سیارک بزرگی که توسط یک منجم آماتور کشف شده بود از کنار زمین گذشت
یک منجم آماتور موفق شد سیارک بزرگی را کشف کند که در روزهای گذشته از کنار زمین عبور کرد.
منجم آماتور برزیلی، سیارک بزرگ و بالقوه خطرناکی را کشف کرد که ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهریور) از کنار زمین گذشت. این سیارک به نام ۲۰۲۰ QU6 و با عرض تقریبا ۱ کیلومتر در صورت برخورد به زمین خطری بالقوه ایجاد میکرد. با این حال انجمن سیارهای در بیانیهای اعلام کرده بود که این سیارک خطری برای زمین ندارد زیرا در فاصلهی ۴۰ میلیون کیلومتری از کنار زمین میگذرد.
انجمن سیارهای (Planetary Society) بنیادی مردمنهاد و غیرانتفاعی است که در پژوهشها و پروژههای مرتبط با ستارهشناسی و اکتشافات فضایی مشارکت دارد. «بروس بتس» (Bruce Betts) دانشمند ارشد انجمن سیارهای، در بیانیهی این بنیاد گفت: «ما روزبهروز بیشتر دربارهی سیارکها میشنویم، علت این امر در درجهی نخست آن است که در پیدا کردن و ردیابی سیارکها بهتر از قبل میشویم. باید گفت که سیارکها زیاد نشدهاند، فقط ما در تشخیص آنها بهتر شدهایم.»
سیارک ۲۰۲۰ QU6 روز ۲۷ آگوست (۶ شهریور) توسط «لئوناردو آمارال» (Leonardo Amaral) که یک منجم آماتور فعال در رصدخانهی Campo dos Amarais سائو پائولو برزیل کشف شد. آمارال در سال ۲۰۱۹ از انجمن سیارهای کمک مالی ۸۵۰۰ دلاری برای خرید تجهیزات بهتر تلسکوپ دریافت کرد که به او امکان میدهد اجرام نزدیک زمین (NEO) را به طور مؤثرتری بیابد، ردیابی کند و مشخصات آنها را تعیین نماید.
علاوه بر این موقعیت نیمکرهی جنوبی، یک مکان منحصر به فرد برای یافتن چنین سیارک بزرگی در اختیار او میگذارد، زیرا بسیاری از برنامههای کاوش سیارکی در نیمکرهی شمالی قرار گرفتهاند.
در حالی که ناسا و دیگر آژانسهای بزرگ سیارکها را ردیابی میکنند، کشف سیارک ۲۰۲۰ QU6 که بسیار به زمین نزدیک است، یادآور نیاز به حمایت مالی از منجمان آماتوری مانند آمارال است. «کیسی درِیر» (Casey Dreier) مشاور ارشد سیاستگذاری انجمن سیارهای، به اهمیت سرمایهگذاری در قابلیتهای جدید مبتنی بر فضا مانند «مأموریت نظارت اجرام نزدیک زمین» (NEOSM) اشاره کرد. این مأموریت شامل یک تلسکوپ فضایی است که برای یافتن و ردیابی مخاطرات اشیاء نزدیک زمین در مدار قرار خواهد گرفت.
او در این زمینه اشاره کرد: «این کشف به ما یادآوری میکند حتی با وجود اینکه بیشتر اجرام بزرگ نزدیک زمین را یافتهایم، اما هنوز همهی آنها را پیدا نکردهایم.»
عکس کاور: مسیر گذر سیارک ۲۰۲۰ QU6 از کنار زمین
Credit: NASA/JPL
منبع: Space