چه شرکتهایی زودتر از سایرین آپدیت اندروید ۱۲ را منتشر کردهاند؟
گوگل در تاریخ ۴ اکتبر ۲۰۲۱ (۱۲ مهر ۱۴۰۰) نسخهی پایدار اندروید ۱۲ را رسما عرضه کرد و از آن تاریخ تاکنون شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی مشغول آپدیت گوشیهای خود به این سیستمعامل جدید بودهاند. اما پرسشی که بوجود میآید این است که عملکرد کدام شرکت تا به این لحظه در آپدیت گوشیهایش به اندروید ۱۲ بهتر و سریعتر بوده است؟
اندروید ۱۲ یکی از بهترین سیستمعاملهایی است که تاکنون برای گوشیهای هوشمند عرضه شده است. این سیستمعامل تقریبا تمام آنچه را که یک سیستمعامل خوب باید داشته باشد را در خود دارد و میتوانیم بگوییم گوگل در طراحی آن به تمام موارد توجه داشته است. در حال حاضر شش ماه از عرضهی این سیستمعامل محبوب میگذرد و بسیاری از شرکتها هم تلاش کردهاند تا آن را حداقل برای گوشیهای بالاردهی خود عرضه کنند. در این میان یک سری از این شرکتها ناموفق و برخی دیگر هم موفق بودهاند اما پرسش اینجاست که کدام یک از این شرکتها سریعتر و بهتر این کار را انجام داده است؟
زمانی که عرضهی یک آپدیت با تأخیر همراه میشود، کاربران ناراحت میشوند و از این بابت حق هم دارند. سرعت انتشار آپدیت و همچنین تعداد محصولاتی که آن را دریافت میکنند برای خرید یک گوشی بعدی برای بسیاری از کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است و اصلا برخی از کاربران فقط به خاطر پشتیبانی طولانی مدت و منظم است که گوشی یک شرکت خاص را خریداری میکنند. گاهی اوقات پیش میآمده که یک شرکت در دنیای اندروید محصول خود را سریعتر از دیگری به سیستمعامل جدید آپدیت کند، گاهی اوقات هم عملکرد یک شرکت دیگر بهتر بود اما امسال اوضاع بهگونهای رقم خورد که فقط یک شرکت توانست هم از لحاظ تعداد محصول و هم از لحاظ سرعت و کیفیت آپدیت، از سایر شرکتها بهتر ظاهر شود.
قبل از اینکه به بررسی نام این شرکتها بپردازیم، باید به یک سری نکات توجه داشته باشید که به شما در درک اینکه چگونه این رتبهبندی را تهیه کردهایم کمک میکند.
- این مطلب با استناد بر گفتههای وبسایت androidauthority، یعنی در واقع به گزارش این وبسایت است که اطلاعات خود را از وبسایت ردیاب آپدیت اندروید ۱۲ دریافت کرده است.
- رتبهبندی از یک تا آخر بر اساس اولین گوشی است که آپدیت اندروید ۱۲ را رسما دریافت کرده است و نه نسخهی بتا و دسترسی اولیه که غالبا گوگل در آنها به خاطر اینکه صاحب امتیاز اندروید است عملکرد بهتری دارد.
- آپدیتها به خاطر تأخیر در عرضه در سراسر جهان، ممکن است تاریخ عرضهی متفاوتی داشته باشند. بنابراین تاریخی که در زیر نام هر شرکت به عنوان تاریخ عرضهی اولین نسخهی پایدار اندروید ۱۲ ذکر کردهایم فقط یک چیز تقریبی است و نه لزوما تاریخ دقیق عرضهی آن.
- گوشیهای پیکسل گوگل در بین این محصولات وجود ندارند چون آنها همیشه اولین گوشیهایی هستند که آپدیت اندروید را زودتر از تمام شرکتهای دیگر دریافت میکنند.
۱. سامسونگ
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: سری گلکسی S21
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۱۵ نوامبر ۲۰۲۱ (۲۴ آبان ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط سامسونگ: ۴۱ روز
وقتی در رابطه با آپدیت نرمافزاری صحبت میکنیم، سامسونگ بدون شک برترین شرکت فعال در این زمینه به حساب می آید. شرکت کرهای در ابتدا غالبا گوشیهای خود را فقط دو سال به سیستمعامل جدید آپدیت و تا سهسال هم از لحاظ امنیتی از آنها پشتیبانی میکرد. بعدها این میزان به سهسال آپدیت نرمافزاری و چهار سال امنیتی برای پرچمدارها و میانردههای پریمیوم رسید. اما شرکت کرهای به این میزان بسنده نکرد و امسال، همزمان با معرفی از سری گلکسی S22 اعلام کرد گوشیهای پرچمدار از سال گذشته و میانردههای پریمیوم خود از سال ۲۰۲۲ را به مدت ۴ سال به سیستمعامل جدید آپدیت خواهد کرد و ۵ سال هم از لحاظ امنیتی، آنها را تحت پوشش خود خواهد داشت.
از لحاظ سرعت عرضهی آپدیت هم شرکت کرهای بینظیر ظاهر شد. شرکت کرهای حدودا یک ماه بعد از اینکه گوگل رسما نسخهی پایدار اندروید ۱۲ را برای پیکسلها عرضه کرد، آن را برای گوشیهای خود نیز در دسترس قرار داد. باید بدانید سال قبل این فاصله ۳ ماه بود و این فوقالعاده است که میبینیم شرکتی چنین پیشرفت چشمگیری در زمینهی آپدیت محصولاتش داشته است.
سری گلکسی S21 همانطور که اشاره شد، در بین محصولات سامسونگ اولین سری گوشیهایی بودند که اندروید ۱۲ را دریافت کردند که رابط کاربری One UI 4.0 نیز در واقع پوستهی آن به حساب میآمد. دومین محصولات شرکت کرهای، گوشیهای تاشوی آن یعنی گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ بودند. جالب اینجاست که سامسونگ خیلی زودتر از انتظار و بسیار زودتر از شرکتهای دیگر، حتی میانردههای خود یعنی گلکسی A51 و A52 را به سیستمعامل جدید بهروزرسانی کرد.
در این بین، پرچمدارهای سری گلکسی S22 با اندروید ۱۲ به عنوان سیستمعامل پیشفرض راهی بازار شدند که پوستهی One UI 4.1 را با خود به همراه داشتند. این رابط جدید اگرچه تغییرات انقلابی را با خود به همراه نداشت اما یک سری از تغییرات ظاهری و قابلیتهای جدید داشت که از جمله مهمترین آنها میتوان به انتخاب ۲ تا ۸ گیگابایت حافظهی داخلی به عنوان حافظهی رم مجازی اشاره کرد.
۲. اوپو
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: اوپو فایند X3 پرو
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۱ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۰ آذر ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط اوپو: ۵۷ روز
اوپو دومین شرکتی است که میتوان از آن به عنوان سریعترین شرکت در زمینهی عرضهی آپدیت اندروید ۱۲ برای گوشیهایش یاد کرد. شرکت در ساخت گوشی عالی عمل میکند و تنها چیزی که طی این سالها از آن انتظار داشتیم، عملکرد خوب در زمینهی آپدیت نرمافزاری بود که خوشبختانه این اتفاق هم رخ داد و اوپو توانست یکی از بهترین شرکتهای فعال در این زمینه و بهترین شرکت چینی فعال در ارائهی آپدیتهای نرمافزاری تبدیل شود.
در همان اولین روز دسامبر بود که اوپو اندروید ۱۲ را با پوستهی Color OS 12 برای گوشی پرچمدار اوپو فایند X3 پرو عرضه کرد. کمی بعد پرچمدارهای سری اوپو فایند X2، رینو ۶ و رینو ۵ پرو هم اندروید ۱۲ را دریافت کردند تا بدین ترتیب اوپو یکی از محدود شرکتهایی باشد که این تعداد از محصولاتش را به سیستمعامل جدید آپدیت میکند.
اواخر ماه ژانویه بود که اوپو فرایند انتشار آپدیت اندروید ۱۲ برای تعداد زیادی از محصولاتش نظیر A73 ،A74 ،F19 پرو، رینو ۵Z و تعداد دیگری از گوشیهایش عرضه کرد. شرکت چیی همچنان محصولات دیگری برای آپدیت دارد ولی حداقل نقشهی راه خود را هم با جزئیات کامل منتشر کرد تا کاربران از این بابت که چهزمانی گوشیشان به سیستمعامل جدید بهروزرسانی میشود مطلع شوند.
۳. وانپلاس
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: وانپلاس ۹ و ۹ پرو
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۷ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۶ آذر ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط وانپلاس: ۶۳ روز
وانپلاس، سومین شرکت در زمینهی سرعت انتشار آپدیت اندروید ۱۲ به حساب میآید که فاصلهی زیادی با اوپو نداشته است. وانپلاس ۶۳ روز بعد از اینکه گوگل این آپدیت را برای گوشیهای سری پیکسل عرضه کرد، شاهد عرضهی آن برای سری وانپلاس ۹ بودیم.
البته این آپدیت اصلا آنطور که وانپلاس انتظار داشت پیش نرفت. این آپدیت که نسخهی جدید Oxygen OS را برای سری وانپلاس ۹ به همراه داشت، در ابتدا آنقدر با مشکل همراه بود که شرکت چینی مجبور شود روند انتشار آپدیت را متوقف کند. چندین بار این فرایند انتشار آپدیت و توقف آن تکرار شد تا اینکه اواسط ماه دسامبر، نسخهی پایدار آن بدون باگ و مشکلات ریز و درشت برای کاربران گوشیهای یادشده عرضه شد.
البته اگر از کاربران گوشیهای سری وانپلاس ۸ هستید، باید برای دریافت این آپدیت منتظر بمانید چرا که فرایند انتشار این آپدیت برای گوشیهای یادشده از ۲۱ ماه مارس آغاز شده است و کمی طول میکشد تا همهی کاربران آن را دریافت کنند.
نکتهی جالب اینجاست که وانپلاس در سال ۲۰۲۰ و در انتشار آپدیت اندروید ۱۱ بسیار عملکرد بینظیری از خود به نمایش گذاشت و حتی از سامسونگ هم سریعتر ظاهر شد. اما امسال برنامه عوض شد و این سامسونگ بود که توانست رتبهی نخست را ازآن خود کند. البته اینکه وانپلاس امسال تصمیم گرفته با همکاری اوپو، رابط کاربری جدید و ادغام شدهای را برای گوشیهایش عرضه کند، شاید در این تأخیر بیتأثیر نبوده باشد.
۴. HMD
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: نوکیا X20
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱ (۲۵ آذر ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط HMD (نوکیا): ۷۰ روز
نوکیا یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند به حساب میآمد که بعد از نابودی، هر شرکتی که در راستای نجات آن قدم بر میداشت، شکست میخورد. از جمله این شرکتها میتوان به مایکروسافت اشاره کرد که بعد از چند سال، شکست را پذیرفت و نوکیا را فروخت. نوکیا دست به دست شد تا به HMD رسید. شرکتی فنلاندی که توانست نوکیا را تا حدودی سر پا نگه دارد.
حالا نوکیا گوشیهای اندرویدی تولید میکند و در عرضهی آپدیتهای نرمافزاری هم عملکرد نسبتا خوبی دارد. البته خود HMD اعتراف کرد که در عرضهی آپدیت اندروید ۱۱ برای گوشیهای نوکیا نتوانست بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارد و در بین ۱۰ شرکت برتر در این زمینه، رتبهی دهم را به خود اختصاص داد. در عرضهی اندروید ۱۲ هم HMD درخشان ظاهر نشد و چهارمین شرکت لیست لقب گرفت. نوکیا اولینبار اندروید ۱۲ را برای نوکیا X20 و در ماه دسامبر ۲۰۲۱ عرضه کرد. دقیقا همین رتبه را در سال ۲۰۲۰ نیز شاهد بودیم که همانطور که اشاره شد خیلی درخشان نبود ولی باز هم از دهم خیلی بهتر است.
با این حال نوکیا فقط به خاطر عرضهی زودهنگام آپدیت اندروید ۱۲ برای X20 توانست به رتبهی چهارم دست پیدا کند در غیر این صورت هنوز خیلی از گوشیهای این شرکت آپدیت یادشده را دریافت نکردهاند و این اصلا در رزومهی این شرکت تأثیر مثبتی ندارد. خصوصا اینکه هیچ نقشهی راهی هم برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تاریخ دقیق عرضهی آپدیتها برای مدلهای مختلف منتشر نشد. اما علیرغم تمام این موارد، سرعتی که شرکت در انتشار اندروید ۱۲ برای اولینبار از خود نشان داد باعث شد اندکی به عملکرد آن امیدوار شویم.
۵. ویوو
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: ویوو X60 و X60 پرو
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱ (۱ آبان ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط ویوو: ۷۶ روز
ویوو هم یکی از شرکتهای چینی تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند به حساب میآید که در ساخت گوشی عملکرد فوقالعاده خوبی دارد. اما در زمینهی آپدیت نرمافزاری، در دستهی بهترینها قرار نمیگیرد. هرچند وضعیت آن خیلی هم بد نیست. شرکت چینی اندکی سریعتر از سال گذشتهی خود در زمینهی ارائهی آپدیت عمل کرد و در همان ماه دسامبر، یعنی حدودا دو ماه و نیم بعد از عرضهی اندروید ۱۲ برای گوشیهای پیکسل، ویوو هم آن را برای سری X60 از پرچمداران خود عرضه کرد.
ویوو میخواهد در تاریخ آوریل ۲۰۲۲، البته طبق اعلام رسمی خودش، ۳۱ گوشی دیگر را هم به این سیستمعامل آپدیت کند. البته تعداد گوشیهای واجد شرایط ویوو برای دریافت این آپدیت بسیار بیشتر است اما متأسفانه شرکت چینی نام این محصولات را اعلام نکرده است و نقشهی راهی را هم شاهد نبودهایم.
۶. سونی
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۱۰ ژانویهی ۲۰۲۲ (۲۰ دی ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط سونی: ۹۶ روز
ششمین شرکت این لیست، سونی است. شرکت ژاپنی مطرح که البته این روزها خیلی شکوه و محبوبیت سالهای گذشتهی خود را ندارد ولی گوشی تولید میکند و به فعالیت خود ادامه میدهد. برخلاف شرکتهای دیگر نظیر LG یا HTC که فعالیت خاصی ندارند یا اینکه به طور کلی از بازار موبایل خارج شدهاند، سونی به نظر نمیرسد قصد تسلیم شدن داشته باشد.
شرکت ژاپنی هیچ تاریخ مشخص یا نقشهی راهی را برای عرضهی اندروید ۱۲ برای محصولاتش منتشر نکرد اما بسیاری از گوشیهای اکسپریا که طی این چند سال یا با اندروید ۱۰ عرضه شدهاند یا ۱۱، واجد شرایط دریافت آپدیت اندروید ۱۲ هستند. در ماه ژانویه، سونی دو گوشی اکسپریا ۱ مارک ۳ و ۵ مارک ۳ را آپدیت کرد. اگرچه این آپدیت فقط در یک سری از بازارهای خاص برای این دو گوشی منتشر شد. در ماه مارس ۲۰۲۲، اکسپریا ۱ مارک ۳۲ و اکسپریا پرو هم این آپدیت را در اروپا، آسیا و آمریکا دریافت کردند. سونی در حساب رسمی خود در اینستاگرام تأیید کرد که اکسپریا ۱۰ مارک ۲ و ۱۰ مارک ۳ بهزودی اندروید ۱۲ را دریافت خواهند کرد.
۷. شیائومی
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: شیائومی می ۱۱ پرو و می ۱۱ اولترا
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۱۸ ژانویهی ۲۰۲۲ (۲۸ دی ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط شیائومی: ۱۰۴ روز
شیائومی در عرضهی آپدیت اندروید ۱۲ اصلا عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشت. شرکت چینی اگرچه در سال گذشته، در بین شرکتهایی قرار گرفت که خیلی سریع اندروید ۱۱ را برای محصولاتشان عرضه کردند، یعنی حوالی ماه نوامبر برای دستگاههایی نظیر می ۱۰ و می ۱۰ پرو، در عرضهی اندروید ۱۲ برای اولین گوشی بنا به دلایلی که اصلا نمیدانیم چه هستند، ۱۰۴ روز منتظر ماندیم.
نسخهی پایدار رابط کاربری شیائومی یعنی MIUI 13 که مبتنی بر اندروید ۱۲ نیز هست در ماه ژانویه، رسما در دسترس قرار گرفت و همان زمان هم سری می ۱۱ اولین گوشیهایی بودند که آن را دریافت کردند. چند روز بعد، بسیاری از گوشیهای سری ردمی نوت و پوکو هم به اندروید ۱۲ ارتقا پیدا کردند و شرکت چینی هم بعدها اعلام کرد ۱۸ دستگاه دیگر خود را هم در سهماه نخست ۲۰۲۲ به اندروید جدید ارتقا خواهد داد. البته میتوان گفت تمام این ۱۸ دستگاه، اندروید ۱۲ را دریافت کردهاند و اگر هم تک و توک باقی مانده باشند، باید طی روزهای آتی آن را دریافت کنند.
۸. موتورولا
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: موتو G پرو
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۹ فوریهی ۲۰۲۲ (۲۰ بهمن ۱۴۰۰)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط موتورولا: ۱۲۵ روز
موتورولا برای عرضهی اندروید ۱۱ برای گوشیهای خود ۱۴۴ روز زمان نیاز داشت که واقعا این تأخیر عجیب و طولانی مدت کاربرانش را آزار داد. اینکه چهار ماه طول بکشد تا شرکتی یک آپدیت را بعد از عرضهی رسمی برای گوشیهایش عرضه کند واقعا غیرقابل تحمل است به خصوص اینکه سال قبل، اندروید ۱۰ طی ۹۸ روز برای گوشیهای این شرکت عرضه شده بود.
اما موتورولا امسال تصمیم گرفت اندکی عملکرد بهتری داشته باشد اما نه از دو سال قبل بلکه از سال گذشته و اندروید ۱۲ را بعد از ۱۲۵ روز برای اولین گوشی یعنی موتو G پرو عرضه کند. این آپدیت در ابتدا در ماه فوریه و در کشور انگلستان در دسترس قرار گرفت. سپس در برزیل، آمریکا و سراسر اروپا هم شاهد انتشار آن بودیم. بنابراین اگر از یک گوشی موتورولا استفاده میکنید و میدانید که به اندروید جدید آپدیت میشود، به نظر میرسد باید حداقل یکی دو ماهی منتظر بمانید.
البته موتورولا یک برنامه هم در سر دارد. شرکت لیستی ۳۰ تایی از محصولاتش را که شامل گوشیهای بالارده، تاشو و گوشیهای سری G میشود در وبسایت رسمی خود منتشر کرد و گفت که بهزودی آنها را به اندروید ۱۲ آپدیت میکند.
۹. LG
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: LG ولوت
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۲۲ مارس ۲۰۲۲ (۲ فروردین ۱۴۰۱)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط سونی: ۱۶۲ روز
رتبهی نهم میرسد به شرکتی که دیگر در حوزهی موبایل فعالیت نمیکند یعنی LG. البته بعد از اینکه این شرکت از بازار موبایل خارج شد، قرار بود دیگر هیچ فعالیتی نداشته باشد و تأخیر ۱۶۲ روزهای هم که در عرضهی اندروید ۱۲ برای اولین گوشی این شرکت اتفاق افتاد باعث شد خیلی از کاربران اصلا به فکر فروش گوشیهای خود باشند چون دیگر ناامید شده بودند. اما با این حال LG این آپدیت را بعد از گذشت بیش از ۵ ماه عرضه کرد.
در حال حاضر یک لیست رسمی هم از گوشیهای واجد شرایط این شرکت برای دریافت اندروید ۱۲ وجود دارد که قرار است همهی آنها تا سهماه دوم سال جاری آن را دریات کنند. البته این نقشهی راه برای گوشیهای کره است و شاید طول بکشد تا شاهد عرضهی آن برای بازارهای جهانی باشیم.
۱۰. ریلمی
- اولین محصولی که به اندروید ۱۲ آپدیت شد: ریلمی GT مستر ادیشن
- تاریخ اولین عرضهی رسمی: ۲۸ مارس ۲۰۲۲ (۸ فروردین ۱۴۰۱)
- مدت زمان فاصله بین عرضهی رسمی اندروید توسط گوگل و انتشار آن توسط ریلمی: ۱۶۸ روز
در نهایت اما میرسیم به ریلمی؛ شرکتی که در زمینهی تولید گوشی هوشمند فعال است اما عرضهی آپدیت اندروید ۱۲ برای گوشیهای آن از مدت زمانی که یک شرکت غیرفعال و مرده برای این کار نیاز داشت هم بیشتر طول کشید. این عملکرد برای شرکتی که میخواهد در بازار با بهترینها رقابت کند اصلا مناسب نیست خصوصا اینکه سال گذشته برای عرضهی اندروید ۱۱ فقط ۸۷ روز منتظر ماندیم.
اگرچه ریلمی رابطهی نزدیکی با اوپو، وانپلاس و ویوو دارد اما برنامههای خود برای عرضهی آپدیت اندروید ۱۲ را در ماه ژانویه مشخص کرد. با تمام اینها، این آپدیتها فقط دسترسی اولیه هستند و اینکه بسیاری از گوشیهای ریلمی به نسخهی اصلی و پایدار دسترسی پیدا کنند خیلی زمان میبرد.
تاکنون فقط گوشیهای کمی از این شرکت موفق شدهاند آپدیت پایدار اندروید ۱۲ را دریافت کنند که از جمله اینها میتوان به ریلمی GT مستر ادیشن ، ریلمی X7 مکس، ریلمی GT نئو، ریلمی ۸، ریلمی X7 پرو و ریلمی X50 پرو اشاره کرد.
سایر شرکتها چطور؟
اگر خبرهای مربوط به عرضهی آپدیت اندروید برای گوشیها را طی چند سال اخیر خوانده باشید، احتمالا میدانید که یک شرکت در لیست ۱۰تایی ما حضور ندارد.
آنر رابط کاربری مجیک UI 6.0 مبتنی بر اندروید ۱۲ را رسما رونمایی کرد اما گفته میشود از سهماه دوم امسال روند انتشار آن برای گوشیهایش را آغاز خواهد کرد و اولین محصولی هم که آن را دریافت میکند آنر ۵۰ خواهد بود. در همین حین هواوی هم رابط کاربری خود یعنی EMUI را که همچنان مبتنی بر اندروید ۱۱ است با یک سری تغییرات راهی گوشیهایش کرده و چون تحت تحریم سنگین قرار دارد، عرضهی اندروید ۱۲ برای گوشیهایش هم خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد.
- کدام گوشیها و تبلتهای سامسونگ قطعا اندروید ۱۳ را دریافت میکنند؟
- رم مجازی چیست و چگونه سرعت گوشیها را افزایش میدهد؟
- چرا بسیاری از اپلیکیشنها ابتدا راهی iOS میشوند؟
- گوگل دومین نسخهی پیشنمایش اندروید ۱۳ را منتشر کرد
منبع: Android Authority