۵ نکتهی موفقیت از زبان بیل گیتس
اگر دنبال یک الگوی واقعی برای موفقیت میگردید، چه کسی بهتر از بیل گیتس؟ شرکت مایکروسافت که او پایهگذاری کرده و مدیریت میکند، ارزش خالصاش بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار است. او بینهایت ثروتمند است و کارهای بشردوستانهی زیادی در سراسر دنیا انجام میدهد. گیتس واقعا دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کرده و مهمتر از همه، رویای خودش را به واقعیت تبدیل کرده است: حالا هر کسی روی میز خود یک کامپیوتر دارد.
در اینجا نکاتی را که بیل گیتس عامل موفقیت میداند، برای شما آوردهایم:
۱. «نه» گفتن را یاد بگیرید.
این درسی بود که بیل گیتس از «وارن بافت» (Warren Buffett) گرفت. بافت یک تاجر، سرمایهگذار و فعال حقوق بشر بسیار موفق در آمریکا است. هرکسی باید بلد باشد که پیشنهادهایی را رد کند. چون همیشه هزاران کار و فرصت و گزینه برای انتخاب پیش روی ما قرار میگیرد اما نباید تمرکز خودمان را از دست بدهیم و مسیری که انتخاب کردهایم را فراموش کنیم. دقت کنید و ببینید در هر موقعیت، چه چیزهایی برای شما اهمیت بیشتری دارند، به همانها رسیدگی کنید.
۲. انتقادپذیر باشید.
گیتس میگوید: “از انتقادها استقبال کنید و از آنها به عنوان عامل پیشرفتتان استفاده کنید.” وقتی نقد میشوید و راهحلی برای آن پیدا میکنید، سریعتر در کارتان پیش میروید. البته که همهی نقدها صحیح نیستند؛ حرفهای بیمورد و غیرمنطقی را باید نادیده گرفت.
۳. مثبتاندیش باشید
دردنیایی که به نظر میرسد همه چیزش اشتباه است، سخت است که بخواهیم مثبتاندیش و خوشبین باشیم. ولی باور کنید که بدون خوشبین بودن، هرگز کسی یک شرکت راهاندازی نمیکند، روی ایدهی تازه سرمایهگذاری نمیکند یا محصول و بازار جدید را امتحان نمیکند. گیتس با کارهایی که انجام داده ثابت کرده که خودش عجیب به مثبتاندیشی ایمان دارد و خودش میگوید که “نباید «امید واهی» اشتباه گرفت.”
۴. پذیرای شکستها باشید
گیتس میگوید: “موفقیت مانند یک استاد دمدمی مزاج است که باعث میشود باهوشها فکر کنند که امکان ندارد شکست بخورند.” مسلما طعم موفقیت شیرین است ولی از راه شکستهاست که واقعا یاد میگیریم و رشد میکنیم.
۵. روی هدفتان تمرکز کنید و پشتکار داشته باشید
گیتس بارها گفته واقعا به این نکته باور دارد که اگر هدف مشخصی داشته باشید، روی آن تمرکز کنید و راههای رسیدن به آن را پیوسته دنبال کنید، حتما موفق خواهید شد. قسمت سخت کار اینجاست که هدف درست و راه مناسب و درست رسیدن به آن را برای خودمان تعریف کنیم. اگر آسان بود که همه انجاماش میدادند.
منبع: Inc.com