هرآنچه باید درباره‌ی پاستا، این محبوب‌ترین خمیر جهان بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
پاستا، غذایی محبوب از آغاز تمدن تا امروز

    پاستا از محبوب‌ترین غذاها در جهان است. این غذای خوش‌طعم به شکل‌های مختلف پخته می‌شود و گاهی با ورود به کشورهای مختلف دستور پخت و ادویه‌ی آن هم تغییر می‌کند. مثلا اسپاگتی بعد از ورود به ایران تبدیل به ماکارونی دم کرده شد. دستور تهیه‌ای که قلب هر ایتالیایی را به درد می‌آورد اما ما ایرانیان عاشق خوردن این غذای خوشمزه هستیم. مخصوصا اگر ته‌دیگ سیب‌زمینی داشته باشد و در زمان خوردن روی آن کمی آبلیمو بریزیم. اما تا به حال فکر کرده‌اید که این خمیر خوشمزه، که در شکل‌های مختلف تولید می‌شود، اولین بار توسط چه شخصی و در چه مکانی تهیه شده است؟

    در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم درباره‌ی تاریخچه‌ی پاستا صحبت کنیم و دستور تهیه‌ی چند مدل پاستای خوش طعم را یاد بگیریم. پس اگر از عاشقان ماکارونی و پاستا هستید، باید بدانید که این مطلب مخصوص شما نوشته شده است.

    پاستا در دنیای کهن

    پاستا در دنیای کهن

    در داستان‌ها و روایت‌های قدیمی آمده است که مارکوپولو در اواخر قرن سیزدهم و بعد از کشف خاور دور، ماکارونی را به ایتالیا معرفی کرد. رد پای ماکارونی یا پاستا تا قرن چهارم قبل از میلاد قابل ردیابی است. در یک مقبره‌ی اتروسکی، طرح گروهی از بومیان وجود دارد که به نظر می‌رسد در حال پختن پاستا هستند!

    چینی‌ها در ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد غذایی شبیه به نودل درست می‌کردند. در افسانه‌های اساطیر یونانی آمده است ولکان دستگاهی اختراع کرده که رشته‌های خمیر درست می‌کند. یعنی اولین اسپاگتی توسط ولکان، خدای آتش و فلزکاری، درست شده است.

    پاستا در دنیای جدید

    پاستا در دنیای جدید

    انگلیسی‌ها بعد از گشت‌وگذار در ایتالیا پاستا ساده را به کشور خود آورده  و سپس به دنیای جدید معرفی کردند. مستعمره‌نشینان در انگلیس هم روش پخت رشته فرنگی را به سرعت به آمریکا بردند و آمریکایی‌ها هم با اضافه پنیر و سس خامه‌ای آن را به شکلی شبیه به پاستای امروزی پختند. توماس جفرسون، سومین رئیس جمهور آمریکا، در سال ۱۷۸۹ اولین دستگاه ماکارونی سازی را به آمریکا برد و به این شکل صنعت ماکارونی و پاستا سازی در آمریکا شکل گرفت.

    اولین کارخانه‌ی تولید ماکارونی در سال ۱۸۴۸ توسط یک فرانسوی در بروکلین ساخته شد. این کارخانه برای خشک کردن رشته‌های اسپاگتی، آن‌ها را در پشت بام پخش می‌کرد تا با نور آفتاب خشک شوند. تولید ماکارونی در قرن نوزدهم گسترش پیدا کرد و تقریبا در همه‌ی کشورها کارخانه‌های تولید ماکارونی به چشم می‌خوردند.

    در حال حاضر ماکارونی و پاستا محبوب‌ترین غذای خانواده‌ها است و در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. بعضی از آن‌ها با آرد گندم و سبزیجات تولید می‌شوند، بعضی با آردهای غنی شده و نوع دیگر هم بدون گلوتن، برای افراد حساس به گلوتن، تولید می‌شوند. علاقه به ماکارونی و پاستا به حدی زیاد است که حتی فیلم‌هایی هم با نام این غذای خوشمزه ساخته شده‌اند. حتی در ایران هم فیلم‌های «اسپاگتی در ۸ دقیقه» و «پاستا ریونی» با الهام از این غذای محبوب نام‌گذاری شده‌اند.

     

    ۲۷ مدل مختلف پاستا

    27 مدل مختلف پاستا!

    پاستا راحت‌ترین غذایی است که می‌توانید بپزید. کافی است خمیر خشک شده‌ی آن را در آب بجوشانید و با سس‌های مختلف ترکیب کنید تا یک وعده غذای خوش‌طعم و عالی داشته باشید. بعضی از پاستاها هم مخصوص تهیه‌ی سوپ و سالاد درست شده‌اند. مثلا رشته‌فرنگی یا رشته‌های سوپ خرد شده نوعی پاستا هستند که در تهیه‌ی سوپ به کار می‌روند. در ادامه قرار است با ۲۷ مدل مختلف پاستا آشنا شوید تا هر وقت نمی‌دانستید چه غذایی بپزید، خیلی راحت به سراغ پاستا بروید.

    ۱. پاستای موی فرشته (angel hair pasta)

     پاستای موی فرشته (angel hair pasta)

    رشته‌های بلند و ظریف ماکارونی که معمولا با سس سبک یا خامه‌ای سرو می‌شوند. همچنین این رشته‌ها را می‌توان با سس گوشت مخلوط و سرو کرد. به نظر می‌رسد این مدل از پاستا که با سس گوشت سرو می‌شود، همان پاستایی است که روش پخت آن در ایران تغییر کرده و به ماکارونی دمی مشهور است.

    ۲. پاستای پاپیونی (bow tie pasta – farfalle)

    پاستای پاپیونی (bow tie pasta - farfalle)

    ماکارونی‌های پاپیونی در آب، نمک و روغن زیتون پخته شده و با سس‌های سبک، معمولا سس پنیر یا خامه، مخلوط و سرو می‌شود.

    ۳. پاستا بوکاتینی (bucatini pasta)

    پاستا بوکاتینی (bucatini pasta)

    رشته‌های ماکارونی ضخیم و توخالی که همراه با سس گوجه، کاسرول یا سیب‌زمینی سرخ کرده سرو می‌شود.

    ۴. پاستای دیتالینی (ditalini pasta)

    پاستای دیتالینی (ditalini pasta)

    لوله‌های خمیری کوتاه که نه تنها با سس‌های مختلف پاستا سرو می‌شود، بلکه برای استفاده در سوپ و سالاد ماکارونی هم مناسب است.

    ۵. رشته‌فرنگی تخم‌مرغی (egg noodles)

    رشته‌فرنگی تخم‌مرغی (egg noodles)

    رشته‌فرنگی مخصوص یا همان نودل که بعد از پخت می‌توانید با انواع مواد غذایی مورد علاقه‌تان مثل گوشت، مرغ، سبزیجات و حتی تخم مرغ آب‌پز سرو کنید.

    ۶. پاستای فتوچینی (fettuccine pasta)

    پاستای فتوچینی (fettuccine pasta)

    خمیر فتوچینی تخم‌مرغی است و به شکل نوارهای بلند و باریک بریده می‌شود. این پاستا معمولا با سس خامه‌ای سرو می‌شود و طعمی شبیه به پاستا آلفردو با دستور پخت کلاسیک دارد.

    ۷. پاستای فسیلی (fusilli pasta)

    پاستای فوسیلی (fusilli pasta)

    ماکارونی‌هایی با ظاهر فنری و پیچ خورده که با هر سسی خوشمزه می‌شوند. شکاف‌ها و پیچ‌هایی که روی این مدل پاستا وجود دارد میزان زیادی سس را در خود جمع می‌کند، پس بهتر است با سس‌های غلیظ سرو شود تا طعم بهتری داشته باشد.

    ۸. پاستای جملی (gemelli pasta)

    پاستای جملی (gemelli pasta)

    ماکارونی‌های کوتاه و مارپیچ که با همه مدل سس خوش طعم می‌شوند. به دلیل درشت بودن پیچ‌های خمیر این ماکارونی، می‌توانید به راحتی با سس‌های با غلظت کم هم مخلوط کرده و سرو کنید. همچنین ترکیب این مدل از ماکارونی با سبزیجات بسیار خوشمزه می‌شود.

    ۹. گنوکی (gnocchi)

    گنوکی (gnocchi)

    گلوله‌های خمیری پاستا که به صورت سنتی با سیب‌زمینی تهیه می‌شود و بعد از پختن، با سس‌هایی که بر پایه‌ی گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود سرو می‌شود.

    ۱۰. لازانیا (lasagna)

    لازانیا (lasagna)

    صفحه‌های خمیری پهن که طرفداران زیادی دارد. سس گوشت و گوجه‌فرنگی همراه با پنیر فراوان، لابه‌لای ورقه‌های پخته شده‌ی لازانیا قرار می‌گیرد و بعد از پخته شدن در فر، آماده‌ی سرو است.

    ۱۱. لینگوین (linguine)

    لینگوین (linguine)

    نودل‌های بلند، مسطح و کمی ضخیم‌تر از اسپاگتی که در رستوارن‌های کلاسیک ایتالیایی همراه با سس صدف سرو می‌شود. اما شما می‌توانید آن را همراه با هر سسی که به اسپاگتی می‌زنید مصرف کنید.

    ۱۲. ماکارونی (macaroni)

    ماکارونی (macaroni)

    لوله‌های خمیری خمیده شده که همراه با کاسرول‌های خامه‌ای یا سالادهای مختلف سرو می‌شود. ماکارونی معمولا خوشمزه‌تر از دیگر مدل‌های پاستا است چون داخل خمیر آن مقدار زیادی سس جمع می‌شود و طعم بسیار دلچسبی به خود می‌گیرد.

    ۱۳. مانیکوتی (manicotti)

    مانیکوتی (manicotti)

    لوله‌های بسیار بزرگ خمیری که داخل آن را بعد از پخته شدن با گوشت و سبزیجات پخته شده پر کرده و برای تکمیل پخت در فر می‌گذارند. اگر از طرفداران پنیر هستید می‌توانید قبل از قرار دادن آن‌ها در فر کمی پنیر هم روی مانیکوتی‌ها بریزید تا سطحی برشته و شور داشته باشند.

    ۱۴. پاستای اورچیته (orecchiette pasta)

    پاستای اورچیته (orecchiette pasta)

    همان ماکارونی صدفی یا گوش‌ماهی خودمان است که بعد از پخت با سبزیجات یا گوشت ترکیب می‌شوند تا در زمانی کوتاه یک بشقاب پاستای خوشمزه را آماده کنند.

    ۱۵. پاستای اُرزو (orzo pasta)

    پاستای اُرزو (orzo pasta)

    ماکارونی‌های بسیار ریز به اندازه‌ی دانه‌های برنج که برای پخت سوپ و سالاد از آن‌ها استفاده می‌شود. شما می‌توانید آن را با سس‌های مختلف مثل پنیر یا گوجه‌فرنگی هم مخلوط کنید و اتفاقا بسیار خوش‌طعم هم می‌شوند. اما به دلیل اندازه‌ی کوچکشان بهتر است برای پخت سوپ یا تهیه‌ی سالاد به کار برده شود.

    ۱۶. پاستای پنه (penne pasta)

    پاستای پنه (penne pasta)

    ماکارونی‌های لوله‌ای صاف که دو سر آن به شکل اوریب برش خورده و همراه با سس گوشت یا سبزیجات طعم بی‌نظیری پیدا می‌کند. تکه‌های گوشت یا سبزیجات داخل لوله‌ی خمیری می‌روند و بعد از جذب سس، بسیار خوشمزه می‌شوند. این همان فرم پاستایی است که اغلب برای تهیه پاستا آلفردو استفاده می‌شود.

    ۱۷. پاستای رادیاتوره (radiatore pasta)

    پاستای رادیاتوره (radiatore pasta)

    خمیرهای کوچک که به شکل صفحه‌های چین خورده خشک شده‌اند و ظاهری شبیه به رادیاتور پیدا کرده‌اند، به همین دلیل هم آن را پاستای رادیاتوره می‌نامند. شما می‌توانید این پاستا را با انواع سس‌ها، همراه با سبزیجات یا مخلوط شده با سالادهای مختلف سرو کنید.

    ۱۸. راویولی (ravioli)

    راویولی (ravioli)

    بالش‌های مربعی کوچک که با وسط آن با مواد مختلفی مثل پنیر، گوشت یا سبزیجات که به شکل پوره در آمده است، پر شده است. راویولی را می‌توانید با سس سرو کرده یا در سوپ بریزید. همچنین می‌توانید بعد از پخت روی آن کمی روغن زیتون معطر ریخته و میل کنید.

    ۱۹. پاستای ریگاتونی (rigatoni pasta)

    پاستای ریگاتونی (rigatoni pasta)

    ریگی نام ماکارونی‌های لوله‌ای شبیه به پاستا پنه است که دو طرف آن صاف برش خورده و روی بدنه‌اش شیارهای ریزی قرار دارد. از این ماکارونی می‌توانید در تهیه‌ی انواع پاستا و سالاد استفاده کنید. حتی می‌توانید از آن به جای مانیکوتی هم استفاده کنید.

    ۲۰. پاستای روتل (rotelle pasta)

    پاستای روتل (rotelle pasta)

    پاستاهایی به شکل چرخ که با نام ماکارونی چرخی هم شناخته می‌شوند، ظاهری سرگرم‌کننده دارد و محبوب کودکان است. شما می‌توانید این پاستا را همراه با سس‌های مختلف سرو کنید.

    ۲۱. پاستای روتینی (rotini pasta)

    پاستای روتینی (rotini pasta)

    ظاهری شبیه به پاستا فوسیلی دارد اما درشت‌تر از آن است و مععمولا برای تهیه‌ی سالاد ماکارونی استفاده می‌شود. سس و سبزیجات خرد شده در شیارهای اطراف آن جمع می‌شوند و طعم بهتری نسبت به دیگر پاستاها پیدا می‌کنند.

    ۲۲. ماکارونی صدفی (shells)

    ماکارونی صدفی (shells)

    صدف‌های خمیری بزرگ که بعد از پخت داخل آن را با پنیر پر می‌کنند و در فر قرار می‌دهند تا برشته شود. صدف‌های متوسط را می‌توانید با سس گوشت و گوجه‌فرنگی سرو کنید و کوچکتر‌ها را در سالاد یا سوپ استفاده کنید.

    ۲۳. ماکارونی اسپاگتی (spaghetti pasta)

    ماکارونی اسپاگتی (spaghetti pasta)

    رشته‌های بلند و نازک خمیر پاستا که برای همه‌ی ما آشنا هستند. خمیر اسپاگتی نسبت به خمیر دیگر انواعع پاستا غلیظ‌تر تهیه می‌شود تا وقتی با سس گوجه‌فرنگی و گوشت مخلوط می‌شود ظاهر خود را حفظ کند. اگر دوست دارید اسپاگتی را با سس خامه‌ای یا همراه با روغن زیتون و سیر بخورید باید از اسپاگتی‌های نازک استفاده کنید.

    ۲۴. پاستای تالیاتل (tagliatelle pasta)

    پاستای تالیاتل (tagliatelle pasta)

    رشته‌های بلند و نازک با ظاهری شبیه به فتوچینی است که اندازه‌ای کوچک‌تر از آن دارد و در ایران با نام «آشیانه» شناخته می‌شود. معمولا این پاستا همراه با سس‌های گوشتی مصرف می‌شود، البته شما می‌توانید آن را با سس‌های سبک‌تر هم مصرف کنید اما به صورت کلاسیک همراه با گوشت مصرف می‌شود.

    ۲۵. پاستای تورتلینی (tortellini)

    پاستای تورتلینی (tortellini)

    خمیری شبیه به راویولی که مدل کلاسیک آن با پنیر و مدل‌های جدید آن با گوشت یا سبزیجات پر شده است. این پاستا بعد از پر شدن به شکل نیم دایره بسته می‌شود و ظاهری زیبا دارد. شما می‌توانید آن را با انواع سس‌ها یه به شکل سوپ سرو کنید.

    ۲۶. پاستای ورمیشل (vermicelli pasta)

    پاستای ورمیشل (vermicelli pasta)

    ورمیشل برای تمام ایرانیان آشنا است. رشته‌های خمیری بسیار نازک و در هم پیچیده‌ای که مثل پاستا تورتلینی پیچیده شده و در سوپ استفاده می‌شود. در بعضی از کشورها از ورمیشل هم به عنوان پاستا استفاده می‌کنند و آن را با سس‌های سبک سرو می‌کنند.

    ۲۷. زینتی (ziti)

    زینتی (ziti)

    ماکارونی‌های لوله‌ای ظریق و کوچک که نمی‌توانید آن‌ها را مثل اسپاگتی مصرف کنید. این مدل از پاستا باید بعد از پخته شدن و ترکیب با مواد، یک بار دیگر در فر یا روی حرارت قرار بگیرد و پخته شود. مثلا می‌توانید از آن به جای خمیر لازانیا استفاده کرده و لا‌به‌لای مواد بریزید. البته به نظر می‌آید این مدل از پاستا بهترین انتخاب برای پخت ماکارونی به روش ایرانی است.

     

    مرور کلی

    all about pasta پاستا چیست

    پاستا یک غذای پرطرفدار در جهان است و به شکل‌های مختلف پخته می‌شود. در این مطلب کمی از تاریخچه‌ی تولید پاستا گفتیم و ۲۷ مدل پاستای مختلف را به شما معرفی کردیم. اگر شما هم از طرفداران پاستا هستید می‌توانید طرز تهیه پاستاهای مختلف را در دیجی‌کالا مگ بخوانید:

    منابع: sharethepasta, allrecipes



    برچسب‌ها :
    دیدگاه شما

    پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

    loading...
    بازدیدهای اخیر
    بر اساس بازدیدهای اخیر شما
    تاریخچه بازدیدها
    مشاهده همه
    دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
    X