عطرها گاهی باعث گمراهی افراد میشوند. حتی نامشان هم گمراه کننده است. اغلب فکر میکنند که ادوکلن مخصوص آقایان و عطر مخصوص بانوان است. اما این اسامی تنها به میزان غلظت رایحهی به کار رفته درعطرها اشاره میکنند؛ این مفهوم، کلی و جدا از جنسیت است.
به دلیل وجود این باورهای غلط، قصد داریم در این مطلب با کمک کارشناس عطر، «مارلن هریسون» (Marlen Harrison)، اشتباهات رایج در مورد عطرها را به صورت گرافیکی نمایش دهیم.
عطر هیچگاه خراب نمی شود اما بوی آن، با گذشت زمان، دچار تغییر میشود.
گفتن اینکه بوی یک عطر در ترکیب با پوست بدن چگونه خواهد بود، تقریبا غیر ممکن است. بویی که از محفظهی یک عطر بر روی کاغذ یا لباس احساس میشود، از بویی که در تماس با پوست بدن و ترکیب شدن با مولکولهای پوست، استشمام می شود، اندکی متفاوت خواهد بود.
عطر را باید به محلهای گرمتر بدن مانند گردن و قفسه سینه اسپری کرد. این کار باعث میشود بوی خوب، به طور مساوی روی بدن پخش شود. اما یک قانون کلی وجود دارد: در استفاده از عطر زیاده روی نکنید.
ادوکلن با داشتن تنها ۳ درصد رایحهی خالص، کمترین رایحه را در خود جا میدهد. ادوتویلت ۱۰ درصد رایحهی خالص در خود دارد و این میزان برای ادوپرفیوم در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
عطر را پس از اسپری بر روی پوست، به حال خود رها کنید تا خودش جذب پوست شود.
یک عطر با ماندگاری بالاتر، بوی قوی تری هم خواهد داشت و میزان کمی از آن بر روی پوست کافی خواهد بود.
دو عطر با بوی یکسان اما با غلظت رایحهی متفاوت، ممکن است بوی متفاوتی از هم داشته باشند.
اگر عطری ساختار غیر خطی داشته باشد، کیفیت آن بالاتر است.
پیش از خرید حتما در مورد بوی عطرها و رایحهشان در سایتهای مرجع مطالعه کنید.
اگر به عطر علاقه دارید، راهنمای خرید عطر ۹۵ را از دست ندهید.
منبع: Business Insider
ممنون از مقاله خوبتون
باسلام،مطالب جالب توجه وکاربردی داشت به اطلاعاتم اضافهشد
هر نه باور رو برای اولین بار میشنیدم
عطر و ادکلن
عطر آمیزه اى از روغنهاى اسانسى ، ترکیبات معطر ، ثابت کننده و الکل مى باشد.
روغن هاى اسانسى از تقطیر گلها ، گیاهان و علفها بدست مى آید.
اگر عصاره گیرى از طریق تقطیر میسر نباشد توسط روغنهاى جاذب این کار صورت میگیرد ، مانند گل یاس ، عصاره گیرى توسط روغنهاى جاذب أساساً عمل استخراج توسط جذب مواد معطر بداخل موم و سپس استخراج و جداسازى روغن بد بو توسط الکل میباشد.
در ساختن عطر مواد شیمیائى معطر نیز بکار میرود.
ثابت کننده ها که وظیفه پیوند دادن و متصل کردن عطرهاى گوناگون را بعهده دارند شامل بلسان ( درخت گل حنا ) ، عنبر سائل و شیره غدد بودار آهوى مشک ، ( نوع غلیظ آن بد بو بوده اما در محلول الکل به عنوان عامل نگهدارنده کاربرد دارد ) میزان الکل افزوده بستگى به نوع عطر دارد.
مقاله بسیار عالی بود ممنون
سلام عالی بود ممنون
در مورد زدن عطر بر روی پوست و تاثیرش بر روی سلامت آیا مقاله ای هست؟ کلا میخواستم بدونم این که بعضیا میگن عطر رو بر روی نبض اسپری کنید تا با جریان خون به قسمتهای مختلف بدن منتقل بشه برای سلامت فرد ضرری نداره؟ چون خیلی منطقی بنظر نمیاد عطری که شیمیایی هست با جریان خون توی بدن پخش بشه.
سلام و دروود
ممنون از اینکه این مطالب رو خیلی ساده و کم حجم در اختیار افراد قرار میدین. فقط خواستم عرض کنم در باره مورد ششم، میزان پخش بو و ماندگاری، رابطه مستقیمی با غلظت رایحه نداره. یه رابطه غیر مستقیم با نوع روایحی که استفاده شده و پخش و ماندگاری هست. اما در مورد پخش و ماندگاری، فکر نمی کنم این مطلب صحت داشته باشه
متن بسیار عالی بود. مرسی واقعا
خیلی مطلب جالبی بود .
ممنون
سلام
یکی از بهترین مقالاتی بود که توی این مدت ترجمه شده و روی دیجی مگ قرار گرفته
تشکر