۹ حقیقت جالب که باید درباره گوگل بدانید
از دورهای که گوگل صرفا یک موتور جستجوگر ساده بود زمان زیادی گذشته. با این حال از ماشینهای هوشمند تا لنزهای تماسی هوشمند- مجموعه گستردهای از تولیدات این شرکت- که بگذریم هنوز هم موتور جستجو از ارکان اصلی گوگل است.
در این نوشته قصد داریم به برخی حقایق جالب درباره این شرکت اشاره کنیم.
اول از همه اگر بخواهیم گذشته و خاطرات را مرور کنیم بد نیست نگاهی بیندازیم به صفحه اصلی گوگل در سال ۱۹۹۷. صفحهای که آن زمان این شکلی بود:
۱. بیش از ۱۰۰ میلیارد جستجو در ماه
سال ۱۹۹۸، روزی که گوگل به شکل رسمی کارش را آغاز کرد، کاربران روزانه ۵۰۰ هزار جستجو انجام میدادند، حالا این رقم به بیش از ۲.۳ میلیون جستجو در ثانیه رسیده است. تعداد جستجوهای این موتور عظیم جستجو در ماه به بیش از ۱۰۰ میلیارد جستجو میرسد.
۲. سرعت خیره کننده
بد نیست بدانید برای اعلام نتیجه هر یک از جستجوهاتان، گوگل ۲۰۰ فاکتور مختلف را در یک هشتم ثانیه بررسی میکند.
۳. اعتیادآورترین موتور جستجو
باید گفت مردم در سراسر نقاط جهان چنان به این موتور جستجو وابسته شدهاند که وقتی در سال ۲۰۱۳ این سایت تنها به مدت ۵ دقیقه قطع شد، ۴۰ درصد از ترافیک اینترنت جهان کاهش یافت.
۴. منابع عظیم اطلاعاتی
منبع جستجوی گوگل شامل ۱۰۰ میلیون گیگابایت اطلاعات است. اگر بخواهید از این رقم تخمین عینیتری به دست بیاورید باید بدانید این حجم یعنی چیزی حدود ۱۰۰ هزار هارد شخصی یک ترابایتی.
۵. چندین دامین برای جلوگیری از اشتباهات
با اینکه تقریبا ۶۹ درصد از کاربرانی که از مرورگر گوگلکروم استفاده میکنند هرگز عبارت «google.com» را برای دسترسی به این سایت تایپ نمیکنند، این شرکت مجموعهای از دامینها که به اسم اصلی سایت نزدیک است در تملک خود دارد. دامینهایی از قبیل gooogle.com، gogle.com، googlr.com و حتی عدد ۴۶۶۴۵۳ با پسوند دات کام.
۶. توجه به اقلیتها
گرچه گوگل محصولاتی تولید میکند که به کار میلیونها یا حتی میلیاردها انسان میآید، اما در عین حال برخی از پروژههای مهم این شرکت صرفا گروههای محدود جمعیتی را در نظر دارد. به عنوان نمونه تیم جهانیسازی گوگل حدودا بیش از چهارسال وقت صرف کرد تا از طریق نمایندگان مردم Cherokee (قبیله ای بومی در آمریکا) بتواند این زبان را وارد موتور جستجوگر خود کند.
۷. سهم بیشتر جستجو روی موبایل
تقریبا از پاییز سال ۱۳۹۴، بیش از نیمی از جستجوهای سایت گوگل از طریق موبایل انجام شده.
۸. آرشیو شخصی شما در گوگل
اگر بخواهید به آرشیو دیجیتالی شخصی خود در گوگل مراجعه کنید و تکتک جستجوهایی که با اکانتتان انجام دادهاید را بررسی کنید میتوانید به Google.com/history مراجعه کنید.
۹. تبلیغات منبع اصلی درآمدزایی
گرچه پروژههای جاهطلبانهای چون بالن اینترنتی گوگل از آگهیهای این شرکت جذابتر به نظر میرسند ولی باید بدانید عمده درآمد این شرکت از طریق تبلیغات تامین میشود. به عنوان مثال ۹۰ درصد درآمد گوگل در سال ۲۰۱۵، از طریق تبلیغات به دست آمده.
منبع: Businessinsider
در مورد شماره ۹ مطلبی رو عنوان کنم که سیستم google adwords که برای کشور ما تحریم است و کمتر کسی از وجود این سیستم مطلع است اما طی فعالیت من به مدت ۱ سال با یک پارتنر ترکیه ای که برای سایت های ایرانی تبیلغات در گوگل رو انجام میدم به شدت برای گوگل درامد بالایی داره و به این صورت کار میکنه هر کسی روی لینک ادز شما در سرچ گوگل کلیک کنه بسته به پارامترهای مختلفی که توضیح دادنش پیچیدست اما هزینه بین ۱ الی ۲ هزار تومان برای هر کلیک به جیب گوگل میره هزینه ای که برای شب عید فقط از طریق اکانت ام سی سی من که کلا ۵ تا کمپین داشتم بالای ۲۴ میلیون تومان برای گوگل عایدی داشت
بعد میگن غول تکنولوژی دنیا گوگله.آقا من از اندروید بدم میاد ولی به نظرم اندروید داره تحولی تو نرم افزار بوجود میاره.از لحاظ طراحی و مسایل دیگه.ولی خدایی گوگل به جز سایتش و اندروید دیگه چه کار بزرگی انجام داده.بیچاره سونی و سامسونگ و بقیه شرکتای حوزه ی تکنولوژی که دارن جونشونو میذارن یه محصول بهتر تولید کنن و تکنولوژی رو جلو ببرن.حالا شرکتی مث گوگل میاد اینجوری پول جمع میکنه.
یعنی منظورت اینه گوگل فقط اندروید و سایتش هست؟:|
افرین واقعا خوب بود