۱۰ اپلیکیشن کاربردی که دانشآموزان و دانشجویان به آنها نیاز دارند
گوشیهای هوشمند فقط برای سرگرمی نیستند بلکه به شکل چشمگیری همهکارهاند هستند و میتوانید از آنها برای کمک به اهداف تحصیلی خود هم استفاده کنید؛ از جمله به لطف این ۱۰ اپلیکیشن کاربردی، میتوانید هر آنچه را که به عنوان یک دانشآموز یا دانشجو برای مدیریت دوران تحصیل نیاز دارید، در جیب خود جای دهید.
۱. Microsoft OneNote
پلتفرم یادداشتبرداری مایکروسافت، OneNote، بهترین دفترچه یادداشت دیجیتالی است. به راحتی میتوانید تکههای عظیم یادداشتهایی که سر کلاس نوشتهاید مدیریت کنید، آنها را در بخشهای فرعی سازماندهی کنید و با همکلاسیهای خود به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، میتوانید تصاویر را وارد کرده و با مجموعه ابزارهای داخلی آنها را حاشیهنویسی کنید. اگر قلم دارید، حتی میتوانید شکلک هم بکشید.
واننوت همچنین طیف گستردهای از ابزارهای ایدئال دیگر برای نیازهای دانشجویان دارد. از جمله همگامسازی بین پلتفرمهای مختلف موبایل و دسکتاپ، ورودیهای صوتی برای پیوست کردن فایل صوتی کلاس، امکان اضافه کردن بریدههای وب و موارد دیگر. نکتهی مثبت آن است که برخلاف دیگر محصولات آفیس، OneNote رایگان و تقریبا در هر پلتفرمی در دسترس است.
۲. Google Drive
گوگل درایو هم مانند بسیاری از محصولات زیرمجموعهی Google Workspace کاملا شناخته شده است. این سرویس ذخیرهسازی ابری به کاربران امکان ذخیره و دسترسی به فایلها را به صورت آنلاین میدهد. در گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضای ذخیرهسازی رایگان در اختیار دارید که البته برای همهی محصولات گوگل مشترک است. هرچند با هزینهی اضافه میتوان فضای ذخیرهسازی را گسترش داد.
Google Drive از هر دستگاهی با اتصال اینترنت در دسترس است و این کمک میکند اشتراکگذاری فایلها با دیگران به آسانی چند کلیک باشد. همچنین به کاربران امکان میدهد تا همزمان روی فایلها کار کنند که ویژگی خوبی برای پروژههای گروهی دانشگاه و دبیرستان محسوب میشود.
این سرویس گوگل همچنین از ویژگیهای امنیتی استاندارد برای محافظت از فایلها بهره میبرد و به خوبی با دیگر برنامههای گوگل مانند Gmail و Google Docs هماهنگ است. پوشهبندی، برچسبگذاری و جستوجوی فایلها هم سازماندهی و مدیریت آنها را آسانتر میکند و قابلیتهای هوش مصنوعی که در آینده به گوگل درایو اضافه میشود، کاربری آن را باز هم افزایش خواهد داد.
۳. TickTick
داشتن دهها کار معلق بخشی اجتنابناپذیر از مرحلهی دانشجویی است. برای اطمینان از داشتن یک برنامهی زمانی مناسب برای مقابله با آشفتگی، توصیه میکنیم «TickTick» (تیکتیک) را امتحان کنید.
TickTick بیش از یک اپلیکیشن مدیریت کار است. میتوان آن را یک راهکار بهرهوری همهکاره با مجموعهای از ابزارها دانست که به شما امکان میدهد تمام کارهای خود را بدون هیچ زحمتی برنامهریزی کنید. شما میتوانید لیستهایی را برای اهداف خاص بسازید، یادداشتها یا وظایف فرعی را به ورودیهای تکی اضافه کنید و حتی با دیگران همکاری کنید.
چیزی که در اپلیکیشن TickTick به ویژه برای دانشجو بسیار کاربردی است، این است که میتوانید فهرست کارها را بر اساس اولویت دستهبندی کنید. همچنین کمک میکند تا به تنظیم یک یادآور عادت کنید تا کاری که باید انجام دهید را فراهموش نکنید. اگر با ADHD دست و پنجه نرم میکنید، این کار میتواند بسیار مفید باشد.
علاوه بر این، تایمر Pomo به شما کمک میکند تا روی کارهای خود متمرکز بمانید. برخی از ویژگیهای پیشرفته، مانند فیلترها و تاریخچهی فعالیتها هم ممکن است باعث شوند تمایل به ارتقاء به نسخهی Premium داشته باشید. با این حال ویژگیهای ضروری همچنان به صورت رایگان در دسترس هستند.
۴. Forest
گوشیهای هوشمند میتوانند یک شمشیر دو لبه باشند. از یک طرف، میتوانند به شما در رسیدن سریع به اهدافتان کمک کنند اما اگر مراقب نباشید، میتوانند حواسپرتی قابل توجهی به همراه داشته باشند. برای مقابله با این روند وارد جنگل (فارست) شوید. Forest این یک برنامهی رایگان است که به شما کمک میکند روی چیزهای مهم تمرکز کنید که میتواند یک ساعت مطالعه یا شام با خانوادهتان باشد. این اپلیکیشن به شما امکان دهد که با استفاده از بازیوارسازی (Gamification) تایمر، گوشی خود را زمین بگذارید.
برای هر لحظهای که دور از تلفن خود میگذرانید، در Forest یک دانه رشد میکند. اگر قوانین را زیر پا بگذارید، گیاه میمیرد اما اگر این کار را نکنید، شکوفا میشود و شما چند امتیاز کسب میکنید. یک اپلیکیشن جذاب که به دانشآموز و دانشجو کمک میکند زمان را پای گوشی سپری نکند!
پس از کسب امتیاز کافی، میتوانید آنها را در خود Forest سرمایهگذاری کنید و تیم پشت برنامه برای شما یک نهال واقعی در جایی از سیارهی زمین میکارد. این یک وضعیت برد-برد است. Forest همچنین دارای بخشی است که میتوانید تمام آمار و تاریخچهی توزیع زمانی فعالیتهای خود را مشاهده کنید.
۵. Notion
اگر یک برنامهی واحد میخواهید که بتوانید از آن برای یادداشتبرداری و سازماندهی نکتههای کلاس خود استفاده کنید و در عین حال تکالیف خود را پیگیری کنید، اپلیکیشن Notion با این روند مطابقت دارد. از جمله امکانات دیگری که Notion در اختیار دانشجو قرار میدهد میتوان به پیگیری بودجه، ایجاد لیستی از کارها و همکاری با همکلاسیهای خود در تکالیف گروهی اشاره کرد.
فراتر از آن، میتوانید از هوش مصنوعی Notion AI در این اپلیکیشن برای بهبود بهرهوری خود به عنوان دانشجو و دانشآموز استفاده کنید و به خلاصه کردن یادداشتهای کلاس، رفع ایرادات املایی و درخواست توضیحات بیشتر در زمانی که متن یادداشتهای خود را نمیفهمید، استفاده کنید.
۶. Coursera
اگر به دنبال راهی برای دریافت گواهی برای دورههای کوتاه مدت هستید که مکمل مدرک دبیرستان یا دانشگاه شما باشد، میتوانید Coursera را امتحان کنید. این یک بستر یادگیری آنلاین با بیش از ۷۰۰۰ دوره است که میتوانید در آن به صورت آنلاین شرکت کنید و یاد بگیرید.
اما چیزی که Coursera را به یکی از بهترین برنامهها برای دانشجویان تبدیل میکند این است که دورهها توسط اساتید واجد شرایط و معتبر تدریس میشوند. در واقع، شما حتی میتوانید برای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد هم در برخی از دانشگاههای برتر در سراسر جهان از طریق Coursera نامنویسی کنید.
با این حال، اگر دورهای را دنبال میکنید که به تخصص فنی عملی نیاز دارد، ممکن است Coursera در این زمینه کاربردی نباشد. همچنین تمام واحدهای مرتبط با برنامهی درسی شما را ارائه نمیدهد. اما اگر میخواهید یک دورهی کوتاه مدت را بگذرانید که دانش شما را در زمینهی خاصی که در دانشگاه نیاموختهاید افزایش دهد، Coursera گزینهی مناسبی است. برای نمونه، اگر در رشتهی علوم کامپیوتر تحصیل میکنید، می توانید از آن برای افزایش اطلاعات خود در زمینهی هوش مصنوعی استفاده کنید.
۷. Brainly
تا مدتی قبل، اگر میخواستید از افراد ناآشنا بخواهید که به شما در انجام تکالیف و پروژههایتان کمک کنند، «برینلی» (Brainly) بهترین برنامه بود. اما با ظهور هوش مصنوعی، این اپلیکیشن هم ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی را در خود ادغام کرد تا به شما کمک کند تکالیف خود را خیلی سریعتر به پایان برسانید.
با این حال، شاید هنوز نتوان آن را در سطحی دانست که بتوان برای انجام تکالیف کاملا به آن تکیه کرد. بهطور دقیقتر، یکی از بزرگترین مشکلات هوش مصنوعی این است که توهم ایجاد میکند، و بیشتر اوقات، جزئیات مهمی را که به دانشجو کمک میکنند نمره بالاتری کسب کند، از دست میدهد.
اما چیزی که دربارهی Brainly سودمند است این است که یک هوش مصنوعی و یک متخصص انسانی در زمینهی دلخواه شما، به تحقیق و پاسخ به پرسشهایتان کمک میکنند. علاوه بر این، میتوانید به هزاران کتاب در آن دسترسی داشته باشید تا به شما برای انجام پروژههای تحقیقاتی کمک کنند. همهی این موارد Brainly را در فهرست بهترین انواع اپلیکیشن برای هر دانشجو قرار میدهد.
۸. Adobe Scan
«ادوبی اسکن» (Adobe Scan) یک اسکنر اسناد ساده است که به شما امکان میدهد طیف گسترده ای از اسناد، مانند کارتهای ویزیت و تخته وایت برد را ثبت کنید. علاوه بر این، به یک سری ابزارهای هوشمند مجهز شده است تا فرآیند ثبت را راحتتر کند.
Adobe Scan میتواند به طور خودکار اکثر اسنادی را که میخواهید هنگام عکس گرفتن روی آنها کلیک کنید، شناسایی کند. بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که تلفن خود را در جهت درست قرار دهید و بدون فشار دادن یا تنظیم چیزی، برنامه به صورت خودکار سند را ثبت میکند. هنگامی که عکس را گرفتید، میتوانید نتیجه را با چندین ابزار برش و همچنین فیلترهایی برای افزایش وضوح آن ویرایش کنید.
علاوه بر این، Adobe Scan به شما امکان میدهد چندین فایل را بچسبانید و فایلهای PDF جدیدی از آنها بسازید. پیش از پایان کار، میتوانید حتی اسناد را امضا کنید. همچنین به سادگی میتوانید به گرفتن عکس و اضافه کردن آنها به یک پروژهی موقت در آن ادامه دهید.
این برنامه قابلیت بررسی کارت ویزیت را هم دارد که به کمک آن میتوانید به راحتی اطلاعات آنها را در فهرست مخاطبان گوشی خود ذخیره کنید. حتی اگر بخواهید متن را از تصویر استخراج کنید، نویسهخوان نوری (OCR) هم در دسترس است و نیازی به نرمافزار جداگانه ندارید.
۹. Alarmy
البته که برای استفاده از دیگر برنامههای موجود در این فهرست، ابتدا باید صبح از خواب بیدار شوید! همانطور که میدانید، این کار همیشه سادهترین فعالیت شما در روز نیست. بنابراین، برای اطمینان از اینکه به موقع از خواب بیدار میشوید، باید «آلارمی» (Alarmy) را امتحان کنید.
پیش از اینکه بتوانید زنگ هشدار را متوقف کنید، Alarmy چالشی را به شما ارائه میدهد. ممکن است از شما بخواهد که تلفن خود را ده بار تکان دهید، عکس بگیرید یا یک مسئلهی ریاضی را حل کنید. و به همین دلیل است که یکی از بهترین و جذابیترین انواع اپلیکیشن مدیریت یادآور برای هر دانشجو است.
انتخاب با شماست، اگرچه Alarmy یک فرآیند راهاندازی هم دارد که بر اساس نوع خوابیدن شما، چالشهایی را پیشنهاد میکند. علاوه بر این، میتوانید از Alarmy برای ضبط فعالیت خود هنگام خواب استفاده کنید و تشخیص دهید که آیا چقدر خروپف میکنید یا از خواب میپرید. همچنین میتوانید به گزارش خواب خود دسترسی داشته باشید.
۱۰. پارمیس
پول مهمترین منبعی است که دانشجویان معمولا با آن دست و پنجه نرم میکنند اما با بودجهبندی دقیق، به راحتی میتوانید هزینههای خود را کاهش دهید و پیگیری کنید که در چه زمینهای هزینه میکنید. یک اپلیکیشن پرکاربرد در این زمینه از جمله برای هر دانشجو، «پارمیس» (Parmis) است.
این برنامه امکانات زیادی دارد که به شما امکان میدهد هر طور که میخواهید هزینهها و درآمدها را اضافه کنید. میتوانید دادهها را به دلخواه دستهبندی کنید و موضوعات دلخواه را برای آنها مشخص کنید. یک داشبورد جامع و در عین حال ساده و کاربردی هم وجود دارد که در آن میتوانید موجودی، هزینهها و دریافتیهای خود را ببینید و با دکمههای مرتبط به جزئیات دسترسی داشته باشید.
این برنامه همچنین دارای قابلیت تعریف حسابهای متعدد افراد خانواده است و از مدیریت پیامکهای بانکی، مدیریت اقساط و چکها و ابزار بودجهبندی هم پشتیبانی میکند.
با برنامهریزی بهتر زندگی دانشجویی را به خوبی بگذرانید
طبیعی است که وقتی دانشآموز و دانشجو هستید و سعی میکنید با کلاسها، تکالیف، بحثهای گروهی مطالعه، فعالیتهای فوق برنامه و آماده شدن برای امتحانات هماهنگ باشد، احساس غرق شدن در انبوه وظایف خواهید کرد. با این حال، اگر از برخی از اپلیکیشنهای دانشجویی که در اینجا اشاره کردیم استفاده کنید، مدیریت زمان، یادداشتبرداری و وظایفتان را میتوانید بسیار آسانتر پیگیری کنید.
منبع: Make Use Of