پیشنهاد مرگ‌بار الکسا ممکن بود جان یک دختر ۱۰ ساله را بگیرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
الکسا دختر 10 ساله

این‌طور که به نظر می‌رسد، دستیارهای صوتی همیشه خیلی هم مفید و کاربردی نیستند و گاهی اوقات ممکن است اشتباهات مرگ‌باری انجام دهند. دلیل اینکه چنین می‌گوییم اتفاقی است که برای یک دختر ۱۰ ساله رخ داد که گفته می‌شود اگر به دستورالعمل‌های الکسا گوش می‌داد ممکن بود جان خود را از دست بدهد.

مادر یک کوک ۱۰ ساله به‌تازگی در حساب خود در توییتر داستانی را با کاربران به اشتراک گذاشت که می‌توانست پایان فوق‌العاده تلخ و ناراحت‌کننده‌ای داشته باشد. اما ماجرا از چه قرار بود؟ گویا این کودک ۱۰ ساله از الکسا درخواست می‌کند که یک چالش جالب به او معرفی کند و الکسا هم به او می‌گوید شارژر گوشی را تا نصف درون پریز برق بگذارد و قسمت بیرون مانده را با یک سکه لمس کند. مشخص نیست الکسا چرا همچین کار عجیبی را انجام داد اما اگر دختر ۱۰ ساله این دستورالعمل را انجام می‌داد ممکن بود جان خود را از دست بدهد.

دستیارهای صوتی معمولا برای انجام یک سری کارهایی که خود کاربر با فرامین لمسی امکان انجام آن را ندارد استفاده می‌شوند. همچنین گاهی اوقات برای جست‌و‌جوی آهنگ دلخواه، انجام بازی و چالش‌های مختلف هم می‌توان روی آن‌ها به‌عنوان گزینه‌ای جالب و در بسیاری مواقع کاربردی حساب کرد.

استفاده‌ای هم که کودکان از این دستیاران صوتی دارند احتمالا می‌دانید که بیشتر به انجام بازی و کارهایی مثل این خلاصه می‌شود. به‌خصوص کودکان زیر ۱۲ سال که کمتر از قابلیت‌های دستیار صوتی درون گوشی و امکان انجام کارهای مختلف توسط آن باخبر هستند. معمولا دستیاران صوتی توسط شرکت‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند که جملات زشت و زننده به‌کار نبرند، صحبت‌های غیرقانونی انجام ندهند و به طور کلی چیزی نگویند که بعدا برای شرکت سازنده دردسرساز شود.

الکسا دختر 10 ساله

تصویری که مادر کودک از پاسخ الکسا به او به اشتراک گذاشت که حرف‌های او را تایید می‌کند

این‌طور که به نظر می‌رسد الکسا خیلی برایش مهم نبود چه بر سر آمازون می‌آید که چنین دستورالعمل بدی را به آن دختر ۱۰ ساله داد. البته الکسا تنها دستیار صوتی نیست که اشتباهات این‌چنینی انجام می‌دهد. در ماه اکتبر امسال بود که یکی از کاربران گوگل در توییتر نوشت که اگر به گوگل اسیستنت بگویید یک حمله‌ی ناگهانی داشتید و حالا باید چه کنید؟ به شما دقیقا آنچه را که نباید انجام می‌دادید نشان می‌گفت. مثلا به شخص غذا یا آب دهید تا به هوش بیاید، از انجام حرکت آن جلوگیری کنید، چیزی درون دهان آن قرار دهید و… یعنی در واقع نتایجی اشتباه که گاهی اوقات می‌تواند واقعا مشکل‌ساز شود. در آن زمان وب‌سایت The Verge این خبر را تأیید کرد و در وب‌سایت خود قرار داد و گوگل هم روی این مسئله کار کرد. اکنون اگر از دستیار صوتی این شرکت پرسش مشابهی شود، تمام این حرف‌ها را به علاوه‌ی یک «انجام ندهید» به شما می‌گوید. یعنی در واقع هیچ یک از این کارها را انجام ندهید.

زمان‌هایی مثل این در طول زمان فراوان هستند. در نتیجه خانواده‌هایی که می‌دانند کودک آن‌ها نحوه‌ی استفاده از دستیاران صوتی را می‌داند و می‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند، حتما کنترل زیادی روی این وضعیت داشته باشند چرا که اگر این کار را انجام ندهند ممکن است اتفاقات خطرناکی رخ دهد. همچنین امکان غیرفعال کردن این دستیاران صوتی هم فراهم است. البته که الکسا از طریق بلندگوی هوشمند آمازون چنین فرامینی را ارسال کرد که طبیعتا کنترل آن سخت‌تر از زمانی است که بخواهید وضعیت گوشی فرزندان را بررسی کنید. در غیر این صورت یک اشتباه کوچک ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X