۷ اشتباه رایج در مصاحبه‌های شغلی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

فرض کنید تمام ویژگی‌های لازم برای به‌دست آوردن یک شغل را دارید و برای مصاحبه هم کاملا حاضرید. هم درباره شرکت و هم درباره مسئول استخدامی که قرار است با او ملاقات کنید اطلاعات کافی به دست آورده‌اید. هم برای سوالات هوشمندانه طرف مقابل آماده شدید و هم مثال‌هایی آماده کرده‌اید که نشان دهید در شغل‌های قبلی‌تان دستاوردهای قابل توجهی داشته‌اید. خلاصه بدجوری آماده‌اید. اما ویکی اولیور، متخصص توسعه حرفه‌ای معتقد است حتی در چنین شرایطی هم احتمال دارد با مشکلات زیادی مواجه شوید. او می‌گوید تحقیقات نشان داده اغلب مصاحبه‌ها به دلیل مشکل در ارتباطات اجتماعی شکست می‌خورند نه به دلیل عدم وجود صلاحیت.

وقتی با شخصی مصاحبه می‌کنید باید بدانید او هر لحظه دارد شما را ارزیابی می‌کند. از خودش می‌پرسد دیدن هر روزه این آدم چه احساسی بهم می‌دهد؟ اگر این را در ذهن داشته باشید به تعامل اجتماعی‌تان حین مصاحبه بیشتر توجه می‌کنید. برای پرهیز از اشتباهاتی که در مصاحبه‌های شغلی گران تمام می‌شوند، ۷ نمونه رایج از آنها را مرور می‌کنیم.

  ۱. دیر رسیدن حتی اگر دلیل موجهی داشته باشید

شاید توی ترافیک گیر کنید یا تصادف کرده باشید. به هر حال احتمال دارد دلیل موجهی برای تاخیرتان داشته باشید اما تفاوتی ندارد که دلیل‌تان موجه باشد یا نه. با این کار تاثیر بدی بر روی مصاحبه کننده می‌گذارید. برای پرهیز از این مشکل رایج کمی زودتر راه بیفتید و توی پارک یا کافه‌ای آن اطراف وقت بگذرانید تا زمان مصاحبه برسد. بدتر از همه این است که هم دیر برسید و هم آماده نباشید. سعی کنید هرگز دیر به مصاحبه نرسید.

  ۲. تماس چشمی کم و شل دست دادن

خیلی چیزها از همان لحظه اول و با نوع دست دادن شما برای طرف مقابل روشن می‌شود. وقتی ضعیف و شل دست طرف مقابل را می‌گیرید، کف دست‌تان عرق کرده و از تماس چشمی پرهیز می‌کنید به طرف مقابل می فهمانید که یک آدم کم اعتماد به نفس و کمرو هستید. صفاتی که در اغلب محیط‌های حرفه‌ای شانس‌تان را برای تصاحب شغل کم می‌کنند.

  ۳. عجیب و غریب لباس پوشیدن

شاید از لباس‌های عجیب و غریب خیلی خوشتان بیاید. شاید خوشتان بیاید کراواتی عجیب بپوشید یا یک گوشواره خیلی بزرگ بیندازید. این جور لباس پوشیدن را به وقتی دیگر موکول کنید و برای مصاحبه شغلی لباسی متعارف بپوشید. معتقدید با لباس‌های عجیب بیشتر به چشم می‌آیید و به یاد آدم‌ها می‌مانید؟ بله، ولی در یک مصاحبه شغلی باید بخاطر هوش و ذکاوت‌تان به چشم بیایید و در خاطر بمانید، نه بخاطر لباس عجیب‌تان.

این که چقدر حرفه‌ای هستید به شدت از طرز لباس پوشیدن‌تان هویدا است. حتی اگر در محیطی که خیلی جدی نیست به مصاحبه می‌روید سهل‌انگارانه لباس نپوشید چون به کارفرما نشان می‌دهید همان کار را هم جدی نگرفته‌اید. از طرف دیگر اگر جوری لباس بپوشید که انگار دارید می‌روید مهمانی، مصاحبه‌کننده حس می‌کند شما درک لازمی از کسب و کار و لباس مناسب آن ندارید.

jooob (1)

  ۴. دولا و خمیده بودن بدن

خیلی از ما گاهی اوقات همین طور می‌ایستیم یا می‌نشینیم. اما دست کم نگذارید این اتفاق موقع مصاحبه بیفتد. شکل قرار گرفتن بدن‌تان تاثیر زیادی روی دیگران می‌گذارد و شخصیت‌تان را نشان طرف مقابل می‌دهد. بدن افتاده نشان کمبود اعتماد به نفس، تکان دادن پا نشان اضطراب، دست به سینه نشستن روبروی مصاحبه‌کننده نشان تخاصم و غرور ارزیابی می‌شوند. حسابی حواس‌تان را جمع کنید که از طریق بدن‌تان چه پیامی را به سوی طرف مقابل می‌فرستید.

  ۵. زیادی حرف زدن

اگر موقع عصبی شدن زیاد حرف می‌زنید باید بدانید که زیاد حرف زدن می‌تواند به قیمت از دست دادن مصاحبه تمام شود. مصاحبه شوندگانی که مدام از مصاحبه‌کننده سوال می‌پرسند، در جواب سوال‌های‌اش پرگویی می‌کنند و احساس وظیفه می‌کنند که هر سکوتی را بشکنند؛ این افراد با گزافه‌گویی غیر قابل کنترل‌شان در مصاحبه‌‌کننده ایجاد نفرت می‌کنند.

  ۶. دستور زبان بد و بیش از حد خودمانی حرف زدن

برای اغلب مدیران دستور زبان ضعیف نشان از توانایی ارتباطی ضعیف است. افرادی که از اصطلاحات محاوره‌ای استفاده می‌کنند یا زبان‌شان زیادی غیر رسمی است نمی‌توانند در جهان حرفه‌ای کار که ارتباطات رسمی و شفاهی در سطح بالاتری در جریان است جلوی این زبان محاوره‌ای خود را بگیرند.

بدتر از همه این است که از لغت‌های توهین‌آمیز استفاده کنید. این کار عدم پختگی فرد را نشان مصاحبه کننده می‌دهد. استفاده از یک لغت توهین آمیز کافی است تا مصاحبه به سادگی خاتمه یابد.

  ۷. کانال‌های ارتباطی غیرحرفه‌ای

گرچه ویژگی‌های موبایل و ایمیل‌تان به خودتان مربوط است اما ویژگی‌های این کانال‌های ارتباطی باعث قضاوت‌های متفاوتی درباره‌تان می‌شوند. مثلا اینکه آدرس ایمیل‌تان چیست. یک اسم یا اصطلاح نامناسب در آدرس ایمیل‌تان می‌تواند باعث تجدیدنظر مصاحبه کننده در استخدام شما شود.

‌‌

منبع: Inc

  کانال تلگرام دیجی کالا مگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X