۵ ویژگی بد آیفون ۱۰ از دید منتقدان
آیا آیفون ۱۰ توانایی این را دارد که صنعت گوشیهای هوشمند را متحول کند؟ بعد از عرضهی رسمی این گوشی و انتشار نقدهای مرتبط به آن، ردپای این سؤال اساسی را میتوان در بیشتر نقدها و بررسیها دید. هرچند که نقدهای این آیفون ۱۰۰۰ دلاری اپل اکثرا مثبت هستند، اما در بین آنها انتقادهایی هم دیده میشود. در این مطلب، ۵ ویژگی آیفون ۱۰ را عنوان میکنیم که به نظر منتقدان، چنگی به دل نمیزنند.
۱. بریدگی صفحهنمایش
منتقدان معتقدند که نمایشگر آیفون ۱۰ از نمایشگر دیگر آیفونها یک سر و گردن بهتر است. اما این نمایشگر چندان هم بینقص نیست؛ وجود یک بریدگی نهچندان زیبا در قسمت فوقانی آن باعث شده که ستایش تمام و کمال منتقدان را دریافت نکند.
منتقد سایت Verge میگوید که این بریدگی اطراف سنسورها در حالت عمودی گوشی چندان به چشم نمیآید؛ اما در حالت افقی بسیار آزاردهنده هستند. او در همین زمینه نوشته:
«متأسفانه در بالای آیفون ۱۰ آنقدر انواع و اقسام سنسورها قرارگرفته که اپل مجبور شده به این بریدگی تن دهد. شاید سازندگان در آیندهی نزدیک راهحلی را برای این مشکل ارائه دهند، اما تا آن موقع باید گفت که این مشکل پابرجا خواهد ماند. مهمترین معضل این بریدگی این است که هنوز بیشتر اپلیکیشنها با آن سازگار نیستند و به همین خاطر، قسمتی از نمایشگر هرز میرود.»
منتقد سایت Digital Trends میگوید که تلاشهای اپل برای پنهانسازی این بریدگی کافی نبوده و این قسمت، ظاهر یکدست نمایشگر را به هم ریخته است.
«iOS جوری طراحیشده که اطلاعات بالای نمایشگر مثل علائم باتری و قدرت سیگنال در اطراف این بریدگی قرار بگیرند. بسیاری از اپلیکیشنهای پیشفرض هم متناسب با این مشخصه طراحی شدهاند؛ اما در هنگام تماشای ویدیوها در حالت افقی، حضور این بریدگی بهخوبی احساس میشود.»
تقریبا نکتهی دوستداشتنی در مورد این بریدگی وجود ندارد، چون بههرحال اپل از سر ناچاری به حضور آن تن داده است. اما این بریدگی برای برخی از منتقدان چندان آزاردهنده نیست.
منتقد Mashable میگوید که هرچند این بریدگی توجهات را به خود جلب میکند، اما بعد از کمی استفاده برای کاربر عادی میشود.
«شاید برای تماشای فیلم یا عکس وجود این بریدگی به چشم بیاید، اما بعد از مدتی وجود آن احساس نمیشود…البته حدس میزنم که در آینده شکایتها در مورد بریدگی عمدتا از جانب کسانی خواهد بود که از آیفون ۱۰ استفاده نمیکنند.»
منتقد TechCrunch خیلی صریح میگوید که این بریدگی اصلا آزاردهنده نیست و مشکلی با آن ندارد.
«درزمینهی این بریدگی این اطمینان را میدهم که بعد از یک روز استفاده، خیلی سریع وجود آن را فراموش میکنید.»
۲. Face ID
مهمترین مشخصهی آیفون ۱۰، سیستم تشخیص چهرهی آن تحت عنوان «فیس آیدی» (Face ID) است. با توجه به حذف حسگر اثر انگشت و فقدان روشهای دیگر (البته غیر از رمز عبور) فیس آیدی به تنها روش برای باز کردن گوشی بدل شده است. با توجه به این موضوع، کاربران انتظار دارند که فیس آیدی در ۱۰۰ درصد مواقع درست عمل کند؛ اما متأسفانه اینگونه نیست.
منتقد Digital Trends از فیس آیدی چندان راضی نیست و به نظر او حسگر اثر انگشت آیفونها عملکرد بهتری دارند.
«گاهی اوقات به نظر میرسد که فیس آیدی در مرحلهی آزمایشی به سر میبرد. «تاچ آیدی» (Touch ID) عملکرد خوبی داشت و خیلی سریع اثر انگشت کاربر را شناسایی میکرد؛ اما فیس آیدی سرعت حسگر اثر انگشت را ندارد و گاهی اوقات درست عمل نمیکند.»
منتقد Verge اعتقاد دارد که فیس آیدی در همهی اوقات کار نمیکند. او میگوید که این حسگر در محیطهای تاریک عملکرد خوبی دارد اما در زیر نور خورشید عملکردش پایدار نیست.
«خبر بد در مورد فیس آیدی این است که عملکرد فوقالعادهای ندارد. برای عملکرد خوب این سنسور، لازم است که گوشی را در فاصلهی مناسبی نسبت به چهره در دست بگیرید و بهصورت مستقیم به آن نگاه کنید.»
منتقد واشنگتن پست میگوید که این حسگر از هر ۱۰ بار ۹ بار بهدرستی عمل میکند. البته این منتقد از نحوهی پیوستگی این حسگر با iOS 11 راضی نیست.
«یکی از تصمیمهای آزاردهندهی اپل اتخاذ کرده این است که بعد از باز کردن گوشی با فیس آیدی، روانهی صفحهای سرشار از نوتیفیکیشنها میشوید. برای رسیدن به صفحهی اصلی، ناچارید که از پایین نمایشگر به سمت بالا سوایپ کنید.»
۳. نیاز به یادگیری
در آیفون ۱۰ دکمهی هوم حذفشده و اپل برای جایگزین کردن آن، تعدادی فرمان حرکتی اضافه کرده که کاربران با استفاده از آنها میتوانند کارهای مختلفی انجام دهند. اما یادگیری این فرمانهای حرکتی میتواند زمانگیر باشد.
منتقد Tom’s Guide میگوید که مدتی طول کشیده تا به استفاده از این فرمانها عادت کند.
«در روز اول استفاده از آیفون ۱۰، باید عادت میکردم که بهجای فشردن دکمه برای خروج از اپلیکیشن، ناچارم به سمت بالا سوایپ کنم. همچنین بهجای دو بار فشردن دکمه برای دیدن اپلیکیشنهای بازشده، باید به یاد میآوردم که به سمت بالا سوایپ کنم و انگشتم را در آن حالت نگه دارم. بههرحال مدتی طول میکشد تا کاربران به چنین فرمانهایی عادت کنند.»
منتقد Engadget هم چندان از این فرمانهای حرکتی دل خوشی ندارد.
«به دلیل حذف دکمهی هوم، ناچاریم که از فرمانهای حرکتی استفاده کنیم و این فرمانها تاحدی سرعت عمل کاربر را پایین میآورند. مثلا وقتی به بخش برنامههای باز شده بروید، برای بستن آنها نمیتوانید از سوایپ به سمت بالا استفاده کنید و ناچارید که انگشتتان را روی آن نگه دارید و سپس روی علامت خروج در گوشهی آن ضربه بزنید.»
۴. اپلیکیشنهای بهینه نشده
با توجه به نقدهای منتشر شده، اینطور به نظر میرسد که هنوز بسیاری از اپلیکیشنها برای نمایشگر آیفون ۱۰ بهینه نیستند. منتقد Verge میگوید که بهینه نبودن اپلیکیشنها موجب به هدر رفتن حاشیههای نمایشگر شده است. او بهعنوانمثال به اپلیکیشنهای گوگل مپس و اسپاتیفای اشاره میکند که برای نمایشگر این گوشی بهینه نشدهاند.
«اجرای اپلیکیشنهای بهینه نشده در آیفون ۱۰ باعث میشود که نوارهای سیاهرنگی در حاشیههای نمایشگر، بهخصوص قسمت فوقانی آن، ایجاد شود.»
منتقد Engadget هم به این مشکل اشارهکرده و این که چنین اپلیکیشنهایی جلوهی ناخوشایندی را در گوشی ایجاد میکنند.
«وقتی که در آیفون ۱۰ مثلا اپلیکیشن جیمیل را باز میکنید، یک فضای خالی در بالا و پایین نمایشگر مشاهده خواهید کرد که محیط گوشی را بدشکل میکند.»
۵. قیمت آیفون ۱۰
چنین انتقادی اصلا جای تعجب ندارد. خیلی از منتقدان هنوز با قیمت هزار دلاری آیفون ۱۰ کنار نیامدهاند و همچنان نسبت به این قیمت ناراضی هستند.
منتقد CNBC در مورد قیمت هنگفت این گوشی نظر جالبی را بیان میکند:
«اگر خورهی تکنولوژی نیستید یا بهترین و جدیدترین گوشیها برای شما اهمیتی ندارد، پس لزومی به خریدن آیفون ۱۰ نیست.»
در بسیاری از نقد و بررسیها، گران بودن این گوشی را از جمله معایب آن به شمار آوردهاند.
سخن آخر
در این مطلب تلاش کردیم که انتقادهای اصلی منتقدان را نسبت به این گوشی منعکس کنیم. این را هم در نظر داشته باشید که بسیاری از منتقدها فقط ۲۴ ساعت این گوشی را در دست داشتهاند و در آیندهی نزدیک به نقدهای جامعتری دسترسی خواهیم داشت.
شما چه فکر میکنید؟ آیا قصد خرید این را گوشی را دارید؟ یا اینکه گوشیهای دیگری را ترجیح میدهید؟ نظرات خودتان را در بخش کامنتها برایمان بنویسید.
منبع: The Daily Dot
نگران نباش همشو درست میکنم۲میلیون پول ال سی دی ای سی ویژه ۴۰۰تومن سنسور لمسی ۷۲۰ تومان صفحه آبی رم تعویضی گارانی سامسونگ ۲گیگ ۵۴۰ تومان پول هایتان را به ما بدهید تا گوشی اپل تان سالم باشد گوشی ها کاملن سالم بدون رفرش از ما تحویل بگیرید. گوشی های اپل در رنگ بندی مختلف حتی از قیمت خود شرکت اپل پایینتره هر چه پول دارید بما بسپارید و خدمات اپل را از ما در امریکا بخاهید اولین نمایندگی خدمات پس از فروووووووش کالیفرنیای شمالی بقله دکه ممد اینا.در ضمن چیپس و پفک رایگان با طلق اپل آیدی مجانی و۱۰۰۰ دلار گیفت رایگان از ما بعنوان هدیه دریافت کنید.لطفا پول خود را دور نریزید .همیجا بریزید.بچهای علاءالدین جمع میکنن آشغالارو .
بنده این گوشیو دو هفته داشتم در عرض ۲ روز تمام GESTURE هاشو یاد گرفتم و واقعا ساده و کار امد هست ولی ایراداتی که شما در متن گفتید رو واقعا داره . انیموجی هاش واقعا مسخرست . عملکرد فیس ایدی در هر شرایطی بی نقص نیست . خیلی از اپ ها بهینه نیستند که اون زمان بر هست تا درست بشه . از نظر دوربین مخصوصا در شب پیشرفت خوبی داشته . صفحه نمایش هم خیلی عالی هست مثله تمام محصولات سامسونگ و در اخر تنها چیزیش که برام جالب بود فیس ایدیش بود البته امیدوارم بهبود پیدا کنه. نسبت به قیمت اصلا ارزش خرید نداره و بنده اصلا به کسانی که میخوان بخرنش پیشنهاد نمیکنم , خودم الان از اس ۸ استفاده میکنم واقعا عالیه
#نظر تو مهمه
من یک ماهه گوشى X گرفتم از دیجى کالا و تا الان فقط یکبار دوربینش هنگ کرده که با ری استارت گوشى رفع شد .متاسفانه این گوشى تنها نکته ظریفى که داره فیس آیدى هست که اپل نتونسته کار و بدون نقص انجام بده و چندین بار قفل گوشى و باز و بسته میکنم تا فیس آیدى کار کنه. گوشى دوست داشتنى هست اما با ریسک بالا