نام رمز اندروید ۱۴ کیک وارونه خواهد بود
اگرچه تا رونمایی از اندروید ۱۴ تقریبا ۱ سال زمان باقی مانده است، اما با این حال نمیتوان جلوی انتشار خبرها و شایعههای مختلف پیرامون آن را گرفت. در جدیدترین خبر مربوط به این سیستمعامل، شاهد افشای نام آن در AOSP گوگل بودیم که نشان میدهد شرکت آمریکایی میخواهد بار دیگر از یک دسر برای نامگذاری اندروید جدید استفاده کند.
طی چند ماه اخیر، خبرهای زیادی در رابطه با اندروید ۱۳ منتشر شده است، چرا که گوگل قصد دارد پاییز امسال رسما آن را برای گوشیهای هوشمندی که واجد شرایط دریافت آن هستند، عرضه کند. از طرفی فرایند انتشار نسخههای پیشنمایش اندروید ۱۳ هم برای توسعهدهندگان به پایان رسیده و طی این مدت توانستیم به اطلاعات خوبی هم از قابلیتها و امکانات آن دست پیدا کنیم. شرکت آمریکایی در رویداد I/O هم که در روز ۱۱ مه (۲۱ اردیبهشت) برگزار خواهد شد، زمان ویژهای را به صحبت در رابطه با اندروید ۱۳ و برخی از برجستهترین قابلیتهای آن اختصاص خواهد داد.
بنابراین میتوانیم بگوییم اطلاعات زیادی از اندروید ۱۳ که با نام «تیرامیسو» شناخته میشود در اختیار داریم و بخش بزرگی از این اطلاعات هم طی یک ماه آینده به دستمان خواهد رسید. اما صحبت از نام اندروید که شد، جا دارد به یک سری نکات جالب هم در این رابطه اشاره کنیم. گوگل از زمان اندروید ۱.۵ که در آوریل سال ۲۰۰۹ منتشر شد و «کاپکیک» نام داشت تاکنون، از نام دسر برای نامگذاری نسخههای مختلف اندروید استفاده کرده و به نظر میرسد سال بعد هم برنامه همین باشد.
اگرچه گوگل هر سال نام یک دسر را به ترتیب حروف الفبا برای سیستمعاملهایش انتخاب میکرد، اما وقتی به اندروید ۱۰ رسیدیم، برنامه عوض شد و شرکت آمریکایی تصمیم گرفت دیگر از نام دسر برای سیستمعامل خود استفاده نکند. با این حال، ترتیب حروف الفبا حفظ و نام Q برای این نسخه انتخاب شد. در انتهای این خبر هم لیست کاملی از نام نسخههای مختلف اندروید قرار گرفته است که قطعا برای خیلیها خاطرات زیادی را زنده میکند.
گوگل همیشه در مقر اصلی خود در شهر Mountain View سانتا کلارا (ایالت کالیفرنیا)، مجسمهای از دسر مربوط به نام هر اندروید را قرار میداد. اما بهتازگی متوجه شدیم که همهی آنها جمعآوری شدهاند. این پرسش به وجود آمد که شاید شرکت آمریکایی بخواهد دیگر این رویهی نامگذاری جذاب را کنار بگذارد. استفاده نکردن از نام دسر برای اندروید ۱۰، ۱۱ و ۱۲ هم این فرضیه را تقویت میکرد، اما با این حال انتظار میرود در رویداد پیش رو، توضیحاتی در رابطه با این موضوع داده شود.
گوگل برای نامگذاری نسخههای مختلف اندروید حتی با شرکتهای معروف فعال در زمینهی تولید شکلات، شیرینی و دسر وارد همکاری میشد. برای مثال اندروید ۴.۴ که کیتکت نام داشت یا حتی اندروید ۸.۰ و ۸.۱ با نام اورئو (Oreo) که یک برند معروف تولید کوکی به حساب میآید. وقتی به اندروید ۱۰ رسیدیم، نام دسر باید با Q شروع میشد تا ترتیب حروف الفبا حفظ شود. اما پیدا کردن نامی مناسب که با سیاستهای گوگل هم جور در بیاید بسیار سخت بود. در نتیجه شرکت تصمیم گرفت نام عمومی این نسخه را فاش نکند اما در داخل خود گوگل، اندروید ۱۰، Quince Tart نامگذاری شد. همین روند را برای اندروید ۱۱، ۱۲، ۱۲L و حتی ۱۳ هم شاهد بودیم و هستیم.
حال اندروید ۱۴ هم قرار است نامی برگرفته از یک دسر داشته باشد اما بعید است در انیمیشن مربوط به آن، خیلی روی دسر مربوطه مانور داده شود. اینطور که به نظر میرسد، این نسخه از اندروید «کیک وارونه» یا همان «Upside Down Cake» نام خواهد داشت. به وضوح مشخص است گوگل خیلی نمیتواند نام مناسبی برای سیستمعاملش پیدا کند بنابراین منطقی است همان ترتیب عددی را در پیش بگیرد و به نام دسر فکر نکند. چون برای اندروید ۱۵ تا ۲۰ باید به فکر پیدا کردن دسری باشد که با حروف U ،V ،W، X، Y ،Z آغاز شود!
در زیر میتوانید نام نسخههای مختلف اندروید را مشاهده کنید.
- اندروید ۱.۵ – کاپکیک
- اندروید ۱.۶ – دونات
- اندروید ۲.۰، ۲.۰.۱، ۲.۱ – شیرینی خامه بستنی (Éclair)
- اندروید ۲.۲، ۲.۳ – فرویو (Froyo)
- اندروید ۲.۳، ۲.۳.۲، ۲.۳.۳-۲.۳.۷ – نان زنجبیلی (Gingerbread)
- اندروید ۳.۰، ۳.۱، ۳.۲-۳.۶ – Honeycomb
- اندروید ۴.۰-۴.۰.۲، ۴.۰.۳، ۴.۰.۴ – ساندویچ بستنی (Ice Cream Sandwich)
- اندروید ۴.۱-۴.۱.۲، ۴.۲-۴.۲.۲، ۴.۳، ۴.۳.۱ – Jelly Bean
- اندروید ۴.۴-۴.۴.۴ – کیتکت (KitKat Key Lime Pie)
- اندروید ۵.۰-۵.۰.۲، ۵.۱، ۵.۱.۱ – لالیپاپ
- اندروید ۶.۰، ۶.۰.۱ – مارشمالو
- اندروید ۷.۰، ۷.۱-۷.۱.۲ – نوقا (نان بادامی = Nougat)
- اندروید ۸.۰، ۸.۱ – اورئو
- اندروید ۹ – پای
- اندروید ۱۰ – (Quince Tart)
- اندروید ۱۱ (Red Velvet Cake)
- اندروید ۱۲ (Snow Cone)
- اندروید ۱۲L (Snow Cone v2)
- اندروید ۱۳ (تیرامیسو)
- اندروید ۱۴ کیک وارونه یا همان Upside Down Cake)
نظر شما در رابطه با سیاست نامگذاری نسخههای مختلف اندروید چیست؟
منبع: PhoneArena