۶ دلیل برای آن که نباید به ویندوز ۱۱ کوچ کنیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه

در این مطلب به بررسی ۶ دلیلی می‌پردازیم که چرا نباید ویندوز ۱۱ را علی‌رغم تمام تغییرات مثبت و کاربردی صورت گرفته، دانلود و نصب کنیم.

اگر تمایل دارید حس و حال قدیمی و همیشگی کار با سیستم‌عامل ویندوز را همچنان داشته باشید، پیشنهاد می‌شود خیلی به نصب ویندوز ۱۱ فکر نکنید، چرا که این سیستم‌عامل یک تجربه‌ی کاملا جدید را در اختیار شما قرار می‌دهد که شاید باعث شود خیلی آن را نپسندید. البته منظورمان از حس و حال جدید، فقط یک مورد خاص نیست، بلکه تغییرات جدید صورت گرفته در ویندوز ۱۱ هستند که در چندین بخش مختلف اعمال شده و تجربه‌ی کاربری را به طور کامل تحت تأثیر قرار داده‌اند.

معمولا تغییراتی که روی نسخه‌های مختلف ویندوز صورت می‌گیرد، خیلی به مذاق کاربران خوش نمی‌آید. احتمالا به خاطر دارید که وقتی مایکروسافت ویندوز ۸ را رونمایی کرد، چقدر انتقاد و هجمه به آن وارد شد و حتی چند سال بعد از عرضه‌ی ویندوز ۱۰، باز هم ویندوز ۷ بود که محبوب‌ترین سیستم‌عامل مایکروسافت در بین کاربران شناخته می‌شد تا اینکه مایکروسافت اعلام کرد دیگر از ویندوز ۷ پشتیبانی نمی‌کند. در واقع می‌توان گفت به نوعی کاربران را مجبور کرد دست از سر ویندوز ۷ بردارند.

البته ویندوز ۱۰ به لطف آپدیت‌های متعددی که مایکروسافت منتشر کرده، واقعاً سیستم‌عامل بهتری شده و از محبوبیت بسیار بالایی در نزد کاربران برخوردار است. از حق نگذریم، ویندوز ۱۱ اگرچه تغییراتی انقلابی در مقایسه با نسل قبل داشته اما آنقدرها مورد انتقاد قرار نگرفته است. ولی این دلیل نمی‌شود که سیستم‌عامل بی‌عیب و نقصی باشد. در نتیجه تصمیم گرفتیم به یک سری از دلایلی بپردازیم که باعث می‌شوند همچنان قدر ویندوز ۱۰ را بدانیم و خیلی به فکر ارتقا نباشیم.

قبل از اینکه به بررسی این دلایل بپردازیم، باید به یک سری نکات هم اشاره کنیم. نخست اینکه هدف شرکت‌ها با ارتقا سیستم‌عامل این است که کاربران سیستم جدیدی خریداری کنند. اگر به خاطر داشته باشید مایکروسافت بعد از اینکه ویندوز ۱۱ را رسما عرضه کرد، اعلام کرد که فقط سیستم‌هایی با شرایط خاص از آن پشتیبانی می‌کنند (پردازنده‌های نسل ۸ به بالا). چون فقط با ارتقای سیستم است که آن‌ها می‌توانند سود بیشتری به جیب بزنند.

به عنوان کاربری که در حال حاضر از ویندوز ۱۱ استفاده می‌کنم، می‌توانم بگویم تا حد زیادی با این مقاله و بسیاری از دلایل آن موافق هستم. فقط نصب اپلیکیشن‌ها و همگام‌سازی‌های فراوان است که باعث می‌شود فکر نصب ویندوز ۱۰ را از سرم بیرون کنم. نه به این خاطر که ویندوز ۱۱ سیستم‌عامل وحشتناکی باشد، بلکه احساس می‌کنم پایداری و کیفیت خوبی را که در ویندوز ۱۰ تجربه کرده بودم، در این ویندوز کمتر می‌بینم. یعنی آنطور نبوده که بخواهد من را متقاعد کند دیگر از فکر ویندوز ۱۰ بیرون بیایم. برخی از کاربران در کنار این موضوع، حتی معتقدند ویندوز ۱۰ طی چندین سال آپدیت، قابلیت‌هایی را دریافت کرده که ویندوز ۱۱ آن‌ها را به یک‌باره از بین برده است.

با این حال هرچه که هست، وقتی که به بررسی این ۶ دلیل بپردازیم، راحت‌تر می‌توانید تصمیم بگیرید آیا منطقی هستند یا خیر.


۱. شاید به سیستم جدیدی نیاز داشته باشید

همانطور که در بالا اشاره شد، وقتی مایکروسافت رسما از ویندوز ۱۱ رونمایی کرد، این موضوع را هم یادآور شد که برای اینکه کاربران بتوانند از آن بهره ببرند، باید سخت‌افزاری داشته باشند که از چیپ امنیتی TPM پشتیبانی کند. ساده‌ترین راه این است که کاربران از پردازنده‌های نسل ۸ یا جدیدتر استفاده کنند. ارتقای پردازنده گاهی اوقات از نسلی به نسل دیگر خواهد بود و این یعنی شاید کاربران مجبور باشند حتی مدل مادربرد را هم ارتقا دهند. در نتیجه شاید برای نصب یک ویندوز، هزینه‌ی زیادی روی دست‌تان بماند.

مشکل دیگر زمانی است که بدانید در برخی از مواقع حتی اگر چیپ TPM را هم داشته باشید، اگر پردازنده‌ی شما جدید نباشد، احتمالا نمی‌توانید ویندوز ۱۱ را نصب کنید. علاوه بر این‌ها، اگر پردازنده‌ی شما ۳۲ بیتی باشد، امکان نصب ویندوز جدید روی آن وجود نخواهد داشت چون حتما باید پردازنده ۶۴ بیتی باشد. بنابراین در وهله‌ی نخست، به نظر می‌رسد ویندوز ۱۱ سیستم‌عاملی صرفا با هدف ترغیب کاربران برای ارتقای سخت‌افزار باشد.

۲. تسک‌بار ویندوز ۱۰ بهتر و کاربردی‌تر است

ویندوز 11

ویندوز ۱۰ تسک‌بار بسیار کاربردی‌تر و بهتری دارد و به شما حتی اجازه می‌دهد آن را در بخش‌های مختلف صفحه نظیر بالا، چپ، راست یا همان پایین قرار دهید. قابلیت شخصی‌سازی جالبی که برای بسیاری از کاربران واقعاً مهم است، اما ویندوز ۱۱ انعطاف زیادی در این بخش ندارد. البته یک نکته‌ی مثبت حداقل اینجاست که می‌توانید با اعمال تغییراتی در منوی تنظیمات، حداقل این ترتیب وسط‌چین آیکن‌ها را به سمت چپ ببرید تا همان حس و حال ویندوز ۱۰ و به عبارتی تمام ویندوزهای دیگر را دریافت کنید.

یک مورد دیگر این است که در تسک‌بار، دیگر نمی‌توانید به تقویم، رویداد خاصی را اضافه کنید. امکان کشیدن اپلیکیشن‌ها و افزودن آن‌ها به تسک‌بار هم وجود ندارد و کاربر هربار باید روی یک اپ کلیک راست کرده و آن را به تسک‌بار اضافه کند. هرچند گفته می‌شود مایکروسافت در تلاش است تا طی آپدیتی، این قابلیت را بار دیگر به ویندوز ۱۱ برگرداند. همچنین با کلیک راست روی تسک‌بار، دیگر آن منوی کامل و جامع ویندوز ۱۰ را مشاهده نخواهید کرد و برای ورود به تسک منجر هم باید از کلیدهای میان‌بر استفاده کنید (کنترل + شیفت + Esc).

۳. منوی استارت ویندوز ۱۰ بهتر است

ویندوز 11

بعد از اینکه مایکروسافت با ویندوز ۸، منوی استارت محبوب را حذف کرد، آنقدر به آن انتقاد وارد شد که شرکت آمریکایی مجبور شد در ویندوز ۱۰، بار دیگر آن را برگرداند. این منوی استارت بسیار کامل و جامع‌تر از چیزی است که در ویندوزهای قبلی شاهد بودیم که در عین سادگی، کاربردی هم هست. ولی در ویندوز ۱۱ همه چیز شلوغ به نظر می‌رسد، به گونه‌ای که بعد از چند ماه استفاده، همچنان به آن عادت نکرده‌ام چون در واقع اصلا از آن استفاده نمی‌کنم. همچنین با کلیک روی منوی استارت، می‌شد به بخش‌های مختلفی از جمله تنظیمات دسترسی داشت ولی در ویندوز ۱۱ خبری از این گزینه‌ها نیست.

۴. تجربه‌ی کار با تبلت در ویندوز ۱۱ به خوبی ویندوز ۱۰ نیست

ویندوز 11

مایکروسافت ادعا می‌کند تجربه‌ی کار با ویندوز ۱۱ روی تبلت را بهبود بخشیده اما در بررسی‌های مختلف دیدیم که اصلا اینطور نیست. حداقل در مقایسه با ویندوز ۱۰ که حرفی برای گفتن ندارد. در ویندوز ۱۰، با سوایپ کردن از چپ به راست، قابلیت بسیار کاربردی Task view و اکشن سنتر (یکی دیگر از قابلیت‌های عالی اما حذف شده در ویندوز ۱۱) برایتان به نمایش در می‌آید. برای بستن یک اپلیکیشن کافی است از بالا به پایین بکشید یا آن را به راحتی تمام صفحه کنید. اما در ویندوز ۱۱ آنقدر ژست‌های متعددی معرفی شده که باید با چندین انگشت با آن کار کنید. به عبارتی دیگر، اکنون این ژست‌ها خیلی گیج‌کننده شده‌اند.

۵. خبری از اکشن سنتر نیست

اکشن سنتر یکی از بهترین بخش‌های ویندوز ۱۰ به حساب می‌آید که متأسفانه در ویندوز ۱۱ به دلیل اینکه مایکروسافت تلاش کرد تا اندکی آن را خلوت‌تر کند، از بین رفته است. در ویندوز ۱۰ شما با کلیک روی یک بخش خاص مربوط به آن، وارد منوی مربوطه می‌شدید اما در ویندوز ۱۱ همه چیز با هم ادغام شده، به گونه‌ای که وقتی روی بخش تقویم و ساعت که کنار هم قرار دارند کلیک کنید، یک منو برایتان باز می‌شود که هم تقویم را شامل می‌شود و هم اعلانات مختلف. یعنی در واقع منویی باز می‌شود که اصلا به بخش‌هایی از آن نیازی ندارید. به عبارتی ساده‌تر، ویندوز ۱۱ در این بخش اصلا در مقایسه با ویندوز ۱۰، کاربردی نیست.

۶. منوی کلیک راست آنطور که باید کامل نیست

ویندوز 11

در ویندوز ۱۱،‌ مایکروسافت گزینه‌هایی را که با کلیک راست روی یک اپلیکیشن یا آیکن خاص برایتان به نمایش در می‌آمده را تغییر داده به گونه‌ای که یک سری گزینه‌های جدید به آن اضافه شده و یک سری از گزینه‌ها هم با گزینه‌های دیگر ادغام شده‌اند. البته وقتی روی یک گزینه کلیک راست می‌کنید، منوهای قدیمی همچنان برایتان به نمایش در خواهند آمد، اما به شرط اینکه روی آخرین گزینه‌ی لیست ابتدایی (Show More Options) کلیک کنید. هرچند این پرسش به وجود می‌آید که چه کاری است؟ اگر قرار باشد همه چیز بهینه‌تر شود، چرا باید دو منوی مختلف وجود داشته باشد؟

عجله‌ای نیست؛ همچنان تا سال ۲۰۲۵ از ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌شود

اگر به خاطر اینکه مایکروسافت از ویندوز ۱۰ پشتیبانی نمی‌کند نگران هستید و می‌خواهید به ویندوز ۱۱ کوچ کنید، باید بگوییم نگران نباشید. شرکت آمریکایی اعلام کرده تا سال ۲۰۲۵ از این سیستم‌عامل پشتیبانی می‌کند. بنابراین بهتر است منتظر بمانید تا این سیستم‌عامل از همه لحاظ به بلوغ و پایداری کامل برسد، سپس آن را نصب کنید. چون کاربران همچنان در حال بازخورد دادن به مایکروسافت هستند و شرکت هم پیوسته در تلاش است تا یک سری از کم و کاستی‌ها را با ارائه‌ی آپدیت‌های نرم‌افزاری جبران کند. بنابراین با عدم نصب این سیستم‌عامل، چیز خاصی را از دست نمی‌دهید.

به عنوان یک کاربر ویندوز، کاملا حق دارید که دلایل بالا را غیرمنطقی و ناکافی بدانید. با تمام این تفاسیر، این نسخه از سیستم‌عامل مایکروسافت هم مزیت‌های خاص خود را دارد که از جمله این موارد می‌توان به زیباتر شدن و همچنین پشتیبانی از اپ‌های اندرویدی اشاره کرد که قابلیت‌های مهم و خوبی هم به حساب می‌آیند. حال اینکه آیا متقاعدکننده هستند یا خیر، تصمیمی است که شما باید بگیرید.

منبع: PCMag



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶۵ دیدگاه
  1. محمد

    اینا دلیل بود آوردید
    همش سلیقه بود که خوشتون نیومده بود
    پاک این مقاله رو ابرو ریزی نکن
    نظرات رو بخون شاید بهتر تونستی دلیل بیاری

    1. سلام دوست عزیز. سلیقه هم اگه باشه، میتونه باعث بشه شخصی از نصب ویندوز جدید صرف نظر کنه. درون خود متن هم اشاره شده که این دلایل میتونه برای خیلی‌ها منطقی نباشه.

  2. ابوالفضل

    من بین اینا فقط کلیک راست رو اشکال میدونم.
    اون هم برای کسایی که زیاد ازش استفاده میکردن یکم سرعت رو میاره پایین. یه ایراد دیگه هم اینه برای درگ کردن یه فایل مثلا توی تری دی مکس باید دو پنجره رو کنار هم داشته باشیم. ینی نمیتونیم فایل رو روی آیکون برنامه توی تسکبار ببریم و بعد پنجره ماکسیمایز بشه و اونجا رهاش کنیم

    1. Bruh

      Agreed

  3. amri

    خودم ویندوز ۱۱ داشتم سنگینههههه برای گیم بدرد نمیخوره مخصوصا اگ کامپیوتر ضعیف باش باگم زیاد داره کلا ریدم توش
    ویندوز ۱۰ خیلییی بهتره عالیه

    1. ایمان

      اول از همه بهتر بود از ادبیات بهتری استفاده کنید

      دوماً درک میکنم که منطقاً بدرد هر سیستمی فعلاً

      نمیخوره اما نباید فراموش کنیم که اگر سیستمی ،

      نتونه سیستم عامل رو تحمل کنه گیم که جای خود

      داره 🙂

  4. gaems

    سلام اومدم یه چیزی بگم در مورد نصب ویندوز ۱۱ ویندوز یازده میتونید روی سیستم های ضعیف نصب با ما همراه باشید……….خب شما در این یه فایل ایزو ویندوز۱۱ و۱۰ رو نیاز دارید
    باید ویندوز یازده رو اول بوت کنید
    بعد وارد فایل ایزو ویندوز ۱۰ میشید در پوشه سروس فقط فایل هایی که سفید هستند اون پوشه ها نه همونا که گفتم فقط بجز یه فایل ۵ گیگی اموزششو ببینید در اینجا در یوتیوب
    بعد همون فایل ها بجز فایل پنج گیگی کپی کنید برید تو فلش جای که بوت تیبل کردین تو پوشه سروس بریزید و این روش اول هست نمیدونم کار کنه یا نه ولی اکثر این کارو کردن درست شده اون ارور باسشون نمیاره

    1. مسعود

      داداش پیشنهاد میکنم یه دور دیگه ابتدایی رو از اول بخونی

  5. مهدی کریمی

    سلام
    آقا خیلی هم خوبه
    من که حال میکنم باهاش
    از ویندوز ۱۰ خیلی باحال تره
    من برای ۴۰ تا سیستم شرکت ریختم همه خوششون اومد

  6. AMG

    دلایل منطقی نیست، من باگ های خیلی کمی تجربه کردم کلا، شخصی سازیش خیلی دست کاربر رو باز میکنه و به طور کل اگر سیستم مورد نیاز رو داشته باشی خیلی کمتر دچار مشکل میشی تا روی یه سیستم ضعیف تر از چیزی ک خود مایکروسافت مد نظر داشته، روی ssd به مراتب بهتر از hdd هست، همینطوری یه مقاله نوشتید تا سایت خالی نمونه وگرنه به عنوان کسی که بعد از ۲ روز از انتشار تا الان نصب داشته و آپدیت هاش رو انجام داده، خیلی هاش رو مشکل نمیدونم

  7. ماهان

    من ویندوز ۱۱ دارم فوق العادس…
    این دلایل اصلا درست نیستن

  8. ...

    من که الان ویندوزم ۱۱ چه غلطی باید بکنم؟🗿از یه طرفی هم راضیم ازش 😐

    1. سلام. تو مطلب هم ذکر شده که ممکنه بعضی‌ها این مسائل رو ایراد در نظر نگیرن. خیلی‌ها هم هستن که تجربه‌ی کار با ویندوز ۱۰ رو بیشتر می‌پسندند. مثل حالا که ویندوز ۱۰ در عین پایداری و کیفیت، هنوز هم در مقایسه با ویندوز ۷ محبوبیت خیلی بالاتری نداره و اگه مایکروسافت از ویندوز ۷ پشتیبانی می‌کرد، شاید خیلی نرخ نصب ویندوز ۱۰ کمتر از چیزی که الان می‌بینیم بود. این در حالیه که واقعا مشکل خاصی نداره. این مطلب هم صرفا جهت بررسی یک سری قابلیت‌هایی بوده که تو ویندوز ۱۱ به بهترین شکل ممکن طراحی نشد در حالی که می‌تونست باشه.

  9. AliReza

    اصلا با نظر این رفیقمون کلا کلا موافق نیستم ویندوز ۱۱ واقعا عالیه، فقط شماره ۶ درسته ک اونم show more options رو میزنی میاره بقیه رو.. مطالبش کاملا اشتباهه فقط این دوستمون از نظر سلیقش حرف زده سلیقه یه چیز شخصیه… همین

  10. .........

    من خودم ویندوز ۱۱ enterprice نصب کردم خیلی هم راضی بودم حتی چیزایی که بالا گفته شد همش تو ویندوز ۱۱ وجود داره پس اگه سیستم قوی دارید نصب کنید تجربه خفنیه

    1. شایان IT

      به موارد خوبی اشاره کردن دوست عزیزمون…ولی کوچ کردن به نسل های بعدی همیشه میتونه یه سطح بالاتر از اون چیزی که در حال حاضر هستید ببرتتون و به نظرم حتما تست کنید ویندوز ۱۱ رو….یه ایمیج از ویندوزی که دارید بگیرید و ویندوز ۱۱ رو نصب کنید و خودتون مقایسه کنید((((** اصلا نیازی هم به ارتقای سخت افزار نیست…اگر راهنمایی برای بای پس کردن خواستید من چند روش بلدم) و اگه راضی نبودید به راحتی برگردید به همون ویندوز قبلی خودتون.

      1. محمد عباسی

        اتفاقا کار با تبلت وین ۱۱ بهتر از ۱۰ه… دارم که میگم… درضمن کلیک راسته کامله، باید کار با نماد ها رو یاد بگیری! و اینکه اکشن‌سنتر ادغام شده با ساعت و تاریخ… منو استارت ویندوز ۱۱ هم خیلی بهتره، اگر اون کاشی های زنده رو میخوای، باید از منوی ویدجت ها استفاده کنی، همشون اونجان!

  11. ....

    تو دلیل نیاری سنگین تری
    من ویندوز ۱۱ دارم مثل ساعت کار میکنه
    باهاش برنامه نویسی میکنم
    هیچ مشکلی هم نداره

  12. احمد کاظمی

    یک مقاله کاملا اشتباه و سفارشی و خلاف واقع. همه موارد اشتباه است. کاملا معلومه هدف فقط مطلب پر کردن است.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما