۵ شیر ماده در آفریقا نر شدند!
این شیر پادشاه در تصویر بالا در واقع یک ملکه است و البته او تنها نیست.
پنج شیر ماده در بوتسوانا یال درآوردهاند و رفتارهای شبیه به شیر نر از خودشان نشان میدهند. حتی یکی از آنها غرش میکند و با دیگر شیرهای ماده جفتگیری میکند.
شیرهای نر با یالشان متمایز میشوند. آنها از یال برای جذب کردن مادهها استفاده میکنند و با غرش کردن از قلمروشان محافظت میکنند یا اعضای گلهشان را صدا میزنند. مادهها یال ندارند و صدایشان چندان درنمیآید.
اما گاهی اوقات شیرهای ماده یال درمیآورند و کمی مثل نرها رفتار میکنند. اما تاکنون گزارشهای حاکی از شیر ماده یالدار به شدت کمیاب بوده است. ما میدانستیم که آنها وجود دارند، اما درباره رفتار آنها اطلاعات کمی داشتیم.
حالا «جفری گیلفیلان» از دانشگاه ساسکس و همکارانش گزارش داد که در بوتسوانا پنج شیر ماده یال دارند. گیلفیلان در ماه مارس ۲۰۱۴ شروع به مطالعه این شیرهای ماده کرد. طی دو سال، او رفتار یکی از آنها به نام SaF05 را زیر نظر گرفت و ثبت کرد. او یال ناکامل داشت و از دیگر شیرهای ماده بزرگتر بود.
SaF05 رفتارهای نرگونه مثل تعیین قلمرو و غرش کردن از خودش نشان میدهد. البته شیرهای ماده هم تعیین قلمرو کرده و غرش میکنند، اما معمولا به دفعات خیلی کمی این کارها را انجام میدهند. در حالی که SaF05 رفتارش نرگونهتر است و مرتب تعیین قلمرو و غرش میکند.
یکی از دلایل احتمالی این رفتار، افزایش سطح تستسترون است. در شیرها تستسترون به طور مستقیم باعث رشد یال میشود. به عنوان مثال، نرهای اخته قادر به تولید تستسترون نیستند و در نتیجه یالشان را از دست میدهند.
با اینکه بعضی از شیرهای ماده یالدار جفتگیری میکردند، اما هیچیک از آنها باردار نشدند. این نشان میدهد که آنها نازا بودند. این یکی از عواقب سطح بالای آندروژنهایی مثل تستسترون در مادهها است.
منبع: New Scientist
خب ب نظر من اینا ک تستوسترون بالایی دارن دلیل بر نازایی نمیشه شاید یال در بیارن اما نازا نمیشن با تستوسترون احتمال زیاد ژنتیکشون مشکل داشته یعنی دو جنسیتی بودن
بچه که بودیم مرغ و خروس داشتیم یادمه خروسمون یه شب مرد بعد از چند روز یکی از مرغا شروع به رفتار هایی مثل خروس ها کرد، جنگیدن و آواز خوندن مثل خروس!
ممنون خیلی جالب بود
چه جالب..! من تا به حال چیزی در این مورد نشنیده بودم ولی بالاخره در نهایت این هورمون ها هستد که باعث همچین تغییراتی میشن 🙂