۵ ویژگی که در اولین نسخه‌ی اندروید وجود نداشتند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اولین نسخه‌ی اندروید

۱۴ سال از انتشار اولین نسخه‌ی اندروید می‌گذرد و طی این سال‌ها دنیای گوشی‌های هوشمند را دموکراتیک کرده است. در مقایسه با رویکرد باغ محصور اپل، گوگل اندروید را طوری طراحی کرده که گوشی‌های پرچم‌دار و ارزان‌قیمت تجربه‌‌ی مشابهی را برای کاربران به ارمغان بیاورند و این گوشی‌ها تبدیل به کامپیوترهای قدرتمند قرار گرفته در جیب افراد شده‌اند.

حتی در همان اولین نسخه هم اندروید حاوی چندین ویژگی کلیدی و مهم بود و از روز اول گوگل توجه ویژه‌ای به قابلیت‌های مولتی تسکینگ نشان داد. نحوه‌ی تعامل با نوتیفیکیشن‌ها همچنان تا همین امروز تا حد زیادی ثابت مانده و حتی اپل هم مجبور شد چنین راهکاری را عملی کند. اما در این میان طبیعتا اولین نسخه‌ی اندروید فاقد برخی ویژگی‌های مهم بود که در این مطلب فقط به ۵ مورد از این مشخصه‌ها می‌پردازیم.

پشتیبانی از مولتی‌تاچ

اولین نسخه‌ی اندروید

زمانی که بحث استفاده از گوشی‌های هوشمند مطرح می‌شود، برخی فرمان‌های حرکتی مانند استفاده از دو انگشت برای زوم کردن بسیار رایج و فراگیر هستند. این فرمان حرکتی در محیط‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا می‌دانستید در اولین نسخه‌ی اندروید خبری از پشتیبانی از مولتی‌تاچ نبود؟

اگرچه آیفون اولین گوشی مبتنی بر نمایشگر لمسی محسوب نمی‌شود، اما ایده‌ی بهره‌گیری از فرمان‌های حرکتی را جا انداخت. طبق برخی گزارش‌های منتشر شده، ظاهرا در آن زمان اپل و گوگل به توافق رسیده‌اند که اندروید چنین قابلیتی ارائه نکند. اما در نهایت کاربران آنقدر از این مشخصه استقبال کردند که گوگل هم تصمیم گرفت برای نسخه‌ی دوم اندروید چنین مشخصه‌ای ارائه کند.

کیبورد نمایشگر

اولین نسخه‌ی اندروید

آیا می‌دانستید اولین نسخه‌ی اندروید برای گوشی‌های دارای کیبورد‌های فیزیکی ساخته شده بود؟ در آن دوران نمایشگرهای لمسی محبوبیت زیادی نداشتند و به همین خاطر هم گوگل، گوشی‌های مبتنی بر کیبورد‌های فیزیکی مانند سری بلک‌بری را مدنظر خود قرار داده بود.

بنابراین اولین گوشی اندرویدی یعنی T-Mobile G1 فاقد کیبورد مجازی بود. در نهایت بعد از عرضه‌ی آیفون، محبوبیت کیبورد‌های مجازی چندین برابر شد و گوگل هم چنین مشخصه‌ای را برای اندروید ارائه کرد.

اپ‌های پولی در پلی استور

اولین نسخه‌ی اندروید

پلی استور گوگل میزبان طیف وسیعی از اپلیکیشن‌های مختلف است و امروزه میلیون‌ها اپ در این محیط قرار دارد. اما این پلتفرم که در ابتدا اندروید مارکت نام داشت، فقط دارای ۱۳ اپ بود و در ضمن اپلیکیشن‌های پولی هم در این پلتفرم قرار نداشتند.

گوگل هم دست به کار شد و تا سال ۲۰۰۹ این اپلیکیشن‌ها راهی پلتفرم موردنظر شدند. به لطف همین اپلیکیشن‌های پولی، توسعه‌دهندگان انگیزه‌ی بیشتری برای خلق اپ‌های جدید پیدا کردند و گوگل هم ۷۰ درصد از درآمد حاصل از فروش اپ‌ها را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌داد. حالا هم سالانه درآمد مربوط به این اپ‌ها به چندین میلیارد دلار در سال می‌رسد.

ویجت‌ها و تنظیمات سریع

اپل با معرفی iOS 14 از قابلیت ویجت‌ها هم رونمایی کرد و این ویژگی مورد استقبال گسترده‌ای قرار گرفته است. اما کاربران اندرویدی برای تقریبا ۱۰ سال است که از این ویژگی بهره می‌برند. با این حال، این ویژگی مهم در ابتدا در اندروید قرار نداشت و بعدا اضافه شده است.

به طور مشخص، گوگل برای نسخه‌ی ۱.۵ اندروید قابلیت پشتیبانی از ویجت‌ها را به ارمغان آورد. با توجه به اینکه فقط تعداد بسیار کمی با نخستین نسخه‌ی اندروید راهی بازار شدند، عملا در اولین تجربه‌ی بیشتر کاربران با اندروید، ویجت‌ها نقش مهمی ایفا کرده‌اند.

همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی اندروید که در ابتدا وجود نداشت، منوی تنظیمات سریع است که حالا به یکی از قابلیت‌های بسیار مهم اندروید تبدیل شده. به لطف این منو، کاربران با یک سوایپ ساده از بالا به پایین می‌توانند کارهایی مانند فعال و غیرفعال کردن وای‌فای، اینترنت موبایل و دیگر کارهای اینچنینی را انجام دهند. این مشخصه در نسخه ۴.۲ اندروید برای کاربران ارائه شد.

فیلمبرداری

امروزه گوشی‌های اندرویدی در زمینه‌ی فیلمبرداری حرف زیادی برای گفتن دارند اما بسیاری از کاربران نمی‌دانند که در ابتدا اصلا چنین قابلیتی در گوشی‌های اندرویدی وجود نداشت. از طرف دیگر باید به جای خالی قابلیت‌هایی مانند پشتیبانی از فلش دوربین و زوم دیجیتال هم اشاره کنیم. تمام این قابلیت‌ها در نسخه‌ی دوم اندروید پدیدار شدند.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X