۵ دلیل برای اینکه به مانیتور ۲۴۰ هرتزی نیازی ندارید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
مانیتور 240 هرتزی

روزی روزگاری فقط گیمرهای حرفه‌ای از مانیتورهای دارای رفرش‌ریت بالا استفاده می‌کردند ولی حالا حتی کاربرانی که ففط گاهی اوقات بازی می‌کنند هم به این نوع مانیتورها علاقه نشان می‌دهند. اما در این میان چه میزان از رفرش‌ریت عدد بسیار بالایی است؟ با وجود اینکه برخی کاربران دوست دارند رفرش‌ریت مانیتور را به بیشترین حد برسانند، اما در این میان واقعیت این است که خرید مانیتور ۲۴۰ هرتزی برای تقریبا تمام کاربران منطقی نیست. در ادامه به ۵ دلیل برای اینکه چرا به مانیتور ۲۴۰ هرتزی هیچ نیازی ندارید، می‌پردازیم.

تفاوت را احساس نمی‌کنید

بسیاری از کاربران سال‌ها مشغول استفاده از مانیتورهای ۶۰ هرتزی بوده‌اند. در چنین شرایطی این کاربران اصلا به مواردی مانند رفرش‌ریت و تاخیر مانیتور توجه نمی‌کردند. اما با افزایش رفرش‌ریت مانیتورها و البته بهبود توان سخت‌افزاری کامپیوترها، گیمینگ ۱۲۰ هرتزی به استاندارد جدید تبدیل شده است. اختلاف بین رفرش‌ریت ۶۰ و ۱۲۰ یا ۱۴۴ هرتزی، در حد شب و روز است و زمانی که این سوئیچ را انجام دادید، دیگر نمی‌توانید به عقب برگردید.

مانیتور 240 هرتزی

در این میان شرکت‌های سازنده به سراغ پنل‌های ۲۴۰ هرتزی رفتند که ابتدا این رفرش‌ریت محدود به پنل‌های TN بود و سپس به پنل‌های IPS و VA هم راه پیدا کرد. با وجود اینکه این خبر جذابی برای گیمرها بود، ولی خیلی زود مشخص شد که مهاجرت از پنل ۱۴۴ به ۲۴۰ هرتز، بهبود قابل توجهی به همراه ندارد.

در این میان مطمئنا برخی کاربران بر این باور هستند که تفاوت بین این پنل‌ها به شدت محسوس است ولی طبق بررسی‌های صورت گرفته، اکثریت کاربران متوجه تفاوت‌های محسوسی نمی‌شوند. بنابراین گیمرهایی که برای خرید مانیتور ۲۴۰ هرتزی وسوسه شده‌اند، بهتر است این مبلغ اضافه را به خرید مانیتور ۱۴۴ هرتزی بهتر یا پردازنده و کارت گرافیک قدرتمندتر اختصاص دهند.

مانیتور ایسوس مدل VG328H1B سایز 31.5 اینچ

ضعف کامپیوتر برای ارائه‌ی فریم‌ریت بالا

مانیتور 240 هرتزی

فرض می‌کنیم شما از جمله افرادی هستید که به‌خوبی تفاوت‌های یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی را احساس می‌کنید. اما حتی اگر چنین مانیتوری را خریداری کنید، برای اینکه بتوانید از حداکثر توان آن بهره ببرید، به یک کامپیوتر بسیار قدرتمند نیاز دارید. به غیر از اینکه به رزولوشن 1080p بسنده کنید یا اینکه عنوان‌هایی مانند Valorant یا League of Legends را اجرا کنید، گرافیک‌های ۱۰۰۰ دلار و با قیمتی در همین حدود، نمی‌توانند بازی‌ها را با گرافیک مناسب با رزولوشن بیشتر از ۱۴۴ فریم در ثانیه نمایش دهند.

برای بازی‌های سنگین جدید حتی در صورت استفاده از فناوری‌های  Nvidia DLSS یا AMD FSR، کارت گرافیک RTX 4070 Ti می‌تواند حدود ۱۰۰ فریم در ثانیه را در اختیار شما قرار دهد. در این میان برخی کاربران می‌گویند مانیتور ۲۴۰ هرتزی حتی اگر نتواند در بازی‌ها حداکثر توان خود را به نمایش بگذارد، در برنامه‌ها و منوهای مختلف کامپیوتر، با تجربه کاربری بهتری روبرو می‌شوید. اما همانطور که گفتیم، اکثریت کاربران متوجه این تفاوت نمی‌شوند و برای بسیاری از آن‌ها، رفرش‌ریت ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتز، حداکثر رفرش‌ریت منطقی محسوب می‌شود.

مانیتور هوآوی مدل MateView GT سایز 34 اینچ به همراه ساندبار

حتی بهبود در تاخیر هم مزیت محسوسی ندارد

مانیتور 240 هرتزی

حتی اگر بسیاری از گیمرها با دو نکته‌ی مطرح شده در بخش‌های بالایی موافق باشند، ولی برخی از آن‌ها بر این باور هستند که در این مانیتورها پایین بودن تاخیر، یک مزیت بسیار مهم برای آن‌ها محسوب می‌شود. اگرچه از نظر فنی این موضوع که افزایش رفرش‌ریت منجر به بهبود تاخیر می‌شود، درست است ولی اینکه چه میزان از این بهبود احساس خواهد شد، اهمیت بیشتری دارد. بعد از رد شدن رفرش‌ریت ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتز، میزان بهبود تاخیر مانیتور بسیار جزئی است و عملا دیگر برای اکثریت کاربران محسوس نیست.

به لطف فناوری‌های Nvidia G-Sync یا AMD FreeSync، تفاوت رفرش‌ریت مانیتور و فریم‌ریت دریافتی از کارت گرافیک، مشکلی ایجاد نمی‌کند و بنابراین بازی با فریم‌ریت ۱۰۰ فریم در ثانیه به راحتی به وسیله‌ی مانیتور ۲۴۰ هرتزی نمایش داده می‌شود. اما در نهایت میزان بهبود تاخیر در مانیتور مزیت چندانی ندارد و در چنین شرایطی یک مانیتور ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتزی بهتر می‌تواند انجام وظیفه کند.

شما گیمر حرفه‌ای نیستید

مانیتور 240 هرتزی

واقعیت این است که اکثریت کاربران گیمر حرفه‌ای نیستند یا از طریق استریم در یوتیوب یا توییچ درآمد بالایی کسب نمی‌کنند. بنابراین اگر گیمر حرفه‌ای نیستید، مانیتور ۲۴۰ هرتزی حتی اگر مزایای خیلی مهمی داشته باشد، مناسب شما نخواهد بود. باید خاطرنشان کنیم گیمرهای حرفه‌ای معمولا افزایش فریم‌ریت را فدای ویژگی‌های دیگری مانند رزولوشن و حتی کیفیت تصویر می‌کنند تا بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن به اتفاقات بازی واکنش نشان بدهند. به همین خاطر برخی گیمرهای حرفه‌ای بازی‌های مبتنی بر فریم‌ریت‌های نجومی در حد ۵۰۰ تا ۶۰۰ فریم در ثانیه را بر روی مانیتورهای ۲۴۰ یا ۳۶۰ هرتزی اجرا می‌کنند.

بنابراین حتی اگر می‌خواهید همین بازی‌ها را در خانه‌ی خود اجرا کنید، برای لذت بردن از این تجربه لازم نیست از یک مانیتور با رفرش‌ریت نجومی داشته باشید و در حد مانیتور ۱۴۴ هرتزی برای شما کافی خواهد بود.

مانیتور مخصوص بازی ال جی مدل 32GN650-B سایز 32 اینچ

مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی همچنان بسیار گران‌قیمت هستند

برای یک کاربر معمولی، به شرط اینکه از سیستم مناسبی استفاده کند، کیفیت تصویر و فریم‌ریت بالا در حد معقول، برای لذت بردن از انواع بازی‌ها کافی است. به همین خاطر بسیاری از گیمرها به سراغ مانیتورهای 1440p با رفرش‌ریت ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتز می‌روند. زیرا از یک طرف نسبت به 1080p رزولوشن بسیار بهتری دریافت می‌کنید و از سوی دیگر رفرش‌ریت خیلی بالایی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

خوشبختانه یک مانیتور 1440p با رفرش‌ریت ۱۶۵ هرتز مبتنی بر پنل VA قیمت نجومی ندارد که البته اگر به دنبال استفاده از پنل IPS هستید، باید قیمت بالاتری بپردازید. در این میان مانیتورهای 1440p با رفرش‌ریت ۲۴۰ هرتز حدود ۴۰۰ دلار قیمت دارند که البته مدل‌های پرچم‌دار با قیمت بیش از ۵۰۰ دلار فروخته می‌شوند. بنابراین همانطور که گفتیم به جای اینکه بیهوده برای خرید یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی هزینه کنید، می‌توانید این پول را برای خرید پردازنده و کارت گرافیک بهتر خرج کنید.

منبع: XDA

سوالات متداول
آیا مانیتور ۲۴۰ هرتزی نسبت به مدل ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتزی مزایای مهمی دارد؟
برای اکثریت کاربران، این تفاوت در رفرش‌ریت چندان احساس نمی‌شود.
آیا گیمرهای حرفه‌ای باید مانیتور ۲۴۰ هرتزی خریداری کنند؟
گیمرهای حرفه‌ای که از این راه کسب درآمد می‌کنند، طبیعتا می‌خواهند در سریع‌ترین زمان ممکن به اتفاقات بازی واکنش نشان بدهند و برای این افراد، مانیتور ۲۴۰ هرتزی احتمالا مزایای جذابی دارد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X