۹ فیلم برتر آلفونسو کوارون بر اساس امتیاز IMDb
آلفونسو کوارون، برنده دو جایزه اسکار، یکی از معتبرترین کارگردانانی است که در هالیوود کار میکند. این کارگردان از زمان ساخت اولین فیلم خود، درام مکزیکی «تنها با تو»، به طور مداوم پروژههای بلندپروازانه و قابل تاملی را با سبک خاص خود ارائه کرده است. کوارون در زمینه بیشترین نامزدی در رشتههای مختلف اسکار در رده دوم قرار دارد و در شش مورد از این نامزدیها جایزه دریافت کرده است. منتقدان و تماشاگران او را نمودی از کیفیت میدانند، زیرا فیلمهای او تجربههای عمیق و خاصی را ارائه میکنند. در واقع، فیلمهای کوارون بسیار مورد تحسین قرار میگیرند که نشان از امتیاز بالای آنها در سایت محبوب IMDb دارد.
- ایناریتو، دلتورو و کوارون؛ فیلمسازان مکزیکی که هالیوود را تصرف کردند
- کوارون با جوایز جدید روما چند قدم به اسکار نزدیکتر شد
- رتبهبندی ۳۸ فیلم ساندرا بولاک؛ بازیگر توانمند و ریسکپذیر (پرترهی یک بازیگر)
۹. آرزوهای بزرگ (Great Expectations)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: ایتان هاوک، گوینث پالترو، رابرت دنیرو
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
- امتیاز راتن تومیتوز: ۳۷ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
اقتباس از برداشت تلخ چارلز دیکنز از حال و هوای گوتیک شهر مدرن نیویورک شاید ایدهای میلیون دلاری به نظر برسد. کوارون گروهی از ستارگان به رهبری ایتان هاوک و گوینث پالترو، یکی از نمادینترین بازیگران زن دهه ۹۰ میلادی را گرد هم آورد و اسطورههای سینما، رابرت دنیرو و آن بنکرافت نیز به آنها پیوستند.
نتیجه کار «آرزوهای بزرگ» بود، فیلمی که در آن، کوارون سبک را به اصل ترجیح میدهد. پالترو کاراکتر الهامبخش استلا را به وجود میآورد و هاوک نیز با ظاهر خوب پسرانه خود به خوبی ویژگیهای سطحیتر پیپ را تجسم میدهد. با این حال، غنای شخصیتپردازی دیکنز از بین رفته و با نسخهای متفاوت از این رمان عاشقانه، کلاسیک و جاودانه جایگزین شده است.
۸. تنها با تو (Solo Con Tu Pareja)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: دنیل خیمنزکاچو، کلودیو رامیرز، دوبرینا کاچوا
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۸ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
اولین فیلم بلند کوارون او را به عنوان یک استعداد کارگردانی به دیگران معرفی کرد. «تنها با من» با بازی بازیگران مکزیکی مانند دنیل خیمنزکاچو و کلودیو رامیرز، داستان یک مرد را دنبال میکند که درگیریهای عاشقانه او باعث از بین رفتن خودش میشود.
«تنها با من» بسیار متناسب با زمان خودش است. فیلم دارای حساسیتهای دهه ۹۰ میلادی و دوز مناسبی از آشفتگیهای آلمودوار مانند است و در نهایت به اثری کمدی و عاشقانه به سبک هالیوود تبدیل میشود. این فیلم به عنوان یک جواهر منحصر به فرد در میان آثار کوارون قرار دارد و جوانبی از استعدادهای درونی وی را به ما نشان میدهد.
۷. پاریس، دوستت دارم (Paris, Je T’aime)
- کارگردانان: آلفونسو کوارون، ایتان کوئن، پس کریون
- بازیگران: گاسپار اولیل، جرارد دپاردیو، ژولیت بینوش
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
«پاریس، دوستت دارم» فیلمی چندداستانی محصول ۲۰۰۶ است که از ۱۸ فیلم کوتاه با بازی گروه بزرگی از بازیگران و کارگردانی ۲۲ فیلمساز، از جمله کوارون، تشکیل شده است. کارگردان مکزیکی کارگردانی فیلم کوتاه «پارک مونسو» با بازی نیک نولته و لودیوین ساگنیر (به ترتیب در نقش مردی مسنتر و زن جوانتر) را بر عهده داشت که در شرایطی پرتنش با هم ملاقات میکنند.
«پارک مونسو» که در یک برداشت ممتد پنج دقیقهای گرفته شده، به حس هرجومرج کلی فیلم کمک میکند. در واقع، پاریس، دوستت دارم ناهموار و از هم گسیخته است اما نکته اصلی فیلم هم همین است. هر داستانی به لطف تک تک فیلمسازانی که پشت کار هستند متمایز است و کلاژ بینظیری از آثار برتر سینمایی محسوب میشود که شاید نکتهای برای همه داشته باشد.
۶. و مادرت نیز همینطور (Y Tu Mamá También)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: گائل گارسیا برنال، دیگو لونا، ماریبل وردو
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
بلیت شهرت بینالمللی کوارون در سال ۲۰۰۱ و با درام او به نام «و مادرت نیز همینطور» به دست آمد. این فیلم با بازی گائل گارسیا برنال، دیگو لونا و ماریبل وردو داستان دو دوست نوجوان را دنبال میکند که با زنی در اواخر دهه سوم زندگیاش به یک سفر جادهای میروند.
«و مادرت نیز همینطور» که در پسزمینهای از تغییرات مهم سیاسی در مکزیک روایت میشود، داستانی اساسی با مضمون تغییر و تحول است. رابطه بین پسرها در مرکزیت کار قرار میگیرد و کوارون به طرز ماهرانهای مضامین پیچیده مردانگی و خودشناسی را که با تصویری تازه و صریح از موضوعات جنسیتی ترکیب شده است، هدایت میکند. «و مادرت نیز همینطور» یکی از بهترینهای کوارون است که در آن همه چیز مانند سفر جادهای اصلی فیلم، نامشخص، مبهم اما امیدوارکننده به نظر میرسد.
۵. پرنسس کوچولو (A Little Princess)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: لیزل متیوز، لیام کانینگهام، ونسا چستر
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۵
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
کوارون علیرغم شهرتش به خاطر درامهای گزنده، سخت و دستاوردهای فنی بلندپروازانه، مهارت غیرقابل انکاری در ساخت آثار فانتزی دارد. «پرنسس کوچولو»، اولین اثر این کارگردان در هالیوود، نمود کامل حساسیتهای عاطفی او در داستانهای مرتبط با تغییر و تحول است.
«پرنسس کوچولو» با ترکیب رئالیسم جادویی و درام یکی از بهترین فیلمهای فانتزی تاریخ به حساب میآید. این فیلم همچنین کوارون و همکار همیشگی او، امانوئل لوبزکی را به عنوان زوجی (کارگردان و فیلمبردار) متفاوت از سایرین تثبیت کرد. نحوه فیلمبرداری و ارزشهای تولیدی جذاب فیلم مورد تحسین منتقدان قرار گرفتند و کوارون به عنوان کارگردانی جاهطلب با دیدی منحصربهفرد به مردم جهان شناسانده شد.
۴. روما (Roma)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: یالیتزا آپاریسیو، مارینا تاویرا، دیگو کورت
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۸
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
«روما» یک شاهکار سیاه و سفید مدرن به تمام معنا و آخرین اثر به کارگردانی کوارون است. «روما» که اثری عمیقا شخصی و نیمهاتوبیوگرافیک است، زندگی روزمره کلئو را دنبال میکند که یک کارگر خانگی است که برای خانوادهای از طبقه متوسط در دهه ۷۰ میلادی در مکزیک کار میکند.
کوارون، «روما» را در بهترین مرحله دوران حرفهای خود کارگردانی میکند. این اثر فیلمی هیجانانگیز و از نظر احساسی تاثیرگذار است که در آرامترین لحظاتش مخاطب را در خود غرق میکند. «روما» به واسطه بازی یالیتزا آپاریسیو که اولین فیلم خود را تجربه میکند به فیلمی برتر تبدیل میشود. کوارون از لنز خود استفاده میکند تا زیباییهای ناشناخته را به سادهترین شکل ممکن نشان دهد: یک خیابان خالی در سحرگاه، زنی که خانهای را جارو میکند که هرگز صاحب آن نخواهد شد و یک آغوش صمیمانه در ساحل. «روما» صمیمی، ویرانگر و درباره خود زندگی و متفاوت از فیلمهای دیگر است.
۳. جاذبه (Gravity)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: ساندرا بولاک، جورج کلونی، اد هریس
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
«جاذبه» از نظر بسیاری، شاید بهترین فیلم آلفونسو کوارون باشد. این فیلم با بازی ساندرا بولاک و جورج کلونی، داستان رایان استون، فضانوردی را روایت میکند که شاتلش در فضا نابود میشود. او وحشتزده اما مصمم به بازگشت به خانه، تلاش میکند تا راهی پیدا کند.
«جاذبه» با کوارون و بولاک زنده میشود و میمیرد و این دو به چالشی سرسختانه میروند. بولاک شاید بهترین بازی دوران کاری خود را ارائه و آسیب پذیری و خامی کاراکترش را به خوبی نشان میدهد. کوارون نیز به نوبه خود، فضایی وهم آلود ایجاد میکند که همراه با برخی از تصاویر واقعا پیشگامانه، وحشت گسترده فضای بیرون را به طور موثر منتقل میکنند. «جاذبه» یک شاهکار فنی است که هرگز هسته عاطفی داستان را فراموش نمیکند و نتیجه آن یکی از فیلمهای علمیتخیلی بزرگ دهه گذشته است.
۲. فرزندان انسان (Children Of Men)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: کلایو اوون، جولین مور، مایکل کین
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰
هنگامی که کوارون شاهکار علمیتخیلی خود، «فرزندان انسان» را در سال ۲۰۰۶ نمایش داد، فضاهای پادآرمانشهری سینمایی برای همیشه تغییر کرد. این فیلم با بازی کلایو اوون در اوج دوران حرفهای خود، داستان تئو، یک کارمند دولتی است که باید به کی، اولین زن باردار پس از دو دهه ناباروری انسانها کمک کند.
کوارون با ادغام ماهرانه ژانرهای اکشن، علمیتخیلی و درام به روشی که کمتر کارگردان دیگری توانایی انجام آن را دارد، اثری شگفتانگیز، جسورانه و هیجانانگیز با ابعاد حماسی خلق کرد. این فیلم دو مورد از جاهطلبانهترین و دقیقترین سکانسهای طولانی تاریخ سینما را به نمایش میگذارد و داستان آن چنان فشرده است که بیننده را روی صندلی میخکوب میکند. «فرزندان انسان» از نظر فنی ماهرانه و از نظر داستانی نفیس و بدون شک یکی از بهترین فیلمهای علمیتخیلی تاریخ سینماست.
۱. هری پاتر و زندانی آزکابان (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban)
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: دنیل ردکلیف، اما واتسون، روپرت گرینت
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰
سومین اثر در مجموعه جادویی هری پاتر، «زندانی آزکابان»، داستان هری را دنبال میکند که با سیریوس بلک، یک جنایتکار به ظاهر سادیست که یکی از سرسختترین متحدان لرد ولدمورت است، روبهرو میشود. فیلم «زندانی آزکابان» تا حدودی از آثار قبلی این مجموعه فاصله گرفته و دوران کودکی هری را رها کرده و وارد فضای کاملا بالغانهتری میشود که در آن، هری با واقعیتهای دردناک «برگزیده» بودن مقابله میکند.
کوارون همزمان با این تغییر روایی، حال و هوای دو اثر اول کریس کلمبوس را کنار میگذارد و به سبک بصری آرام و فضایی تاریکتر، تیرهتر و گاهی ترسناکتر روی میآورد. کار کوارون بر آشفتگی عاطفی سهگانه طلایی تاکید میکند و او موضوعاتی مانند سرخوردگی، درد و حتی تغییرات هورمونی را بررسی مینماید که از خصوصیات بزرگسالی و بلوغ هستند. نتیجه همه اینها اثری مطمئن، صریح و به یاد ماندنی است که رابطی عالی بین دوران کودکی هری و دوران بلوغ او محسوب میشود.
منبع: screenrant
فقط فیلم هری پاتر ۳ و اون موسیقی متن فوق العاده اش