۹ راهکار کاربردی برای مشکل توقف اپ در اندروید
زمانی که میخواهید از یک اپ در اندروید استفاده کنید ولی اپ موردنظر مرتبا متوقف میشود، بدون شک چنین تجربهای بسیار آزاردهنده خواهد بود. برای این مشکل دلایل مختلفی وجود دارد ولی در ادامه ۹ راهکار کاربردی برای مشکل توقف اپ در اندروید میپردازیم.
چرا اپ های من در اندروید متوقف میشوند؟
مهمترین دلیل توقف اپ در اندروید، به کمبود فضای ذخیرهسازی برمیگردد. اگر فضای کافی در گوشی شما وجود نداشته باشد، اپلیکیشنها نمیتوانند به درستی اجرا شوند و به اصطلاح هنگ میکنند و متوقف میشوند. از سوی دیگر، باید به داغ شدن بیش از حد بدنه هم اشاره کنیم که میتواند مشکلساز شود. اندروید برای کاهش دمای بدنه، ممکن است برخی اپها را قطع کند تا دمای بدنه پایین بیاید.
از سوی دیگر باید به مشکل عدم سازگاری نسخهی اپ با سیستمعامل اندروید هم اشاره کنیم. در این مورد میتوانیم دلایل بسیار بیشتری هم مطرح کنیم. اما در هر صورت در ادامه به سراغ راهکارهایی برای برطرف کردن این مشکل میرویم.
Force Stop
گاهی اوقات یک اپ را باید به طور کامل ببندید تا این مشکل برطرف شود. برای این کار، در قسمت تنظیمات راهی تب Apps شوید و بر روی نام اپ موردنظر ضربه بزنید. سپس در این صفحه Force Stop را انتخاب کنید. بعد از چند ثانیه، حالا اپ را دوباره باز کنید تا ببینید آیا مشکل توقف اپ موردنظر در اندروید برطرف شده یا نه.
پاک کردن دادهها و کش
اگر راهکار قبلی جواب نداد، بهتر است به سراغ روش پاک کردن دادهها و کش اپ بروید. به مرور زمان، اپها دادههای زیادی را در گوشی ذخیره میکنند تا فعالیت و پردازشهای آنها بهتر صورت بگیرد. اما همین انباشت دادهها، میتواند برای اپ موردنظر مشکل ایجاد کند. در نتیجه در چنین شرایطی، پاک کردن دیتا و کش اپ میتواند مشکل را برطرف کند.
در چنین شرایطی توصیه میشود ابتدا کش را پاک کنید و سپس اپ را تست کنید. اگر مشکل پابرجا بود، در گام بعدی به سراغ حذف دیتا بروید. باید خاطرنشان کنیم پاک کردن دیتا به این معناست تمام تنظیمات و اکانتهای موجود در اپ پاک میشود و بنابراین باید از اول در اپ موردنظر لاگین کنید.
برای پاک کردن دادهها و کش هم در بخش تنظیمات راهی صفحه اپ شوید و سپس Clear cache و در گام بعدی Clear data را انتخاب کنید.
آپدیت اپ
گاهی اوقات استفاده از نسخهی قدیمی یک اپ، مشکلات زیادی ایجاد میکند. در چنین شرایطی آپدیت کردن اپ موردنظر میتواند این مشکلات را برطرف کند. برای آپدیت کردن اپ روشهای مختلفی وجود دارد. اگر از گوگل پلی استفاده میکنید که میتوانید راهی صفحه اپ موردنظر شوید و روی Update ضربه بزنید. اگر هم از سایر اپ استورها بهره میبرید، فرایند آپدیت به همین شکل انجام میشود.
حذف و نصب دوباره
در برخی مواقع، توقف پیدرپی اپ در اندروید به وجود برخی دادههای مشکلدار در سیستمعامل برمیگردد که حتی پاک کردن دادهها و کش هم این مشکل را برطرف نمیکند. در این مواقع، میتوانید اپ موردنظر را به طور کامل حذف کنید و بار دیگر آن را نصب کنید. راحتترین روش حذف یک اپ هم انجام این کار از هوماسکرین است. با توجه به رابط کاربری گوشی اندرویدی شما در این زمینه تفاوتهایی وجود دارد اما اگر انگشت را روی آیکن اپ نگه دارید، معمولا گزینهای برای Uninstall نمایش داده میشود و روی آن ضربه بزنید.
بررسی ارتباط اینترنت
اپهایی که برای فعالیت متکی به اینترنت هستند، در صورت مشکل داشتن ارتباط اینترنت ممکن است دچار مشکل شوند. به همین خاطر در چنین شرایطی باید کیفیت ارتباط اینترنت را هم بررسی کنید.
ریستارت کردن گوشی
مانند بسیاری از مشکلات سختافزار و نرمافزاری، برای این مشکل هم میتوانید راهکار ریستارت کردن گوشی را امتحان کنید. در برخی موارد یک باگ نرمافزاری در گوشی ممکن است برای فعالیت اپها مشکل درست کردن و ریستارت کردن گوشی منجر به برطرف شدن باگ موردنظر شود.
آزادسازی فضای گوشی
همانطور که گفتیم، کمبود حافظه داخلی گوشی میتواند مشکلات زیادی را برای فعالیت اپها ایجاد کند. بنابراین اگر فضای ذخیرهسازی گوشی شما پر شده، بهتر است اپهای غیرضروری و فایلهای بزرگ را پاک کنید و اگر هم از کارت حافظه microSD پشتیبانی میکند، بخشی از دادهها را به آن منتقل کنید.
آپدیت کردن سرویسهای گوگل پلی
سرویسهای گوگل پلی در پسزمینهی اندروید اجرا میشوند و برای گوشی نقش مهمی را ایفا میکنند. برای آپدیت کردن این سرویسها، راهی Settings شوید و سپس به Apps and Notifications سر بزنید. در گام بعدی عبارت Google Play Services را در بخش جستجو بنویسید و راهی Advanced > App details شوید. با این کار راهی پلی استور میشوید و اگر آپدیتی برای سرویسهای گوگل پلی منتشر شده، آن را دانلود کنید.
ریست فکتوری گوشی
در نهایت به عنوان آخرین روش، باید ریست فکتوری گوشی را معرفی کنیم. با این کار گوشی شما به وضعیت کارخانه برمیگردد و تمام دادهها پاک میشود. به همین خاطر قبل از انجام این کار، حتما از تمام دادههای مهم بکآپ بگیرید. فرایند انجام ریست فکتوری به مدل گوشی شما بستگی دارد ولی معمولا خیلی راحت انجام میشود. اگر قبلا این کار را انجام ندادهاید، با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوانید نحوهی انجام ریست فکتوری را برای گوشی موردنظر خود یاد بگیرید.
منبع: HowToGeek