اینتل در برابر AMD؛ کدام شرکت پردازنده‌های بهتری می‌سازد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
اینتل AMD

زمانی که می‌خواهید بهترین پردازنده را برای کامپیوتر ویندوزی خود بخرید، باید بین پردازنده‌های شرکت اینتل یا AMD دست به انتخاب بزنید. اینتل تا همین چند سال قبل فاصله‌ی زیادی با رقیب خود داشت. اما AMD طی چند سال گذشته توانسته با عرضه‌ی پردازنده‌های قدرتمند و جذاب سروصدای زیادی راه بیندازد. با این وجود، نبرد بین اینتل و AMD هنوز هم برنده‌ی مشخصی ندارد.

با وجود ضعف‌ها و شکست‌های اینتل، این شرکت همچنان حرف زیادی برای گفتن دارد. در این میان باید به کمبود جهانی تراشه هم اشاره کنیم که منجر به کاهش عرضه‌ی پردازنده‌ها شده است. در هر صورت در ادامه به تفاوت‌های بین اینتل و AMD نگاهی می‌اندازیم تا ببینیم کدام ‌یک از آن‌ها پردازنده‌های بهتری را راهی بازار می‌کنند.

اینتل در برابر AMD وضعیت فعلی

اینتل و AMD در بازار نیمه‌رسانا سابقه‌ای طولانی دارند. البته باید خاطرنشان کنیم که اینتل یکی از قدیمی‌ترین غول‌های این بازار محسوب می‌شود. AMD هم در ابتدا به‌عنوان تولیدکننده‌ی اینتل و دیگر شرکت‌ها وارد این بازار شد ولی مدتی بعد شروع به طراحی چیپست‌های خود کرد و گزینه‌های ارزان‌تری نسبت به اینتل ارائه داد.

اینتل AMD

اولین پیروزی بزرگ AMD زمانی اتفاق افتاد که نخستین چیپست x86_64 را در سال ۲۰۰۳ معرفی کرد و در این زمینه اینتل را شکست داد. حرکت به سمت معماری ۶۴ بیتی نام AMD را بر سر زبان‌ها انداخت. به همین خاطر در دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی به یک جایگزین مقرون‌به‌صرفه‌ی مناسب برای اینتل تبدیل شد.

اینتل و AMD توافق‌نامه‌ای برای استفاده از مجوزهای یکدیگر امضا کرده‌اند. طبق این توافقنامه، اینتل به AMD اجازه می‌دهد که پردازنده‌های مبتنی بر معماری x86 را بسازد و از طرف دیگر AMD هم به اینتل اجازه داده که از مجموعه دستورالعمل‌های مربوط به معماری x86_64 استفاده کند. طی سال‌های گذشته، AMD در این رقابت همواره چند پله پایین‌تر از رقیب خود بوده است.

اینتل AMD

اینتل سال‌ها قبل تکنولوژی Hyper threading را معرفی کرد ولی AMD در این زمینه و دیگر پیشرفت‌های مربوط به معماری پردازنده از رقیب خود عقب ماند. به همین خاطر حتی پردازنده‌های پایین‌رده‌ی اینتل در بیشتر اوقات می‌توانستند برخی پردازنده‌های AMD دارای تعداد هسته‌های بیشتر را شکست دهند. اما در نهایت، شرکت AMD در سال ۲۰۱۷ از معماری Zen رونمایی کرد و اولین پردازنده‌های مبتنی بر این معماری با نام رایزن معرفی شدند.

در حالی که AMD با عرضه‌ی هر نسل جدید از پردازنده‌های رایزن پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه‌ی معماری را به ارمغان آورده است، اینتل در زمینه‌ی فناوری ساخت محصولات خود با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است. طی سال‌های گذشته پردازنده‌های اینتل همراه با فناوری ساخت ۱۰ و ۱۴ نانومتری راهی بازار شده‌اند و به همین خاطر با بهره‌گیری از ترفندهای مختلف و با وجود استفاده از فناوری‌های ساخت قدیمی، بهبودهای نسبی برای نسل‌های جدید پردازنده‌های خود به ارمغان آورده است. اما این ترفندها هم فقط تا حدی جوابگو هستند و اینتل در این زمینه با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه است.

اینتل AMD

از طرف دیگر، شرکت AMD در حال حاضر از فرآیند ساخت ۷ نانومتری برای چیپست‌های خود استفاده می‌کند. برای چرایی این موضوع باید بگوییم که اینتل چیپست‌های خود را تولید می‌کند اما AMD تولید پردازنده‌های خود را به شرکت‌های دیگری مانند TSMC می‌سپارد.

همچنین اینتل در این زمینه از سال‌ها تجربه‌ی ارزشمند بهره می‌برد و بنابراین با وجود بهره‌گیری از فناوری ساخت بسیار قدیمی‌تر، پردازنده‌های این شرکت همچنان عملکرد بسیار خوبی دارند. همچنین باید به تنوع گسترده‌ی پردازنده‌های اینتل اشاره کنیم که با قیمت‌های متنوع راهی بازار می‌شوند و در دورانی که کمبود جهانی تراشه مشکلات زیادی را برای کاربران و شرکت‌ها ایجاد کرده، پردازنده‌های اینتل در بازار حضور گسترده‌ای دارند.

AMD چه پردازنده‌هایی را ارائه می‌دهد؟

تنوع پردازنده‌های AMD چندان زیاد نیست و اگرچه برای قیمت‌های مختلف کاربران می‌توانند دست به انتخاب بزنند، ولی در کل تنوع پردازنده‌های این شرکت به پای اینتل نمی‌رسد.

پردازنده‌های رده‌بالا و پرچم‌دار

AMD‌

اگر به دنبال خرید بهترین پردازنده‌های AMD هستید، با توجه به هدف خود به چند گزینه دسترسی دارید. به‌عنوان مثال اگر گیمر حرفه‌ای هستید، بهتر از Ryzen 9 5950X نمی‌توانید پیدا کنید. از طرف دیگر باید به Ryzen 9 5900X و Ryzen 7 5800X اشاره کنیم که کمی ضعیف‌تر محسوب می‌شوند.

اگر می‌خواهید پردازنده‌های رده‌بالا با گرافیک یکپارچه خریداری کنید، این شرکت مدتی قبل از Ryzen 7 5700G و Ryzen 7 5700GE رونمایی کرد که می‌توانند نظر شما را جلب کنند. نسل‌های قبلی پردازنده‌های AMD مانند سری ۳۰۰۰ و سری ۴۰۰۰G هم حرف زیادی برای گفتن دارند.

از طرف دیگر، اگر به دنبال بهترین پردازنده‌های همه‌فن‌حریف این شرکت هستید، باید به سری Ryzen Threadripper نگاهی بیندازید. در حال حاضر بهترین پردازنده‌ی این سری Ryzen Threadripper 3990X نام دارد که از ۶۴ هسته و ۱۲۸ رشته یا thread بهره می‌برد. گفته می‌شود نسل جدید این سری در سال جدید معرفی خواهند شد.

پردازنده‌های میان‌رده و پایین‌رده

AMD‌

اگرچه پردازنده‌های رده‌بالای AMD حرف زیادی برای گفتن دارند، اما این شرکت در زمینه‌ی پردازنده‌های مقرون‌به‌صرفه هم سروصدای زیادی راه انداخته است. در سری رایزن می‌توانیم به گزینه‌های تازه‌نفسی مانند Ryzen 5 5600X و گزینه‌های قدیمی‌تر مانند Ryzen 7 3800X و Ryzen 3 3100 اشاره کنیم.

بخشی از این پردازنده‌های میان‌رده و پایین‌رده از گرافیک یکپارچه بهره می‌برند. از بین گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه نباید پردازنده‌های Ryzen 5 5600G و Ryzen 3 5300G را از قلم بیندازیم.

پردازنده‌های گرافیکی

AMD‌

در این زمینه AMD مزیت قابل توجهی نسبت به اینتل دارد. سال‌ها قبل AMD شرکت ATI را تصاحب کرد و با این کار به یکی از مهم‌ترین بازیگران بازار کارت گرافیک تبدیل شد. اگرچه در این بازار شرکت انویدیا همچنان حرف اول را می‌زند، اما سری تازه‌نفس Radeon RX6000 بار دیگر توان AMD را در بهبود معماری کارت گرافیک نشان می‌دهد. اگرچه کارت‌های گرافیک AMD در زمینه‌ی فناوری ردیابی پرتو همچنان ضعف‌هایی دارند، اما در هر صورت نمی‌توانیم جذابیت و توان بالای این محصولات را کتمان کنیم.

سرور و دیگر حوزه‌ها

AMD‌

با وجود اینکه بخش اصلی تمرکز AMD معطوف به بازار کاربران است، اما در زمینه‌ی سرورها هم محصولاتی راهی بازار کرده است. از بین مهم‌ترین محصولات این شرکت در این حوزه می‌توانیم به پردازنده‌های سری EPYC و شتاب‌دهندگان گرافیکی سری Instinct MI اشاره کنیم که برای سرورها مورد استفاده قرار می‌گیرند. گفتنی است AMD مدتی قبل شرکت Xilinx را تصاحب کرد که یکی از نام‌های بزرگ در حوزه‌ی شبکه محسوب می‌شود و گویا AMD قصد دارد توجه بیشتری به این بازار نشان بدهد.

اینتل چه پردازنده‌هایی را ارائه می‌دهد؟

اینتل سابقه‌ی بسیار زیادی در بازار پردازنده دارد و به همین خاطر تنوع پردازنده‌های این شرکت هم بیشتر است. تقریبا در تمام محدوده‌های قیمتی، کاربران می‌توانند بیش از یک پردازنده‌ی اینتل را پیدا کنند.

پردازنده‌های رده‌بالا و پرچم‌دار

اینتل

زمانی که صحبت از پردازنده‌های رده‌بالای اینتل می‌شود، با توجه به مقدار توان موردنیاز کاربران با سه سری سروکار داریم. در رأس آن‌ها، پردازنده‌های سری Core X قرار دارد که نمونه‌های قدرتمندتر پرچم‌داران Core i9 محسوب می‌شوند. در حال حاضر، پردازنده‌ی i9-10900X صدر این جدول را به خود اختصاص داده است.

سری X هنوز بهبودهای نسل یازدهم پردازنده‌های اینتل را دریافت نکرده ولی نسل یازدهم سری Core i9 و i7 راهی بازار شده است. در حال حاضر Core i9-11900K پرچم‌دار سری i9 محسوب می‌شود که مبتنی بر فناوری ساخت ۱۴ نانومتری است. همچنین در سری i7 هم با پردازنده‌ی تازه‌نفس Core i7-11700K سروکار داریم. نسل یازدهم سری i9 و i7 شامل چندین پردازنده‌ی مختلف هستند که از بین آن‌ها می‌توانید دست به انتخاب بزنید.

پردازنده‌های میان‌رده و پایین‌رده

اینتل‌

پردازنده‌های میان‌رده‌ی اینتل در دو سری i5 و i3 راهی بازار می‌شوند و تنوع بسیار زیادی دارند. نسل یازدهم این دو سری هم راهی بازار شده و از بین آن‌ها می‌توانیم به i5-11600K و i3-1115G4 به‌عنوان بهترین گزینه‌ها اشاره کنیم.

در زمینه‌ی پردازنده‌های پایین‌رده هم نباید سری پنتیوم را از قلم بیندازیم که به دو قسمت Pentium Gold و Pentium Silver تقسیم می‌شوند. از طرف دیگر، اینتل پردازنده‌های بسیار ارزان‌قیمت را به‌عنوان سری Celeron G راهی بازار می‌کند. همان‌طور که می‌بینید، این شرکت در مقایسه با AMD برای پردازنده‌های پایین‌رده و میان‌رده تنوع بسیار بیشتری را ارائه می‌دهد.

پردازنده‌های گرافیکی

اینتل

اینتل تا سال‌ها در زمینه‌ی گرافیک یکپارچه حرف زیادی برای گفتن نداشت ولی حالا وارد حوزه‌ی ساخت پردازنده‌ی گرافیکی شده است. سری پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیک Iris Xe یک ورودی نسبتا جذاب در این حوزه محسوب می‌شوند ولی رقیب قدری به حساب نمی‌آیند. باید خاطرنشان کنیم این محصولات فعلا فقط برای سازندگان لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها عرضه می‌شود و کاربران معمولی نمی‌توانند آن‌ها را بخرند. اگر اینتل بتواند مشکلات پردازنده‌های خود را برطرف کند، احتمالا توجه بیشتری به پردازنده‌های گرافیکی نشان می‌دهد و شاید به رقیب قدری تبدیل شوند.

سرور، شبکه و دیگر حوزه‌ها

اینتل

همان‌طور که گفتیم، اینتل بسیار بزرگتر از شرکت AMD است و به همین خاطر در حوزه‌های متنوعی فعالیت دارد. به‌عنوان مثال، باید به پردازنده‌های سری Xeon اشاره کنیم که در زمینه‌ی سرورها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. همچنین نباید سری Atom را از قلم بیندازیم که قبلا برای گجت‌های کم‌مصرف استفاده می‌شوند ولی حالا برای برخی سرورهای و تجهیزات شبکه‌ی پایین‌رده استفاده می‌شوند. در ضمن این شرکت در زمینه‌هایی مانند پردازنده‌های هوش مصنوعی و ساخت کامپیوترهای کوچک هم فعالیت دارد.

پردازنده‌های اینتل بهتر هستند یا AMD؟

اینتل AMD

نبرد اینتل و AMD همچنان ادامه دارد و قرار نیست به این زودی‌ها به پایان برسد. روی هم رفته AMD در طول فعالیت خود بعد از دستیابی به موفقیت‌های گسترده، به مدت چند سال از رقیب خود عقب مانده است. از سوی دیگر، اینتل همواره نبض این بازار را در دست داشته و فقط به‌تازگی با پیشرفت خیره‌کننده‌ی AMD، ضعف‌های این شرکت بیشتر به چشم آمده‌اند.

فناوری ساخت پردازنده‌های اینتل همچنان مشکل بزرگی محسوب می‌شوند و به نظر می‌رسد در آینده‌ی نزدیک هم این مشکلات برطرف نخواهند شد. نسل یازدهم پردازنده‌های اینتل مبتنی بر فناوری ساخت ۱۰ نانومتری هستند و این شرکت برای ساخت پردازنده‌های پیشرفته‌ی خود باید به فناوری ساخت بین ۱۰ تا ۱۴ نانومتری بسنده کند. این در حالی است که AMD به بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌های ساخت ادامه می‌دهد.

AMD هم با تصاحب Xilinx می‌خواهد وارد بازارهای جدیدی بشود تا فقط به‌عنوان سازنده‌ی پردازنده‌های مختص کاربران شناخته نشود. اگرچه AMD هم به این زودی‌ها نمی‌تواند به حد و اندازه‌ی اینتل برسد، اما پیشرفت شگفت‌انگیز این شرکت باعث شده که دستیابی به چنین چشم‌اندازی امکان‌پذیر شود.

اینتل AMD

در نهایت با توجه به شرایط فعلی محصولات این دو شرکت، پردازنده‌های کدام‌یک از آن‌ها جذاب‌تر هستند؟ برای پاسخ به این سؤال، پردازنده‌های AMD را توصیه می‌کنیم. پردازنده‌های این شرکت معمولا ارزش و توان بیشتری را در قبال مبلغ درخواست شده ارائه می‌دهند. باید خاطرنشان کنیم جدیدترین نسل پردازنده‌های اینتل نسبت به نسل قبلی ارتقای قابل توجهی به حساب نمی‌آیند.


شما چه فکر می‌کنید؟ برای کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود استفاده از پردازنده‌ی AMD را ترجیح می‌دهید یا اینتل؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۹ دیدگاه
  1. علیرضا

    اتفاقا چندین سال از اینتل استفاده کردم اینتل پردازنده قدرتمندی داره ولی وقتی هنگ میکنه دیگه هنگ میکنه و راه افتادنش فقط ریست میخواد ولی سری جدید ای ام دی رو گرفتم تا حالا نشده نیاز به ریست داشته باشه شاید سیستم کپ کنه تو پردازش سنگین ولی رد میکنه ولی اینتل وقتی هنگ کرد دیگه فقط زیست می خواد و بس

  2. پیمان

    هیچ وقت نمیشه با قاطعیت گفت که کدام بهتره.
    هر کدام مزایا و معایبی دارن که در سطوح مختلف با توجه به نیاز کاربر مشخص میشه.
    بعضی از دوستان که میگن فقط اینتل و فقط AMD جواب منطقی نیست و نشان از تعصب داره به نظر من تجربه استفاده رو بگید بهتره
    تجربه شخصی من در کار با لب تاپ(hp pavilion ryzen 5 46600h) برای پردازش اطلاعات سنگین(data mining) نشان داده که AMD بسیار راحت و بدون سر و صدای زیاد فن و افزایش دمای cpu کار میکنه اما همین cpu در گیم افزایش دما داره و بدنه لب تاپ رو داغ میکنه.
    در پردازش های داده های رستری سنگین مانند سه بعدی سازی(با استفاده از ArcGIS) روان، بدون لگ و ساکت و بی صدا کار میکنه اما در همین مسئله Intel نسل ۹ با لگ همراه بود. من با این دستگاه اتوکد دو بعدی هم کار کردم که سرعت اجرای دستورات بسیار عالی بود.
    تجربه کاری من با توجه به حیطه کاری که دارم AMD خوب جواب داده.

  3. حسام

    طبق تخصصی که توی رشته سخت افزار دارم بهتون میگم
    ای ام دی برای رندرگیری هست و اینتل برای گیم
    هر دو هم کاملا با کیفیت هستن اگر میخوایید به صحت حرف من پی ببرید بنچمارک یک بازی رو روی دوتا سی پی یو تست کنید متوجه میشید تو تمام بازی ها اینتل فریم بالاتری داره برعکس توی قسمت رندر اینتل هیچی برای گفتن در مقابل ای ام دی نداره چون اینتل سینگل ترید هست و ای ام دی هایپر ترید اینم یعنی برای رندر گیری تمام هسته ها و رشته ها یکجا وارد عمل میشن که توی اینتل این اتفاق نمیفته

  4. I like intel

    بنظرم اینتل چرا ؟

    چرا کنسول های بازی از ای ام دی استفاده

    میکنن؟

    همه ی اینا رو که گفته بودین میگم

    اینتل قدرت بیشتری داره و قدیمی تره

    ازون طرف ای ام دی قیمت بهتری داره و به

    صرفه تر از اینتل هست

    حالا چرا کنسول های ماکروسافت و سونی از

    ای ام دی استفاده میکنن؟ چون اگه بخوان از

    اینتل استفاده بکنن نه تنها هزینه ساختنشون

    بالا میره باید به فکر GPU کنسول هم باشن

    اگر یکی شوم این کار رو می کرد اون یکی

    ورشکست می‌شد ولی قیمت اون یکی خیلی

    زیاد می‌شد

    حالا ساپورت سخت افزاری بهتری داره از همین جا بگم اینتل

    چون ای ام دی برای پردازنده هاش از یه

    سوکت am4 استفاده کرده ولی این معنیش

    نیست که همه ی پردازنده هارو پشتیبانی

    می‌کنه مثلا ممکنه مادربرده تا

    AMD Ryzen 5 2200xرو پشتیبانی بکنه و

    شما بخواین از جدید ترین پردازنده ای ام دی

    استفاده بکنین خیلی سخته که توی دیجی کالا

    با فیلتر کردن سوکت مادربرد جدید پیدا کنید

    ولی چون اینتل سوکت های مختلفی داره

    پس انتخاب راحت تره شما سوکت پردازنده

    مورد نظر خودتون رد در دیجی کالا فیلتر

    می کنید و مادربرد مورد نظر تون رو توی

    کمار از پنج دقیقه پیدا می‌کنید تموم

    حالا پردازش گرافیکی کدوم بهتره ؟

    باز هم اینتل شاید بپرسید چطوری؟

    کارت گرافیک های ای ام دی با پردازنده های

    ای ام دی مچ میشن ولی کارت گرافیک های

    ای ام دی قدرت زیادی ندارن

    ولی در نهایت پردازش گرافیکی خود پردازنده

    هم خوبه و راضی کنندس

    ما هممون میدونیم پردازش گرافیکی پردازنده

    های اینتل خیلی ضعیفه ولی…….

    انویدیا میاد توی میدون جنگ

    وقتی کارت گرافیک های انویدیا اون قدر قوی

    هستن که کارت گرافیک های ای ام دی براشون هیچه

    پس انویدیا با پردازنده های اینتل به خوبی مچ میشه و

    ترکیب شدن این دو غول یه قدرتی رو به رخ

    میکشه که ای ام دی هیچ وقت به این قدرت

    ترکیبی دست پیدا نمیکنه

    حالا توی پارت یک کدوم برندس

    اگه کل این نظر رو تا آخر خونده باشی میدونی کدومه

    اینتل

    1. کیوان

      کاملا تعصبانه

  5. ممد

    دوستان این نظری که میدم در مورد لپ تاپه و از pc اطلاعی ندارم،دوستانی که میخوان لپ تاپ گیمینگ بخرن برن سمت اینتل،چرا؟چون اول پهنای باند بیشتری ب گرافیک میده،هم تاندربولت ۴ داره،هم ۵-۱۰ فریم بیشتر از amd میده،دمای کمتری هم داره،هم اینکه amd ی سری مشکلاتی با بعضی برنامه ها داشته،در کل اینتل تو گیم بهتره اما بازم نه خیلی،بازم به بودجه تون بستگی داره
    اما اگه کار رندر انجام میدید،یا طول عمر باتری خیلی مهمه براتون حتما برید سمت amd

    1. محمد

      فکر کنم شما اصلا تا حالا پردازنده amd نداشتین….اتفاقا تو همین مطلب هم گفته شد که فناوری ساخت پردازنده intel قدیمیه و وقتی فشار بهش وارد بشه خیلی گرمای زیادی نسبت به پردازنده amd تولید میکنه و پردازنده amd اتفاقا بدرد بازی های گرافیکی محور که از cpu و gpu استفاده میکنند میخوره ولی یه سری بازی که فقط تمرکز روی cpu دارند مثل کانتر روی پردازنده های اینتل بهتر کار میکنند و در کارهای گرافیکی مثل ادوبی پردازنده اینتل بهتره ولی رندر همونطور که اشاره کردید amd بهتره

  6. علی

    چرا خودتون گول میزنید؟ سال هاست فروشندگان بخاطر سود بیشتری که اینتل داره(چون بدون گارانتی هست و قاچاقه،در صورتی که ای ام دی شرکتی وارد میشه و گارانتی داره که به طبع سود کمتری برای خرده فروش داره.) هر کی میره پیششون میگه ای ام دی فلانه و داغ میکنه و هزار جور شر و ور دیگه. هر دو برند های خوبی هستن اما باید دید نسبت قیمت کدوم بازده بالاتری داره که طبق بنچ مارک ها ای ام دی رتبه بهتری داره. توی تولید حرارت باز ای ام دی حرارت کمتری تولید میکنه. در پردازنده های هم رده تعداد هسته و ترد و میزان کش هم بررسی کنید عموما ای ام دی پیروز میشه. و در نهایت پرجم دار هر دو رو که مقایسه کنید کاملا مشخص میشه کی برندس. البته به قیمت هم دقت کنید. الان که نسل ۱۲ اینتل رو دارن پرچمدار سال قبل ای ام دی مقایسش میکنن که اشتباهه. نسل ۱۲ اینتل باید با نسل ۶ ای ام دی مقایسه بشه. گرچه با همون نسل ۵ هم مقایسه کنی بازم ای ام دی پیروزه 🙂

  7. کامران

    اگر بخواهیم اینتل و ای ام دی رو مقایسه کنیم به عنوان کسی که از سال ۸۴ تا الان بالای هزاران سیستم

    جمع کردم و تست کردم باید بگم از سالی که وارد این کار شدم تا سال ۹۰ که اینتل پردازنده های سندی

    بریج را وارد بازار کرد همیشه ای ام دی از همه نظر بهتر بود مخصوصا پردازنده های فنوم ۲ که اصلا با اینتل

    قابل مقایسه نبودند و خیلی بهتر بودند فقط یه سری شایعات که بیشتر توسط فروشنده های بی اطلاع برای

    کسب سود بیشتری که از فروش اینتل نصیبشون میشد باعث شده بود بعضی ها حس بدی نسبت به ای

    ای ام دی داشته باشند مثلا طرف هندونه فروش بود بعد اومده بود بازار رضا مغازه خریده بود مشتری ازش

    میپرسید ای ام دی خوبه؟ میگفت نخریا میسوزه مشتری هم دیگه سمت ای ام دی نمیرفت ولی بعداز

    امدن نسل جدید اینتل و حذف چیپ پل شمالی از مادربرد ها و دستیابی اینتل به فناوری هسته های

    مجازی انقلابی در مصرف و عملکرد سی پی یو های اینتل به وجود امد که باعث شد اینتل حدود ۶ سال از ای

    ام دی جلو بیفته هنوزهم ما برای کارهای اداری از این سی پی یو ها استفاده میکنیم منظورم نسل ۲ و ۳

    هست ولی بعد از امدن سی پی یو های ریزن در سال ۲۰۱۶ ورق برگشت و تا الان سی پی یو ها ی ای ام

    دی عملکرد و مصرف خیلی بهتری نسبت به اینتل دارند به طور مثال سی پی یو ۱۱۶۰۰ اینتل در زمان رندر

    ۱۴ امپر جریان کشی داره که میشه حدود ۱۶۸ وات این در صورتیه که تو مشخصات اون نوشته ۶۵ وات

    ولی ریزن ۵۶۰۰x در بد ترین شرایط بیشتر از ۹۵ وات مصرف نداره

    نسل ۱۲ اینتل هم که یه جورایی بخاری برقی هستند تا سی پی یو و از نظر من ارزش خرید ندارند چون

    هیچ مزیتی نسبت به سی پی یو های ای ام دی ندارند اما از این حقیقت نباید بگذریم که این دو شرکت

    یک نمونه زیبا از رقابت سالم در زمینه تکنولوژی در دنیا هستند که باعث شده اند دنیا در زمینه تولید

    پردازشگر خیلی پیشرفت کنه اگر هر کدام از این دو غول صنعت ای تی نبودند ما الان از این سرعتی که

    کامپیوتر های خانه و محل کارمون دارند بهره مند نمیشدیم ولی در کل ای ام دی تعادل بیشتری در رابطه با

    منافع خودش و مشتریانش بر قرار میکنه به همین دلیل طرفدارانش خیلی دوستش دارند

  8. علی

    الان فعلا توی بازار پردازنده AMD خیلی بهتر از Intel هست من Ryzen 7 5700U دارم و اصلا داغ نمیکنه مگر اینکه خیلی طولانی و سنگین ازش کار بکشم ولی در کل پردازنده های Intel بیشتر از AMD داغ میکنن و الان AMD محبوبیت بیشتری نسبت به Intel داره و به نظر من برای لپ تاپ و PC از AMD Ryzen استفاده کنید

    من الان Ryzen 7 5700U با ۱۶GB RAM دارم که یه چیز هیولا هست💫💥

  9. ????

    می دونیم که کنسول ها از پیسی خیلی ضعیف تر هستند و دقیقا چرا از amd استفاده میکنن

  10. امیرمحمد

    یک چیز رو هم باید گفت
    مادربرد
    هم از نظر تنوع هم قیمت هم امکانات مادربرد ها اینتل از ای ام دی بهترن
    خودم که می خوام مادربرد تا ۶ میلیون بگیرم تو دیجیکالا برای AM4 خیلی کم میاره و اکثرا باب میل من نیست
    اما برای LGA 1200 تا دلت بخواد مادربرد وجود داره
    می تونید خدتون ببینید
    نهایت کاری که باید بکنید یه سرچ تو دیجیکالاس

    1. کیوان

      ینی داداش دلیلت فقط سرچ تو دیجی کالاس که میگی اینتل بهتره؟؟؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X