مقایسه ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو؛ اپل یا سامسونگ؟
در این مطلب به مقایسه دو ایربادز قدرتمند بازار یعنی ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو میپردازیم تا ببینیم عملکرد کدام یک از آنها در پخش محتوای صوتی و حذف نویز بهتر است.
این روزها دوران جک ۳.۵ میلیمتری هدفون تقریبا به سر آمده و کاربران دیگر هیچ گوشی پرچمداری را مجهز به این فناوری جذاب نمیبینند. آغاز کنندهی این ترند اپل بود و سایر شرکتها هم به تبعیت از آن این جک محبوب را از گوشیهای خود برداشتند تا بدین ترتیب کاربران برای اینکه بتوانند هدفون را به گوشی متصل کنند، به نمونههای بلوتوثی که معروفترینشان ایربادزها هستند متوسل شوند.
اپل همچنین از جمله نخستین شرکتهایی بود که محصولی را با این قابلیت راهی بازار کرد؛ محصولی تحت عنوان ایرپادز که دنیای هندزفریهای بیسیم را به شکل قابل توجهی تغییر داد. بعد از اپل سامسونگ و سونی و… هم وارد این حوزه شدند و هر یک محصولات خود را با قابلیتها و امکانات گوناگون راهی بازار کردند. در حال حاضر اگرچه شرکتهای خوبی در این زمینه فعالیت میکنند اما رقابت بین سامسونگ و اپل به واسطهی رقابتی که این دو شرکت در دنیای گوشیهای هوشمند دارد فوقالعاده شدیدتر و دیدنیتر است. در نتیجه تصمیم گرفتهایم در این مطلب به مقایسهی جدیدترین ایربادزهای این دو شرکت یعنی ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو بپردازیم تا ببینیم عملکرد کدام یک از آنها بهتر است.
۱۰ هدفون بیسیم محبوب در دیجی کالا (۱۰ آبان ۱۴۰۱)
۱. قیمت و بازار عرضه
۲. طراحی و رنگبندی
۳. کیفیت صدا و کیفیت حذف نویز
۴. کنترلهای لمسی
۵. طول عمر باتری
۶. نتیجهگیری؛ ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو
مقایسه گلکسی بادز ۲ پرو با ایرپادز پرو ۲
۱. قیمت و بازار عرضه
ایرپادز پرو ۲ در حال حاضر با قیمت ۲۵۰ دلار در دسترس قرار دارد. این محصول در رویداد رونمایی از سری آیفون ۱۴ در ماه سپتامبر امسال رسما رونمایی شد و در روز ۲۳ همان ماه هم در بازار در دسترس قرار گرفت.
گلکسی بادز ۲ پرو اما ۲۰ دلار کمتر قیمت دارد. این محصول در تاریخ ۲۶ آگوست راهی بازار شد و از آن زمان تاکنون با قیمت ۲۳۰ دلار در بازار در دسترس قرار دارد. در نتیجه اندکی از رقیب خود بزرگتر است. البته هر دو محصول را اکنون میتوان در فروشگاههای مختلف با قیمتی کمتر خریداری کرد.
۲. طراحی و رنگبندی
اپل ایرپادز پرو ۲ طراحی کاملا آشنایی در مقایسه با نسل قبل دارد. هیچ حق انتخابی وقتی به رنگبندی میرسیم وجود ندارد و فقط میتوانید این محصول را در یک رنگ سفید خریداری کنید. این محصول سبک و درون گوش بسیار راحت است؛ به این صورت که اصلا شما را حتی بعد از یکی دو ساعت استفاده هم آزار نمیدهد.
اپل این محصول را در مقایسه با نسل قبل اندکی از لحاظ ظاهری و قابلیتهای مختلف هم ارتقا داده است. از جمله این موارد میتوان به وجود بلندگو درون کیس اشاره کرد که برای هشدار دادن هنگام گم شدن میتواند بسیار مفید باشد. کیس شارژر قابلیت شارژ شدن هم از طریق کابل USB-C و هم بیسیم را دارد و حتی میشود آن را با شارژر اپل واچ هم شارژ کرد که اگر از هر دو دستگاه استفاده میکنید این موضوع میتواند در برخی مواقع واقعا به کارتان بیاید. ایربادزهای اپل از استاندارد IPX4 بهره میبرند که یعنی مقاوم در برابر آب و تعریق هستند و با خیال راحت میتوانید در باشگاه از آن استفاده کنید.
گلکسی بادز ۲ پرو از لحاظ قابلیت و امکانات مثل نسل گذشته است اما این معنای بدی ندارد. کیس شارژر این بادز اندکی گردتر و کوچکتر است و از پلاستیک مات ساخته شده است. این بادز در سه رنگ بهجای فقط یک رنگ در ایرپادز پرو ۲ به فروش میرسد؛ سفید، گرافیتی و بنفش که سلیقههای گستردهتری را پوشش میدهد. برخلاف ایرپادز پرو ۲، گلکسی بادز ۲ پرو هیچ ساقهای ندارد و لوبیایی شکل است. این طراحی برای برخی از کاربران بهتر است اما برخی دیگر از طراحی ایرپادز پرو ۲ خوششان میآید چون هنگام مکالمه، صدا راحتتر دریافت میشود. گلکسی بادز ۲ پرو همچنین از استاندارد IPX7 بهره میبرد که اگرچه بهتر از رقیب است اما این فقط راجع به گوشیها صدق میکند و نه کیس شارژر که از هیچ استاندارد ضد آبی بهره نمیبرد.
۳. کیفیت صدا و کیفیت حذف نویز
هر دو محصول از لحاظ کیفیت پخش محتوای صوتی عملکرد فوقالعادهای دارند. گوش دادن به موسیقی و پادکست با ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو میتواند برایتان به یک سرگرمی لذتبخش تبدیل شود چون شفافیت صدا بالاست و بیس هم به اندازهی کافی وجود دارد که در عین ارائهی تجربهای لذتبخش، به گوش شما هم آسیبی نمیرساند. اگرچه بیشتر تمرکز روی صداهای تن بالاست و تنهای میانه در پسزمینه قرار دارند اما تقریبا میتوان گفت هیچ ایربادزی در بازار وجود ندارد که با چنین مشکلی دست و پنجه نرم نکند. به صورت کلی اگر هر دو محصول را برای گوش دادن به موسیقی و پادکست و… انتخاب کنید، به هیچ وجه پشیمان نخواهید شد.
اما ایرپادز پرو ۲ یک قابلیت جذاب تحت عنوان صدای فضایی یا همان Spatial Audio دارد. اگر گوشی آیفون داشته باشید و از ایرپادز پرو ۲ هم استفاده کنید، میتوانید این قابلیت را فعال کنید تا صدا به شکلی هیجانانگیز و چندبعدی به گوش شما برسد. به صورت کلی گوش دادن به موسیقی در این حالت سرزندهتر و باطراوتتر است به گونهای که اکثر کاربران در صورت تجربهی محتوایی در این حالت اصلا دوست ندارند به شکل عادی برگردند.
از لحاظ قابلیت حذف نویز فعال باز هم انتخاب بین دو محصول کمی سخت میشود. نمیتوانیم بگوییم دقیقا کدام محصول از دیگری در این زمینه عملکرد بهتری دارد چون واقعا هر دوی آنها عالی هستند. هم ایرپادز پرو ۲ و هم گلکسی بادز ۲ پرو میتوانند تقریبا مانع رسیدن تمام صداها با فرکانس پایین و میانه به گوش شوند و اگر قرار به رسیدن صدایی به گوش باشد آن هم از فرکانس بالاست که خیلی تجربهی گوش دادن به موسیقی یا مکالمه را مختل نمیکند. به صورت کلی باز هم باید بگوییم اگر برای مسدودسازی صداهای اطراف بین این دو دستگاه مردد ماندهاید، هیچ یک از آنها شما را ناامید نخواهد کرد.
اما یکی از مزیتهای گلکسی بادز ۲ پرو در مقایسه با نمایندهی شرکت آمریکایی پشتیبانی آن از حالت تشخیص مکالمه است به این صورت که وقتی هنگام گوش دادن به موسیقی هستید و ناگهان کسی را در خیابان میبینید و مشغول صحبت با او میشوید، بادز به صورت خودکار صدای شما را تشخیص داده و صدای موسیقی را کم میکند. وقتی هم به مدت ۱۰ ثانیه صدایی وجود نداشت، صدای موسیقی را به حالت نخست بر میگرداند.
۴. کنترلهای لمسی
ایربادزها این روزها برای اینکه کارها را سریعتر انجام دهند از کنترلهای لمسی پشتیبانی میکنند که این قابلیت را در هر دو محصول ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو شاهد هستیم. ایرپادز پرو ۲ این حسگرهای کنترلی را در قسمت ساقهی خود دارد که بهراحتی میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. با این کنترلهای حسی شما میتوانید موسیقی را پخش، متوقف و یا رد کنید و به سراغ ترک بعدی بروید یا مثلا بین حالت حذف نویز و حالت ورود صدا (Transparency) سوییچ کنید. مهمتر اینکه در ایرپادز پرو ۲ برای اینکه صدا را کم یا زیاد کنید کافی است دست خود را روی ساقه به سمت بالا یا پایین سوایپ کنید که در نوع خود بسیار جالب است. درست مثل سایر کنترلهای لمسی در ایرپادز پرو ۲، این مورد هم بدون هیچگونه مشکل و به بهترین شکل ممکن کار میکند.
گلکسی بادز ۲ پرو اما روی پنل پشتی خود این حسگرهای کنترلی را دارد که شاید حس کردن آنها برخلاف نمایندهی اپل کمی سخت باشد اما حساسیت آنها بالاتر است. به همین خاطر شاید گاهی اوقات وقتی میخواهید فقط گوشیها را بعد از مدتی استفاده درون گوش خود جابهجا کنید یکی از فرمانهای لمسی صادر شود. این محصول اگرچه با کنترلهای لمسی امکان پخش، توقف و سوییچ بین صدای محیط و حذف نویز را برایتان به ارمغان میآورد اما نمیشود به صورت پیشفرض از طریق آن صدا را کم و زیاد کرد. باید حتما به تنظیمات بروید و این قابلیت را که فقط هم در اندروید در دسترس است فعال کنید. البته در این حالت هم باید قسمت پایینی بادز چپ و راست آنقدر ضربه بزنید که صدا کم یا زیاد شود که این موضوع باعث میشود نمایندهی اپل از این حیث کاربری راحتتری داشته باشد.
۵. طول عمر باتری
ایرپادز پرو ۲ با یکبار شارژ تا ۶ ساعت میتواند شما را در گوش دادن به محتوای صوتی همراهی کند. البته اگر صدای فراگیر روشن باشد این میزان به ۵٫۵ ساعت کاهش پیدا میکند که به صورت پیشفرض فعال است البته اگر به یک آیفون متصل شوند). اگر میزان شارژدهی کیس شارژر را هم در نظر بگیریم، میتوانید چیزی در حدود ۲۴ ساعت دیگر هم به این ۶ ساعت اضافه کنید تا تقریبا ۳۰ ساعت بتوانید از آن استفاده کنید.
در گلکسی بادز ۲ پرو میزان شارژدهی گوشیها ۵ ساعت است. البته اگر حذف نویز فعال باشد چون در غیر این صورت تا ۸ ساعت میتوانید روی شارژدهی این محصول حساب کنید. با در نظر گرفتن کیس شارژر هم در حالت حذف نویز تا ۱۸ ساعت و در حالت عادی تا ۲۹ ساعت میتوانید از نمایندگان سامسونگ استفاده کنید. به صورت کلی این محصولات میتوانند در طول یک آخر هفته، شما را با یکبار شارژ کاملا همراهی کنند. البته اگر به صورت مرتب از آنها استفاده نکنید. هنگام شارژ شدن هم میتوانید کیس ایرپادز پرو ۲ را از طریق پورت لایتنینگ و کیس بادز ۲ پرو را هم از طریق پورت USB-C شارژ کنید. توجه داشته باشید هر دو کیس از قابلیت شارژ بیسیم هم بهره میبرند و میتوانید آنها را با هر شارژر Qi سازگاری شارژ کنید.
۶. نتیجهگیری؛ ایرپادز پرو ۲ با گلکسی بادز ۲ پرو
از آنجایی که هر دوی این محصولات از قابلیت حذف نویز فعال بهره میبرند و کیفیت صدای آنها هم عالی است، انتخاب بین آنها به این بستگی دارد که چه گوشی دارید و از چه پلتفرمی بیشتر خوشتان میآید. اگر از گوشی آیفون استفاده میکنید، شکی نیست که ایرپادز پرو ۲ باید انتخاب اول و آخر شما باشد چون تمام پتانسیل آن را میتوانید با یک گوشی آیفون داشته باشید.
به همین ترتیب اگر یک گوشی اندرویدی خصوصا گوشی سامسونگ دارید، خرید گلکسی بادز ۲ پرو منطقیتر است چرا که اپلیکیشن گلکسی Wearable فقط برای اندروید در دسترس قرار دارد. البته به این اپلیکیشن نیاز مبرمی ندارید که بتوانید بادز ۲ پرو را با یک گوشی مثلا آیفون استفاده کنید ولی به کمک آن میتوانید اکولایزر را تنظیم کنید، بادز را آپدیت کنید، اعلانات را بشنوید و ژستهای لمسی را شخصیسازی کنید.
در نهایت قیمت هم میتواند فاکتور مهمی باشد. اگرچه ایرپادز پرو ۲ ژست لمسی را برای کنترل صدا به شکل بهتر و راحتتری ارائه میدهد ولی از آن طرف نمایندهی سامسونگ رنگبندی بیشتری دارد و قیمت آن هم ۲۰ دلار ارزانتر است. حال به نظر شما کدام یک از این دو محصول ارزش خرید بیشتری دارد؟ گلکسی بادز ۲ پرو یا ایرپادز پرو ۲؟
منبع: PhoneArena