گوگل سومین نسخهی بتای اندروید ۱۳ را منتشر کرد
به نظر میرسد که ما به انتشار نسخهی نهایی سیستمعامل جدید گوگل یعنی اندروید ۱۳ نزدیکتر شدهایم، زیرا امروز گوگل از انتشار سومین نسخهی بتای اندروید ۱۳ برای گوشیهای پیکسل پشتیبانی شده خبر داده است. باید خاطر نشان کنیم که سومین نسخهی بتای اندروید ۱۳ توسعهدهندگان را به نقطهی عطف مهمی در راستای بهینهسازی سیستمعامل که پایداری پلتفرم اندروید است، میرساند.
با احتساب سومین نسخهی بتای اندروید ۱۳، گوگل تاکنون ۴ نسخهی بتا از این سیستمعامل را منتشر کرده است (بتای ۱، بتای ۲ و بتای ۲.۱). برخلاف نسخههای بتای قبلی، این نسخه ویژگیهای جدید زیادی را معرفی نمیکند، اما در عوض سیستمعامل اندروید ۱۳ را به پایداری پلتفرم میرساند. ماه قبل بود که گوگل دومین نسخهی بتای اندروید ۱۳ را ارائه کرد تا یک قدمی دیگر در راستای بهینهسازی و رسیدن به عملکرد پایدار این سیستمعامل مورد انتظار که قرار است پاییز امسال رسما عرضه شود بردارد.
نسخههای بتای آیندهی این سیستمعامل تنها اصلاحات و تغییرات جزیی نسبت به این نسخه خواهند داشت. اکنون توسعهدهندگان میتوانند کار روی سازگاری اندروید ۱۳ را برای اپلیکیشنهای خود شروع کنند، زیرا با رسیدن به پایداری پلتفرم میدانند که این سیستمعامل از هم اکنون تا زمان انتشار نهاییش تغییر چندانی نخواهد کرد. اگر به دلیل ناپایداری نسخههای قبلی بتای اندروید ۱۳ از نصب آن خودداری کرده اید، با خیالی راحتتر میتوانید این نسخهی بتا را نصب کنید. اگرچه نسخههای بتا دچار باگ و ضعفهایی هستند، اما در نسخهی سوم بتا این مشکلات بسیار کمتر از قبل خواهد بود. بنابراین اگر از کاربران گوشیهای پیکسل ۴ یا بالاتر هستید، میتوانید جدیدترین نسخهی بتای اندروید ۱۳ را روی پیکسل خود نصب کنید.
اصطلاح پایداری پلتفرم گوگل برای زمانی است که یک نسخهی سیستمعامل اندروید به نسخهی نهایی خود نزدیک شده باشد. به بیان دیگر، پایداری پلتفرم به این معنی است که سیستمعامل اندروید ۱۳ به APIهای داخلی و خارجی و همچنین رفتارهای نهایی اپلیکیشنها رسیده است. در واقع از این نسخه به بعد، توسعهدهندگان انتظار تغییرات بیشتری که میتوانند روی اپهایشان تأثیر بگذارند را نخواهند داشت.
همانطور که در ابتدای خبر به آن اشاره شد، این نسخه قابلیتهای جدید چندانی ندارد و اکثر قابلیتهای آن را در بتای دوم اندروید ۱۳ دیدهایم. به طور کلی میتوان گفت که کاربران در اندروید ۱۳ برای شخصیسازی بخشهای مختلف سیستمعامل به رنگهای بیشتری دسترسی دارند. این سیستمعامل همچنین تمرکز جدیدی بر حفظ حریم خصوصی و امنیت، بهرهوری و پشتیبانی بهتر از تبلتها و صفحهنمایشهای بزرگ بر اساس شیوهای که با اندروید ۱۲L آغاز شده را به همراه دارد.
در حال حاضر یکی از نقاط ضعف بزرگی که در اندروید شاهد هستیم این است که وقتی اپلیکیشن جدیدی را نصب میکنید، نمیتوانید از آیکونهای سفارشی خود برای آن استفاده کنید و این موضوع یکپارچگی منوی برنامههای شما را بهم میزند. برخی از اپلیکیشنها هم به گونهای طراحی میشوند که پک آیکون ندارند. اما اندروید ۱۳ به شما این امکان را میدهد تا تمام آیکونها را با تمی که درون گوشی شماست هماهنگ کنید. بدون اینکه نیازی باشد لزوماً کاربران از اپلیکیشنهای ثالث برای تغییر آیکون اپلیکیشنها استفاده کنند و در هم رنگ کردن آن با آیکونهای دیگر با مشکل مواجه شوند.
همچنین باید اشاره کرد کاربرانی که علاقهی زیادی به استفاده از هدستها یا اسپیکرهای بلوتوثی دارند، با اندروید ۱۳ به ویژگی بسیار کاربردی دست پیدا میکنند. ظاهراً این سیستمعامل به طور کامل از LE Audio بلوتوث پشتیبانی میکند. این قابلیت اهمیت بسیار زیادی دارد. به این دلیل که میتواند بدون افت کیفیت صدا، عمر باتری و قدرت ارتباط را افزایش دهد. یکی دیگر از قابلیتهای مهم و کاربردی اندروید ۱۳ این است که دیگر نیازی نیست زبان هر اپلیکیشن را هر بار تغییر دهید. به لطف قابلیت جدیدی که در اندروید مورد انتظار وجود دارد، کاربران دوزبانه میتوانند هر اپلیکیشن را با زبانی که میخواهند داشته باشند. باید دید در روزهای آینده چه خبرها و شایعات دیگری در مورد نسل بعدی سیستمعامل اندروید در رسانههای خبری منتشر میشود.
منبع: AndroidAuthority