۵ کتاب که به توصیه‌ی بیل گیتس باید بخوانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
پیشنهادات بیل گیتس

مطالعه‌ی منظم کتاب، قدرت مغز شما را افزایش می‌دهد. هرچه بیشتر مطالعه کنید، دانش، هوش و ظرفیت شما برای درک مسائل بالاتر می‌رود. درواقع افرادی که کتاب می‌خوانند دارای قدرت تخیل، دانش و واژگان بیشتری هستند. یک کتاب خوب می‌تواند با فعال کردن ناحیه‌ای از مغز انسان به نام هیپوکمپوس که با حافظه‌ی‌ رویدادی شخص سروکار دارد، باعث شود خواننده همه‌چیز را در ذهنش به‌وضوح متصور شود. درست مانند ورزش و دویدن روزانه و منظم که برای سیستم قلبی عروقی بسیار خوب است، مطالعه‌ی منظم، عملکرد حافظه را بهبود می‌بخشد. تقریبا همه‌ی ما درباره‌ی «بیل گیتس»، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت و پیشگام انقلاب رایانه در سراسر جهان می‌دانیم. بیل گیتس زمان زیادی را صرف مطالعه می‌کند. اگر قفسه‌ی کتاب بیل گیتس می‌توانست صحبت کند، در مورد چگونگی ایجاد یک جامعه‌ی بهتر حرف‌های زیادی برای گفتن داشت.

بیل گیتس بیان می‌کند که در روزهای سخت، کتاب‌ها به او آرامش بخشیده‌اند. او از همان سنین جوانی مشتاق خواندن کتاب بوده است. او آثار غیرداستانی زیادی می‌خواند و تامل در آنچه می‌خوانیم را مهم می‌داند.

بیوگرافی بیل گیتسبیل گیتس

بیل گیتس با نام کامل ویلیام هنری گیتس سوم، ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل واشنگتن متولد شد. گیتس برنامه‌نویس و کارآفرین آمریکایی و بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد در جهان است.

گیتس در خانواده‌ای بسیار حامی بزرگ شد که علاقه‌ی او به کامپیوتر را که دیدند، از همان سنین پایین او را بسیار تشویق و حمایت کردند. پدرش «ویلیام اچ. گیتس پدر» وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل و مادرش «مری گیتس» معلم مدرسه و رئیس صندوق بین‌المللی یونایتد بود.

گیتس در کودکی ساعت‌های زیادی را صرف تفکر در مورد کتاب‌های مرجع مانند دایره‌المعارف می‌کرد. وقتی ۱۳ ساله شد، به مدرسه‌ی خصوصی و مخصوص نخبگان به نام «لیک ساید» رفت و اولین برنامه‌ی نرم‌افزاری خود را در این مدرسه نوشت.

گیتس سال ۱۹۷۳ از لیک ساید فارغ‌التحصیل شد و پاییز سال ۱۹۷۳ در دانشگاه هاروارد ثبت‌نام کرد. او در ابتدا در رشته‌ی حقوق مشغول به تحصیل شد ولی سال ۱۹۷۵ تحصیلات خود را رها کرد و تجارتش را از طریق نوآوری فناورانه، استراتژی کسب‌وکار و تاکتیک‌های تجاری تهاجمی مایکروسافت با شریک تجاری‌اش پل آلن آغاز کرد.

او در فوریه‌ی سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که از سمت خود به‌عنوان رئیس مایکروسافت کناره‌گیری می‌کند تا بر کارهای خیریه در بنیاد خودش به نام بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» تمرکز کند.

بیل گیتس تاکنون کتاب‌های زیادی برای مطالعه معرفی کرده است. در ادامه‌ی این مطلب ۵ عنوان از کتاب‌های پیشنهادی بیل گیتس را معرفی کرده‌ایم.

۱. کتاب گستره: عمق یا وسعت؟پیشنهادات بیل گیتس

کتاب «گستره: عمق یا وسعت؟» اثر دیوید اپستاین اولین بار سال ۲۰۱۹ منتشر و در مدت کوتاهی به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز تبدیل شد. این اثر یکی از کتاب‌هایی است که بیل گیتس در لیست کتاب‌هایی که باید بخوانیم، معرفی کرده است.

موثرترین راه موفقیت در هر حوزه‌ای چیست؟ جواب این سوال آن چیزی که فکر می‌کنید نیست. درواقع این کتاب همه‌ی باورهایتان درباره‌ی موفقیت را زیر سوال می‌برد.

کتاب «گستره: عمق یا وسعت؟» یک کتاب استراتژیک الهام‌بخش برای چهره‌های ورزشی، مربیان، موسیقی‌دانان، دانشمندان، معلمان، روسا، مخترعین، مدیران، روسای جمهور، والدین و افرادی است که می‌خواهند یا نیاز به موفقیت و پیشرفت بیشتری دارند.

اپشتاین در این کتاب در مورد موفقیت و بهبود عملکرد در هر مسیر صحبت می‌کند. او بر این باور است که هر فردی برای توسعه‌ی مهارت خاصی، نواختن ساز یا تسلط بر رشته‌ی خود نیازی به تخصص اولیه ندارد. او معتقد است که افرادی که گسترده‌تر فکر و تجربه‌ها و کارهای متنوع و گسترده‌ای را انجام می‌دهند، خیلی بیشتر از افرادی که فقط در یک زمینه روی تخصصشان تمرکز می‌کنند، پیشرفت خواهند کرد.

دیوید اپستین استدلال می‌کند که تخصص اولیه یک استثنا است، نه یک قاعده. در دنیای امروزی، جایی که ما همیشه با خواسته‌های در حال تغییر روبرو هستیم، به‌شدت به افرادی نیاز داریم که از ترک کار و تلاش برای انجام کارهای جدید نمی‌ترسند و بینش گسترده‌ای دارند.

اپشتین در کتاب «گستره: عمق یا وسعت؟»، دیدگاه و پیام واضحی در مورد تجربه و پرورش تجربیات متنوع و بین رشته‌ای برای تسلط بر اهداف را بیان می‌کند.

در قسمتی از کتاب «گستره: عمق یا وسعت؟» می‌خوانیم:

معلم هنر مدرسه شخص بسیار مشهوری بود و یکی از پیشگامان عرصه‌ی آموزش محسوب می‌شد و برای تبدیل‌کردن درس طراحی به یکی از بخش‌های اصلی موتور اقتصادی ملی تلاش زیادی می‌کرد. تلاش‌های او به‌قدری موفقیت‌آمیز بود که حکومت فدرال را واداشت درس سیاه‌قلم را در تمامی مدارس دولتی اجباری کند. آن معلم، به‌جای اینکه در کلاس بایستد، چیدمان دانش‌آموزان را به‌گونه‌ای ترتیب داده بود که بتواند مانند سوزن خیاطی از میانشان عبور و شخصا به کار تک‌تک آنان توجه کند. اکثر دانش‌آموزان او را می‌ستودند، اما او روی پسربچه هیچ تاثیر عمیقی نگذاشت.
خرید کتاب گستره: عمیق یا وسعت؟ از دیجی‌کالا خرید کتاب گستره: عمق یا وسعت؟ از فیدیبو

۲. یک جاسوس در میان دوستانپیشنهادات بیل گیتس

کتاب «یک جاسوس در میان دوستان» اثر نویسنده‌ی مشهور و یکی از بزرگ‌ترین مورخان بریتانیایی، بن مک اینتایر، اولین بار سال ۲۰۱۸ منتشر شد. بیل گیتس این اثر فوق‌العاده را یکی از رمان‌های جاسوسی تخیلی موردعلاقه‌ی خود می‌داند. این کتاب داستان هیجان‌انگیز و واقعی درباره‌ی یکی از بزرگ‌ترین اسرار قرن گذشته است.

این کتاب یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز و نامزد دریافت جایزه‌ی بیلی گیفوردز در آثار غیرداستانی است و اکونومیست این کتاب را به‌عنوان بهترین کتاب سال معرفی کرد.

کتاب «یک جاسوس در میان دوستان» داستانی درباره‌ی یک مامور دوگانه KGB «اولگ گوردیفسکی» است که کارهای مخفی او باعث تسریع پایان جنگ سرد شد. KGB مخفف اسم سرویس اطلاعاتی و امنیتی اتحاد جماهیر شوروی سابق است.

گوردیفسکی سال ۱۹۳۸ در خانواده‌ای متولد شد که همه‌ی اعضای آن از افسران KGB بودند؛ بنابراین او سرنوشت از پیش تعیین‌شده‌‌اش ‌برای تبدیل‌شدن به یک مامور موفق KGB به‌منظور کسب احترام به خانواده و جامعه را قبول کرد. او از همان ابتدای کارش تفاوت بزرگی با همکارانش داشت، چرا که او انسانی روشن‌فکر، خواننده‌ی علاقه‌مند به تاریخ و اقتصاد بود و مهم‌تر از همه، ارزش‌های غربی مانند آزادی و دموکراسی را می‌پرستید.

نفرت او از KGB و دولت اتحاد جماهیر شوروی باعث شد هنگامی‌که او را به سفارت شوروی در کپنهاگ (پایتخت دانمارک) فرستادند، پیشنهاد مامور MI6 را بلافاصله قبول کند؛ این مامور به او پیشنهاد داد که برای آن‌ها به‌عنوان مامور دوگانه کار کند. گوردیفسکی اطلاعات بسیار ارزشمندی را که در طول ۱۱ سال به MI6 منتقل کرد که این اطلاعات KGB را به نابودی بزرگی کشاند.

بن مکینتایر در کتاب «یک جاسوس در میان دوستان» داستانی از خیانت، دوگانگی و شجاعتی را فاش می‌کند که مسیر جنگ سرد را برای همیشه تغییر داد.

در قسمتی از کتاب «یک جاسوس در میان دوستان» می‌خوانیم:

«در طول چهار سال اول در بیروت، فیلبی فقط دو بار از لبنان خارج شد، یک‌بار به‌ مقصد سوریه و بار دوم برای ملاقات پدرش در عربستان سعودی. به درخواست الیوت، او اکنون در تمام خاورمیانه می‌چرخید؛ مانند عراق، اردن، مصر، کویت و یمن، در ظاهر به‌عنوان مأموریت روزنامه‌نگاری. این خبرنگار سست و رخوت آلود اکنون تبدیل به گردباد خبری شده بود. اما اگر کسی دقت می‌کرد، احتمالاً درمی‌یافت که این خروجی بازهم پایین‌تر از توان تلاش او بود؛ او بیش از آنکه بنویسد، از مکان‌ها و افراد دیدن می‌کرد، دست‌کم درملاعام. در نه ماه اول سال ۱۹۶۰، او فقط شش مطلب برای آبزرور نوشت.»
خرید کتاب یک جاسوس در میان دوستان از دیجی‌کالا خرید کتاب یک جاسوس در میان دوستان از فیدیبو

۳. فرشتگان بهتر ذات ما: چرا خشونت کاهش یافته استپیشنهادات بیل گیتس

کتاب «فرشتگان بهتر ذات ما: چرا خشونت کاهش یافته است» اثری از نویسنده‌ی پرفروش نیویورک‌تایمز «استیون پینکر»، اولین بار سال ۲۰۱۱ منتشر شد. خشونت، موضوع علوم مختلفی مثل روان‌شناسی، تاریخ، سیاست و جامعه‌‌شناسی است ولی کمتر کسی به این موضوع مهم توجه جدی و اساسی داشته است. پینکر در این اثر جدید، گیرا و جنجالی‌اش نشان می‌دهد که باوجود اخبار بی‌وقفه درباره‌ی جنگ، جنایت و تروریسم، از ۵۰۰۰ سال پیش تاکنون خشونت در حال افول بوده است. پینکر دیدگاه‌های مختلف تاریخی، روانی، بیولوژیکی، تکاملی را در کتاب «فرشتگان بهتر ذات ما» برای توضیح کاهش خشونت در طول تاریخ بشر ارائه می‌دهد که خواندن این اثر را بسیار شگفت‌انگیز و جذاب می‌کند.

کاهش خشونت باعث کاهش خشونت در خانواده‌ها، محله‌ها، بین قبایل و ایالت‌ها می‌شود. انسان‌ها در حال حاضر، کمتر از انسان‌هایی که در سده‌های قبل زندگی می‌کردند با مرگ خشونت‌آمیز مواجه می‌شوند یا کمتر، از خشونت و ظلم به دست دیگران رنج می‌برند.

ایده‌های او می‌تواند در کشورهای مختلف به‌عنوان راهنمای چگونگی ایجاد جوامع صلح‌طلب و آرام، بسیار مفید باشد. برخی از کشورهای آفریقایی، که هنوز آمار قتل بالایی دارند، ممکن است راهی پیدا کنند که سریع‌تر به سمت کشورهای توسعه‌یافته حرکت کنند.

بیل گیتس کتاب «فرشتگان بهتر ذات ما» را یکی از الهام‌بخش‌ترین کتاب‌ها می‌داند و درباره‌ی آن می‌گوید: «اثبات اینکه جهان در حال آرام‌تر شدن است یا نه؟ تنها یک سوال برای مورخان نیست، بلکه یک بیانیه‌ی مهم در مورد ماهیت انسان و امکان آینده‌ی بهتر است. این کتاب دیدگاه من را بیش از سایر کتاب‌ها تغییر داده است.»

در قسمتی از کتاب «فرشتگان بهتر ذات ما: چرا خشونت کاهش یافته است» می‌خوانیم:

«بعضی وقت‌ها از من می‌پرسند که از کجا می‌دانی فردا جنگی شروع نخواهد شد (یا نسل‌کشی یا تروری) که فاتحه‌ی کل این تزی که دادی را بخواند؟ پرسشگر این سوال یکی از نکات اصلی این کتاب را در نظر نمی‌گیرد. کتاب این را نمی‌گوید که وارد عصر جدیدی شده‌ایم و در طی آن تک‌تک موجودات روی کره‌ی زمین برای همیشه صلح‌طلب می‌شوند. کتاب می‌گوید که کاهش چشمگیری در بروز خشونت به وقوع پیوسته است و مهم است که این را درک کنیم.»
خرید کتاب فرشتگان بهتر ذات ما از دیجی‌کالا

۴. گتسبی بزرگپیشنهادات بیل گیتس

کتاب «گتسبی بزرگ» سومین کتاب نویسنده‌ی آمریکایی «اف اسکات فیتزجرالد»، اولین بار سال ۱۹۲۵ منتشر شد که توسط مهدی سجودی مقدم به فارسی ترجمه شده است. این کتاب عالی‌ترین دستاورد دوران حرفه‌ای فیتز جرالد و رمانی نفیس و فوق‌العاده از ادبیات کلاسیک آمریکایی است.

جالب است که بدانید این کتاب، در زمان حیات فیتزجرالد فروش چندانی نداشت ولی هنگامی‌که درگذشت، دانشمندان شروع به ارزیابی این اثر کردند و کتاب «گتسبی بزرگ» را به‌عنوان یک اثر مهم ادبی معرفی کردند.

داستان این کتاب توسط «نیک کاراوی»، فارغ‌التحصیل دانشگاه ییل از غرب میانه، روایت می‌شود؛ او پس از جنگ جهانی اول به نیویورک نقل‌مکان می‌کند تا حرفه‌ای را در اوراق قرضه‌ی دولتی دنبال کند. همسایه نیک مردی مرموز به نام «جی گتسبی» است که در یک عمارت غول‌پیکر گوتیک زندگی می‌کند و هر شنبه‌شب مهمانی‌های عجیب‌وغریب و باشکوهی برپا می‌دارد.

مترجم کتاب «سجودی مقدم»، در مقدمه‌ی این اثر درباره‌ی گتسبی می‌گوید: «درست است که گتسبی همه‌ی هم‌وغمش را بر این می‌گذارد که بسیار ثروتمند شود، و می‌شود، عمارتی مجلل و بی‌نظیر را از آن خود می‌کند، مهمانی‌های پرخرج و پرزرق‌وبرق می‌گیرد، به زنان و مردان میدان می‌دهد که هر طور دلشان می‌خواهد در مهمانی‌هایش بریزوبپاش کنند و لذت ببرند، اما خودش را آلوده هیچ‌کدام از آن لذت‌ها نمی‌کند و نگاهش یکسره به دنبال عشق گم‌شده‌ای است که آسمان زندگی‌اش را پرکرده و همان هوایی‌ست که از آن نفس می‌کشد و به او شوق زندگی می‌بخشد.»

این کتابی مسائل زیادی مانند کنار آمدن با گذشته‌ی خود، دنبال کردن دیوانه‌وار انگیزه‌های خودخواهی، انحطاط، نوسان بین تخیل و واقعیت، رویاهای تحقق‌نیافته، عشق ازدست‌رفته، تنهایی، ماجرای عشقی و تراژدی را بیان می‌کند.

در قسمتی از کتاب «گتسبی بزرگ» می‌خوانیم:

«تنها چیز کاملا بی‌حرکت اتاق کاناپه خیلی بزرگی بود که دو خانم جوان رویش ولو بودند، مثل بالن بسته شده. هردوشان سرتاپا سفیدپوش بودند و توی لباس‌هایشان چنان باد می‌پیچید و آن‌ها را می‌لرزاند که انگار بعد از پرواز کوتاهی در اطراف خانه پرت شده باشند آنجا. به گمانم چندلحظه‌ای همان‌جا ایستادم و گوش دادم به شرق شروق پرده‌ها و قیژقیژ تابلویی روی دیوار. بعد صدای بومبی آمد به این خاطر که تام بیوکنن پنجره‌های پشتی را بست و باد توی اتاق تمام شد، و پرده‌ها و قالی‌ها و آن دو خانم جوان مثل بالن به‌آرامی فرود آمدند روی زمین.»
خرید کتاب گتسبی بزرگ از دیجی‌کالا خرید کتاب گتسبی بزرگ از فیدیبو

۵. سرزمین موعودپیشنهادات بیل گیتس

کتاب «سرزمین موعود» اثر رئیس‌جمهور سابق آمریکا آقای باراک اوباما است که اولین بار ۱۷ نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد.

بیل گیتس خاطرات باراک اوباما را به دلیل مهارت و انتقاد‌پذیری‌اش تحسین می‌کند. او می‌گوید: «برای نوشتن یک زندگی‌نامه‌ی صادقانه باید شخصی کاملا خودآگاه باشید؛ درواقع چیزی که اغلب سیاست‌مداران ندارند و خوشبختانه رئیس جمهور اوباما مانند بسیاری از سیاستمداران نیست. من قبل از خواندن کتاب، او را دوست داشتم اما بعد از خواندن آن بیشتر به او علاقه‌مند شدم. این خاطرات یک تصور شگفت‌آور مالیخولیایی برای من به وجود آورد که رئیس‌جمهور بودن چگونه است.»

کتاب «سرزمین موعود» نشان می‌دهد که اداره‌ی کشور چقدر کار پیچیده‌ای است و باید بتوان هم‌زمان بر بسیاری از مشکلات تمرکز کرد. اوباما می‌گوید به‌سختی می‌تواند تمرکز خود را حفظ کند و درگیر بحران‌های مختلف نشود. با خواندن کتاب تحت‌تاثیر توانایی او برای برخورد با چنین موقعیت‌های کاملا متفاوت قرار خواهید گرفت.

درواقع این کتاب بسیار زیبا و قدرتمند ، اعتقاد باراک اوباما را به تصویر می‌کشد. او جستجوی‌ منحصربه‌فرد و متفکرانه‌ای از دستاوردها و محدودیت‌های قدرت ریاست جمهوری و همچنین بینش‌های منحصربه‌فرد در مورد پویایی ایالات‌متحده ارائه می‌دهد.

در قسمتی از کتاب «سرزمین موعود» می‌خوانیم:

«او دستور احداث دفتر بیضی‌شکل غربی را داد و طی چندین دهه و ریاست‌جمهوری‌های پی‌درپی، پیکربندی فعلی بال شکل گرفت: یک‌پایه‌ی سه‌گوش به باغ گل رز در شمال و غرب – دیوار ضخیم در ضلع شمالی، بی‌صدا و بدون زینت با پنجره‌های بلند هلالی؛ ستون‌های سفید باشکوه در ضلع غربی، مانند یک نگهبان افتخاری که از عبور و مرور ایمن اطمینان می‌دهند. بنا به یک قاعده‌ی کلی، من یک آهسته‌رو هستم – یک قدم‌زن اهل هاوایی، میشل گاهی با بی‌صبری این‌گونه می‌گفت.»
خرید کتاب سرزمین موعود از دیجی‌کالا خرید کتاب سرزمین موعود از فیدیبو
راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. محمدعلی

    همین کسانی که دنبالشون میریم و ازشون الگو میگیریم همونایی هستن که با وقاحت و بی شرمی،سلامت مردم دنیا رو به خاطر سودهای کلان به خطر می‌اندازند و براشون اصلا فرقی نداره.همین شخص بیل گیتس چندسال پیش و تو مصاحبه ای گفته بود که کرونا تو راهه.یه واقعیت انکار ناپذیر اینه که هرجا یک سرمایه دار باشه،صهیونیست یهودی اونجا لونه میکنه تا به اهدافش برسه.

  2. مجتبی

    لیست کتاب های پیشنهادی بیل گیتس از ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰

    https://bookriot.com/bill-gates-book-recommendations/

  3. مجتبی
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما