راهنمای بهترین تنظیمات گرافیکی بازی Alan Wake 2؛ تجربه روان با گرافیک بالا
بازی الن ویک ۲ (Alan Wake 2) تا به اکنون یکی از زیباترین بازیهای عرضه شده روی نسل نهم است. این بازی با گرافیک خیرهکنندهای که داشته توانسته توجه افراد بسیار زیادی را به خود جلب کند. اگر شما این بازی را روی کنسول پلیاستیشن ۵ یا حتی کامپیوتر بدون ری تریسینگ تجربه کنید، باز هم به شدت زیبا و چشمگیر خواهد بود.
مشکل اصلی در مورد نسخه کامپیوتر الن ویک ۲ است. زمانی که شرکت رمدی (Remedy) سیستم مورد نیاز این بازی را معرفی کرد، سر و صدای زیادی به پا شد. این شرکت اعلام کرد که برای تجربه این بازی روی حالت Medium با رزولوشن 1080p و نرخ فریم ۶۰ شما نیاز به یک کارت گرافیکی ۳۰۷۰ انویدیا خواهید داشت. از طرفی حتماً هم باید DLSS شما روشن باشد. در کنار آن سیستم باید بازی را روی 540p رندر کند و سپس تصویر آن را به رزولوشن مورد نظر ارتقاء دهد! با توجه به قدرت کارت گرافیکی ۳۰۷۰ چنین حرفی از شرکت سازنده بسیار عجیب است.
چند مورد اینجا قابل بحث است. اول اینکه حالت Medium به این شکل نیست که تمام تنظیمات بازی روی حالت متوسط قرار بگیرد. در نتیجه این نام حالتهای پایه چندان معنای خاصی نمیدهد. از طرفی اگر شما بازی را روی کنسول پلیاستیشن ۵ تجربه کنید، متوجه خواهید شد که اگر بازی را روی Performance قرار دهید، کنسول الن ویک ۲ را روی کمترین تنظیمات اجرا میکند. فقط بخش سطح و جزئیات را روی حالت بالا گذاشته است. نکته جالب اینجاست که با این تنظیمات باز هم این بازی به شدت زیبا است.
چند واقعیت تلخ در مورد بازی الن ویک ۲
بحث را با واقعیتهای تلخ شروع میکنیم. اول اینکه در کنسول پلیاستیشن ۵ بازی روی حالت Balanced و FSR 2 اجرا میشود. از طرفی رزولوشن بازی نیز 1440p بوده و نرخ فریم هم ۶۰ است. هدف شرکت همین نرخ فریم بوده و نرخ فریم پویا در این بازی وجود ندارد. در نتیجه فریم بازی از ۶۰ بالاتر نرفته و زیر آن هم نخواهد بود. حال اگر بخواهید کارت گرافیکی ۳۰۷۰ را با توان گرافیکی پلیاستیشن ۵ مقایسه کنید، ۳۰۷۰ به طرز عجیبی قویتر است. به همین دلیل مثل این است که شرکت سازنده دست بالا را گرفته است تا کاربران از سخت افزار ضعیف برای تجربه بازی استفاده نکنند.
یکی دیگر از حقایق تلخ این است که بازی الن ویک ۲ حتی در حالت Medium هم کارهای بسیار زیادی انجام میدهد. کارهایی که در نسل قبل سخت افزاری اصلاً امکان پذیر نبود. در نتیجه از لحاظ ظاهری این بازی به شدت زیباست. برای مثال بازی الن ویک ۲ به طور پی فرض به طور نرم افزاری کار ری تریسینگ را انجام میدهد. در نتیجه اگر شما این قابلیت را خاموش بکنید هم باز وجود خواهد داشت. این موضوع به طور کامل در دنیای بازی مشخص است.
پس اگر شما از ری تریسینگ هم استفاده نکنید، این بازی باز هم نورپردازی بسیار خوبی دارد. به این معنا که بازتاب موارد مختلف در آب یا آینه دیده شده و واکنش نور نیز به مو و موارد دیگر از این دسته متفاوت است. این نورپردازی بسیار قدرتمند باعث میشود که بازی بسیار سنگین شود ولی کیفیت بالایی داشته باشد.
الن ویک ۲ از یک سیستم Mesh Shader خاص هم استفاده میکند. این سیستم به این بازی اجازه میدهد تا مناطقی که کاربر نمیتواند ببیند، رندر نشود. در نتیجه فشار کمتری به سخت افزار بیاید. نکته اینجاست که برای اینکه این بازی قابل تجربه شود، این سیستم بهتر از عناوین دیگر عمل کرده و بسیار دقیق ساخته شده است.
اگر شما در هرجایی از بازی الن ویک ۲ بروید، متوجه خواهید شد که سطح همه چیز بسیار صاف و گرد طراحی شده است. شما نمیتوانید حتی یک سطح تیز یا عجیب در این بازی پیدا کنید. این قابلیت در اصل یکی از امکانات بازی بوده که تنها در کارتهای گرافیکی سری RTX و کارتهای شرکت ای ام دی از RX 5700 به بعد وجود دارد. پس برای این کیفیت بصری شما نیاز به دستگاه و سخت افزار جدید دارید. قانونی که سالها است در دنیای گیمینگ با کامپیوتر وجود دارد.
حال با توجه به این که الن ویک ۲ یک بازی بسیار سنگین از لحاظ گرافیکی است، شما باید بهترین تنظیمات را برای آن انتخاب کنید. نکته اینجاست که بهترین تنظیمات نه تنها به شما بهترین تجربه بصری را میدهد بلکه به شما نرخ فریم خوبی هم ارائه میدهد. پس شما یک تعادل بسیار خوب میان کیفیت و عملکرد خواهید داشت.
بهترین تنطیمات گرافیکی بازی الن ویک ۲ روی کامپیوتر
بازی الن ویک ۲ روی حالت Low هم بسیار زیبا به نظر میرسد. با این حال این موضوع یک نکته مثبت لزوماً به حساب نمیآید. به این معنا که این بازی شاید روی کمترین حالت بسیار زیبا باشد ولی فشار به شدت زیادی روی کارتهای گرافیکی قدیمی و ضعیفتر میآورد. در نتیجه روی دستگاههای قدیمی قابل اجرا نیست.
نکته بعدی اینجاست که تفاوت چندانی از لحاظ عملکردی میان حالتهای پیشفرض بازی وجود ندارد. در نتیجه شما باید خودتان به بخش تنظیمات رفته و به صورت دقیق در بازی تغییر ایجاد کنید. همینطور اینکه اگر شما تنظیمات بازی را به مقدار زیادی تغییر دهید میتوانید با دستگاههای ضعیف یا قدیمی هم الن ویک ۲ را تجربه کنید.
نکته اصلی و مهم اینجاست که قبل از تجربه بازی بهتر است سیستم مورد نیاز آن را مطالعه کنید. به دلیل اینکه بازی الن ویک ۲ به شکلی نیست که با مقداری تنظیم روی دستگاههای ضعیف اجرا شود بلکه به طور مطلق اجرا نشده یا اینکه نرخ فریم بسیار پایینی را به شما ارائه میدهد. در نتیجه قبل از هر چیز به سیستم مورد نیاز بازی نگاهی بیاندازید.
حال اگر شما این بازی را نصب کرده و میخواهید بهترین تجربه را داشته باشید، چه راهکاری وجود دارد. در این بخش از متن ما بهترین تنظیمات موجود برای بازی الن ویک ۲ را به شما ارائه میدهیم. شما با تغییر این تنظیمات بهترین تعادل را میان کیفیت و روند بازی خواهید داشت.
Render Resolution/Resolution Upscaling: استفاده از سیستم ارتقاء تصویر به نوعی در الن ویک ۲ اجباری است. به این معنا که شما باید از سیستم DLSS یا FSR در دستگاه خود استفاده کنید. سیستم DLSS انویدیا به طور کلی عملکرد بهتری دارد و راحتتر هم اجرا میشود. با این حال نکته مهم این است که اگر این سیستم را خاموش کنید به طرز عجیبی نرخ فریم کاهش پیدا میکند. پس حتماً از کارت گرافیکی استفاده کنید که این سیستم را داشته باشد. در صورت استفاده از این قابلیت، حتماً از حالت Quality استفاده کنید تا تعادل خوبی میان زیبایی و عملکرد بازی وجود داشته باشد.
Motion Blur: از این سیستم چندان در دنیای گیمینگ استقبال نمیشود. به دلیل اینکه به ظاهر بازی آسیب زده و دنیای بازی را خراب میکند. با این حال خاموش کردن آن به نرخ فریم بازی آسیب نسبتاً زیادی زده و بهتر است که Motion Blur را خاموش نکنید.
Film Grain: این مورد نیز بسیار عجیب است. بحث Film Grain در اکثر بازیها جنبه ظاهری داشته ولی در الن ویک ۲ اینگونه نیست. به این شکل که خاموش کردن آن به عملکرد بازی آسیب میزند. در نتیجه این مورد را نیز روشن نگه دارید.
Post Processing Quality: در مورد این قابلیت، اگر آن را از حالت High به Low تغییر دهید، نرخ فریم بازی حدود ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت. در نتیجه بهتر است که آن را کم کنید. این حالت هم چندان به ظاهر بازی آسیب نمیزند و اکثر افراد اصلاً متوجه آن نخواهند شد.
Texture Resolution: این حالت را روی High نگه دارید. به دلیل اینکه کم کردن آن تأثیر چندانی روی عملکرد بازی ندارد ولی از لحاظ ظاهری کمی بازی را بدتر میکند.
Texture Filtering: این مورد را نیز تغییر ندهید. به دلیل اینکه تأثیر چندانی روی عملکرد بازی ندارد. پس این قسمت را نیز روی حالت High باقی بگذارید.
Volumetric Lighting: کم کردن این قابلیت امکان دارد تا مقدار بسیار کمی در حد ۱ فریم در عملکرد بازی مؤثر باشد. با این حال بعضی اوقات همین یک فریم هم برای افراد حیاتی است. در نتیجه بهتر است آن را روی حالت Low قرار دهید.
Volumetric Spotlight Quality: این مورد نیز تغییر چندانی در عملکرد بازی ایجاد نمیکند. در نتیجه آن را در بالاترین حالت خود قرار دهید.
Global Illumination Quality: این مورد هم نیازی به تغییر ندارد. کم کردن آن تغییری در عملکرد بازی ایجاد نمیکند.
Shadow Resolution: این مورد را بالا نگه دارید. به دلیل اینکه کم کردن آن تغییری در عملکرد بازی ایجاد نکرده و از طرفی به ظاهر بازی آسیب میزند. پس آن را روی حالت High نگه دارید.
Shadow Filtering: کمترین حالت این قابلیت Medium است. در نتیجه آن را در همین حالت نگه دارید. به دلیل اینکه از لحاظ بصری تغییر خاصی ایجاد نمیکند و از طرفی کم کردن آن تا حدی به بازی آسیب میزند.
Shadow Detail: مانند مورد قبلی حالت پیشفرض این بخش هم Medium است. بهتر هم هست که روی این حالت باقی بماند. به دلیل اینکه زیاد کردن آن تغییر چندانی از لحاظ ظاهری ایجاد نکرده و نرخ فریم را نیز به اندازه ۱ فریم کاهش میدهد.
SSAO: این بخش را روشن بگذارید. به دلیل اینکه کم کردن آن در کل تغییر چندانی در بازی ایجاد نمیکند ولی نرخ فریم را تا حد خوبی تغییر میدهد.
Global Reflections: تنظیم این بخش به سلیقه کاربر بستگی دارد. کم کردن آن باعث میشود تا بازی از لحاظ بصری آسیب ببیند. به این شکل که آب و سطوحی که قابلیت بازتاب دارند بسیار ضعیف میشوند. در نتیجه بازی از لحاظ زیبایی آسیب زیادی میبیند. با این حال حدود ۱۰ درصد به نرخ فریم اضافه میکند. در نتیجه بهتر است که آن را در حالت High قرار دهید مگر آنکه به نرخ فریمهای بیشتری احتیاج داشته باشید.
Screen Space Reflections: این مورد را شما میتوانید به حالت Low تغییر دهید. به دلیل اینکه حدود ۱۰ درصد در نرخ فریم بازی تأثیر دارد. از طرفی از لحاظ بصری هم بازی را چندان تغییر نمیدهد. نکته اصلی اینجاست که این قابلیت را خاموش نکنید. به دلیل اینکه بازی از لحاظ بصری آسیب زیادی میبیند.
Fog Quality: این حالت را روی High نگه دارید به دلیل اینکه تأثیر زیادی روی عملکرد بازی ندارد.
Far Object Detail: این قسمت را روی Medium بگذارید. با این کار نرخ فریم شما کمی ارتقاء پیدا کرده و از طرفی آسیبی به ظاهر بازی نخواهید زد.
Scattered Object Density: بازی الن ویک ۲ با جزئیات بسیار زیادی ساخته شده است. در نتیجه کم کردن این حالت کمی به روند کلی بازی و دنیای آن آسیب میزند. در نتیجه آن را در حالت Low قرار ندهید ولی این قسمت را روی حالت Medium بگذارید. در نتیجه یک تعادل میان کیفیت و عملکرد خواهید داشت.
Ray Tracing Preset: اگر میخواهید از این قابلیت استفاده کنید، نیاز به کارتهای گرافیکی سری ۴۰۷۰ به بالا دارید. در نتیجه به طور کلی به افرادی که این کارتها را ندارد پیشنهاد نمیشود. مخصوصاً اینکه این حالت با استفاده از کارت گرافیکی ۴۰۶۰ توانست نرخ فریم ۲۹ را کسب کند که چندان خوب نیست!
DLSS Ray Reconstruction: اگر شما اصرار به استفاده از ری تریسینگ دارید، این حالت را روشن کنید. به دلیل اینکه به کسب چند فریم کمک خواهد کرد. حال اگر کارت شما نیاز به این چند فریم برای اجرا شدن الن ویک ۲ با استفاده از ری تریسینگ دارد، حتماً از آن استفاده کنید. نکته اصلی اینجاست که این قابلیت به طور کلی به عملکرد سیستم و بازی کمک خواهد کرد.
Direct Lighting: این حالت هم مخصوص به بخش ری تریسینگ است. اگر این حالت را خاموش کنید، نرخ فریم با ری تریسینگ شما بسیار بیشتر خواهد شد ولی روی ظاهر بازی هم تأثیر زیادی خواهد داشت. در نتیجه بنابر سلیقه خود در آن تغییر ایجاد بکنید.
Direct Lighting Denoising Quality: اگر شما حالت Ray Reconstruction را خاموش کردید، بهتر است این حالت را به Low تغییر دهید تا نرخ فریم شما تغییر چندانی نکند. همینطور اینکه ظاهر بازی تا حدی حفظ میشود.
Path Traced Indirect Lighting: این حالت بهترین روش برای نورپردازی در بازی است. به نوعی بازی با این قابلیت به بهترین شکل به شما نشان داده شده و نورپردازیهای آن بسیار دقیق میشود. تفاوت این حالت با ری تریسینگ در عملکرد آن است. به دلیل سنگین بودن این قابلیت، نرخ فریم بازی به شدت کاهش پیدا کرده و بهتر است که برای کارتهای بسیار قدرتمند حفظ بشود.
Path Traced Indirect Lighting Denoising Quality: مانند مورد بالا، بهتر است در صورت نداشتن کارت گرافیکی بسیار قدرتمند آن را خاموش کنید. در غیر این صورت عملکرد بازی به شدت افت خواهد کرد. پس این قابلیت را نیز برای کارتهای قدرتمند نگه دارید.
Transparency: این بخش را نیز روی حالت Low قرار دهید. به دلیل اینکه تغییر آن اثر چندانی روی ظاهر بازی نداشته و عملکرد بازی را کمی بهتر میکند.
به طور خلاصه تنظیمات کلی بازی به شکل زیر است:
- Render resolution / Resolution upscaling: روی DLSS / FSR 2 on Quality
- Post-processing quality: حالت Low
- Volumetric Lighting: حالت Low
- Screen space reflections (SSR): حالت Low
- Far object detail (LOD): روی Medium
- Scattered object density: روی Medium
- هر تنظیمات دیگری: تنظیمات مشابه پیشفرض High
به طور کلی تغییر در تنظیمات کلی بازی تأثیر چندانی روی روند آن ندارد ولی عملکرد بازی را بهتر میکند. مخصوصاً اینکه بسیاری از این تنظیمات به صورت بیهوده در بالاترین سطح خود قرار دارد و در نتیجه منطقی است که آنها را کم بکنید.
حال اگر سیستم شما توانایی اجرای ری تریسینگ را دارد، بهتر است از این موارد استفاده کنید:
- Ray tracing preset: حالت Low
- DLSS Ray Reconstruction: حالت On البته اگر پشتیبانی بشود
- Direct Lighting: حالت On
- Path Traced Indirect Lighting: حالت Off
- Transparency: روی Low
در انتها باید گفت که بازی الن ویک ۲ یک بازی نسل نهمی واقعی است. عنوانی که از لحاظ گرافیکی به شدت زیبا و دقیق طراحی شده ولی بسیار هم سنگین است. در نتیجه در هنگام اجرای آن امکان دارد که با مشکلات مختلفی روبرو شوید. نکته اصلی اینجاست که الن ویک ۲ به حدی با کیفیت طراحی شده که ارزش تمامی این مشکلات و دردسرها را دارد.
با سلام و وقت بخیر
در هنگام اجرای بازی پیام ( Your GPU does not support all the recommended features. This might lead to poor performance, visual glitches or crashes. A GPU with the following additional features is recommended:
– Mesh Shader
– The amount of video memory in this system does not meet the minimum specification of 6 GB. Your experience may suffer as a result.
(
ظاهر می شود، این دقیقاً به چه معناست؟ و چکار باید کرد؟
کارت گرافیک شما برای اجرای بازی حافظهی کافی ندارد و مشخصا هم از سیستم حداقل مورد نیاز قدیمی تر است.
کارت گرافیک خود را ارتقا دهید.
دلیل تمام این ها فقط و فقط تنبلی سازنده ها برای کار روی بهینه سازی بازی های نسل نهم روی پلتفرم پی سی هست..
چرا؟
چون ایکس باکس و پلی استیشن یک سخت افزار واحد دارن و راحته …
وگرنه بازی lies of هم توی همین نسل نهم منتشر شده یا لااقل میان نسلی هست من با کارت ۱۶۵۰ تنظیمات بالا نرخ بالاتر از ۶۰ میگیرم از بازی …
واقعا بی انصافیه