مروری بر ۵ مورد از نوآوریهای گوشیهای الجی
کمپانی ال جی با وجود اینکه روزی روزگاری از مهمترین سازندگان گوشیهای محسوب میشد، اما روند نزولی سهم بازار گوشیهای این شرکت سال به سال بدتر از گذشته میشود. ال جی از شرکتهایی است که دست از نوآوری برنداشته و همواره ایدههای جدیدی را عملی میکند، اقداماتی که البته نتوانستهاند فروش گوشیهای این شرکت را افزایش دهند.
در حقیقت، بخش موبایل ال جی در چند مورد زودتر از رقبا دست به کار شده و برخی از آنها خیلی زود مورد استقبال شرکتهای زیادی قرار گرفتهاند؛ ولی این نوآوریها تا حد زیادی نادیده گرفته شدهاند. در ادامه، به ۵ مورد از نوآوریهای گوشیهای ال جی میپردازیم که پیش از رقبا، به بهرهگیری از مشخصههای مذکور روی آوردهاند.
دوربین اولترا واید
این مورد، مهمترین نوآوری گوشیهای ال جی است. در سال ۲۰۱۵، الجی V10 با دوربین سلفی دوگانه معرفی شد که مبتنی بر دوربین معمولی و یک دوربین اولترا واید بود. سال بعد، الجی G5 دوربین مذکور را به پنل پشتی منتقل کرد و به کاربران اجازه داد با بهرهگیری از دوربینهای اصلی، زوایای جدیدی را در عکسهای خود ثبت کنند.
این قابلیت چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما حالا در سال ۲۰۱۹، به نظر میرسد تقریبا تمام کاربران به بهرهگیری از دوربینهای اولترا واید علاقمند شدهاند. این علاقه به حدی زیاد شده که وقتی گوشی هوشمندی مانند پیکسل ۴ بدون دوربین اولترا واید عرضه میشود، این موضوع مورد انتقادات زیادی قرار میگیرد.
رزولوشن QHD
ال جی G3 اولین گوشی هوشمند مجهز به نمایشگر مبتنی بر رزولوشن QHD (1440 در ۲۵۶۰) بود که در بازار کشورهای مختلف در سرتاسر جهان به دست مشتریان رسید. البته در این زمینه اگر منصفانه نظر بدهیم، باید بگوییم که الجی در مورد G3 مرتکب اشتباه مهمی شد. این شرکت برای افزایش رزولوشن آنقدر عجولانه عمل کرد که نتیجه نهایی، یک نمایشگر نهچندان روشن بود که انرژی زیادی از باتری را مصرف میکرد. علاوه بر این، چنین رزولوشنی در یک نمایشگر ۵.۵ اینچی تفاوت قابل توجهی ارائه نمیدهد و به همین خاطر قابلیت شفافسازی محتوا بهصورت نرمافزاری را ارائه کرد که این موضوع نارضایتیهای زیادی به همراه داشت. به همین خاطر رزولوشن QHD به نقطه قوت این گوشی بدل نشد.
فریمهای فولاد ضدزنگ
اپل در مورد آیفون X، آیفون XS و حالا آیفون ۱۱ پرو بر استفاده از فریم مبتنی بر فولاد ضدزنگ تا حد زیادی تاکید میکند. اگرچه این آلیاژ از فلز دوام زیادی برای بدنه گوشی به ارمغان میآورد و حس خوبی به کاربران منتقل میکند، ولی نباید فراموش کنیم که ال جی V10 در سال ۲۰۱۵ از چنین مشخصهای بهره میبرد. البته متاسفانه در کنار این قابلیت، الجی از پنلهای پشتی پلاستیکی استفاده میکرد. در آن زمان، بسیاری از گوشیها همچنان از باتریهای قابل تعویض بهره میبردند و بهرهگیری از پنلهای پشتی فلزی کار راحتی نبود.
بیشتر بخوانید: درسهایی که الجی باید از موفقیت وانپلاس یاد بگیرد
نمایشگر خمیده
سالها قبل از اینکه گوشیهای گلکسی فولد سامسونگ و هواوی میت ایکس روانهی بازار شوند، الجی مشغول بررسی و توسعه نمایشگرهای اولد خمیده بود. این کمپانی برای گوشیهای الجی Flex و Flex 2 از چنین نمایشگرهایی استفاده کرد. نکته قابل توجه در مورد این گوشیها این بود که به لطف نمایشگرهای اولد پلاستیکی و نوع باتری و بدنه استفاده شده، در برابر فشار وارد شده از خود انعطاف نشان میدادند و بعد از حذف فشار، گوشی دوباره به حالت اولیه برمیگشت. الجی G4 آخرین گوشی این شرکت بود که از چنین نمایشگری استفاده میکرد و بعد از آن بهرهگیری از نمایشگرهای خمیده را کنار گذاشت.
تعامل بدون لمس
در حال حاضر، سیستم راداری پیکسل ۴ سروصدای زیادی راه انداخته است و این مشخصه به کاربران اجازه میدهد بدون دست زدن به گوشی و فقط با حرکت دادن دستان خود، کارهای مختلفی را با پیکسل ۴ انجام دهند. در همین زمینه، میتوانیم به الجی G8 اشاره کنیم که با بهرهگیری از دوربین ToF به کاربران اجازه میدهد مثلا با حرکت دادن دستهای خود، کارهایی مانند تعویض آهنگ و کم یا بلند کردن صدای گوشی را انجام دهند. در ضمن سامسونگ هم سالها قبل تلاش کرد چنین قابلیتی را ارائه کند که به دلیل اتکا صرف بر دوربین سلفی، عملکرد خیلی بدی داشت.
البته باید خاطرنشان کنیم که هم پیکسل ۴ و هم الجی G8 در این زمینه عملکرد خیلی خوبی ندارند. این مشخصه در هر دو گوشی برای اینکه بتواند بهعنوان یک مشخصه قابل توجهی جدی گرفته شود، باید بهینهسازیهای زیادی را پشت سر بگذارد. در این زمینه الجی نخستین شرکتی نیست که این قابلیت را ارائه کرده، ولی نخستین شرکتی است که این ویژگی را بهعنوان یکی از مشخصههای کلیدی گوشی مطرح کرده است.
و در نهایت تمام این تلاشها اهمیت چندانی نداشتهاند
«نوآوری» از جمله لغاتی است که در هر مراسم معرفی از گوشیهای جدید بارها مطرح میشود. اما، شرکتی مانند ال جی به خوبی نشان میدهد که داشتن مهندسان خبره و عملی کردن ایدههای مختلف، نمیتواند جای بازاریابی گسترده و دیگر ضعفها را پر کند. این کمپانی طی سالهای گذشته محصولات جذابی را ساخته ولی در نهایت بیشتر ایدهها را رها کرده است و مواردی مانند دوربینهای اولترا واید که حالا به این محبوبیت رسیدهاند، برای الجی چندان مثمر ثمر نبوده است.
بیشتر بخوانید: چرا گوشیهای الجی دیگر محبوبیت سابق را ندارند؟
منبع: Phone Arena
والا همین دیجیکالا کم از بدی ال جی نگفت. قشنگ یادمه توی تمام بررسی هاش در آخر ال جی رو می کوبید. معلومه چندتا فرشگاه بزرگ اینجوری یه برند رو خراب کنن، مردم استقبال نمیکنن و شرکت جمع میکنه میره از بازار.
نکنید اینکارا رو
چرا الان ما نباید G8 بخریم؟؟ سامسونگ بازارو قبضه کرده با سری A. در حالیکه بسیار ضعیفن.
آمپلی فایر فوق العاده کواد دک جک هدفون گوشیای ال جی فراموش کردید. کیفیت صدایی که از جک هدفون ال جی میاد یه سال نوری جلوتر از بقیه برندا است.
یکی دیگه از ابداعاشون هم که جا انداختید گوشی ماژولار بود
سلام
چرا دیگه گوشی های ال جی وارد نمیشه؟
مثلا g8 و…
خیلی هم برند خوبیه من که ۵ ساله جی ۳ دارم آخ نگفته
من که عاشق الجی ام
جایی که مدیر لایق نباشه همین میشه داستان نوکیا میشه نوکیا ۹ واقعا یک شاهکار بود محصولات نوکیا آنقدر محکم و باکیفیت بودند که میشد بجای سنگ در دعوا از آنها استفاده کرد ولی الان کجاست
میشه جریان هپکو اراک،یخچال آزمایش،تلویزیون پارس،………کلی چیز دیگه که فقط خاطرات تلخ مدیران نالایق را در ذهن ما تداعی میکند
تویوتا را نگاه کن،مدیر داره ،گوگل مدیر داره سامسونگ اشغالی که یه روزی گوشیهاش مجانی به شما میدادند دست تون نمیگرفتین مدیر داره و……
ال جی شده مث سونی
به هر دری میزنه ولی عقبه
یا از ایده هاش استقبال نمیشه
حداقل تو ایران
و اینکه ال جی و سونی نسبت به سامسونگ و اپل و هواوی متمرکز کار نمی کنن
مخصوصا حالا که بخش موبایل سونی ادغام شد
و نهایتا به جایی خواهد رسید که فقط قطعاتی مث دوربین رو طراحی و تولید کنن
(مث zeiss که دوربینای نوکیا رو میزنه یا خود سونی)
بحث بعدی زبان طراحی تا حد زیادی مزخرف ال جی و سونیه
گوشی های سونی طراحیشون تیز و گوشه هاش ۹۰ درجه است و خیلی خشکه
ال جی هم که خیلی مسخره اس همون دوربین دوگانه رو قشنگ تر میزد بهتر بود
نمونه بارز طراحی مسخره ال جی k10 عه.
البته الان اپل و سامسونگ هم دست کمی از اونا ندارن با این طراحیاشون خیر سرشون????
دوستم lg g5 داشت بعد مدتی خاموش شد و کسی هم نتونست درستش کنه اگر میخوای گوشیت خاص باشه برو سراغ موتورولا و بلک بری
من الجی G5 داشتم گوشی خیلی خوبی بود
دوربین عریض فوقالعاده بود
کیفیت نمایشگر واقعا خوب بود من ۲.۵ سال استفاده کردم راضی بودم ازش تا حدودی
اما دو مشکل اساسی داشت اول اینکه پشتیبانی آپدیت های نرمافزاری بعد از انتشار اندروید ۷ به صفر رسید و بعد از دریافت یک آپدیت من دیگه آپدیت دریافت نکردم
مشکل دوم که سختافزاری بود سایه انداختن نمایشگر بود و گوشی که کمی داغ میکرد جای برنامه ها مثل سایه باقی میماند روی نمایشگر
گوشی بلکبری پاسپورت سال ۲۰۱۴از فریم استیل استفاده میکرد
و خچبسیار خوش ساخت تر از ال جی بود
مسئله اینجاست
برند بزرگی مثل ال جی رو اونقدر کوبیدین که دلسرد از بازار ایران شد
در گوشی جی پنج اونقدر دوربین دوتایی رو کل مطبوعات با خاطر دانش اندکشون مسخره کردن در حالی که الان تمام گوشی ها چه میان رده چه بالا رده همه دو یا سه یا حتی چهار دوربین دارن
این خصیصه سیستم خبری هست که از نوآوری پشتیبانی نمیکنن
یادمه همین زومیت و دیجیاتو دوربین جی پنج رو به ادمک تشبیه کرد و میگفت یه دوربین خوب برای گوشی کافی هست
یا اینکه صفحه نمایش کواد اچ دی رو چشم اصلا تشخیص نمیده
اما بعد پنج سال هنوز جی تری من دستمه و از کیفیت بالاش لذت میبرم
مثل گوشی ااز چینی زود خراب نشده و با سرعت مناسب کتر میکنه
وقتی برندی کیفیت ساخت بالا داره
عمر طولانی
طراحی عالی
الان گوشی های چینی با رابط پر از لگ عدم پشتیبانی برای اپدیت ظاهر خوب اما کیفیت قطعات با عمر پایین تو بازار پر هست
و مردم برند بزرگی مثل ال جی رو در ایران نمیتونن استفاده کنن
دوست عزیز منم روزگاری ال جی جی ۴ داشتم که زمستونا به جای بخاری ازش استفاده می کردم دوبار با بدبختی بردشو تعویض کردم دوسال بهم کار نداد خاطره ی بدی از ال جی دارم از اون موقع قسم خوردم دیگه سمت گوشی هاش نرم سه سال شیائومی دارم مثل چی ازش کار میکشم آخ نگفته گوشی چینی کجاش بده…!
لطفا بدون اطلاعات و تجربه نظر نده، گوشی های هواوی و شیائومی حتی مدل های ارزون قیمتشون بدون هیچ مشکلی ۳ تا ۴ سال حداقل کار میکنن.
عدم پشتیبانی از آپدیت!!!! در حال حاضر سریعترین عرضه آپدیت بعد از گوشی های پیکسل برای گوشی های شیائومی و نوکیا( گوشی های نوکیا یه برند چینی میزنه) است. سامسونگ و ال جی جزو بدترین ها توی عرضه آپدیت ها هستن. رابط کاربری گوشی های شیائومی و هواوی هم هیچ مشکل لگ و باگی ندارن فقط یکم شلوغ تر ان که اونم بخاطر اینه که امکانات خیلی بیشتری دارن مثلا همین قابلیت دوال اپ که تازه اومده به اندروید حداقل ۳ ساله توی گوشیای شیائومیه و اصلا شیائومی ابداعش کرد.
بهترین دوربین موبایلی بر اساس dxomark یه بنچمارک بر اساس اطلاعات دقیق علمیه مطعلق به هواوی و ۵ تا از بهترین ۱۰ و ۹ تا از بهترین ۲۰ تا دوربین گوشیای هوشمند مطعلق به گوشی های چینیه! حدس بزن بهترینای ال جی کجای این لیست ان؟ ۲۳ و ۳۲ ام!!!!
در مورد طراحی هم یه نگاه به شیائومی میکس آلفا و هواوی میت ایکس بنداز تا بفهمی طراحی یعنی چی!!!!!
شما تو سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۵ گیر کردی برادر بروز شو!!!!