند
این یکی از ادعاهای رایج برخی از کاربران آیفون است که تصور میکنند تمام گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت هستند. بله، گوشیهای اندرویدی زیادی مانند سری A سامسونگ، ردمی نوت شیائومی و موتو جی موتورولا وجود دارند که از آیفون ارزانتر هستند. اما این موارد در دسته گوشیهای میانرده قرار میگیرند.
همچنین تعداد قابل توجهی از گوشیهای اندرویدی همقیمت و حتی گرانتر از آیفون هم در بازار موجود است. برای مثال میتوان به سری گلکسی اس ۲۴ (۸۰۰ تا ۱۲۹۹ دلار)، سری پیکسل ۸ گوگل (۶۹۹ تا ۹۹۹ دلار)، سری شیائومی ۱۴ (حدود ۱۰۷۰ تا ۱۶۴۰ دلار) و موارد دیگر اشاره کرد. این قیمتها با در نظر گرفتن ظرفیتهای مختلف حافظه نیز افزایش مییابد.
علاوه بر این، گوشیهای تاشو نیز وجود دارند که در واقع از گرانقیمتترین مدلهای آیفون هم گرانتر هستند. به عنوان مثال، هر دو گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد ۵ و گوگل پیکسل فولد با قیمت ۱۷۹۹ دلار عرضه شدند. این در حالی است که گرانترین مدل آیفون با قیمت ۱۵۹۹ دلار به فروش میرسد.
باتری گوشیهای اندرویدی دوام بالایی ندارند
کاربران آیفون بارها این ادعا را مطرح کردهاند که باتری گوشیهای اندروید دوام کمتری دارد. این موضوع در اوایل دهه ۲۰۱۰ یک شکایت به جا بود، زیرا اندروید در آن زمان از ویژگیهایی برای حفظ عملکرد روان در طول زمان بیبهره بود. با این حال، اوضاع از آن موقع به طور چشمگیری تغییر کرده است. بهبودهایی که در سیستمعامل اندروید و همچنین اقدامات اختصاصی شرکتهای سازنده برای ارتقای عملکرد بلندمدت صورت گرفته است، همگی به این معناست که گوشیهای اندرویدی باید حتی پس از چند سال استفاده، همچنان روان اجرا شوند.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که آیفونهای اپل در زمینه افت ظرفیت باتری برای مدت طولانی از بسیاری از گوشیهای اندرویدی عقبتر بودهاند. اپل اعلام کرده است که باتریهای آیفون تنها پس از ۵۰۰ چرخه شارژ، به ۸۰ درصد ظرفیت اولیه خود کاهش پیدا میکنند. این رقم به این معناست که سری آیفون ۱۴ و مدلهای قبلی آن، عملاً ۲۰ درصد از ظرفیت باتری خود را پس از یک یا یک و نیم سال استفاده از دست میدهند. این شرکت با سری آیفون ۱۵ اوضاع را بهبود بخشیده است و اکنون ادعا میکند که باتری این گوشیها پس از ۱۰۰۰ چرخه شارژ، همچنان ۸۰ درصد ظرفیت خود را حفظ میکند.
در حالی که شرکتهایی مانند سامسونگ و گوگل سالهاست اطلاعات مربوط به چرخه شارژ را ارائه نمیدهند، برندهایی مانند وانپلاس، ریلمی، ویوو و اوپو، همگی قول میدهند که باتری گوشیهایشان پس از ۱۶۰۰ چرخه شارژ، به ۸۰ درصد ظرفیت مؤثر کاهش مییابد. این رقم قابل توجهی است، به این معنی که شما حتی پس از حدود چهار یا پنج سال همچنان باید از عمر باتری خوبی بهرهمند شوید. شیائومی نیز برای گوشیهای خود با فناوری شارژ سریع ۱۲۰ و ۲۰۰ وات، عدد ۸۰۰ چرخه شارژ قبل از رسیدن به ۸۰ درصد ظرفیت مؤثر را تبلیغ کرده است. حتی جدیدترین گوشیهای اقتصادی نوکیا نیز قبل از رسیدن به ۸۰ درصد ظرفیت، ۸۰۰ چرخه شارژ را ارائه میدهند که از سری آیفون ۱۴ و مدلهای قدیمیتر اپل بهتر است.
باور غلط کاربران آیفون: اندروید وضعیت آپدیت خوبی ندارد
یکی از باورهای غلط که تا حدی ریشه در واقعیت داشت این بود که گوشیهای اندرویدی بهروزرسانی زیادی دریافت نمیکنند. این موضوع تا چند سال قبل واقعیت داشت زیرا بسیاری از گوشیهای اندروید در بهترین حالت فقط ۲ سال آپدیت دریافت میکردند که در برابر آیفون اصلا عدد بالایی نبود. به همین خاطر وقتی گوگل تصمیم گرفت برای گوشیهای پیکسل سه سال آپدیت منتشر کند، این موضوع برای اکوسیستم اندروید جهش بزرگی محسوب میشد.
اما از آن زمان، شرایط به طور چشمگیری تغییر کرده است. در حال حاضر، گوشیهای اندرویدی ردهبالای سامسونگ و گوگل، هر دو تا هفت سال بهروزرسانی دریافت میکنند که حتی از آیفون هم فراتر است. اپل بهصورت رسمی دورهی بهروزرسانی را برای آیفونهایش اعلام نمیکند، اما آنها معمولا تا حدود شش سال پشتیبانی نرمافزاری دریافت میکنند. پرچمداران قدیمیتر سامسونگ و گوگل، و همچنین میانردهی آنها، پنج سال بهروزرسانی دریافت میکنند.
ارائهی بهروزرسانیهای طولانیمدت تنها به سامسونگ و گوگل محدود نمیشود. گوشیهای ردهبالای دیگر تولیدکنندگان مانند اوپو، وانپلاس، آنر، شیائومی و ویوو نیز پنج سال بهروزرسانی دریافت میکنند. البته هنوز هم استثناهایی وجود دارد. برندهایی مانند ایسوس، سونی، اچامدی و زدتیای همچنان دو یا سه سال بهروزرسانی ارائه میدهند. گوشیهای پایینردهی برندهایی مثل موتورولا، رئالمی و شیائومی نیز متاسفانه پشتیبانی بهروزرسانی ضعیفی دارند.
با این حال، در حالت کلی، اگر به اندازهی قیمت یک آیفون برای یک گوشی اندروید هزینه کنید، مجموعهای طولانی و باثبات از بهروزرسانیها را دریافت خواهید کرد. و اگر یک گوشی گلکسی اس ۲۴ یا پیکسل ۸ بخرید، در واقع از نظر سیاست بهروزرسانی، آیفون را پشت سر خواهید گذاشت.
آیفون عکسهای بهتری ثبت میکند
بدون شک مدلهای مختلف آیفون دوربینهای خیلی خوبی دارند ولی واقعیت این است در اکوسیستم اندروید هم بسیاری از گوشیها در زمینهی دوربین به سطح اپل رسیدهاند یا حتی از آن فراتر رفتهاند. به عنوان مثال اگر دوربینهای گوگل پیکسل ۸ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس را با هم مقایسه کنید، میتوانید ببینید که گوشی گوگل در شرایط مختلف نتایج بهتر و با ثبات بیشتری در اختیار شما قرار میدهد. بهخصوص در محیطهای کمنور، پیکسل ۸ پرو عملکرد فوقالعادهای دارد و میتواند آیفون ۱۵ پرو مکس را پشت سر بگذارد. این برتری به بخش سختافزار دوربین نیز کشیده میشود، زیرا تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی اغلب پیشرو در بهکارگیری نوآوریهایی مانند دوربینهای پریسکوپی، لنزهای اولترا واید و موارد دیگر بودهاند.
با این حال باید اعتراف کنیم که آیفونها در زمینهی فیلمبرداری همچنان بهتر هستند. از سوی دیگر به دلیل پشتیبانی بهتر iOS از اپهای مختلف، در این اپها حین عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت بهتری روبرو میشوید. با این حال سامسونگ به لطف همکاری با اینستاگرام و اسنپچت در حال تغییر این وضعیت است.
رابط کاربری اندروید گیجکننده است
انتخاب بین این دو سیستم عامل واقعا به عادت شما بستگی دارد. اگر همیشه از آیفون استفاده کردهاید، به طور طبیعی کار با گوشیهای اندروید کمی گیجکننده به نظر میرسد. و برعکس، اگر همیشه از اندروید استفاده میکردهاید، قطعا کار با iOS کمی غیرمنطقی به نظر خواهد رسید. اگرچه درست است که به طور کلی، سیستمعامل اندروید به دلیل گزینههای زیاد شخصیسازی که ارائه میدهد، به سادگی iOS اپل نیست، اما بعد از اینکه به آن عادت کنید، کار کردن با آن بسیار راحت میشود. مخصوصا اگر از آیفون به اندروید کوچ میکنید، یادگیری آن بیشتر از چند روز طول نخواهد کشید. در این میان برخی ویژگیهای آیفون برای کاربران اندروید آزاردهنده هستند و چنین چیزی طبیعی است.
برخی از تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی حتی برای اینکه کاربران آیفون را جذب کنند، سعی میکنند از چارچوبهای معمول اندروید فاصله بگیرند. برای مثال، بسیاری از برندهای چینی به شما این امکان را میدهند که به طور کلی کشوی برنامهها (App drawer) را غیرفعال کنید. شیائومی هم با الگوبرداری از iOS، امکان دسترسی به نوتیفیکیشنها را با کشیدن انگشت به پایین از سمت چپ بالای صفحه و دسترسی به تنظیمات سریع را با کشیدن انگشت به پایین از سمت راست بالا فراهم کرده است. در مقایسه، بسیاری از برندهای دیگر یک پنل ترکیبی از تنظیمات سریع و نوتیفیکیشنها را ارائه میدهند که با یک بار کشیدن انگشت به پایین از هر جای صفحه در دسترس است.
این انحراف از استاندارد میتواند باعث شود که بین رابط کاربری برندهای مختلف اندرویدی کمی ناهماهنگی وجود داشته باشد، اما راهحل مطمئن برای اینکه تا حد زیادی از این مشکلات جلوگیری کنید، این است که به همان برندی که به آن عادت کردهاید وفادار بمانید.
منبع: Android Authority
همشون درستن در رابطه با گوشیهای اندروید و باور غلط نیستد