۶ ویژگی حیاتی برای دوربین گوشی‌های ۲۰۱۹

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
دوربین گوشی

در سال ۲۰۱۹ شاهد ارائه‌ی تکنولوژی‌های جذابی برای دوربین گوشی های هوشمند بوده‌ایم که از بین آن‌ها می‌توانیم به معرفی سنسورهای مبتنی بر مقدار زیادی رزولوشن تا افزایش شمار دوربین‌های چندگانه اشاره کنیم. همچنین نباید مکانیسم دوربین‌های چرخشی و ارائه‌ی قابلیت زوم‌های پرسروصدا را از قلم بیندازیم. با وجود این پیشرفت‌ها، در حال حاضر برخی دوربین برخی از گوشی‌ها فاقد ویژگی‌هایی هستند که در سال ۲۰۱۹ تا حد زیادی به استاندارد تبدیل شده‌اند. در ادامه به ۶ مورد از آن‌ها نگاهی می‌اندازیم.

حالت شب

دوربین گوشی

گوگل، هواوی، وان‌پلاس و شیائومی در سال ۲۰۱۸ برای تعدادی از دوربین گوشی های خود حالت شب را ارائه دادند؛ این مشخصه با بهره‌گیری از ترکیب عکس‌ها، یادگیری ماشینی و دیگر تکنیک‌ها، کیفیت عکس‌های ثبت شده در محیط‌های کم‌نور را تا حد زیادی ارتقا می‌دهد. در سال جاری هم شرکت‌هایی مانند ایسوس، موتورولا و سامسونگ این قابلیت را برای بخشی از گوشی‌های خود به ارمغان آوردند که البته باید بگوییم که کیفیت این حالت در گوشی‌های برندهای مختلف یکسان نیست. در هر صورت کاملا واضح است که این مشخصه، به قابلیت استانداردی بدل شده که حتی به گوشی‌های اقتصادی هم اجازه می‌دهد در محیط‌های کم‌نور عکس‌های مناسبی را ثبت کنند.

از بین شرکت‌های معروفی که در سال ۲۰۱۹ هنوز این قابلیت را برای دوربین گوشی های خود ارائه نداده‌اند، باید اپل، اچ‌تی‌سی، Razer و سونی را نام ببریم. امیدواریم این شرکت‌ها هم هرچه زودتر برای گوشی‌های فعلی و جدید خود چنین قابلیتی را ارائه کنند. در ضمن مانند گوگل (و حالا هواوی)، امیدواریم شرکت‌های بیشتر این حالت را برای دوربین سلفی معرفی کنند. اگرچه به دلیل اینکه بیشتر دوربین‌های سلفی سخت‌افزار چندان مناسبی ندارند و عمدتا فاقد لرزشگیر اپتیکال هستند، این ویژگی شاید تأثیر قابل توجهی در بهبود کیفیت سلفی‌ها نداشته باشد.

تنظیمات دستی

دوربین گوشی

قابلیت تنظیمات دستی در دوربین گوشی از جمله ویژگی‌هایی است که سابقه آن به سال‌ها قبل برمی‌گردد. در حقیقت، پیدا کردن دوربین گوشی که فاقد امکان تنظیم ISO، روشنایی، سرعت شاتر و موارد این‌چنینی باشد، کار سختی محسوب می‌شود. با این وجود، شرکت‌هایی مانند گوگل و اپل این قابلیت را برای دوربین گوشی های خود ارائه نمی‌دهند. این در حالی است که کاربران با بهره‌گیری از تنظیمات دستی، می‌توانند عکس‌هایی را ثبت کنند که در حالت خودکار امکان ثبت آن‌ها وجود ندارد. با توجه به اینکه آیفون بعدی و پیکسل ۴ به‌زودی معرفی می‌شوند، امیدواریم در اپلیکیشن دوربین آن‌ها، این قابلیت در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: دوربین ToF یا مدت پرواز چیست و چه مزایایی دارد؟

فیلمبرداری ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه

دوربین گوشی

روزبه‌روز به شمار پرچم‌داران مجهز به قابلیت فیلمبرداری ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه افزوده می‌شود و از بین آن‌ها می‌توانیم به پرچم‌داران شرکت‌هایی مانند اپل، ایسوس، ال‌جی، وان‌پلاس، سامسونگ و شیائومی اشاره کنیم. در این میان، متأسفانه بخشی از پرچم‌داران ۲۰۱۹ هنوز از قابلیت فیلمبرداری ۴K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی نمی‌کنند. فقدان این مشخصه بدین معناست که برای چنین سرعتی، به ناچار باید رزولوشن ۴K را کنار بگذارید و از رزولوشن ۱۰۸۰p برای فیلمبرداری استفاده کنید.

از بین گوشی‌های مشهور فاقد این مشخصه می‌توانیم به گوشی‌های هواوی مبتنی بر تراشه کایرین ۹۸۰ و گوشی‌های پیکسل گوگل اشاره کنیم. امیدواریم نسل جدید پرچم‌داران شرکت‌های مشهور، این قابلیت را برای دوربین گوشی های خود امکان‌پذیر کنند.

زوم هیبریدی

دوربین گوشی

هواوی و اوپو از شرکت‌هایی هستند که در سال جاری، با ارائه‌ی دوربین گوشی مجهز به زوم اپتیکال ۵ برابری توجهات زیادی را جلب کردند. از این همه مهم‌تر، آن‌ها با بهره‌گیری از تکنیک‌های نرم‌افزاری موفق شده‌اند زوم دیجیتالی بسیار باکیفیتی را برای کاربران خود به ارمغان بیاورند. البته بدون استفاده از سخت‌افزار پیچیده هم می‌توان کیفیت زوم دیجیتال را افزایش داد.

در چند سال گذشته در این حوزه پیشرفت‌های قابل توجهی به دست آمده و به‌عنوان مثال می‌توانیم به گوگل اشاره کنیم که با فناوری سوپر رزولوشن، قابلیت Super Res Zoom را برای افزایش کیفیت زوم دیجیتالی معرفی کرده است. اگرچه کیفیت این نوع زوم در نهایت به کیفیت زوم اپتیکال نمی‌رسد، اما در هر صورت بهتر از زوم دیجیتالی معمولی است.

همین موضوع که گوشی ۴۰۰ دلاری پیکسل ۳a از قابلیت Super Res Zoom پشتیبانی می‌کند، نشان می‌دهد که می‌توان چنین قابلیتی را برای گوشی‌های غیر پرچم‌دار هم عرضه کرد. امیدواریم شرکت‌هایی مانند شیائومی و Realme برای گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده خود چنین قابلیتی را ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: سوپر رزولوشن چیست و چرا دوربین گوشی‌ها از آن بهره می‌برند؟

فوکوس خودکار برای دوربین‌های سلفی

دوربین گوشی

آیا می‌دانستید دوربین سلفی برخی از گوشی‌های پرچم‌دار از قابلیت فوکوس خودکار بهره نمی‌برند؟ در میان این موارد، می‌توانیم گوشی‌های اپل، هواوی P30 پرو، وان‌پلاس ۷ پرو و شیائومی Mi Mix 3 را نام ببریم که همگی دارای دوربین سلفی مبتنی بر فوکوس ثابت هستند.

فوکوس ثابت دوربین سلفی یعنی اگر مثلا دوربین را بر پایه مونوپاد قرار دهید و دوربین گوشی نسبت به شما در فاصله زیادی قرار بگیرد، شاید دیگر چهره شما به‌طور کامل در فوکوس قرار نگیرد. علاوه بر این شاید برای گرفتن عکس‌های دست جمعی، شاید تعدادی از دوستانتان در فوکوس قرار نگیرند و به‌صورت مات ثبت شوند.

سامسونگ و گوگل از جمله شرکت‌هایی هستند که در پرچم‌داران خود قابلیت فوکوس خودکار را برای دوربین سلفی ارائه داده‌اند، پس چرا باقی شرکت‌ها چنین کاری را انجام نمی‌دهند؟ علاوه بر این، امیدواریم قابلیت فوکوس خودکار برای دوربین‌های اولترا واید هم ارائه شود. ال‌جی از سال ۲۰۱۶ به تعبیه چنین دوربین‌هایی روی آورده ولی مثلا دوربین اولترا واید گوشی ال‌جی G8 از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کند. همانطور که هواوی نشان داد، پشتیبانی دوربین اولترا واید از فوکوس خودکار منجر به امکان ثبت عکس‌های ماکرو می‌شود.

HDR خودکار

دوربین گوشی

امکان عکاسی HDR از سال‌ها قبل برای دوربین گوشی های هوشمند ارائه می‌شود و به یک مشخصه استاندارد بدل شده است. بسیاری از سازندگان، حالا برای دوربین گوشی های خود قابلیت HDR خودکار را به ارمغان آورده‌اند زیرا بسیاری از گوشی‌ها به‌راحتی می‌توانند مناظر مختلفی را شناسایی کنند و با توجه به نوع سوژه، تصمیم می‌گیرند که از این فناوری بهره ببرند.

خوشبختانه، HDR خودکار از ویژگی‌هایی است که از طرف شرکت‌هایی مانند گوگل، سامسونگ، ویوو، شیائومی و بسیاری از شرکت‌های دیگر مورد استقبال قرار گرفته است. اما در این میان، دوربین گوشی های برخی از شرکت‌ها هنوز از این مشخصه پشتیبانی نمی‌کنند.

به‌عنوان مثال می‌توانیم به گوشی‌های هواوی اشاره کنیم. گوشی‌های این شرکت درصورتی‌که قابلیت AI mode فعال باشد، می‌تواند به‌صورت خودکار برای مناظر موردنظر خود حالت HDR را به‌صورت خودکار فعال کند ولی اگر حالت هوش مصنوعی را خاموش کنید، به ناچار باید گزینه HDR را به‌صورت دستی فعال کنید. گوشی‌های جدید اکسپریا سونی هم اگر حالت Superior Auto آن‌ها فعال باشد، چنین قابلیتی را ارائه می‌دهند ولی هیچ گزینه جداگانه‌ای برای HDR خودکار در رابط کاربری تعبیه نشده است.

در این مطلب تلاش کردیم که فقط به بخش اندکی از ویژگی‌هایی که تقریبا به یک نوع استاندارد بدل شده‌اند، اشاره کنیم. به نظر شما دوربین گوشی های ۲۰۱۹ دیگر باید از چه ویژگی‌هایی بهره ببرند؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید: یک دوربین عالی برای گوشی هوشمند از چه بخش‌هایی بهره می‌برد؟

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. shahabmp

    یه مورد دیگه که تبدیل به استاندارد شده برای دوربین پرچمدارا که جزو مهمترین موارد هم هست و جا انداختیدش استفاده از هوش مصنوعی، مخصوصا هوش مصنوعی آفلاین توی دوربین پرچمداراست!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X