۵ قابلیت جذاب اندروید ۱۳ که بیصبرانه منتظرشان هستیم
بیش از یک ماه است که از عرضهی دومین نسخهی پیشنمایش اندروید ۱۳ میگذرد. این پیشنمایشها اگرچه برای همهی کاربران در دسترس قرار ندارند اما ایدهی خوبی به ما میدهند از اینکه چه قابلیتهایی قرار است در نسخهی بعدی سیستمعامل گوگل قرار بگیرد. با ما همراه باشید تا به بررسی ۵ قابلیت جذابی بپردازیم که بیصبرانه منتظر ورود آنها به اندروید ۱۳ هستیم.
اندروید طی چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری در زمینههای مختلف نداشته است. پیشرفت بوده و این موضوع را انکار نمیکنیم اما اگر به گوشی خود با اندروید ۱۲ و یک محصول مجهز به اندروید ۱۱ نگاه کنید میبینید آن تغییراتی که باید باشد تا شما را کاملا مجذوب خود کند در آن وجود ندارد. البته که خود گوگل اندروید ۱۲ را یکی از بهترین سیستمعاملهای چند سال اخیر خود میداند چرا که فقط از لحاظ ظاهری یک سری تغییرات را به آن اضافه کرد. در غیر این صورت بیشتر تغییرات مربوط به حریم خصوصی و امنیت هستند و در نهایت هم یک سری قابلیت نرمافزاری نه چندان جذاب و چشمگیر.
اینطور که به نظر میرسد، سیستمعامل اندروید ۱۳ هم قرار است دقیقا همینطور باشد. اما فقط از لحاظ تعداد قابلیت و نه از لحاظ میزان جذابیت. این یعنی در سیستمعامل بعدی گوگل به احتمال زیاد قابلیتهای جذابی را شاهد خواهیم بود که دیگر فقط ظاهری نیستند اما قطعا آنها را شامل میشوند. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی ۵ مورد از این تغییرات بپردازیم. توجه داشته باشید که این تغییرات با توجه به پیشنمایش اندروید ۱۳ در این لیست قرار گرفتهاند. شاید در نهایت گوگل تصمیم بگیر یک سری از آنها را اصلا در نسخهی بعدی سیستمعامل خود قرار ندهد یا آنها را بسیا متفاوتتر از چیزی که اکنون در رابطه با آن مینویسیم شاهد باشیم. اما میپردازیم به معرفی این ۵ قابلیت جذاب که انتظار داریم در اندروید ۱۳ شاهد آنها باشیم.
۱. تم سراسری آیکونها مبتنی بر زبان طراحی متریال You
در حال حاضر اندروید ۱۲ به عنوان جدیدترین سیستمعامل گوگل، از لحاظ ظاهری واقعا غنی است. این موضوع را به سلیقههای مختلف شرکتهای سازندهی گوشیهای هوشمند که هر یک رابط کاربری مخصوص خود را دارند اضافه کنید تا متوجه شوید از این حیث، اندروید واقعا غنی است.
اما با این حال هستند بسیاری از کاربرانی که میخواهد خودشان طراح همهچیز در گوشیشان باشند. از منوی اپلیکیشنها گرفته تا هوم اسکرین و آیکونها، برخی از کاربران میخواهند آنها را متناسب با سلیقهی خود و با استفاده از یک لانچر شخص ثالث شخصیسازی کنند.
به همین دلیل اندروید ۱۳ به نظر میرسد که برای این دسته از کاربران یک سیستمعامل و در واقع ارتقایی هیجانانگیز باشد چرا که از سیستم تمگذاری سراسری بر اساس زبان طراحی متریال You بهره میبرد. در حال حاضر یکی از نقاظ ضعف بزرگی که در اندروید شاهد هستیم این است که وقتی اپلیکیشن جدیدی را نصب میکنید، نمیتوانید از آیکونهای سفارشی خود برای آن استفاده کنید و این موضوع یکپارچگی منوی برنامههای شما را بهم میزند. برخی از اپلیکیشنها هم به گونهای طراحی میشوند که پک آیکون ندارند. بنابراین کاربر مجبور میشود از یک آیکون مشابه آیکونهای دیگر برای آن استفاده کند که خیلی جالب نیست. این موضوع را زمانی متوجه میشوید که به مواردی نظیر این اهمیت بدهید. در غیر این صورت این هم یکی از قابلیتهای مربوط به زیبای است.
اندروید ۱۳ به شما این امکان را میدهد تا تمام آیکونها را با تمی که درون گوشی شماست هماهنگ کنید. بدون اینکه نیازی باشد لزوما کاربران از اپلیکیشنهای شخص ثالث برای تغییر آیکون اپلیکیشنها استفاده کنند و در هم رنگ کردن آن با آیکونهای دیگر با مشکل مواجه شوند.
۲. ضربه زدن برای انتقال فایل
جفتسازی یک گوشی اندرویدی با بلندگوی خارجی برای کسانی که سالنهای بزرگی دارند و میخواهند موسیقی را از طریق گوشی و صدای آن را از طریق بلندگوی خارجی پخش کنند یک مورد آشنا به نظر میرسد. این اتصال از طریق بلوتوث یا گوگل کست صورت میگیرد. البته اگر دستگاهی داشته باشید که از این سرویس گوگل پشتیبانی کند.
احتمالا پیش آمده که گاهی اوقات در اتصال گوشی خود به یک بلندگوی خارجی، با مشکل مواجه شده باشید. حال باید بدانید دیگر نیازی به انجام کارهای سخت قدیمی را ندارید. تنها کاری که باید بکنید این است که گوشی را به بلندگو نزدیک کرده و با یک ضربه کاری کنید تا موسیقی از درون آن استریم شود. این قابلیت در ابتدا توسط اپل و با بلندگوی هومپاد مینی رونمایی شد اما احتمالا گوگل آن را برای محصولات بیشتری عرضه میکند.
گوگل حتی میتواند قابلیت بیشتری را به لطف این قابلیت جدید به سیستمعامل خود اضافه کند. به این صورت که گزینههای کنترل موسیقی یا رسانه را در تمام دستگاههایی که به هم متصل هستند اشتراک بگذارد. این قابلیت به خصوص در مهمانیهای گروهی میتواند فوقالعاده کاربردی باشد.
۳. بهبود قابلیت اسکن کد QR
اسکن کد QR در گوشیهای اندرویدی هیجوقت کامل و خیلی عالی نبوده و همیشه جا برای پیشرفت وجو داشته است. البته گوگل لنز این امکان را دارد تا کدهای QR را برایتان اسکن کند و حتی برخی از شرکتهای تولیدکنندهی گوشی نیز این قابلیت را به دوربین گوشیهای خود اضافه کرده اند اما قطعا وجود یک راه حل در خود سیستمعامل بهتر و قابل قبولتر خواهد بود.
خوشبختانه گوگل قصد دارد این کار را با اضافه کردن گزینهی مخصوص اسکن کد QR انجام دهد. این یعنی اسکن کردن کدهای اینچنینی در اندروید ۱۳ بهسادگی فعال یا غیرفعال کردن بلوتوث، وایفای و مواردی از این دست است. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که رابط کاربری شیائومی یعنی MIUI در حال حاضر از گزینهای برای دسترسی سریع به اسکنر کد QR بهره میبرد تا بدین ترتیب این قابلیت به جمع قابلیتهایی اضافه شود که در یکی از پوستههای اندروید شاهد آن هستیم اما خبری از آن در خود سیستمعامل نبوده است.
۴. متریال You با عملکرد بهتر
شاید باور نکنید اما هستند کسانی که گوشی خود را برای نصب تمهای مختلف و شخصیسازی بیشتر، روت میکنند. به نظر میرسید گوگل در اندورید ۱۲ تصمیم گرفت چارچوب و زیربنای چنین تغییر بزرگی را قرار دهد تا بتواند در اندروید ۱۳ از تمام آنها بهرهوری کند. طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، در اندروید ۱۳ نه تنها وضعیت آیکونها بهتر خواهد شد بلکه تم و رنگبندیهای جذابتری هم برای انتخاب وجود دارند که میتوانند شما را از روت کردن گوشی یا نصب اپلیکیشنهای شخص ثالث بینیاز کنند.
البته با روت کردن گوشی قطعا به قابلیتهایی دسترسی خواهید داشت که حتی در اندروید ۱۳ هم نمیتوانید مثل آنها را پیدا کنید. ولی همینکه شرکت سازنده تلاش کند تا نیمی از این مسیر را خودش طی کند، میتواند کاربران را از روت کردن گوشی منصرف کند.
۵. حالت مهمان برای استفاده از اپلیکیشنها
مدت زمان زیادی است که بسیاری از کاربران اندروید قابلیتی را میخواهند که به آنها اجازه دهد بدون اینکه فعالیت آنها ردیابی شود، از یک اپلیکیشن خاص استفاده کنند. با خروج و ورود دوباره به اپلیکیشن میتوان تا حدودی مشکلات مربوط به این موضوع را حل کرد اما نه تمامی آنها را. در نتیجه به قابلیتی مثل حالت مهمان نیاز است.
حالت ناشناس یا همان اینکاگنیتو incognito را به احتمال زیاد باید بشناسید. همان حالتی که به شما اجازه میداد از گوگل کروم استفاده کنید بدون اینکه کاربر دیگری از فعالیت شما باخبر شود و یا اینکه دسترسی به وبسایتهایی داشته باشد که در این حالت به آنها سر زدهاید. حتی خود شما هم نمیتوانید هیچ تاریخچهای از فعالیت خود در این حالت مشاهده کنید.
وجود یک قابلیت اینچنینی درون گوشی میتوانو بسیار مفید باشد. البته برای کسانی که نمیخواهند تاریخچهی استفاده از یک اپلیکیشن برای کسی فاش و یا ردیابی شود. در حال حاضر کاربر میتواند از حالت مهمان استفاده کند و یا پروفایل دومی را روی گوشی خود تنظیم کند اما باز هم برای دانلود و نصب اپلیکیشن نیاز دارد که به پلیاستور و یا وبسایتهای مختلف برود تا بتواند فایل مورد نظر خود را پیدا و نصب کند. هر دوی این فعالیتها هم زحمت زیادی دارند و هم اینکه دوبرابر حجم را در گوشی اشغال میکنند.
در اندورید ۱۳ اما کاربران این امکان را خواهند داشت که مشخص کنند چه اپلیکیشنی در حالت مهمان روی صفحه ظاهر نشوند. حالا کافی است به این حالت سوییچ کنید، آنوقت اپلیکیشنها را مشاهده خواهید کرد اما هیچ اطلاعاتی درون آنها نیست. این قابلیت به خصوص زمانی که میخواهید کسی از اپلیکیشن درون گوشیتان استفاده کند ولی نمیخواهید دسترسی کاملی به گوشیتان داشته باشد بسیار ضروری خواهد بود.
اینها تنها بخشی از قابلیتهای اندروید ۱۳ هستند که انتظار داریم در سیستمعامل جدید گوگل شاهد آنها باشیم. قابلیتهایی که گفته میشود قرار است در این نسخه شاهد باشیم زیاد هستند اما از جمله مهمترین آنها میتوان به کاهش زمان بارگذاری بازیها اشاره کرد. اینطور که به نظر میرسد، ظاهرا بازیها در سیستمعامل جدید اطلاعات خود را در اختیار گوشی قرار میدهند و گوشی هم با استفاده از این دادهها، میتواند توان سختافزاری را به گونهای بهینه کند که در اجرای بازی عملکرد سریعتری از خود به نمایش بگذارد.
فعلا اطلاعاتمان در رابطه با اندروید ۱۳ به موارد بالا محدود میشود اما قطعا گوگل موارد دیگری را هم در سر دارد و بهزودی باید خبرهایی را در رابطه با آنها بشنویم. چون تا رونمایی از نسخهی بتای عمومی این سیستمعامل مدت زمان زیادی باقینمانده است.
- گوگل اپلیکیشنهای قدیمی پلی استور را از دید کاربران جدید پنهان میکند
- بخشی از مشخصات دوربین سری پیکسل ۷ لو رفت
- اپلیکیشن جدید گوگل مهاجرت از iOS به اندروید را سادهتر میکند
- چه شرکتهایی زودتر از سایرین آپدیت اندروید ۱۲ را منتشر کردهاند؟
منبع: Android Authority
واسه اندروید ۱۲ هم از قابلیت هایه جذاب گفته شده بود ولی ما فقط همون ۱۱ مون شد ۱۲ اندروید ۱۳ هم همینطوره 😑