۳۵ نشانه‌ی خطرناک که خبر از یک بیماری پنهان می‌دهند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۱ دقیقه
علائم پنهان بیماری

شاید شما هم بعضی علائم عجیب‌وغریب را احساس کرده‌ باشید اما پیش خودتان گفته‌اید: «این علائم خطرناک نیستند و بعد از مدتی برطرف می‌شوند.» نکته‌ی بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که بعضی از علائم، که به نظر شما اهمیت خاصی ندارند، می‌توانند نشانه‌ی یک بیماری خطرناک باشند. همه‌ی بیماری‌ها علائم واضح و مشخص ندارند.

بعضی از عارضه‌ها، علائم پنهان دارند. بنابراین به محض اینکه هرگونه تغییری در سلامتی‌تان احساس کردید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ قصد داریم شما همراهان همیشگی را با علائم پنهان بیماری‌ها آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

۱. اسم افراد را فراموش می‌کنید

آیا اسم همکار یا همسایه‌تان را کاملا فراموش کرده‌اید؟ فراموش کردن گه‌گاه نام دیگران طبیعی است؛ به‌ویژه اگر دچار کم‌خوابی باشید یا استرس زیادی داشته باشید. اما اگر به‌طور مرتب اسم دیگران را فراموش می‌کنید یا هنگام حرف زدن، بعضی کلمات را به یاد نمی‌آورید، ممکن است دچار عارضه‌ای به نام «کم‌کاری تیروئید» باشید.

در این عارضه، غده‌ی تیروئید به اندازه‌ی کافی هورمون تولید نمی‌کند که این موضوع منجر به ناتوانی در به یاد آوردن چیزها به‌طور واضح، کاهش سطح انرژی و احساس گیجی می‌شود. فقط در آمریکا، کم‌کاری تیروئید تقریبا ۳۰ میلیون نفر تشخیص داده نشده است، چون این افراد از علائم هشداردهنده‌ی این بیماری خبر ندارند.

اگر شما هم این علائم را تجربه می‌کنید، وقت آن است که آزمایش خون دهید. پزشک می‌تواند سطح هورمون تیروئید را بررسی کرده و برای برگرداندن تعادل، داروهایی را برای شما تجویز کند.

۲. بیش از حد عرق می‌کنید

ممکن است در یک جلسه‌ی کاری استرس‌زا، هنگام انجام ورزش‌های با شدت زیاد یا کنفرانس دادن جلوی تعداد زیادی از افراد عرق کنید. در چنین موقعیت‌هایی عرق کردن طبیعی است.

اما اگر در سایر موقعیت‌های عادی و غیر‌استرس‌‌زا هم عرق می‌کنید، یا به‌طور ناگهانی دچار تعریق شدید می‌شوید، ممکن است مشکلی در سلامتی‌تان وجود داشته باشد. علت این موضوع می‌تواند ابتلا به پرکاری تیروئید باشد که یک عارضه‌ی ژنتیکی است و می‌تواند منجر به تعریق زیاد در کف پا، دست‌ها، صورت و زیر بغل شود.

این عارضه را می‌توان با دارو یا محصولات ضدتعریق مخصوص درمان شود. تعریق زیاد آزاردهنده است و می‌تواند نشانه‌ی یک بیماری زمینه‌ای باشد. اگر زیاد عرق می‌کنید، برای پیدا کردن علت به پزشک مراجعه کنید.

۳. زیر ناخن‌های دستتان نقطه‌های کوچک قرمز یا سفید می‌بینید

اگر دچار خونریزی رگه‌ای همراه با درد یا تب شده‌اید، باید برای پیدا کردن علت و درمان به پزشک مراجعه کنید.

این نقطه‌های کوچک قرمز زیر انگشت‌های دست، به خونریزی رگه‌ای اشاره دارند. این خونریزی‌ها معمولا در نتیجه‌ی آسیب دیدن ناخن‌ها رخ می‌دهند. به‌طور مثال، اگر یک چیز سنگین روی دستانتان بیفتد یا در روی انگشتانتان بسته شود، ممکن است این نقطه‌های قرمز و سفید را ببینید. اگر این نقطه‌ها بدون هیچ دلیلی زیر ناخن‌های دست شما ظاهر شده‌اند، این موضوع ممکن است نشانه‌ی یک بیماری زمینه‌ای باشد.

ممکن است دچار عارضه‌ای به نام «لوپوس اریتماتوز سیستمیک» (SLE) باشید که یک بیماری خودایمنی است و منجر به لخته‌ی خون و درد مفاصل می‌شود. این احتمال هم وجود دارد که به پسوریازیس ناخن مبتلا باشید.

این اختلال باعث می‌شود سلول‌های پوستی اضافی روی ناخن‌ها جمع شوند. اگر دچار خونریزی رگه‌ای شده‌اید که همراه با درد یا تب است، باید برای پیدا کردن علت و درمان به پزشک مراجعه کنید. اگر این مشکل با نقطه‌های قرمز روی پوست یا درد مفصلی همراه است هم باید به پزشک مراجعه کنید.

۴. رنگ و رویتان سفید و بی‌حال است

پوست در فصل زمستان درخشندگی خود را از دست می‌دهد و بی‌حال‌تر می‌شود. اما اگر پوستتان به‌طور ناگهانی سفیدتر از حالت عادی شده‌ است، این موضوع می‌تواند علامت کاهش جریان خون در بدن باشد. بی‌حال و سفیدتر شدن رنگ پوست همچنین ممکن است به این معنی باشد که تولید گلبول‌های قرمز خون به‌طور چشمگیری کاهش پیدا کرده‌ است.

اگر این مسأله با ضعف و خستگی بدون دلیل همراه است، ممکن است دچار کم‌خونی (آنمی) باشید. در این عارضه، خون برای انتقال اکسیژن به بدن دچار مشکل می‌شود. برای بررسی سطح آهن، باید آزمایش خون بدهید. اگر دچار آنمی باشید، پزشک به شما توصیه می‌کند یک سری تغییرات را در برنامه‌ی غذایی خود ایجاد کرده و مکمل‌هایی را مصرف کنید.

۵. دستخط شما تغییر کرده است

اگر جدیداً بدخط می‌نویسید یا کلماتتان را درهم یا خیلی کوچکتر از حالت عادی می‌نویسید، این مسأله می‌تواند نشانه‌ی اولیه‌ی بیماری پارکینسون باشد. در یک تحقیق، برای تشخیص بیماری، به بیماران گفته شد یک جمله را چند بار بنویسند. نتایج نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، جملات را هر بار کوچکتر از قبل می‌نوشتند.

ممکن است متوجه شوید که حس بویایی خود را از دست داده‌اید و خواب‌‌های واضحی می‌بینید که باعث می‌شوند در خواب شدیداً تکان بخورید. اگر این علائم چند هفته باقی ماندند، به متخصص اعصاب مراجعه کنید. هر چه سریع‌تر تشخیص انجام شود، زودتر می‌توانید درمان را برای مدیریت علائم شروع کنید.

۶. جدیدا خروپف می‌کنید

خروپف کردن

بر اساس بنیاد ملی خواب، حدود ۹۰ میلیون از آمریکاییان هر از گاهی خروپف‌ می‌کنند. خروپف مقطعی می‌تواند در اثر ابتلا به آلرژی یا سرماخوردگی رخ دهد. اما اگر هر شب خروپف می‌کنید، ممکن است دچار ورم لوزه یا انحراف تیغه‌ی بینی شده‌ باشید. اگر خروپف شبانه با علائم دیگری مثل فشار خون بالا، درد قفسه‌ی سینه در شب یا ناتوانی در تمرکز کردن همراه است، احتمالا دچار آپنه خواب هستید.

در این عارضه، خواب بیمار به‌طور مدام مختل می‌شود. علت این موضوع این است که عضلات پشت گلو نمی‌توانند مجاری تنفسی را باز نگه دارند. این وضعیت آزاردهنده و خسته‌کننده می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را افزایش دهد.

باید با پزشک مشورت کنید تا ببینید جراحی به حل مشکل کمک می‌کند یا نه. حواستان به خروپف و الگوی خوابیدن خود باشد تا بتوانید اطلاعات لازم را در اختیار پزشک قرار دهید. پزشک می‌تواند یک برنامه‌ی درمانی به شما بدهد تا بتوانید خواب راحتی داشته باشید.

۷. بیشتر از حالت عادی ادرار می‌کنید

اگر احسساس می‌کنید بدون هیچ دلیلی بیشتر ادرار می‌کنید، احتمالا مثانه یا کلیه‌هایتان مشکل دارند.

بیشتر افراد، ۶ تا ۷ بار در شبانه‌روز ادرار می‌کنند. با این حال، این موضوع در همه‌ی افراد یکسان نیست. بنابراین اگر تعداد دفعات ادرارتان کمتر یا بیشتر از این میزان است، نگران نشوید. اگر بیشتر از قبل آب یا مایعات می‌نوشید و تعداد دفعات ادرارتان هم بیشتر شده است، این موضوع کاملا طبیعی است. اما اگر احسساس می‌کنید بدون هیچ دلیلی بیشتر ادرار می‌کنید، احتمالا مثانه یا کلیه‌هایتان مشکل دارند.

این موضوع همچنین می‌تواند نشانه‌ی عفونت دستگاه ادراری یا بیماری منتقله از راه جنسی باشد. اگر علت بیشتر شدن ادرار را نمی‌دانید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

۸. به‌طور مرتب دچار سوزش سر معده می‌شوید

سوزش سر معده، یک احساس سوزش ناراحت‌کننده در گلو یا قفسه‌ی سینه است که در نتیجه‌ی اسید معده ایجاد می‌شود. این عارضه می‌تواند در نتیجه‌ی خوردن غذاهای تند یا مصرف الکل رخ دهد.

چاقی، استعمال دخانیات یا سبک زندگی غیرفعال هم با سوزش سر معده در ارتباط است. پزشک ممکن است بتواند عاملی که منجر به سوزش سر معده شده را شناسایی کرده و در تسکین آن کمک کند تا از عارضه‌های جدی‌تر در آینده جلوگیری شود.

۹. در گونه‌هایتان دچار راش شده‌اید

هنگام ورزش کردن، زمانی که دچار تب می‌شوید یا وقتی که در آب‌وهوای گرم هستید، گونه‌هایتان قرمز می‌شوند. با این‌ حال اگر متوجه یک قرمزی پروانه‌شکل روی گونه‌هایتان شده‌اید و علت را نمی‌دانید، این مسأله می‌تواند علامت یک عارضه‌ی جدی‌تر باشد. راش یا بثورات معمولا بدون درد و خارش است، با این حال می‌تواند علامت لوپوس اریتماتوز باشد که یک بیماری خودایمنی پیچیده است.

بر اساس گزارش‌های بنیاد لوپوس آمریکا، این بیماری بیشتر خانم‌هایی که سن‌شان بین ۱۵ تا ۴۴ سال است را درگیر می‌کند. ممکن است راش گونه با لوپوس مرتبط نباشد، اما بهترین کار این است که پزشک شما را معاینه کند تا از عدم ابتلا به لوپوس مطمئن شوید. هر چه زودتر پزشک به شما یک برنامه‌ی درمانی بدهد، احتمال اینکه بتوانید از سایر علائم بیماری لوپوس اجتناب کنید، بیشتر می‌شود.

۱۰. دچار بی‌حسی شده‌اید

اگر در یک طرف بدن یا صورت، بازوها یا پاها دچار احساس سوزن‌سوزن شدن یا گزگز شده‌اید، ممکن است دچار سکته شوید.

بی‌حسی می‌تواند نشانه‌ی این باشد که زیاد نشسته‌اید. اما اگر در یک طرف بدن یا صورت، بازوها یا پاها دچار احساس سوزن‌سوزن شدن یا گزگز شده‌اید، ممکن است دچار سکته شوید. بنابراین بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید، مراجعه‌ی فوری به پزشک است. علاوه بر بی‌حسی، ممکن است احساس گیجی‌ ناگهانی، تاری دید یا دشواری در صحبت کردن را هم تجربه کنید.

اگر احساس می‌کنید علت بی‌حسی شما سکته نیست، احتمالا علت آن اختلالات دیگر مثل بیماری گریوز و یا عارضه‌های ناشی از دیابت است. اگر علائم سکته را دارید و فکر می‌کنید قرار است سکته کنید، فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید.

۱۱. بدون اینکه بخواهید، دچار کاهش وزن شده‌اید

کاهش وزن ناخواسته

اگر رژیم غذایی‌تان را تغییر داده‌اید یا بیشتر ورزش می‌کنید، طبیعی است که وزنتان کم شود. اما اگر هیچ تغییری در رژیم غذایی و روتین ورزشی‌تان ایجاد نکرده‌اید اما دچار کاهش وزن شده‌اید، علت ممکن است یک عارضه‌ی جدی باشد.

اگر به‌طور ناگهانی و بدون تغییر در رژیم غذایی و روتین ورزش بیشتر از چهار و نیم کیلو وزن کم کرده‌اید، باید برای بررسی علت به پزشک مراجعه کنید. تشخیص هر چه زودتر انجام شود، درمان سریع‌تر صورت می‌گیرد و از عارضه‌های خطرناک‌تر هم جلوگیری می‌شود.

۱۲. متوجه شده‌اید که خال پوستی‌تان تغییر کرده است

تغییر ظاهر خال ممکن است نشانه‌ی سرطان پوست، مثل ملانوما یا سرطان سلول سنگفرشی باشد.

اگر خال پوستی‌تان قرینه است و شکل و رنگ آن تغییر نکرده است، معمولا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. با این وجود، اگر متوجه خالی با شکل عجیب شده‌اید یا رنگ یا شکل یکی از خال‌هایی که داشته‌اید تغییر کرده است، باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

تغییر ظاهر خال ممکن است نشانه‌ی سرطان پوست، مثل ملانوما یا سرطان سلول سنگفرشی باشد. آکادمی پوست آمریکا توصیه می‌کند بزرگسالان هر سال برای معاینه‌‌ی پوست به متخصص مراجعه کنند. با این حال، اگر متوجه تغییری در خال‌های خود شده‌اید، باید در سریع‌ترین زمان ممکن به متخصص پوست مراجعه کنید.

۱۳. مدام احساس تشنگی می‌کنید

تشنگی، اولین نشانه‌ی کم‌آبی بدن است که می‌تواند منجر به سردرد، گیجی و سایر علائم ناخوشایند شود. مردان و زنان باید به‌ترتیب ۱۵.۵ و  ۱۱.۵ فنجان آب در روز بنوشند. اگر متوجه شدید‌ که خیلی بیشتر از قبل تشنه می‌شوید، این موضوع می‌تواند با تغییر رژیم غذایی یا روتین ورزشی در ارتباط باشد. بیشتر ورزش کردن، تغییرات آب‌وهوایی یا مصرف بیشتر غذاهای شور می‌تواند شما را تشنه‌تر کند.

اگر افزایش تشنگی به‌ خاطر هیچ‌کدام از دلایل ذکرشده نیست، علت آن می‌تواند دیابت باشد. تشنگی زیاد همچنین می‌تواند عارضه‌ی جانبی مصرف بعضی از داروها باشد و می‌تواند طی دوران بارداری هم رخ دهد. اگر نمی‌دانید چرا همیشه تشنه هستید، آزمایش خون دهید تا علت مشخص شود.

۱۴. پوست کف دستتان زبر و ضخیم شده است

در موارد کمیاب، زبر و ضخیم شدن کف دست می‌تواند نشان‌دهنده‌ی این باشد که یک تومور خوش‌خیم داخل بدن در حال رشد است. اگر متوجه تغییر پوست کف دستتان شده‌اید، به پزشک مراجعه کنید.

۱۵. همیشه خیلی خسته هستید

اگر شب هشت ساعت خوابیده‌اید، اما احساس می‌کنید نیاز دارید بیشتر از هشت ساعت بخوابید، احتمالا باید یک سری تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید؛ به‌طور مثال غذاهای سالم‌تری بخورید و ورزش کنید. اگر احساس می‌کنید واقعا سالم هستید، خواب‌آلودگی شما می‌تواند نشانه‌ی یک مشکل جدی در سلامتی باشد. به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید به علت خستگی همیشگی خود پی ببرید.

۱۶. دچار جوش و آکنه شده‌اید

بروز جوش و آکنه روی پوست نه تنها آزاردهنده است و عزت نفس افراد را پایین می‌آورد، بلکه می‌تواند نشانه‌ی عدم تعادل بعضی چیزها در بدن هم باشد. اگر به‌تازگی محصولات پا‌ک‌کننده‌‌‌ی صورت خود را تغییر داده‌اید یا پریود شده‌اید، بروز چند جوش طبیعی است. اما اگر قبلا اصلا جوش نمی‌زدید و الان دچار جوش‌ و آکنه شده‌اید، باید این موضوع را جدی بگیرید.

آکنه نشانه‌ی این است که بدن در حال تولید چربی بیش از حد است یا در معرض باکتری‌ها قرار گرفته است. آکنه‌های سمج که با روش‌های مختلف درمان نمی‌شوند، در صورتی رخ می‌دهند که بدن دچار عدم تعادل هورمونی شده باشد.

این موضوع با ورود به دوران یائسگی هم می‌تواند رخ دهد. مراجعه به پزشک می‌تواند در پی بردن به علت بروز جوش مؤثر باشد. ممکن است نیاز شود برای پاکسازی پوستتان به متخصص پوست مراجعه کنید.

۱۷. دچار سرفه‌های مزمن شده‌اید

سرفه‌ی مداوم نشانه‌ی پنهان بیماری

زمانی که دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شوید، برای چند روز سرفه می‌کنید. با این حال، اگر دچار سرفه‌ی مداوم شده‌اید که در اثر سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ نداده است، علت آن می‌تواند نگران‌کننده باشد. اگر سیگار می‌کشید، احتمالا دچار سرفه می‌شوید. در غیر این صورت، سرفه می‌تواند علامت یک عارضه‌ی جدی مثل سرطان ریه و عفونت ریوی باشد.

اگر سرفه همراه با تب باشد، علت می‌تواند عفونت ریه باشد که برای درمان آن به آنتی‌بیوتیک نیاز است. سرطان ریه هم باید فورا درمان شود. بنابراین اگر بعد از مدتی سرفه‌تان برطرف نشد، حتما برای پیدا کردن علت به پزشک مراجعه کنید.

۱۸. پوستتان خشک و ترک‌خورده شده است

در فصل زمستان که هوا خشک است، خشک شدن پوست طبیعی است. اما پوست خشک و ترک‌خورده می‌تواند علامت یک عفونت قارچی، مثل پای ورزشکار باشد. پاهای ما آسیب‌پذیرترین عضو ما هستند، چون غده‌های تولیدکننده‌ی چربی ندارد. به همین دلیل هیدراته نمی‌شوند و نمی‌توانند با رشد باکتری‌های قارچی مبارزه کنند.

همچنین ممکن است دچار اگزما یا سایر انواع درماتیت‌ها باشید. شما می‌توانید اگزما را به‌راحتی تشخیص دهید، چون علامت این عارضه قرمزی، خارش و خشکی است. اگزما بیشتر شبیه به راش است تا یک ترک‌خوردگی ساده‌ی پوست در اثر کم‌آبی.

اگر شک کرده‌اید که اگزما دارید، به متخصص پوست مراجعه کنید. بعد از تشخیص، پزشک می‌تواند کرم‌های موضعی یا داروهایی را تجویز کند که در تسکین علائم مفید هستند.

۱۹. به‌طور ناگهانی در حل مسائل ساده‌ی ریاضی مشکل پیدا کرده‌اید

ناتوانی در حل مسائل ریاضی

اگر همیشه در حل مسائل خوب بوده‌اید، اما اخیرا این کار برایتان دشوار شده است، این مسأله را جدی بگیرید. ناتوانی ناگهانی در محاسبه‌ی مسائل ریاضی ممکن است به این معنی باشد که دچار مرحله‌ی اولیه‌ی بیماری آلزایمر شده‌اید. زمانی که این بیماری شروع به پیشرفت کند، کورتکس مغز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

کورتکس مسئول مدیریت حل مسائل ریاضی است. پزشک از شما تست‌های مختلف می‌گیرد تا ابتلا به آلزامیز را تائید یا رد کند. اگر تشخیص داده شد که دچار آلزایمر هستید، استفاده از دارو و روش‌های درمانی مختلف می‌توانند سرعت پیشرفت بیماری را کند کنند.

۲۰. سرگیجه دارید

سرگیجه را می‌توان احساس چرخیدن اتاق یا احساس عدم تعادل توصیف کرد. اگر هر از گاهی زمانی که یک دفعه می‌ا‌یستید دچار سرگیجه می‌شوید، احتمالا به عارضه‌هایی مثل فشار خون پایین یا قند خون پایین مبتلا هستید. اما اگر از یک بیماری مزمن رنج می‌برید، علت زمینه‌ای ممکن است به بررسی فوری نیاز داشته باشد.

اینکه چه زمانی دچار سرگیجه می‌شوید، چه احساسی دارید و علائمی که تجربه می‌کنید را یادداشت کنید. به پزشک عمومی یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا علت را پیدا کنید.

۲۱. اطراف قرنیه‌ی چشم‌تان حلقه‌های سفید وجود دارند

بروز حلقه‌های سفید اطراف قرینه عارضه‌ای است که با نام «قوس پیری» (آرکوس سنیلیس) شناخته می‌شود. اگر بالای ۳۰ سال سن داشته باشید، تجربه‌ی این عارضه غیرعادی نخواهد بود. اگر سن‌تان کمتر از ۳۰ سال است و دچار این حلقه‌های سفید شده‌اید، علت می‌تواند نگران‌کننده باشد. قوس پیری در افراد جوان‌تر، علامت بالقوه‌ی کلسترول بالا است که می‌تواند در اثر ژنتیک یا داشتن رژیم غذایی نامناسب رخ دهد.

بر اساس گزارش‌های انجمن قلب آمریکا، کلسترول بد (LDL) یک ماده‌ی چرب و موم‌مانند است که می‌تواند در دیواره‌های سرخرگ جمع شود. سطح بالای کلسترول، احتمال ابتلا به سکته و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

اگر این حلقه‌های سفید را اطراف چشم‌تان دیدید و سن‌تان کمتر از ۳۰ سال است، به متخصص چشم مراجعه کنید تا بتوانید سطح کلسترول خونتان را بررسی کرده و سایرعارضه‌های زمینه‌‌ای را شناسایی کنید.

۲۲. دچار پرمویی یا کم‌مویی شده‌اید

کم‌مویی یا پرمویی

افزایش رشد موی بدن در دوران بلوغ و کند شدن سرعت آن در دوران میانسالی به بعد طبیعی است. بدن این تغییرات را در رشد مو تجربه می‌کند، چون سطح هورمون‌های بدن در دوران‌‌های ذکر شده تغییر می‌کند. تغییر سطح هورمون‌ها یک موضوع طبیعی است، با این حال تغییر شدید در رشد موی بدن می‌تواند خطرناک باشد.

تغییرات چشمگیر می‌توانند نشان‌دهنده‌ی نوسانات ناسالم در سطح هورمون‌ها باشند. در بیشتر موارد، عدم تعادل هورمونی در زنان منجر به رشد بیش از حد موها و در مردان باعث کم‌مویی می‌شود. اگر متوجه کم‌مویی یا پرمویی شدید شده‌اید، به پزشک مراجعه کنید تا علت را پیدا کنید.

۲۳. دچار اضافه وزن شدید، فقط در اطراف کمرتان شده‌اید

وزن زیاد در اطراف شکم می‌تواند در نتیجه‌ی عوامل مختلف از جمله رژیم غذایی نامناسب، ورزش نکردن، استرس، یائسگی یا ژنتیک باشد. چربی احشایی خطرناک‌ترین نوع چربی است، چون اندام‌های حیاتی مثل کبد و ریه‌ها را می‌پوشاند. حتی اگر در هیچ‌ کدام از دیگر قسمت‌های بدن خود چربی ندارید، چربی شکم می‌تواند به‌شدت ناسالم و خطرناک باشد.

چربی اضافی شکم می‌تواند شما را بیشتر مستعد ابتلا به دیابت و بیماری قلبی کند. اگر در آب کردن چربی شکم‌تان دچار مشکل شده‌اید، به پزشک مراجعه کنید تا احتمال ابتلا به عارضه‌های ذکر شده را در خود کاهش دهید.

۲۴. ورم کرده‌اید

اگر کف پا یا زانوی شما متورم شده است، به احتمال زیاد علت این عارضه، گردش خون ضعیف است.

تورم علامت رایجی است که نشانه‌ی وجود مشکلی در بدن محسوب می‌شود. بدن از تورم و التهاب برای مبارزه با عفونت‌ها، درمان و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده استفاده می‌کند. اگر کف پا یا زانوی شما متورم شده است، به احتمال زیاد علت این عارضه، گردش خون ضعیف است. این یعنی رگ‌های خونی در حال  ضعیف شدن هستند یا در  رگ‌ها لخته‌ی خون وجود دارد.

اگر این عارضه درمان نشود، می‌تواند خطرناک باشد و منجر به سکته یا ‌آسیب‌های مرتبط با قلب شود. در چنین مواقعی باید فورا به دنبال درمان باشید. اگر دچار التهاب یا تورم شده‌اید، این موضوع ممکن است نشانه‌ی بیماری «ادم» (Edema) باشد. ادم می‌تواند در نتیجه‌ی یک واکنش آلرژیک یا یک عارضه‌ی جدی‌تر مثل نارسایی قلبی یا بیماری کبدی رخ دهد.

عدم درمان ادم بدن را با مشکلاتی مواجه می‌کند. به‌طور مثال، مایعات اضافی به اندام‌ها فشار وارد می‌کنند و می‌توانند منجر به عارضه‌های دیگر مثل ضعیف شدن قلب شوند. اگر دچار تورم شده‌اید و علت مصرف زیاد نمک نیست، برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

۲۵. قفسه‌ی سینه‌تان درد می‌کند

بر اساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، درد شکم و قفسه‌ی سینه، رایج‌ترین دلیل مراجعه‌ی افراد به اورژانس است. درد در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه، علامت شناخته شده‌ی حمله‌ی قلبی یا سایر مشکلات قلبی است؛ بنابراین تعجبی ندارد که افراد زیادی به این علت به اورژانس مراجعه می‌کنند.

درد قفسه‌ی سینه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله سوزش شدید سر معده یا کووید_۱۹ رخ دهد. این درد را نادیده نگیرید و در صورت تجربه‌ی آن، فورا با ۱۱۵ تماس بگیرید.

۲۶. دندان‌هایتان به شدت حساس شده‌اند

هرچه سن‌مان بیشتر شود، مینای دندان‌هایمان ضعیف‌تر شده و دندان‌هایمان بیشتر به غذاهای یخ و داغ حساس می‌شوند. اگر متوجه شده‌اید که مینای پشت دندان‌تان به‌سرعت در حال ضعیف شدن است، این مسأله می‌تواند نشانه‌ی رفلاکس اسید معده باشد.

نوشیدنی‌ها و میان‌ وعده‌های شیرین مینای دندان‌های جلویی را ضعیف می‌کنند؛ این در حالی است که اسید معده، مسئول از بین رفتن مینای دندان‌های پشتی است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که ۴۰ درصد از بیماران مبتلا به رفلاکس معده (GERD)، دچار پوسیدگی دندان بودند. برای درمان، در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

۲۷‌. لثه‌هایتان متورم شده‌اند

متورم شدن لثه‌

سلامت دندان‌ها مهم‌تر از آن چیزی است که شما تصور می‌کنید. بین باکتری‌های ایجادکننده‌ی بیماری‌های لثه و باکتری‌های ایجادکننده‌ی بیماری قلبی ارتباط وجود دارد. بنابراین، سلامت ضعیف دهان و دندان می‌تواند منجر به عارضه‌های جدی‌تر، از جمله بیماری قلبی شود. اگر لثه‌ها حتی به مقدار کمی آسیب ببینند، باکتری‌ها وارد جریان خون می‌شوند‌ و از آنجا وارد هر جایی شده و منجر به التهاب در تمام بدن می‌شوند.

التهاب عارضه‌ای است که منجر به آسیب دیدن رگ‌های خونی، از جمله رگ‌های موجود در قلب می‌شود. ملتهب شدن لثه‌ها می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به یکی از بیماری‌های لثه باشد که در نتیجه‌ی تجمع باکتری‌ها رخ می‌دهند.

می‌توان از طریق نخ دندان کشیدن مرتب، مسواک زدن و معاینه‌ی دندان‌ها هر شش ماه یکبار از این عارضه‌ها جلوگیری کرد. اگر لثه‌تان ملتهب شده، به پزشک مراجعه کنید.

۲۸. در ادرارتان خون مشاهده کرده‌اید

مشاهده‌ی خون در ادرار شوکه‌کننده است و می‌تواند نشانه‌ی ابتلا به یک بیماری خطرناک باشد. ممکن است دچار عفونت مثانه، سنگ کلیه یا بیماری کلیوی باشید. این موضوع همچنین ممکن است علامت سرطان مثانه یا وجود تومور خوش‌خیم در مثانه یا کلیه باشد.

بر اساس انجمن سرطان آمریکا، اگر دچار سرطان مثانه باشید، خون در ادرارتان ممکن است حتی همراه با درد یا ناراحتی هم نباشد. خون در ادرار ممکن است یکبار رخ دهد، تا چند وقت چیزی مشاهده نکنید و دوباره بعد از چند هفته اتفاق بیفتد. دفعه‌ی اولی که در ادرارتان خون مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.

۲۹. روی پوستتان راش دارید

راش تاول‌دار و همراه با خارش ممکن است به نظر یک واکنش آلرژیک ساده یا اگزما باشد. اما در بعضی مواقع، راش ممکن است از ابتلا به بیماری سلیاک خبر دهد. این بیماری خودایمنی در اثر واکنش دستگاه گوارش به گلوتن رخ می‌دهد. بعضی از بیماران هیچ علائم گوارشی را از خود بروز نمی‌دهند. بر اساس بنیاد بیماری سلیاک، در سراسر جهان فقط ۱ نفر از ۱۰۰ نفر دچار این بیماری می‌شود.

قبل از حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی، با پزشک مشورت کنید. پزشک می‌تواند از شما تست حساسیت به گلوتن بگیرد تا متوجه شود علت راش پوستی شما بیماری سلیاک است یا فاکتورهای محیطی مقصر این عارضه هستند.

۳۰. دچار درد خنجرمانند در کمر شده‌اید

در صورت برداشتن اجسام سنگین، ممکن است دچار کمردرد شوید. اما اگر به‌طور ناگهانی در کمرتان احساس درد شدید می‌کنید که با آسیب عضلانی در ارتباط نیست، این موضوع می‌تواند نشانه‌‌ی پارگی آئورت باشد. این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که یک آنوریسم در آئورت رشد کند و یک یا چند لایه‌ از دیواره‌های سرخرگ شکاف بردارند.

ممکن است حتی رشد آنوریسم را احساس نکنید، چون این عارضه معمولا بدون علامت است. بر اساس یافته‌های کلینیک مایو، در صورت ابتلا به پارگی آئورت، فرد ممکن است دچار درد خنجرمانند در ناحیه‌ی کمر بشود.

این درد ممکن است همراه با دشواری در تنفس، از دست دادن هوشیاری، حالت تهوع یا علائم سکته مثل بی‌حسی بدن باشد. اگر به مدت ۲۰ دقیقه احساس تیر کشیدن کمر را تجربه کردید که با هیچ علامت دیگری همراه نیست، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.

۳۱. در مدفوع‌تان خون است

مشاهده‌ی خون در مدفوع ممکن است نشانگر ابتلا به بیماری التهابی روده (IBD) مثل بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو باشد.

زمانی که خون را در جایی که نباید باشد، (به ویژه در مدفوع) مشاهده می‌کنید، علت می‌تواند نگران‌کننده باشد. قبل از اینکه بترسید، رژیم غذایی اخیرتان را در نظر بگیرید. اگر در چند روز اخیر چغندر، آب‌میوه‌ی قرمز رنگ یا ژلاتین قرمز خورده‌اید، رنگ مدفوع‌تان ممکن است قرمز روشن شود. نباید این را با خون اشتباه بگیرید.

مشاهده‌ی خون در مدفوع ممکن است نشانگر ابتلا به بیماری التهابی روده (IBD) مثل بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو باشد. خون در مدفوع همچنین می‌تواند علامت سرطان روده‌ی بزرگ باشد. تعداد مرگ‌ومیر ناشی از این سرطان به دلیل تشخیص و درمان سریع، در سال‌های اخیر ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده‌ است.

۳۲. مفاصلتان متورم و سفت شده‌اند

ورم مفاصل

سفتی مفاصل می‌تواند در صورت افزایش وزن یا بعد از انجام تمرینات ورزشی شدید رخ دهد. با این حال اگر سفتی مفاصل با مشکلاتی در حرکت یا تورم همراه باشد، ممکن است نشانه‌ی یک مشکل جدی‌تر باشد. اگر به‌طور مداوم درد مفصلی دارید، ممکن است به آرتریت روماتوئید (RA) مبتلا باشید. این بیماری، رایج‌ترین نوع آرتریت است.

علائم این بیماری معمولا در افراد ۳۰ تا ۶۰ سال رخ می‌دهد. این بیماری خودایمنی منجر به التهاب در مفاصل می‌شود و حرکت کردن را محدود و دردناک می‌کند. بیماری آرتریت روماتوئید هیچ علتی ندارد و متأسفانه هیچ درمانی هم ندارد‌. با این وجود، با مراجعه‌ی زودتر به پزشک می‌توانید با دریافت برنامه‌ی درمانی، بدون تحمل سختی زیاد به زندگی خود ادامه دهید.

۳۳. مدام دچار خونریزی بینی می‌شوید

خشکی، آلرژی و تحریک شدن می‌تواند باعث خونریزی بینی شود؛ بنابراین اگر هر از گاهی دچار این عارضه شدید، نگران نشوید. داروهای رقیق‌کننده‌ی خون هم می‌توانند زمانی که سایر فاکتورهای بالقوه تحریک می‌شوند، شما را بیشتر مستعد خون دماغ شدن کنند.

با این حال، خونریزی مزمن بینی مسأله‌ی نگران‌کننده‌ای است، چون می‌تواند نشانه‌ی سرطان خون (لوکمیا) یا تومور بینی باشد. اگر بینی‌تان آسیب دیده و خونریزی آن متوقف نمی‌شود، به پزشک مراجعه کنید.

اگر هر هفته دچار خونریزی بینی می‌شوید یا خونریزی بینی‌تان بیشتر از ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، برای بررسی علت از پزشک کمک بگیرید. پزشک روش‌هایی مثل استفاده از دستگاه بخور یا تغییر داروهای آلرژی را پیشنهاد می‌دهد تا خونریزی‌تان برطرف شود.

۳۴. عضلاتتان ضعیف یا سفت شده‌اند

ضعف عضلانی می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد. شاید روز قبل زیاد ورزش کرده‌اید یا سرماخورده‌اید. اگر علت ضعف عضلانی، موارد ذکر شده بود، ضعف یا سفت شدن عضلات باید طی چند روز برطرف شود. اما اگر علائم باقی ماندند، ممکن است دچار سندرم خستگی مزمن (CFS)، دیستروفی عضلانی، کمبود سدیم یا دیگر عارضه‌های خطرناک شده باشید. اگر ضعف یا سفتی عضلاتتان طی چند روز برطرف نشد، به پزشک مراجعه کنید.

۳۵. وقتی بلند می‌شوید، دچار سرگیجه می‌شوید

شاید برای شما هم پیش آمده که بعد از نشستن یا دراز کشیدن طولانی‌مدت زمانی که ایستادید، دچار سرگیجه شده‌اید. این وضعیت نوعی افت فشار خون است که به آن فشار خون وضعیتی یا افت فشار خون هنگام ایستادن (هیپوتانسیون ارتواستاتیک) می‌گویند. اگر هر از گاهی دچار این عارضه می‌شوید، جای نگرانی نیست. اما اگر به‌طور مکرر بعد از بلند شدن دچار سرگیجه می‌شوید یا این مسأله با غش کردن یا تاری دید همراه است، ممکن است دچار یک مشکل جدی‌تر شده باشید. این عارضه می‌تواند نشانه‌ی این باشد که دچار یکی از بیماری‌های زیر هستید.

  • مشکلات قلبی: ضربان قلب پایین یا مشکلات مربوط به دریچه‌ی قلب می‌توانند منجر به افت فشار خون شوند، چون بدن نمی‌تواند زمانی که بلند می‌شوید، خون را به سرعت کافی به گردش در بیاورد.
  • عارضه‌های مربوط به غدد مترشحه‌ی داخلی: مشکلات تیروئیدی، دیابت یا سایر عارضه‌های مربوط به غدد مترشحه‌ی داخلی هم می‌توانند منجر به سرگیجه هنگام ایستادن شوند، چون این عارضه‌ها می‌توانند به اعصابی که فشار خون را تنظیم می‌کنند، آسیب برسانند.
  • اختلالات سیستم عصبی: اگر به عارضه‌ای مثل بیماری پارکینسون مبتلا باشید، دچار افت فشار خون وضعیتی می‌شوید، چون سیستم عصبی نمی‌تواند جریان خون را تنظیم کند.

تعداد دفعاتی که طی روز دچار سرگیجه می‌شوید، همچنین احساستان را یادداشت کنید. به پزشک مراجعه کرده تا علل احتمالی را پیدا کنید.

کلام پایانی

همیشه علائم بیماری‌ها خود را به‌طور واضح نشان نمی‌دهند. در این مقاله‌ از دیجی‌کالا مگ به بررسی ۳۵ علامت پنهان اشاره کردیم که نشان‌دهنده‌ی بیماری‌های خطرناک هستند. اگر هر کدام از این علائم را تجربه کردید، فورا به پزشک یا متخصص مربوطه مراجعه کنید.

منبع: eat this



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X