۵ مشکلی که جلوی موفقیت همهجانبه گلکسی فولد سامسونگ را میگیرند
گلکسی فولد سامسونگ بخشی از انقلاب گوشیهای تاشو محسوب میشود؛ گجتهایی که بهصورت همزمان هم تبلت هستند و هم گوشی. اما بهعنوان نخستین نسل گوشیهای مبتنی بر این فناوری نوآورانه، شرکتهای مختلف مانند سامسونگ برای اینکه بتوانند کاربران مختلف را نسبت به خرید و استفاده از این گجتها ترغیب کنند، کار سختی در پیش دارند. با وجود اینکه چنین تکنولوژیای تازهنفس است، وجود مشکلات مختلف طبیعی محسوب میشود، ولی در هر صورت در این مطلب قصد داریم به ۵ مشکل گلکسی فولد سامسونگ اشاره کنیم که این شرکت باید آنها را برای نسلهای بعدی برطرف کند.
ناهمواری نمایشگر
در تمام بحثهای مربوط به گوشیهای تاشو، بدون شک موضوع ناهمواری نمایشگر هم مطرح میشود. در حال حاضر، فناوری مربوط به این موضوع پیشرفت فوقالعادهای داشته ولی در نهایت پنل انعطافپذیر این گوشیها توسط پلاستیک احاطه شده است. این مشکل ناهمواری در گلکسی فولد سامسونگ و هواوی میت ایکس وجود دارد و در دیگر رقبای آنها هم وجود خواهد داشت و به نظر میرسد به این زودیها نمیتوان نسبت به برطرف شدن آن امیدوار بود.
البته نباید در رابطه با وجود این مشکل چندان بزرگنمایی کنیم. در گلکسی فولد چنین مشکلی دیده میشود و حتی میتوان با دست آن را احساس کرد، ولی بعد از کمی استفاده عادت کردن به آن چندان هم دور از ذهن نیست. البته زمانی که میزان روشنایی نمایشگر پایین باشد یا گوشی زیر نور مستقیم قرار بگیرد، این مورد از لحاظ بصری جلوهی چندان زیبایی ندارد.
این ناهمواری نمایشگر بهخودیخود تأثیر منفی قابل توجهی در زمینهی کاربردپذیری ندارد ولی روی هم رفته برای گجتی که از طراحی نوآورانه بهره میبرد، این مشکل میتواند تا حدی در تجربه کاربری افراد تأثیرگذار باشد. در هر صورت امیدواریم سامسونگ برای نسل بعدی گلکسی فولد بتواند این مشکل را بهطور کامل پشت سر بگذارد.
ضخامت و وزن
شاید مهمترین مشکل گلکسی فولد، اندازه آن باشد. این گوشی اندکی از گلکسی اس ۱۰ پلاس قد بلندتر است و در ضمن نسبت به آن دو برابر ضخامت دارد و ۵۰ درصد هم سنگینتر است. اگرچه سامسونگ از لحاظ تقسیم وزن این گوشی موفق بوده، ولی در هر صورت ضخامت و وزن آن چیزی نیست که به سادگی بشود به آن عادت کرد.
البته این مشکل زمانی بیشتر احساس میشود که بخواهید با یک دست از گلکسی فولد استفاده کنید. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که تنها وقتی که جیب بزرگی در شلوار خود داشته باشید بهراحتی میتوانید گجت را درون آن قرار دهید و در غیر این صورت با مشکل مواجه میشوید. مطمئنا این مشکل هم در نسلهای بعدی حل میشود ولی فعلاً همین مشکل یکی از دلایلی است که تا حدی جلوی موفقیت گلکسی فولد را میگیرد.
بیشتر بخوانید: ۶ چالش پیش روی گوشیهای تاشو
ناسازگاری اپلیکیشنها
گوشیهای تاشو مبتنی بر یک فناوری جدید هستند که به کاربران اجازه میدهند تنها با یک حرکت نوع نمایشگر را تغییر دهند. و همین یک مشکل محسوب میشود زیرا بخش اعظمی از اپلیکیشنهای اندروید طی سالهای گذشته همواره برای جذاب بودن و عملکرد مناسب در نمایشگرهای بزرگ مشکل داشتهاند. با توجه به اینکه طی چند چند سال اخیر تبلتهای اندرویدی تا حد زیادی از بازار کنار رفتهاند، توسعهدهندگان هم عمدتا این موضوع را رها کردهاند.
این ضعف بهصورت دو مشکل نمود پیدا میکند. اول از همه باید به ارتباط پیوسته بین نمایشگر کوچک و بزرگ اشاره کنیم که سامسونگ و گوگل (و مطمئناً بسیاری از دیگر شرکتها) مشغول بهبود ویژگیهای آن بودهاند. این ویژگی به اپلیکیشن اجازه میدهد که بعد از اجرا در نمایشگر ۲۱:۹، بدون فوت وقت و بسیار روان در نمایشگر ۴:۳ اجرا شود. برخی از اپلیکیشنها بهخوبی این فرایند را پشت سر میگذارند و تجربه لذتبخشی را رقم میزنند. اما در این میان تعداد زیادی از اپلیکیشنها چنین قابلیتی ندارند و با باز کردن گلکسی فولد، این موارد بسته میشوند و دوباره برای نمایشگر بزرگتر اجرا میشوند. چنین فرایندی آزاردهنده است و در برخی موارد، این کار مثلا منجر به از بین رفتن متونی میشود که در یک اپلیکیشن تایپ کردهاید. چنین ضعفی با همکاری توسعهدهندگان برطرف میشود ولی با توجه به سابقه آنها، چندان نمیتوانیم نسبت به این موضوع امیدوار باشیم.
در همین رابطه، باید بگوییم که اپلیکیشنهای اندروید در نمایشگرهای بزرگ ظاهر چندان جذابی هم ندارند. نمایشگر ۷.۳ اینچی با نسبت تصویر ۴:۳ معمولاً در بین تبلتها دیده نمیشود ولی در کل نزدیکی زیادی به آنها دارد و در بیشتر موارد، میتوانید ببینید که اپلیکیشنهای به نمایش درآمده در این صفحهنمایش، دارای فضاهای اضافی زیادی هستند. اپلیکیشنهایی مانند مرورگرها، گوگل مپ، یوتیوب، تقویم و بسیاری از دیگر موارد مشابه، با بزرگتر شدن نمایشگر میتوانند امکانات بیشتری ارائه دهند اما برای بیشتر اپلیکیشنهای روزمره مانند توییتر، اینستاگرام، موارد مربوط به چت و امور مالی، این فضای بزرگتر قابلیتهای بیشتری را برای کاربران ارائه نمیدهد. خوشبختانه گلکسی فولد از قابلیت تقسیم نمایشگر برای اجرای همزمان اپلیکیشنهای مختلف پشتیبانی میکند ولی در بیشتر اوقات کاربران ترجیح میدهند که به جای تقسیم نمایشگر، یک اپلیکیشن بتواند قابلیتهای جذاب خود را در یک نمایشگر بزرگ ارائه دهد.
نمایشگر بیرونی بسیار کوچک، نمایشگر داخلی بسیار بزرگ
یکی از مهمترین جذابیتهای گلکسی فولد بهعنوان یک گجت تاشو این است که در درجهی اول یک گوشی محسوب میشود و برای کارهای دیگر بهسرعت میتوان آن را به تبلت تبدیل کرد. اما در این میان، اندازه نمایشگر بیرونی و داخلی چندان ایدئال نیست. نمایشگر بیرونی ۴.۶ اینچ اندازه دارد و نسبت تصویر آن هم ۲۱:۹ است که روی هم رفته با توجه به استانداردهای امروزی، بسیار کوچک محسوب میشود. به همین خاطر بهسختی میتوان با آن تایپ کرد و بعد از چند دقیقه، این نمایشگر نمیتواند تجربه کاربری مناسبی را ارائه کند. به نظر میرسد این نمایشگر فقط مناسب لحظاتی است که کاربر فقط میتواند از یک دست خود استفاده کند و با بهرهگیری از آن میتواند از مواردی مانند نوتیفیکیشنهای دریافتی خبردار شود.
مشکل بعدی یعنی بزرگ بودن نمایشگر داخلی را در بخش قبلی تا حد زیادی توضیح دادیم. بیشتر اپلیکیشنهای اندروید نمیتوانند از نمایشگرهای بزرگ استفاده کنند و به همین خاطر، پتانسیل نمایشگر اصلی گلکسی فولد هم در این رابطه تا حد زیادی بلااستفاده میماند. علاوه بر این، بزرگ بودن آن باعث میشود که برای بهرهگیری از تجربه کاربری بهتر، عمدتا باید با استفاده از دو دست از آن بهره برد که البته یک ضعف محسوب نمیشود و فقط یک حقیقت است. اگر به هر دلیلی نمیتوانید دو دست خود را مورد استفاده قرار دهید، ناچار به بهرهگیری از نمایشگر کوچکتر هستید که آن هم بیش از اندازه کوچک است و موارد مختلف بهصورت متراکم کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
قیمت
باید اذعان کنیم که این مورد را نمیتوان بهعنوان یک مشکل حقیقی مطرح کرد. بله، برای خرید این گوشی باید ۱۹۸۰ دلار بپردازید که اگر از هر طرف به قضیه نگاه کنیم، قیمت بسیار بالایی محسوب میشود. ولی در نهایت برای نسل اول چنین تکنولوژی نوآورانهای که قیمت بخش عمدهای از قطعات آن همچنان بسیار بالا است، این قیمت طبیعی به حساب میآید و مطمئناً با گذر زمان، شاهد کاهش قابل توجه قیمت نهایی این گوشیها خواهیم بود.
برخلاف دیگر مشکلات گلکسی فولد که سامسونگ باید با راهحلهای فنی آنها را اصلاح کند، کاهش قیمت این گوشی کار چندان سختی محسوب نمیشود. البته انتظار کاهش قیمت قابل توجه برای گلکسی فولد فعلی کار چندان عاقلانهای نیست ولی در نهایت نسلهای بعدی آن بسیار ارزانتر خواهند بود.
در آخر باید بگوییم که سامسونگ ابتدا باید مشکلات فنی گلکسی فولد را حلوفصل کند و سپس در ادامه میتوانیم بحثهای مربوط به قیمت منصفانه را برای عرضه تعداد انبوه این گوشیها مطرح کنیم.
بیشتر بخوانید: نگاه اولیه به سامسونگ گلکسی فولد
منبع: Android Central