۵ قابلیت که اپل حذف کرد (و دیگران پیروی کردند)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
اپل

اپل شرکت به‌شدت محافظه‌کاری است و به همین خاطر با وجود اینکه سال‌ها قبل با معرفی آیفون موفق شد دنیای گوشی‌های هوشمند را متحول کند، اما در کل علاقه‌ی چندان زیادی به نوآوری ندارد و ترجیح می‌دهد بعد از اینکه شرکت‌های مختلف چندین سال از یک مشخصه‌ی خاص استفاده کردند، از همان مشخصه در محصولات خود بهره ببرد. البته چند ماه قبل اپل بعد از سال‌ها با معرفی هدست ویژن پرو بار دیگر وارد فضای نوآوری شد که البته هنوز راهی بازار نشده است.

اما در این میان با وجود اینکه مدیران اپل چندان به نوآوری علاقه ندارند، اما در عوض علاقه‌ی زیادی به حذف مشخصه‌های مختلف از محصولات خود دارند. در ادامه به ۵ نمونه از این حذف کردن‌ها می‌پردازیم که در نهایت این کارها مورد استقبال دیگر شرکت‌ها هم قرار گرفته است.

فلاپی دیسک

اپل

تا سال ۱۹۹۸، پشتیبانی از فلاپی دیسک یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های هر کامپیوتر محسوب می‌شد ولی اپل برای آی‌مک تصمیم گرفت این قابلیت را به طور کامل کنار بگذارد. به طور مشخص، آی‌مک اولین دستگاه اپل بود که بدون درایو فلاپی دیسک راهی بازار شد. این تصمیم سروصدای زیادی به راه انداخت زیرا تا آن زمان تمام کامپیوترهای اپل از این قابلیت بهره می‌بردند اما این شرکت برای کاربران آی‌مک اعلام کرد که می‌توانند فایل‌ها از روش‌های دیگری مانند CD، شبکه داخلی و حتی اینترنت کند آن زمان انتقال دهند.

با وجود اینکه این تصمیم در آن دوران بسیار بحث‌برانگیز بود، اما واقعیت این بود که فلاپی دیسک هم نفس‌های آخرش را می‌کشید و اپل فقط زمان مرگ این مشخصه را زودتر اعلام کرد و با این کار مرگ این قابلیت جلو افتاد. بعد از این تصمیم اپل، طی چند سال بعدی روز‌به‌روز لپ‌تاپ‌های بیشتری بدون درایو فلاپی دیسک راهی بازار شدند و در نهایت هم این قابلیت به طور کامل بازنشسته شد.

همین تصمیم مطمئنا اعتماد به نفس مدیران اپل را برای حذف ویژگی‌های بیشتر از محصولات خود بیشتر کرد. زیرا بعد از اینکه حذف چنین مشخصه‌ای بعد از چند سال با استقبال دیگر شرکت‌ها روبرو شد، پس مطمئنا به این نتیجه رسیدند که می‌توانند این رویکرد را برای چندین قابلیت دیگر هم عملی کنند.

درایو CD/DVD

اپل

بعد از حذف درایو فلاپی دیسک، اپل تصمیم گرفت قربانی بعدی درایو CD/DVD باشد. با وجود اینکه بعد از حذف درایو فلاپی دیسک از آی‌مک، شرکت‌های زیادی از این تصمیم استقبال کردند، اما طبیعتا برای این کامپیوترها درایو CD/DVD تا حد زیادی به عنوان جایگزین درایو فلاپی انجام وظیفه می‌کرد و مفهوم کامپیوتر فاید درایو CD/DVD غیر قابل تصور بود.

اما در سال ۲۰۰۸، اپل از اولین نسل مک‌بوک ایر بدون درایو CD/DVD رونمایی کرد که به دلیل همین تصمیم، بدنه‌ی بسیار باریکی داشت و موفق شد توجهات زیادی را جلب کند. در این مورد هم مطابق معمول، دیگر شرکت‌ها از این تصمیم استقبال کردند و طی سال‌های بعدی، روز‌به‌روز لپ‌تاپ‌های بیشتری بدون درایو CD/DVD راهی بازار شدند.

آخرین مک‌بوک مجهز به این درایو، مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی بود که اواسط ۲۰۱۲ معرفی شد. در نهایت بعد از حذف این مشخصه از تمام مک‌بوک‌ها، اپل تصمیم گرفت این قابلیت را برای تمام کامپیوترهای خود کنار بگذارد. در ادامه‌ی این روند، تا اواخر دهه‌ی ۲۰۱۰، پیدا کردن یک لپ‌تاپ با درایو CD/DVD بسیار سخت شده بود و فقط برخی لپ‌تاپ‌های خاص از این مشخصه بهره می‌بردند.

بنابراین اپل بار دیگر در زمینه‌ی حذف درایور CD/DVD نقش کلیدی ایفا کرد و بعد از حذف این درایو از لپ‌تاپ‌ها، حتی کیس‌های سیستم‌های دسکتاپ هم بدون جایگاه مخصوص برای این درایوها راهی بازار شدند.

کیبورد فیزیکی گوشی

کیبورد فیزیکی گوشی

در سال‌های اولیه‌ی تولید گوشی‌های هوشمند، کیبورد فیزیکی یکی از ویژگی‌های ضروری گوشی‌ها محسوب می‌شد زیرا نمایشگرهای لمسی بسیار کوچک بودند و از نظر واکنش‌پذیری نسبت به لمس انگشت‌ها، عملکرد بسیار بدی داشتند. در ضمن در آن دوران بسیاری از گوشی‌ها از نمایشگر لمسی استفاده نمی‌کردند. اگرچه برخلاف حذف ویژگی‌هایی مانند درایو فلاپی و درایو CD/DVD این تصمیم در ابتدا چندان بحث‌برانگیز نبود، اما تصمیم اپل برای استفاده از کیبورد تمام لمسی شک و تردید‌های زیادی در مورد موفقیت این مشخصه ایجاد کرده بود.

در آن دوران گوشی‌های هوشمند معمولا نیمی از پنل جلویی را به نمایشگر و نیمی دیگر را به کیبورد فیزیکی اختصاص داده بودند. با وجود اینکه بسیاری از شرکت‌ها بر این باور بودند که کاربران از کیبورد‌های تمام لمسی استقبال نمی‌کنند، اما نسل اول آیفون با نمایشگر لمسی و بدون کیبورد فیزیکی راهی بازار شد. استیو بالمر، مدیرعامل وقت مایکروسافت، در واکنش به این گوشی، آن را به سخره گرفت و گفت آیفون با این قیمت بالا و بدون کیبورد فیزیکی مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

اگرچه قبل از آیفون هم گوشی‌هایی با کیبورد لمسی راهی بازار شده‌ بودند، اما هیچکدام نتوانستند موفقیت گسترده‌ای کسب کنند و در نهایت آیفون به معیاری برای تقریبا تمام تمام گوشی‌های هوشمند تبدیل شد. بنابراین اپل بار دیگر با حذف یک ویژگی محبوب و رایج، موفق شد چشم‌انداز جدیدی برای گوشی‌های موبایل ایجاد کند.

جک هدفون

جک هدفون از مشخصه‌هایی است که همچنان طرفداران زیادی دارد اما در این زمینه هم اپل موفق شد روند حذف آن را بسیار سریع‌تر کند. به طور مشخص در سال ۲۰۱۶ آیفون ۷ بدون جک هدفون معرفی شد و با این کار مرگ زودرس این ویژگی محبوب کلید خورد.

برای سال‌ها، جک هدفون یک ویژگی کلیدی در گوشی‌های موبایل بود و به کاربران اجازه می‌داد انواع هدفون‌های سیمی را به گوشی خود وصل کنند. اما در آن زمان مدیران اپل تصمیم گرفتند این قابلیت را از گوشی‌های خود کنار بگذارند که این تصمیم با اعتراضات گسترده روبرو شد و تقریبا تمام کاربران نسبت به این تصمیم اعتراض کردند. اما اپل با بیان اینکه چنین کاری منجر به ایجاد فضای بیشتر برای قطعات می‌شود و مقاومت بدنه در برابر نفوذ آب را بهبود می‌بخشد، این تصمیم را توجیه کرد.

با وجود اینکه این تصمیم با سخره گرفتن از طرف رقبای اپل روبرو شد، اما در نهایت تقریبا تمام سازندگان گوشی‌های هوشمند به حذف این مشخصه روی آوردند. در ابتدا این کار برای گوشی‌های پرچم‌دار انجام شد و به مرور زمان حتی گوشی‌های ارزان‌تر هم بدون جک هدفون به دست کاربران رسیدند. در حال حاضر اگر به دنبال خرید گوشی با جک هدفون هستید، باید از بین مدل‌های محدودی دست به انتخاب بزنید.

همانطور که گفتیم با وجود اینکه سال‌ها از روند حذف جک هدفون در گوشی‌های هوشمند می‌گذرد، اما همچنان کاربران زیادی از این روند شاکی هستند. استفاده از هدفون سیمی به‌خصوص برای گیمرها و شنونده‌های حرفه‌ای موسیقی اهمیت زیادی دارد.

حذف شارژر از جعبه

حذف شارژر از جعبه

در نهایت باید به جدیدترین حذف مشهور از طرف اپل اشاره کنیم. در سال ۲۰۲۰، اپل تصمیم گرفت آیفون‌های سری ۱۲ را بدون شارژر راهی بازار کند. این یعنی گوشی‌های موردنظر صرفا باید یک کابل USB-C به لایتنینگ به دست کاربران رسیدند. اپل در مورد این موضوع اعلام کرد که این تصمیم برای بهبود وضعیت محیط زیست اتخاذ شده زیرا بسیاری از کاربران در خانه‌ی خود حداقل یک شارژر دارند و لازم نیست با هر گوشی جدید، شارژر به دست آن‌ها برسد.

این تصمیم هم مطابق معمول سروصدای زیادی راه انداخت و حتی شرکت‌هایی مانند سامسونگ، با انتشار تبلیغ‌هایی این حرکت اپل را به سخره گرفتند. اما در نهایت بسیاری از همین شرکت‌ها به این نتیجه رسیدند که چنین کاری در نهایت می‌تواند میلیون‌ها دلار سود را راهی خزانه‌ی شرکت کند و در نتیجه تصمیم گرفتند گوشی‌های خود را بدون شارژر عرضه کنند. در این میان شرکت‌های چینی همچنان به عرضه‌ی گوشی با شارژر ادامه می‌دهند که به‌خصوص اگر گوشی موردنظر از شارژ فوق سریع پشتیبانی کند، کاربر موردنظر دیگر لازم نیست مبلغ هنگفتی را برای خرید شارژر مناسب هزینه کند. به نظر می‌رسد برخی شرکت‌ها همواره چشم‌‌انتظار حذف مشخصه‌ای از طرف اپل هستند که بتوانند چند سال بعد همین حرکت را تکرار کنند و با این کار درآمد خود را افزایش دهند.

حذف احتمالی در سال‌های آینده: درگاه سیم‌کارت

اپل در سال ۲۰۲۲ آیفون‌های سری ۱۴ را برای بازار آمریکا بدون درگاه سیم‌کارت عرضه کرد و به کاربران گفته شد که برای این گوشی‌ها صرفا می‌توانند از eSIM استفاده کنند. آیفون ۱۴ اولین گوشی هوشمندی نیست که از eSIM پشتیبانی می‌کند ولی اولین گوشی هوشمندی محسوب می‌شود که درگاه فیزیکی سیم‌کارت را حذف کرده است.

با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری اپراتورهای مخابراتی فعال در کشورهای پیشرفته برای کاربران خود eSIM ارائه می‌کنند، به نظر می‌رسد بخش بزرگی از آیفون‌ها طی چند سال آینده بدون درگاه سیم‌کارت عرضه خواهند شد. در این میان کشورهای فقیر و نه‌چندان پیشرفته هنوز به طور گسترده این مشخصه را ارائه نداده‌اند و بنابراین احتمالا اپل به ناچار برای این کشورها تا اطلاع ثانوی باید مدل‌های مبتنی بر درگاه فیزیکی سیم‌کارت عرضه کند.

منبع: HowToGeek

راهنمای خرید گوشی موبایل
راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما