۵ ایراد آیفون ۱۵ که اپل باید آنها را برطرف کند
شرکت اپل باید چند ایراد آیفون ۱۵ را هر چه سریعتر برای برطرف کردن آنها در آیندهی نزدیک قدم بردارد. در این مطلب تلاش میکنیم اگر قصد خرید آیفون را دارید، با این دسته از ایرادات در جدیدترین محصولات اپل بیشتر آشنا شوید.
۱. مرگ پنلهای صفحه نمایش ۶۰ هرتز
۲. شارژ سریعتر
۳. سرعت انتقال سریعتر در مدلهای غیر از پرو
۴. طراحی دوربین کمتر تهاجمی
۵. برابری ویژگی بین Pro و Pro Max
شرکت اپل در حال حاضر دارای پرچمدارهایی تحت عنوان آیفون ۱۵ و سری آیفون ۱۵ پرو است که جزو بهترین محصولات این شرکت فعلا تلقی میشود. آیفون ۱۵ از طراحی و قابلیتهای جدیدی بهره میبرد و برای نمونه میتوان به ارتقای سخت افزار دوربین گوشی اشاره کرد که در عرصهی رقابت موفق شده جزو بهترینها باشد. با این اوصاف، آیفون ۱۵ بدون ایراد نبوده و میتوان به چند ایراد آیفون ۱۵ در این مطلب اشاره کرد که احتمالا خیلی از کاربرها از دست این موارد شاکی هستند.
۱. مرگ پنلهای صفحه نمایش ۶۰ هرتز
اگر مایل به خرید آیفون پرو هستید، با نمایشگر با نرخ بهروز رسانی تصویر متغیری مواجه خواهید شد که میتواند از ۱ هرتز تا ۱۲۰ هرتز را تغییر دهد. از سوی دیگر، اگر مدل غیر پرو را انتخاب کنید، گوشی با صفحه نمایش ۶۰ هرتز سادهی قدیمی گیر خواهید آورد.
سایر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند چندین سال است که نرخ بهروز رسانی تصویر ۹۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز و حتی ۱۴۴ هرتز را ارائه کردهاند. در واقع، بسیاری از گوشیهای اندرویدی میان رده اکنون با پنلهای ۱۲۰ هرتز به صورت استاندارد عرضه میشوند. برای قیمت یک مدل آیفون غیر پرو، باید انتظار فرکانس ۹۰ هرتز یا حتی ۱۲۰ هرتز را داشته باشید اما به وضوح چنین گزینهای بین محصولات آیفون فعلا وجود ندارد.
درست است که هر مصرفکنندهای متوجه تفاوت صفحه نمایش با نرخ تازهسازی بالاتر نمیشود، اما فناوری زیربنایی اکنون به اندازهای مقرون به صرفه است که در همه مدلهای آیفون گنجانده شود. علاوه بر این مورد، چنین پارامتری کمک خواهد کرد که قابلیت نمایشگر همیشه روشن (Always On Display) و عملکرد کاملِ حالت آماده به کار (Stand-by) در دست افراد بیشتری قرار گیرد.
۲. شارژ سریعتر
اپل با استفاده از فناوری شارژ سریع، محدودیت سرعت ۵ وات را سالها پس از رقبای خود بالاخره کنار گذاشت. این روزها آیفون با ظرفیت ۲۵ وات شارژ میشود و طبق گفتهی این کمپانی، آیفون ۱۵ برای شارژ تا ۵۰ درصد به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. رقبای بزرگ ایالات متحدهی اپل مانند سامسونگ و گوگل سرعت شارژ تا حدودی مشابهی را از ۲۵ تا ۴۵ وات ارائه میدهند. با این حال، در بخش سرعت شارژ، شرکتهای چینی مثل شیائومی همچنان در حال تاخت و تاز هستند.
با قابلیت شارژ کامل در کمتر از نیم ساعت، گزینههای ۱۰۰ وات، ۱۲۰ وات و حتی ۱۵۰ وات در بازار خارج از کشور موجود است. این نگرانی وجود دارد که فناوری شارژ سریع، ممکن است با سرعت بیشتری به سلامت باتری گوشی شما آسیب برساند، اما اقدامات پیشگیرانهای برای مقابله با این مشکل وجود دارد.
شرکت اپل، به نوبهی خود، بهینهسازیهای اضافه بر سازمانی برای سلامت باتری را در کل سری آیفون ۱۵ معرفی کرده است. باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا این شرکت میتواند با موفقیت تعادلی را بین سرعت و طول عمر باتری در نسخههای بعدی آیفون ایجاد کند یا خیر.
۳. سرعت انتقال سریعتر در مدلهای غیر از پرو
با جابهجایی بسیار تبلیغاتی اپل از کانکتور لایتنینگ اختصاصی به استاندارد جهانی USB-C، بسیاری از ما امیدوار بودیم که به همراه یک پورت جدید، سرعت انتقال بالاتری را هم داشته باشیم اما ایراد آیفون ۱۵ در اینجاست که سرعت انتقال برای تمام دستگاهها سریعتر نشد. مدلهای آیفون ۱۵ پرو دقیقا این قابلیت را دریافت کردند، چون میتوانند فایلها را از طریق یک کابل سازگار با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه انتقال دهند. متاسفانه، مدلهای غیر پرو آیفون ۱۵ به حال خود رها شده و به سرعت انتقال واقعی ۰.۴۸ گیگابیت بر ثانیه چسبیدهاند.
اپل باید سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را در کل خط تولید خود استاندارد کند. به طور حتم، اکثر مصرفکنندگان فایلها را انتقال نمیدهند یا از آیفونهای خود با استفاده از اتصال سیمی به طور منظم نسخه پشتیبان تهیه نمیکنند، اما این مسئله نیز درست است که فیلمهای ۴K و عکسهای ۴۸ مگاپیکسلی با سرعت ۰.۴۸ گیگابیت بر ثانیه به کندی غیرقابل تحملی منتقل میشوند!
۴. طراحی دوربین کمتر تهاجمی
چیدمان دوربین پشتی در سری آیفون ۱۵ چندان هیجان انگیز و خلاقانه نیست. به طور کلی این چینش دوربینها کار خود را در انتقال نام تجاری آیفون انجام میدهند، اما به نظر من به همان اندازه که نمادین محسوب میشود، از جنبهی جذابیت چندان جالب نیست. این امر به ویژه در آیفونهای پرو صادق است که دارای ۳ لنز دوربین در مقابل ۲ لنز در مدلهای غیرپرو هستند.
طراحی فعلی اولین بار در زمانی معرفی شد که برآمدگیهای دوربین در سراسر صفحه کوچکتر بودند. با بزرگتر شدن سختافزار گوشیهای هوشمند، متاسفانه طراحی ظاهری آیفونها تغییر و تحول خاصی پیدا نکردهاند. از جنبهی فنی، برآمدگی دوربین سری آیفون ۱۵ به شدت قابل توجه است، اما از دیدگاه ظاهری با محصول چندان خارق العادهای طرف حساب نیستیم. همچنین هنگام قرار دادن آیفون روی میز، حتی با کوبیدن قاب روی آن، لرزش ایجاد میشود.
اپل باید در این زمینه از رقبای خود الهام بگیرد. چیدمان دوربین سری گوشیهای هوشمند فعلی سامسونگ، به شدت مینیمالیست و برای چشم مخاطبین دلپذیر به نظر میرسد. تلفنهای گوگل از جنبهی ظاهری هنوز بهتر هستند و با طراحیهای گیرهای متمایز که از تکان خوردن دستگاهها به جلو و عقب روی میز جلوگیری میکند، نزد مخاطب دلربایی میکنند.
۵. برابری ویژگی بین Pro و Pro Max
آیفون ۱۵ پرو ممکن است پرو را در نام خود داشته باشد، اما متاسفانه با دوربین مشابه به برادر بزرگترش یعنی ۱۵ پرو مکس عرضه نمیشود. اگر به دنبال مدلهای فشردهتر پرو باشید، زوم اپتیکال ۳ برابری در مقایسه با ۵x در مدلهای بزرگتر دریافت خواهید کرد.
منصفانه است که به این نکته اشاره کنیم که قرار دادن یک دوربین با زوم بزرگتر در یک تلفن از لحاظ فیزیکی کوچکتر، از جنبهی سخت افزاری، به دستگاه آسیب وارد میکند اما من معتقدم که نباید ویژگیهای رده بالا را در یک آیفون پرو رده بالا، چه در فرم فاکتور ۶.۱ اینچی یا غیره قربانی کرد.
زوم اپتیکال ۳X یک فاصله کانونی کاملا قابل استفاده باقی میماند و بسیاری از افراد معتقدند که این بزرگنمایی در واقع بهترین انتخاب به منظور عکاسی پرتره است. با تمام این تفاسیر، با انتخاب نکردن آیفون مدل ۶.۷ اینچی و این ایراد آیفون ۱۵ به نظر میرسد که در حال به خطر انداختن تجربهی حرفهای خود هستم و رسما خودم را از یک مدل قویتر و بهتر محروم میکنم.
منبع: pocket-lint