۷ مدل کاغذ دیواری که جذابیت خانه‌تان را دوچندان می‌کنند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
کاغذ دیواری، دکوراسیونی از قرن 17 میلادی تا امروز

تقریبا همه‌ی ما عکسی قدیمی داریم که در اتاقی با کاغذ دیواری گل‌دار و رنگی گرفته شده است. در روزگار قدیم برای دکوراسیون دیوارهای خانه از کاغذ دیواری استفاده می‌شد و با هر تغییر رنگ و سبکی، دیوارها هم باید تغییر می‌کردند. اما بعد از مدتی استفاده از آن کم شد و رنگ‌آمیزی‌های مختلف جای کاغذ دیواری را گرفت.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم با تاریخچه‌ی تولید و استفاده از کاغذدیواری و انواع مختلف آن آشنا شویم.

کاغذ دیواری، یادگار تاریخی از دل قرن ۱۷ میلادی

کاغذ دیواری، یادگار تاریخی از دل قرن 17 میلادی

کاغذدیواری از روزهای قدیم، تقریبا پیش از قرن ۱۸ میلادی، برای پوشاندن دیوار و ایجاد یک دکوراسیون منحصربه‌فرد استفاده می‌شده است. در دوره‌ی رنسانس به اوج محبوبیت خود رسیده و به یک جایگزین مقرون به صرفه برای پوشاندن دیوارهای آسیب دیده تبدیل شد. در آن زمان ثروتمندان برای ایجاد یک عایق حرارتی و همچنین تغییر رنگ دیوارهای سنگی از کاغذ دیواری استفاده می‌کردند.

ابتدا انگلیس و فرانسه از بزرگترین تولید کنندگان کاغذدیواری در جهان بودند. در اواخر قرن هفدهم چین هم به تولید کنندگان کاغذ دیواری با کیفیت پیوست. تولیدات چین نقاشی دستی بود و به همین دلیل قیمت بسیار بالایی داشت در نتیجه، مشتری این کاغذ دیواری‌ها فقط کاخ‌های پادشاهان بودند.

با ورود به قرن بیستم کاغذدیواری طرح‌دار یا همان کاغذ دیواری کلاسیک به یکی از ملزومات تمام خانه‌ها تبدیل شد اما در اواسط قرن، رنگ کردن دیوار محبوبیت کاغذ دیواری را از بین برد و همینطور که این روزها می‌بینیم استفاده از کاغذ دیواری‌های طرح‌دار نسبت به دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ شمسی خیلی کمتر شده است؛ البته هنوز هم طرفداران خود را دارد اما معمولا برای پوشاندن تمام دیوارهای خانه از کاغذدیواری استفاده نمی‌شود.

تولید کنندگان کاغذ دیواری اخیرا به محصولات خود ویژگی‌هایی مثل عایق امواج WiFi، محافظت از دیوار در برابر ریزش در زمان زلزله یا افزاسش نور با استفاده از LED را به کاغذهای دیواری اضافه کرده‌اند. حالا که تنوع کاغذ دیواری‌ها بسیار بالا رفته، انتخاب بین آن‌ها کاری به کاری سخت تبدیل شده است. بهتر است قبل از انتخاب کاغذدیواری به دو سوال «چرا باید از کاغذ دیواری استفاده کرد؟» و «چرا نباید کاغذ دیواری استفاده کرد؟» پاسخ دهیم.

چرا باید از کاغذدیواری استفاده کرد؟

چرا باید از کاغذ دیواری استفاده کرد؟

ممکن است خرید کاغذ دیواری هزینه‌ای بیشتر از رنگ کردن دیوار برای شما داشته باشد، اما انواعی از کاغذ دیواری ارزان هستند که طرح و رنگ‌های بسیار متنوعی هم دارد. بعضی از کاغذ دیواری‌ها به راحتی به دیوار نصب می‌شوند و به همان راحتی هم جدا می‌شوند. همچنین بعضی از آن‌ها عمری بیشتر از ۱۵ سال دارند و قابل شست‌وشو هستند.

پس به راحتی می‌توانید در مناطق پر رفت‌وآمد، مثل اتاق نشیمن یا خوابگاه‌ها، از آن‌ها استفاده کنید. اگر از طرفداران طبیعت هستید استفاده از کاغذ دیواری به شما توصیه می‌شود؛ زیرا می‌توانید برای چسباندن آن‌ها به دیوار از چسب طبیعی استفاده کنید و به سراغ مواد شیمیایی نروید. همچنین با عدم استفاده از رنگ‌های شیمیایی، به طبیعت کمک بسیار زیادی می‌کنید.

چرا نباید از کاغذ دیواری استفاده کرد؟

چرا نباید از کاغذ دیواری استفاده کرد؟

معمولا کاغذدیواری گران‌تر از رنگ است و جدا کردن مدل‌های سنتی آن از دیوار بسیار دردسر دارد. ممکن است در حین جدا کردن آن‌ها بخشی از رویه‌ی دیوار هم جدا شود، مخصوصا اگر در مناطق شرجی و مرطوب استفاده شده باشد. حتی وقتی در مناطق شرجی از کاغذ دیواری استفاده می‌کنید ممکن است لبه‌های آن، به دلیل رطوبت موجود در هوا، بلند شده و از دیوار جدا شود.

چسباندن کاغذ دیواری کمی سخت است و دقت زیادی لازم دارد. شما باید کاغذ را بدون ذره‌ای کج شدن یا چین خوردگی به دیوار بچسبانید. همچنین باید بدانید که کاغذ دیواری روی بتن خام یا دیوارهای بافت دار نمی‌چسبد. اگر هم در معرض نور خورشید قرار بگیرد ممکن است حالت سوختگی پیدا کرده یا رنگ خود را از دست بدهد. کاغذ دیواری‌های بی‌کیفیت یا نازک عمری کمتر از ۵ سال دارند و به همین دلیل مقرون به صرفه نیستند.

انواع کاغذ دیواری

انواع کاغذ دیواری

حالا که مزایا و معایب کاغذدیواری را می‌دانید، به سراغ آشنایی با ۷ مدل که در حال حاضر تولید می‌شوند می‌رویم تا در زمان انتخاب بدانید کدام مدل برای شما مناسب‌تر است.

۱. کاغذدیواری لاینر

این مدل کاغذ دیواری ساده، که به کاغذ آستر هم معروف است، از کاغذ یا فایبرگلاس ساخته می‌شود و معمولا برای پوشاندن عیوب دیوار و به حداقل رساندن میزان تعمیرات مورد نیاز استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند یک زیرسازی مناسب برای چسباندن کاغذ دیواری اصلی باشد. البته شما می‌توانید آن را به تنهایی هم استفاده کرده و اگر دوست داشتید روی آن رنگ هم بزنید. حذف کاغذدیواری لاینر از دیوار آسان است و نیازی به ابزار خاص ندارد.

۲. کاغذدیواری چاپ شده

کاغذ دیواری چاپ شده

این مدل بیشترین استفاده را در بین مردم دارد، در طیف گسترده‌ای از رنگ و طرح‌ها تولید می‌شود و بین خریداران محبوب است. کاغذ دیواری‌هایی که چاپ دیجیتال شده‌اند ارزان‌تر از چاپ دستی هستند و به صورت انبوه تولید می‌شوند. از معایب این مدل می‌توان به راحت پاره شدن و استفاده از جوهرهای بر پایه‌ی آب اشاره کرد. به همین دلیل بهتر است برای آشپزخانه و حمام از مدل چاپی استفاده نشود. استفاده از این مدل به عنوان کاغذ دیواری اتاق خواب بسیار رایج است.

۳. کاغذدیواری وینیل

این مدل همان کاغذ دیواری چاپی است که با لایه‌ای از وینیل پوشیده شده و ماندگاری بالایی دارد، به همین دلیل کاغذ دیواری پرطرفداری است. هرچه لایه‌ی وینیل استفاده شده ضخیم‌تر باشد، ماندگاری کاغذدیواری بیشتر می‌شود. از این مدل می‌توانید در آشپزخانه و حمام استفاده کنید، زیرا در اثر رطوبت آسیب نمی‌بینند و به راحتی هم شسته می‌شوند.

۴. کاغذدیواری فویل

کاغذ دیواری فویل

برای ساخت این مدل کاغذ دیواری جدید از فویل فلزی صیقلی به عنوان پایه استفاده می‌شود تا به فضا جلوه‌ای براق بدهد. کاغذ دیواری فویلی انعکاس بالایی دارد و کوچک‌ترین فرو رفتگی روی دیوار را به خوبی نشان می‌دهد؛ پس اگر قصد استفاده از آن را دارید ابتدا عیوب دیوار را برطرف کرده، سپس یک لایه کاغذ دیواری لاینر بزنید و سپس کاغذ دیواری فویل را نصب کنید. باید تعمیرات، صاف کردن دیوار و چسباندن کاغذ آستر به دقت انجام شود تا بازتاب و درخشندگی کاغذ فویل از بین نرود. کاغذ دیواری طلایی که در دکوراسیون‌های لوکس به کار می‌رود از همین مدل است.

۵. کاغذدیواری زمینه گله

این مدل همان کاغذ دیواری سه بعدی است که با طرح‌های خاص خود می‌تواند فضای جدیدی ایجاد کند. معمولا از الیافی شبیه به مخمل که بر پایه‌ی کاغذ چاپ شده‌اند ساخته شده و یکی از گران‌ترین کاغذ دیواری‌های موجود است. با استفاده از آن دکوراسیون لوکس خواهید داشت، اما باید بدانید که نگهداری از این مدل سخت است. با توجه به اینکه ای مدل قابل شست‌وشو نیست و به سختی از دیوار جدا می‌شود، بهتر است در مکان‌هایی با رفت‌وآمد کمتر مثل اتاق خواب یا اتاق مهمان از آن استفاده کنید و هرگز به عنوان کاغذ دیواری پذیرایی به سراغش نروید.

۶. کاغذدیواری مایلار

کاغذ دیواری مایلار از یک کاغذ پایه‌ی چاپ شده و یک فیلم پلی‌استر، که روی آن قرار گرفته، تشکیل شده است. ظاهری براق و مرطوب دارد و کمی شبیه به مدل فویل است، به همین دلیل می‌تواند کوچک‌ترین ایرادهای دیوار را به خوبی نشان دهد؛ پس اگر قصد دارید از کاغذدیواری مایلار استفاده کنید باید به همان روشی که برای کاغذ دیواری فویل گفته شد، دیوار را اصلاح کرده و زیرسازی کنید، سپس کاغذ مایلار را بچسبانید.

لایه‌ی پلی‌استر استفاده شده در این مدل امکان شست‌وشوی دیوار را فراهم می‌کند و برای استفاده در آشپزخانه و حمام مناسب است. همچنین این مدل به راحتی از دیوار جدا می‌شود اما باید برای نصب آن بسیار دقت کنید چون به راحتی چروک شده و ظاهری نامناسب پیدا می‌کند. پس بهترین گزینه برای استفاده از یک کاغذ دیواری شیک در سرویس بهداشتی همین کاغذدیواری مایلار است.

۷. کاغذدیواری بامبو

کاغذ دیواری بامبو

این مدل کاغذ دیواری طرح چوب از بامبوی طبیعی ساخته شده و لایه‌ای نازک از آن روی کاغذ چسبانده شده است. سازگار با محیط‌زیست است و رنگ آن، به دلیل استفاده از چوب بامبوی طبیعی، در هر رول کاغذ متفاوت است. نصب آن نیاز به دقت و حوصله دارد و اگر چسب‌ها را اشتباه بچسبانید یا به طور صحیح روی دیوار نصب نشود، می‌تواند ظاهری نازیبا ایجاد کند. همچنین این مدل از کاغذ دیواری قابل شست‌وشو نیست و باید در محیط‌‌هایی کم رفت‌وآمد و با احتمال آلودگی کم نصب شود. اگر دوست دارید که در اتاق نشیمن از دکوراسیون چوبی استفاده کنید می‌توانید از این مدل به عنوان کاغذ دیواری پشت تلویزیون استفاده کنید تا هم در معرض دید باشد و هم آسیب کمی ببیند.

مرور کلی

کاغذدیواری از قدیمی‌ترین عناصر دکوراسیون داخلی است که استفاده از آن به پیش از قرن ۱۸ میلادی می‌رسد. در اواسط قرن بیستم استفاده از رنگ برای دیوار محبوب‌تر از کاغذ دیواری شد، اما همچنان طرفدارهای خود را دارد و گاهی به صورت ترکیبی همراه با رنگ استفاده می‌شود. بعضی از کاغذ دیواری‌ها برای استفاده در محیط‌های مرطوب مناسب هستند و بعضی دیگر برای محیط‌های پر رفت‌وآمد؛ بنابراین بهتر است قبل از خرید به محل نصب آن فکر کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

منبع: Arch2o

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X