۸ فیلم برتر بردلی کوپر در مقام تهیه‌کننده بر اساس امتیاز IMDb

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
بردلی کوپر

از «ستاره‌ای متولد می‌شود» تا پردرآمدترین فیلم بالای هفده سال تمام دوران، بهترین فیلم‌هایی که بردلی کوپر تولید کرده است، ثابت می‌کند که توانایی‌هایی او فراتر از بازیگری است. بسیاری از بازیگران در یک مقطع زمانی تولید را شروع کرده‌اند، چه پروژه‌ی شخصی مورد علاقه‌شان بوده باشد یا چیزی که صرفاً روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند. اتفاقی که در این فرایند ورود بازیگر به قلمرو تهیه‌کنندگی رخ می‌دهد، این است؛ اغلب اوقات، بازیگران وقتی طعم تهیه‌کنندگی را می‌چشند، بیشتر و بیشتر به تولید روی می‌آورند. ظاهراً این درباره‌ی بردلی کوپر هم صدق می‌کند. این بازیگر در گذشته نه یکی بلکه دو شرکت تولید داشت. اولی ۲۲nd And Indiana Pictures بود و دومی Joint Effort است که به همراه تاد فیلیپسِ کارگردان، مالک آن است. از میان بعضی از این پروژه‌ها که علاقه‌ی شخصی بوده است و پردرآمدترین فیلم بالای هفده سال در تمام دوران، کوپر ثابت کرده است که در تولید به اندازه‌ی بازیگری موفق بوده است.

۸. کلمات (The Words)

کلمات

  • محصول ۲۰۱۲
  • کارگردان: برایان کلاگمن
  • بازیگران: بردلی کوپر، زوئی سالدانیا، اولیویا وایلد
  • ۷.۰ از ۱۰: امتیاز IMDB

«کلمات» اولین فیلم بردلی کوپر در مقام تهیه‌کننده بود و همان‌طور که انتظار می‌رفت موفق‌ترین کارش نبود. این فیلم عاشقانه‌ی معمایی پیچیده، داستان یک نویسنده‌ی ناموفق را روایت می‌کند که دست‌نوشته‌ای را پیدا می‌کند و تصمیم می‌گیرد خودش را به عنوان نویسنده‌ی داستان جا بزند.

با اینکه «کلمات» با بودجه‌ی کمی ساخته شد، تنها ۱۶ میلیون دلار در سراسر جهان فروخت. این تا حد زیادی به دلیل بازخورد منفی از سوی منتقدان فیلم بود؛ فیلم از راتن تومیتوز تنها ۲۲ درصد امتیاز گرفت. اما از آنجا که مخاطبان جذب گروه بازیگران فیلم شدند، با منتقدان بر سر این فیلم اختلاف نظر دارند. و اگرچه فیلم آن‌قدر که فکر می‌کند هوشمندانه نیست، همچنان معمایی سرگرم‌کننده است.

۷. سگ‌های جنگی (War Dogs)

سگهای جنگی

  • محصول ۲۰۱۶
  • کارگردان: تاد فیلیپس
  • بازیگران: مایلز تلر، جونا هیل، آنا د آرماس، بردلی کوپر
  • ۷.۱ از ۱۰: امتیاز IMDB

«سگ‌های جنگی» با دو قهرمان که نقش‌هایشان را جونا هیل و مایلز تلر بازی می‌کنند، یکی از دو فیلمی است که کوپر خودش تولید کرده است، اما ستاره‌ی فیلم نیست. این کمدی سیاه جنایی به کارگردانی شریک کوپر، تاد فیلیپس، همان کاری را می‌کند که در همه‌ی فیلم‌های فیلیپس به بهترین شکل اتفاق می‌افتد، و آن حرکت روی مرز میان طنز و خوب جلوه دادن رفتاری ناپسند است.

«سگ‌های جنگ» تنها داستان واقعی‌ای (بر اساس مقاله‌ای که در ۲۰۱۱ در مجله‌ی رولینگ استونز (Rolling Stone) چاپ شد و همین‌طور کتاب خاطراتی تحت عنوان «زمانی قاچاقچی اسلحه بودم» (Once a Gun Runner) نوشته‌ی افرایم دیورولی) است که فیلپیس کارگردانی کرده است. فیلم درباره‌ی دو دلال اسلحه است که از طرف ارتش ایالات متحده مأموریت پیدا می‌کنند یک محموله‌ی مهمات به ارزش سیصد میلیون دلار را به ارتش ملی افغانستان ببرند، اما موفق نمی‌شوند. البته بسیاری از وقایع فیلم ساختگی و اغراق‌شده است، اما در نهایت، یکی از بهترین فیلم‌های فیلیپس است. و با اینکه کوپر ستاره‌ی فیلم نیست، اما در یک نقش فرعی دلال اسلحه سوئیسی، هنری ژیرارد، ظاهر می‌شود که بسیار خنده‌دار است.

۶. حقه‌بازی امریکایی (American Hustle)

حقه‌بازی امریکایی

  • محصول ۲۰۱۳
  • کارگردان: دیوید او. راسل
  • بازیگران: کریستین بیل، ایمی آدامز، جنیفر لارنس، بردلی کوپر
  • ۷.۲ از ۱۰: امتیاز IMDB

بردلی کوپر نه تنها یک شراکت بازیگری-کارگردان عالی با تاد فیلیپس دارد، رابطه‌ی بسیار خوبی با دیوید او. راسل هم دارد که این بازیگر را در فیلم‌های دیگری همچون «دفترچه‌ی امیدبخش» و «جوی» (Joy) کارگردانی کرده است. اما سرگرم‌کننده‌ترین همکاری این دو «حقه‌بازی امریکایی»، یک کمدی سیاه جنایی هیجان‌انگیز ملهم از فیلم‌های مارتین اسکورسیزی الهام گرفته است که کوپر را در نقشی با موهای فر به نمایش می‌گذارد.

کوپر مدیر اجرایی تولید فیلم بود، که یعنی صرفاً روی فیلم سرمایه‌گذاری کرده و از درآمد گیشه، درصدی را دریافت کرده است. و با توجه به اینکه فیلم بیش از ۲۵۰ میلیون دلار فروش داشت، بدون شک عایدی قابل قبولی را نصیب این بازیگر کرده است. منتقدان و تماشاگران فیلم را از هر لحاظ، به‌ خصوص گروه بازیگرانش، ستودند و از سوی آکادمی اسکار در ده رشته از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه‌ی غیر اقتباسی، بهترین بازیگر نقش اول و دوم زن و مرد نامزد شد.

۵. تک‌تیرانداز امریکایی (American Sniper)

تک‌تیرانداز امریکایی

  • محصول ۲۰۱۴
  • کارگردان: کلینت ایستوود
  • بازیگران: بردلی کوپر، سیه‌نا میلر
  • ۷.۳ از ۱۰: امتیاز IMDB

«تک‌تیرانداز امریکایی» یکی از دلخرا‌ش‌ترین فیلم‌های جنگی سال‌های اخیر است. این درام جنگی زندگینامه‌ای، بر اساس کتاب خاطراتی با همین نام نوشته‌ی کریس کایل، بین تکنیک کارگردانی صمیمی کلینت ایستوود و بازی قدرتمند کوپر، بیشتر به سمت بررسی بی‌نظیر یک شخصیت گرایش دارد. این فیلم به خوبی تأثیر جانکاهی را که حضور در خط مقدم حتی بر ماهرترین تیراندازان ارتش می‌گذارد، به تصویر می کشد. فیلم قصه‌ی تک‌تیرانداز ماهری را قبل و بعد از جنگ نشان می‌دهد. او که در جنگ عراق موفق شده است به تنهایی ۲۵۵ نفر را بکشد (تنها ۱۶۰ نفر به تأیید وزارت دفاع ایالات متحده درآمد) و به این خاطر از سوی مقامات تشویق ویژه می‌شود، بعد از جنگ، با همسر و فرزندش احساس بیگانگی می‌کند.

«تک‌تیرانداز امریکایی» آخرین فیلمی بود که کوپر پیش از شراکت با تاد فیلیپس با شرکت ۲۲nd & Indiana Pictures تولید کرد. و پایان بسیار موفقی را هم برایش رقم زد، چرا که فیلم در گیشه بسیار موفق بود و نزدیک به ۵۵۰ میلیون دلار در سرتاسر جهان فروش داشت. (پرفروش‌ترین فیلم ۲۰۱۴ در ایالات متحده و پرفروش‌ترین فیلم کلینت ایستوود تا به امروز است) این ثابت می‌کند که کوپر نه فقط ستاره‌ای پولساز، که تهیه‌کننده‌ای خبره است. فیلم هم نظر مثبت منتقدان را به ویژه برای کارگردانی ایستوود و نقش‌آفرینی کوپر جلب کرد و هم از سوی آکادمی اسکار شش نامزدی دریافت کرد، از جمله در رشته‌های بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه‌ی اقتباسی و بهترین بازیگر نقش اول مرد.

۴. نامحدود (Limitless)

نامحدود

  • محصول ۲۰۱۱
  • کارگردان: نیل برگر
  • بازیگران: بردلی کوپر، رابرت دنیرو، ابی کورنیش
  • ۷.۴ از ۱۰: امتیاز IMDB

همه می‌دانند که انسان‌ها فقط از ده درصد مغز خود استفاده می کنند، اما «نامحدود» این سؤال قدیمی را مطرح می‌کند که «اگر مردم از ۱۰۰ درصد مغز خود استفاده کنند، چه می‌شود؟» «نامحدود» مثل «کلمات» داستان نویسنده‌ای ناموفق را روایت می‌کند، اما به گونه‌ای کاملاً متفاوت به این مفهوم نزدیک می‌شود. نویسنده با دارویی آشنا می‌شود که باعث می‌شود بتواند از ۱۰۰ درصد مغزش استفاده کند.

این فیلم علمی تخیلی از نظر بصری همچون کارهای کریستوفر نولان چنان خیره‌کننده است که این پرسش را در ذهن مخاطبان می‌کارد که جلوه‌های بصری‌اش را چگونه ساخته‌اند. اما جز این، یک فیلم سرگرم‌کننده‌ی مهیج با اکشن بالاست. فیلم موفقیت مالی دیگری را برای کوپر رقم زد و نه تنها گیشه موفقیت‌آمیز بود، بلکه یک اسپین‌آف تلویزیونی هم بر اساس آن ساخته شد که کوپر هم تهیه‌کننده‌ی آن بود. «نامحدود» اقتباسی است از رمانی به نام «میدان‌های تاریک» (The Dark Fields) نوشته‌ی آلن گلین.

۳. ستاره‌ای متولد می‌شود (A Star Is Born)

ستاره‌ای متولد می‌شود

  • محصول ۲۰۱۸
  • کارگردان: بردلی کوپر
  • بازیگران: بردلی کوپر، لیدی گاگا، سام الیوت
  • ۷.۶ از ۱۰: امتیاز IMDB

«ستاره‌ای متولد می‌شود» یک بیانیه‌ی هنری بزرگ برای بردلی کوپر بود، چرا که نه تنها تهیه‌کننده و ستاره‌ی فیلم بود، بلکه نویسندگی و کارگردانی آن را هم بر عهده داشت. این درام عاشقانه‌ی موزیکال که در زمان اکران سر و صدای زیادی به پا کرد و توانست قلب‌های زیادی را تسخیر کند، چهارمین بازسازی از سری فیلم‌های «ستاره‌ای متولد می‌شود» است که رابطه‌ی عاشقانه‌ی بین یک خواننده/ ترانه‌سرای الکلی و زنی خواننده را که مرد به طور اتفاقی او را کشف می‌کند، به تصویر می‌کشد.

این بازیگر در کارگردانی این فیلمِ پر از ترانه‌های جدید و زیبا، لذتی احساسی را تجربه کرده است؛ فیلمبرداری آن تماشایی است و مخاطب را به لحاظ عاطفی عمیقاً تحت تأثیر قرار می‌دهد. بردلی کوپر در این فیلم اوج توانایی‌هایی خود را به رخ می‌کشد؛ حتی کارگردان‌های معتبر هم برای ساختن چنین فیلمی با مشکل مواجه می‌شدند، کوپر برای اولین بار کارگردانی را در این فیلم تجربه می‌کند. حتی تصویر متفاوتی را از لیدی گاگای خواننده که پیش از این هم در عرصه‌ی نمایش حضور داشته است، ارائه می‌کند؛ تصویری که یک نامزدی بهترین بازیگر نقش اول زن اسکار را نصیب او می‌کند، اما طبعاً جایزه‌ی بهترین ترانه را برای ترانه‌ی زیبای «سطح» (Shallow) را برایش به همراه دارد.

فیلم هم به لحاظ تجاری موفق شد و هم نظر منتقدان را به ویژه برای نقش‌آفرینی کوپر، گاگا و الیوت، کارگردانی و فیلمنامه و همین‌طور موسیقی فیلم به خود جلب کرد. در آکادمی اسکار هم هشت نامزدی از جمله جایزه‌ی بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کرد.

 ۲. دفترچه‌ی امیدبخش (Silver Linings Playbook)

دفترچه‌ی امیدبخش

  • محصول ۲۰۱۲
  • کارگردان: دیوید او. راسل
  • بازیگران: بردلی کوپر، جنیفر لارنس، رابرت دنیرو، جکی ویور
  • ۷.۷ از ۱۰: امتیاز IMDB

از میان تمام فیلم‌هایی که کوپر و دیوید او. راسل با هم کار کردند، «دفترچه‌ی امیدبخش» گل سرسبد است، اما این به لطف گروه بازیگران فیلم از جمله جنیفر لارنس و رابرت دنیرو هم بوده است. فیلم به مشکلات پیچیده‌ی مربوط به بیماری‌های روحی و روانی می‌پردازد؛ داستان یک معلم سابق را روایت می‌کند که بعد از بازگشت از آسایشگاهی روانی با والدینش زندگی می‌کند. اما با اینکه تمرین خونسردی می‌کند، به خاطر زن سابقش که به او خیانت کرده است، دچار خشم می‌شود. این میان، آشنایی‌اش با دختری که همچون او از مشکلات روحی رنج می‌برد و با او تمرین رقص می‌کند، ماجرا را وارد مسیر دیگری می‌کند. از آنجا که دختر از تمرینات رقص راضی می‌شود، فیلم سراسر لذت است.

«دفترچه‌ی امیدبخش» یکی از بهترین فیلم‌های بردلی کوپر از نظر متاکریتیک است و باز هم یکی دیگر از پولسازهای بزرگ برای او؛ فیلم در گیشه ۲۳۶ میلیون دلار فروش داشت. کوپر با این فیلم به عنوان بازیگر وارد مسیر تازه‌ای شد، مسیری که از چشم آکادمی اسکار پنهان نماند و یک نامزدی بهترین نقش اول مرد را هم نصیب او کرد.

«دفترچه‌ی امیدبخش» بعد از اکران توانست نظر منتقدان را به ویژه برای کارگردانی راسل و شیمی بازیگری میان لارنس و کوپر به خود جلب کند. جنیفر لارنس برای این نقش اسکار بهترین نقش اول زن را دریافت کرد و به این ترتیب، دومین زنی شد که در سن پایین این جایزه را از آن خود کرده است. فیلم به طور کلی هشت نامزدی اسکار را دریافت کرد، از جمله نامزدی در هر چهار رشته‌ی بهترین بازیگر نقش اول و مکمل، و بعد از «عزیز میلیون دلاری» (Million Dollar Baby) کلینت ایستوود، در پنج رشته‌ی اصلی از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه‌ی اقتباسی (به‌علاوه رشته‌های بازیگری که به آنها اشاره شد) نامزد دریافت جایزه شد.

۱. جوکر (Joker)

جوکر

  • محصول ۲۰۱۹
  • کارگردان: تاد فیلیپس
  • بازیگران: واکین فینیکس، رابرت دنیرو، زازی بیتز
  • ۸.۴ از ۱۰: امتیاز IMDB

وقتی صحبت از تولید فیلم به میان می‌آید، میانگین عملکرد کوپر به‌ مراتب بهتر از خیلی‌هاست، حتی بهتر از آنها که دهه‌ها در این صنعت بوده‌اند. اما بزرگ‌ترین فیلمی که تاکنون به نام او ساخته شده، «جوکر» است، با فاصله‌ای بسیار زیاد از دیگران. فیلم که با الهام از شخصیت جوکر، یکی از شخصیت‌های مهم داستان‌های مصور دی‌سی (DC Comics)، ساخته شده است، روایتی از قصه‌ی احتمالی شکل‌گیری شخصیت جوکر ارائه می‌کند. فیلم قصه‌ی یک دلقک و استندآپ کمدین شکست‌خورده‌ را در ۱۹۸۱ روایت می‌کند که در فرایند رسیدن به پوچی و جنون، منبع الهام انقلابی پادفرهنگی علیه ثروتمندان در گاتهام سیتی فاسد می‌شود.

این فیلم هم از نظر منتقدان و هم به لحاظ تجاری، موفقیت بزرگی بود و برای یک درام روان‌شناختی ناراحت‌کننده، فروش یک میلیارد دلاری آن در گیشه بی‌سابقه است. «جوکر» دومین فیلم از دو فیلمی است که کوپر آن تولید کرده، اما ستاره‌اش نبوده است و اگر او در این فیلم حضور داشت، بسیار متفاوت بود. بدون شک سخت بتوان کسی جز واکین فینیکس را در نقش آرتور فلک تصور کرد و موفقیت فیلم تا حد زیادی مدیون نقش‌آفرینی اوست که اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را هم برایش به همراه داشت.

تاد فیلیپس این فیلم را با الهام از دو فیلم مارتین اسکورسیزی «راننده تاکسی» (Taxi Driver) و «سلطان کمدی» (The King of Comdey)، که با حضور رابرت دنیرو ارجاع ظریفی به فیلم دوم می‌دهد، به همراه اسکات سیلور نوشت. فیلم اقتباسی آزادنه از فیلم محصول ۱۹۸۸ «بتمن: شوخی مرگبار» (Batman: The Killing Joke) هم هست. «جوکر» توانست موفقیت‌های زیادی را کسب کند، از جمله جایزه‌ی شیر طلایی فستیوال ونیز و یازده نامزدی اسکار از جمله جایزه‌ی بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه‌ی اقتباسی. در زمان اکران هم برای نقش‌آفرینی فینیکس، کارگردانی، تدوین، موسیقی متن و فیلمبرداری مورد ستایش منتقدان قرار گرفت، البته فضای تاریک، تصویری که از بیماری روحی و خشونت ارائه می‌کند، بحث‌هایی را برانگیخت، اما این مانع موفقیت در گیشه نشد. فیلم با فروش بیش از یک میلیارد دلار تبدیل به اولین فیلم بالای هفده سال شد که به چنین رکوردی دست می‌یابد.

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما