ارزش بازار AMD برای اولین بار از اینتل بیشتر شد
ارزش بازار شرکت AMD برای اولین بار بیشتر از اینتل شده است. به طور مشخص، AMD حالا یک شرکت ۱۹۷.۷۵ میلیارد دلاری محسوب میشود که نسبت به ارزش ۱۹۷.۲۴ میلیارد دلاری اینتل فاصلهی اندکی دارد ولی توانسته رتبهی اول را از آن خود کند. AMD دو روز قبل خبر نهایی شدن تصاحب شرکت نیمه هادی زایلینکس (Xilinx) را اعلام کرد که ارزش این قرارداد به ۳۵ میلیارد دلار میرسد.
خرید این شرکت منجر به تبدیل ۲۴۸.۳۸ میلیون سهم آن به ۴۲۸ میلیون سهم جدید AMD شده و در نتیجه مجموع سهمهای AMD به ۱.۶۲۸ میلیارد سهم رسیده است. این یک موفقیت بسیار مهم برای شرکتی است که ۶ سال قبل در آستانهی ورشکستگی بود. اما در همان دوران حساس، این شرکت از معماری جدید Zen برای پردازندههای خود رونمایی کرد و به لطف تصمیمهای درست، روزبهروز به رقیب قدرتمندتری برای اینتل تبدیل شد. حالا این شرکت به حدی ثروتمند شده که توانسته بزرگترین قرارداد در تاریخ صنعت تراشه را امضا کند.
با وجود دستیابی به این موفقیت، باید خاطرنشان کنیم در حال حاضر حدود ۷۵ درصد از بازار پردازندههای x86 در دست اینتل قرار دارد. در ضمن اینتل درآمد و سود بیشتری را نسبت به AMD کسب میکند و برای ششمین سال متوالی موفق به ثبت رکورد جدیدی در زمینهی کسب درآمد شده است. از سوی دیگر نباید مجموعه کارخانههای ارزشمند اینتل در کشورهای مختلف را از قلم بیندازیم که هرکدام از آنها میلیاردها دلار ارزش دارند و این در حالی است که شرکت AMD برای تولید تراشههای خود از شرکتهایی مانند TSMC استفاده میکند.
اما روی هم رفته روند افزایش قیمت سهام AMD نشان میدهد که بازار نسبت به رشد این شرکت تا حد زیادی خوشبین است. یکی از دلایل خوشبینی همین تصاحب شرکت مهم زایلینکس است که در حوزههای مهمی مانند هوافضا، اتومبیلهای خودران، ارتباطات 5G و گجتهای هوشمند فعالیت دارد و حالا AMD با بهرهگیری از توانایی و تخصص این شرکت میتواند وارد بازارهای جدیدی شود.
در رابطه با درآمد شرکت زایلینکس هم باید بگوییم که طبق آخرین گزارش مالی منتشر شده، این شرکت در سهماههی سوم ۲۰۲۱ موفق به کسب درآمد ۱ میلیارد دلاری شده که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد. در این میان، بخش موسوم به PSG شرکت اینتل که رقیب مستقیم زایلینکس محسوب میشود، در چند سال گذشته با چالشهای زیادی روبرو شده و زایلینکس توانسته در این حوزه بخش قابل توجهی از سهم بازار اینتل را از آن خود کند. AMD بعد از نهایی شدن تصاحب زایلینکس اعلام کرده که اولین محصولات مبتنی بر فناوریهای این دو شرکت در سال ۲۰۲۳ عرضه خواهد شد.
در حال حاضر ارزش بازار AMD از کوالکام هم بیشتر است اما ارزش شرکت انویدیا به ۶۶۲ میلیارد دلار میرسد که از مجموع اینتل و AMD بالاتر است. مدیرعامل جدید اینتل از این وضعیت اصلا راضی نیست و بارها از تغییر استراتژی این شرکت خبر داده است. به غیر از تهدید AMD، باید به اپل هم اشاره کنیم که برای کامپیوترهای جدید خود به بهرهگیری از تراشههای اختصاصی روی آورده و پردازندههای اینتل را کنار گذاشته است.
منبع: notebookcheck