۵ کتاب داستانی و غیرداستانی عالی برای افراد درون‌گرا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
کتاب برای درونگراها

درون‌گرایی و برون‌گرایی دو الگوی شخصیتی و رفتاری متفاوت هستند که هردوی آن‌ها ارزشمند هستند و هرکدام می‌تواند به ‌نوعی بر جهان تاثیر بگذارند. درون‌گرایی یک ویژگی شخصیتی است که به‌جای محرک‎های احساسی خارجی بر احساسات درونی تمرکز دارد. درواقع افراد درون‌گرا بیشتر بر افکار، احساسات و خلق‌وخوی درونی تمرکز می‌کنند و یکی دیگر از مشخصه‌های مهم این نوع از افراد این است که ابتدا مشاهده و سپس عمل می‌کنند.

درون‌گراها بیشتر آرام، کم‌حرف و محتاط هستند و نیازها و ترجیحات اجتماعی متفاوتی دارند. برونگراها از تعامل اجتماعی انرژی می‌گیرند، اما درون‌گراها مجبورند در موقعیت‌های اجتماعی انرژی صرف کنند و علاقه‌ی چندانی به خارج شدن از دایره‌ی امن ارتباطی خودشان ندارند و با افراد جدید به‌سختی ارتباط برقرار می‌کنند.

درحالی‌که درون‌گراها ۲۵ تا ۴۰ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند، هنوز تصورات اشتباه زیادی درباره‌ی این تیپ شخصیتی وجود دارد. توجه به این نکته مهم است که افراد درون‌گرا از دیگران نمی‌ترسند، از کسی تنفر ندارند و خجالتی نیستند؛ این افراد ترجیح می‌دهند که وقت و انرژی خود را برای گفتگو‌های غیرضروری هدر ندهند و از محافل کوچک، به‌ویژه بودن در کنار دوستان صمیمی بسیار لذت می‌برند.

اگر درون‌گرا هستید، غرق شدن و دنبال کردن کتاب‌هایی درباره‌ی درون‌گرایی یا یک خط داستانی خوب با شخصیت‌های‌ درون‌گرا می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد. در این مطلب ۵ کتاب با مضامین و شخصیت‌هایی را گردآوری کردیم که درون‌گراها از آن‌ها استقبال خواهند کرد؛ در این فهرست کتاب‌هایی در مورد چگونگی غلبه بر درون‌گرا بودن پیدا نمی‌کنید، زیرا چیزی نیست که باید بر آن غلبه کنید، بلکه باید بابت آن کلی هم خوشحال باشید و جشن بگیرید.

درواقع در این مطلب، بهترین کتاب‌ها را برای افراد درون‌گرا خواهید یافت که می‌توانند به شما کمک کنند ازآنچه هستید استفاده‌ی درست کنید، زندگی‌تان را بهتر کنید و خودتان را بهتر بشناسید. روند این کتاب‌ها می‌تواند برای افراد درون‌گرا که ساعات زیادی را با خودشان خلوت می‌کنند بسیار جالب است.

وقتی دقت کنید، می‌بینید که بسیاری از رمان‌ها‌ی خوب دارای شخصیت‌هایی هستند که تمام ویژگی‌های درون‌گراها را نشان می‌دهند. این شخصیت‌ها دنیای درونی پیچیده‌ای دارند، به‌جای جمعیت از گروه‌های کوچک لذت می‌برند، زمانی را به‌تنهایی در طبیعت بگذرانند و به زمان زیادی برای تنهایی و فکر کردن در خلوت نیاز دارند.

۱. ترغیبکتاب درونگراها

کتاب «ترغیب» با عنوان انگلیسی «Persuasion» یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان ادبیات انگلستان، اثر جین آستین است که اولین بار سال ۱۸۱۷ منتشر شد. این رمان مانند دیگر آثار آستین، یک کمدی رمانتیک است که به موضوعات طبقات اجتماعی و ازدواج می‌پردازد.

کتاب ترغیب در اوایل قرن نوزدهم مورد استقبال قرار گرفت، اما بیشتر شهرت آن در اواخر قرن به دست آمد و تا قرن‌های ۲۰ و ۲۱ ادامه یافت و از آن زمان تاکنون بحث‌های علمی زیادی در مورد آثار این نویسنده‌ی صاحب‌نام بیان می‌شود. این اثر کلاسیک درباره‌ی شخصیتی درون‌گرا به نام «آن الیوت» و درباره‌ی نحوه‌ی برخورد این زن درون‌گرا با عشق، ازدواج و آداب‌ورسوم اجتماعی در اوایل دهه‌ی ۱۸۰۰ انگلستان است.

داستان هفت سال پس از نامزدی آن الیوت با فردریک ونتورث آغاز می‌شود؛ لیدی الیوت، همسر سر والتر درگذشته است و او را با سه دختر به نام‌های الیزابت، آن و مری تنها گذاشت. الیوت که به‌تازگی نوزده‌ساله شده است، عاشق گشته و پیشنهاد ازدواج ونت ‌ورث، که در آن زمان یک افسر جوان و بی‌نظیر نیروی دریایی بود را می‌پذیرد.

اگر عاشق ادبیات کلاسیک هستید و فکر می‌کنید می‌توانید با یک قهرمان ۲۷ ساله‌ی درون‌گرا هم ذات پنداری کنید، خواندن این اثر زیبا را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

در قسمتی از کتاب ترغیب می‌خوانیم:

«حتی خود ان ممکن بود آن‌قدر کسر شانش بشود که تصورش را نمی‌کرد. این کسر شان احساسات سر والتر را که خیلی خیلی جریحه‌دار می‌کرد. اما این نکته که آن از بث خوشش نمی‌آمد، بله، این احساس به نظر لیدی راسل به تجارب قبلی آن برمی‌گشت و از اساس اشتباه بود، و دو علت هم بیشتر نداشت… اول این‌که آن بعد از مرگ مادرش سه سال در بث به مدرسه رفته بود و دوم این‌که در آن زمستانی که بعدا باهم در بث سپری کرده بودند تصادفا آن حال‌وروز چندان خوبی نداشت.»

خرید کتاب ترغیب از دیجی‌کالا خرید کتاب ترغیب از فیدیبو

۲. جین ایرکتاب درونگراها

کتاب «جین ایر» با عنوان انگلیسی «Jane Eyre» اثر داستان‌نویس و شاعر انگلیسی قرن نوزدهم، شارلوت برونته است که اولین بار سال ۱۸۴۷ در انگلستان منتشر شد. این اثر یک رمان کلاسیک با شخصیت اصلی درون‌گرا است و موضوعاتی مانند جنسیت، مذهب، اخلاق و فمینیسم را بررسی می‌کند.

داستان از طریق دختری به نام جین ایر روایت می‌شود که دوران کودکی بی‌رحمانه و ناراحت‌کننده‌ای را تجربه می‌کند؛ او در کودکی پدر و مادرش را از دست می‌دهد و پس از آزارهایی که از بستگان نزدیکش می‌بیند به یتیم‌خانه‌ای به نام «لوود» سپرده می‌شود. این شرایط دشوار به او کمک می‌کند تا قوی و مصمم شود.

جین ایر یک درون‌گرا است؛ او حضور چند نفر از عزیزان یا تنها بودن را به حضور در جمع‌های بزرگ ترجیح می‌دهد و اصلا مهمانی‌ها را دوست ندارد. بااین‌حال، وقتی جین بنا بر شرایطی مجبور می‌شود که با افراد دیگر سروکار داشته باشد، به‌خوبی از پس خود برآید. او به ارزش‌های خود پایبند است و هرگز به خود اجازه نمی‌دهد تحت‌تاثیر دیگران قرار گیرد. او به دلیل پیروی از اصول خود و همچنین تسلیم نشدن برای رسیدن به نیازها و اهدافش، احترام و اعتماد اطرافیان خود را جلب می‌کند.

درنهایت، او یک زندگی‌ برای خودش درست می‌کند که در آن بتواند به دور از شلوغی جامعه با مردی که دوستش دارد باشد. او درباره‌ی خودش می‌گوید: «من برای خودم اهمیت می‌دهم. هر چه تنها‌تر و بی‌رفیق‌تر باشم، بیشتر به خودم احترام می‌گذارم.»

از روی کتاب جین ایر فیلم‌های زیادی با همین نام توسط کارگردان‌هایی ازجمله کریسی کابان (۱۹۳۴)، رابرت استیونسون (۱۹۴۳)، فرانکو زفیرلی (۱۹۹۶)، رابرت یانگ (۱۹۹۷)، دلبرت من (۱۹۷۰) و کری فوگونا (۲۰۱۱) ساخته شده است.

در قسمتی از کتاب جین ایر می‌خوانیم:

«همچنان که از طول جاده کاسته می‌شد بیشتر خوشحال می‌شدم؛ چنان خوشحال بودم که یک‌بار ایستادم و از خود پرسیدم مفهوم این‌همه خوشحالی چیست و برای خود استدلال کردم جایی که دارم به آنجا بازمی‌گردم نه خانه من است، نه اقامتگاه دائمی من و نه مکانی است که چند دوست صمیمی چشم‌به‌راه من و در انتظار دیدارم باشند. با خود گفتم: خانم فرفاکس حتما با لبخندی به تو خوشامد خواهد گفت. آدل از شوق شروع به کف زدن خواهد کرد و برای دیدن تو به جلویت خواهد جست.»

خرید کتاب جین ایر از دیجی‌کالا خرید کتاب جین ایر از فیدیبو

۳. والدنکتاب درونگراها

کتاب «والدن» با عنوان اصلی «Walden» اثر نویسنده، فیلسوف و فعال سیاسی آمریکایی، هنری دیوید ثورو است که اولین بار سال ۱۸۵۴ منتشر شد. آیا ایده‌ی زندگی در خلوت جنگل‌های دورافتاده برای شما هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد؟ پس احتمالا درون‌گرا هستید و این یکی از کتاب‌های کلاسیک در ادبیات آمریکاست که از خواندن آن لذت خواهید برد.

کتاب والدن که به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین کتاب‌ها شناخته و موردعلاقه‌ی شخصیت‌های درون‌گرا معرفی می‌شود، مستندی از اقامت دوساله نویسنده در کلبه‌ای خلوت در میان جنگل است.

هنری دیوید ثورو بیشتر اوقات در کلبه‌ی کوچکش در نزدیکی برکه‌ی والدن از دوری خود از جامعه استفاده می‌کرد تا به بینشی درباره‌ی حقایق اساسی زندگی و جهان دست یابد. درواقع قصد او از ماندن در والدن این بود که ساده زندگی کند و زمانی برای تفکر، قدم زدن در جنگل، نوشتن و ارتباط با طبیعت داشته باشد. ثورو در مورد افراد درون‌گرا و قدرت ساکت ماندن و لذت بردن از تنهایی، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

کتاب والدن یک کتاب فلسفی در مورد کار، اوقات فراغت، اتکا به خود و فردگرایی است و هم‌چنین آثاری از طبیعت‌نویسی نیز در آن دیده می‌شود. تفسیر اجتماعی او در طول سالیان متمادی تاثیر زیادی بر میلیون‌ها نفر داشته است.

در قسمتی از کتاب والدن می‌خوانیم:

«قدرت‌ها خیال این کار را در کله او کرده‌اند تا او را از بزه باز دارند و او از من می‌خواهد که سه هفته تمام را به همراهش به کندن زمین بگذرانم. نتیجه احتمالا این خواهد بود که ما مقدار بیشتری پول به دست می‌آوریم و آن را به‌جا می‌گذاریم تا وارثان او آن را احمقانه خرج کنند. اگر من این کار را انجام بدهم همه مرا به‌عنوان انسانی پرتکاپو و سخت‌کوش خواهند ستود، ولی اگر به‌جای آن خود را وقف کارهای سختی چند کنم که منافع حقیقی بیشتری دارند ولی پول اندکی به همراه می‌آورند احتمالا در نگاه‌ها به‌عنوان یک بیکاره شماتت می‌شوم.»

خرید کتاب والدن از دیجی‌کالا خرید کتاب والدن از فیدیبو

۴. شبکه‌سازی درون‌گراهاکتاب درونگراها

کتاب «شبکه‌سازی درون‌گراها» با عنوان انگلیسی «Networking for People Who Hate Networking» اثر مشاور درون‌گرا و موفق، دوورا زاک است که اولین بار سال ۲۰۱۰ منتشر شد. این اثر پرفروش‌ترین و کلاسیک تاکنون به پانزده زبان زنده‌ی دنیا ترجمه شده است.

داشتن شبکه‌ای از ارتباطات با افراد، عامل تاثیرگذاری برای رسیدن به مقصود، شروع کسب‌و‌کار، موفقیت کاری، دانش گسترده‌تر و عمیق‌تر در دنیای امروزی است. شبکه‌سازی شمارا قادر می‌سازد تا به اهدافی که برایتان مهم هستند دست پیدا کنید. زاک می‌نویسد: «شما با انکار خلق‌وخوی طبیعی خود موفق نمی‌شوید. با کار کردن با نقاط قوت خود موفق می‌شوید.»

دوورا زاک روشی را بر اساس توصیه‌ها، اقدامات عملی و تجربیات تجربی خود به درون‌گراها پیشنهاد می‌کند تا به آن‌ها کمک کند تا در عین احترام به شخصیت و سرعت خودشان، با موفقیت در شبکه‌سازی موفق شوند. او افراد درون‌گرا را تشویق می‌کند تا از سبک طبیعی خود برای شبکه‌سازی استفاده کنند. درواقع، آنچه افراد به‌عنوان نقاط ضعف در نظر می‌گیرند، به‌عنوان نقاط قوت در ایجاد یک شبکه مستحکم و بادوام استفاده می‌شود.

در قسمتی از کتاب شبکه‌سازی درون‌گراها می‌خوانیم:

«چرا من صلاحیت راهنمایی در این سفر را دارم؟ اول‌ازهمه، علی‌رغم اعتراضات منفی‌باف‌های خیرخواه و ناآگاه، من خودم درون‌گرا هستم. ضمنا، من تقریبا همیشه سردرگم و اجتماع گریز هستم. به نظر من اوقات خوش زمانی است که تنها باشم. من در ذهنم با مردم گفت‌وگو می‌کنم و فکر می‌کنم این گفت‌وگوها واقعی هستند، من قبل از حرف زدن به زمان نیاز دارم تا افکارم را تحلیل کنم، چون در غیر این صورت به دردسر می‌افتم. حتی فکر یک ساعت غرق خوشحالی بودن مرا نگران می‌کند.»

۵. سکوتکتاب درونگراها

کتاب «سکوت: قدرت درون‌گراها در دنیایی که از حرف زدن بازنمی‌ایستد» با عنوان انگلیسی «Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking» اثر نویسنده و مدرس آمریکایی، سوزان کین است که اولین بار سال ۲۰۱۲ منتشر شد. دو میلیون نسخه از این کتاب تا سال ۲۰۱۵ در سرتاسر جهان فروخته شد و آن را به پرفروش‌ترین کتاب تبدیل کرد و برای قفسه‌ی کتاب‌ هر درون‌گرا ضروری است.

این کتاب بر بسیاری از درون‌گراها تاثیر زیادی گذاشته است؛ سوزان در این کتاب استدلال می‌کند که جهان برای زنده ماندن هم به درون‌گراها و هم برونگراها نیاز دارد، اما به‌طور چشمگیری به درون‌گراها ارزش کمتری داده و نشان می‌دهد که در انجام این کار چقدر ضرر خواهیم کرد.

بسیاری از مردم خود را به خاطر درون‌گرا بودن سرزنش می‌کنند، یا از درون‌گرا بودن خود غافل‌اند و خود را خجالتی می‌دانند. حداقل یک‌سوم افرادی که می‌شناسیم درون‌گرا هستند؛ آن‌ها گوش دادن را به صحبت کردن و تنهایی کار کردن را به کار گروهی ترجیح می‌دهند. بسیاری از کمک‌های بزرگ به جامعه را مدیون افراد درون‌گرا ازجمله رزا پارکس، شوپن، دکتر سوس، استیو وزنیاک هستیم.

نویسنده، کارآفرین و سخنران در حوزه‌ی تحولات سازمانی و رفتاری، جاناتان فیلدز درباره‌ی این اثر می‌گوید: «درخشان، روشنگرانه، توانمند ساز! سکوت، نه‌تنها یک صدا، بلکه راهی است در جهت بازگشت به خود، برای بسیاری از کسانی که به بخش بهتری از زندگی خود گام نهاده‌اند و فکر می‌کنند راهی که برای تعامل با جهان برگزیده‌اند، نیاز به اصلاح دارد«.

سوزان کین در کتاب سوزان، چالش‌ها و مزایای درون‌گرا بودن را توضیح می‌دهد، نکات ارزشمندی در مورد نحوه‌ی رفتار در موقعیت‌های خاص و نحوه‌ی تربیت کودکان درون‌گرا ارائه می‌دهد. این کتاب نه‌تنها به افراد ساکت کمک می‌کند، بلکه به هرکسی که با دوستان درون‌گرا، همکاران و شرکای زندگی سروکار دارد، درک بهتری می‌دهد.

در قسمتی از کتاب سکوت می‌خوانیم:

«دگردیسی کارنگی از پسر مرزعه به فروشندگی و سپس نماد سخنرانی در جمع را می‌توان به داستان ظهور برونگرای ایده آل نیز تشبیه کرد. سفر کارنگی بازتاب تحولی فرهنگی بود که در آغاز قرن بیستم به اوج خود رسید و خیلی چیزها را برای همیشه تغییر داد؛ ازجمله، کسی که هستیم، کسی را که تحسین می‌کنیم، عملکرد ما در مصاحبه‌های شغلی و اینکه در یک کارمند به دنبال چه ویژگی‌هایی هستیم، نحوه‌ی ابراز عشق و نحوه‌ی پرورش فرزندانمان.»

خرید کتاب سکوت از دیجی‌کالا
راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X