۵ روش علمی برای اینکه صبح را مفیدتر آغاز کنیم
خیلی اوقات شبها با خیال راحت به تخت خواب میرویم و دربارهی تمام کارهایی که میخواهیم فردا انجام بدهیم، فکر و خیال میکنیم. اما صبح روز بعد با کرختی در رختخواب میمانیم و منتظر صبحانه و باقی روتینهای روز میشویم.
اینطوری معمولا به خودمان میآییم و میبینیم ظهر شده و هیچ کاری نکردهایم. ولی اگر کمی تیز باشید، میتوانید با طراحی چند برنامهی ساده کارهای زیادی را در ساعتهای اولیهی روز به سرانجام برسانید.
در اینجا ۵ روش را به شما معرفی میکنیم.
به طور علمی اثبات شده که انجام این کارها موجب فعال شدن سریع مغز در هنگاه بیدار شدن و در نتیجه انجام کارهای بیشتر در ابتدای روز میشود.
۱. وسوسه نشوید که بیشتر بخوابید.
سعی کنید آن «چند دقیقه خواب بیشتر» که همهی ما دوست داریم را نادیده بگیرید و بدنتان را عادت بدهید که با همان زنگ اول بیدار شود. ساعتهای زنگدار و زنگ هشدار (alarm) گوشیها امکان اسنوز (snooze) دارند. به این صورت که زنگ ساعت در آن لحظه قطع میشود و چند دقیقه بعد دوباره زنگ میزند. این کار را نکنید. با هر بار زنگ ساعت که خواب صبح شما قطع میشود، «اینرسی خواب» طولانیتر میشود. اینرسی خواب، احساسی است که بین بیدار شدن از خواب و هشیار شدن به انسان دست میدهد. اگر چند بار خواب صبحتان را قطع کنید، بیدار شدن در نهایت برایتان سختتر میشود و دیرتر به حالت هشیاری میرسید. پس اگر میخواهید زودتر بیدار شوید، با همان زنگ اول بیدار شوید و بیشتر نخوابید.
۲. به ساعت بدنتان توجه کنید و روزهای تعطیل را بیشتر نخوابید.
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که عاشق شب زندهداری هستند و مدتهاست که صبح زود سرحال از خواب بیدار نشدهاند. باید بدانید اختلالی به نام «تاخیر فاز خواب» (Delayed sleep phase disorder) وجود دارد و کسانی که به آن دچار هستند، دیر به خواب میروند و سخت از خواب بیدار میشوند. این مشکل حادی نیست و خیلی راحت میتوان ساعت بدن یا همان «ریتم شبانهروزی» (circadian rhythm) را به حالت منظم و سالم برگرداند. سعی کنید شبها به کارهای سنگین نپردازید و پردهها را باز بگذارید تا نور آفتاب به طور طبیعی بیدارتان کند.
متاسفانه پیروی از این برنامه برای کسانی که اختلال خواب دارند آسان نیست. ولی باید برای تنظیم ساعت درونی بدنتان، خواب صبح روزهای تعطیل را کنار بگذارید.
۳. یک لیوان آب پرتقال بخورید.
امروز افراد زیادی دچار استرس و نگرانی هستند. خوردن یک لیوان آب پرتقال تازه تاثیر فوقالعادهای بر آرامش، سرحال شدن و آغاز یک روز خوب دارد. از نظر علمی ثابت شده که رایحهی مرکبات در کاهش نگرانی و استرس افراد مفید است. در یک مطالعه مشخص شد که انتشار این عطر در فضای دندانپزشکی، استرس افرادی که منتطر نوبت بودند را کاهش داد. بر اساس یک گزارش از بخش غذا و کشاورزی سازمان ملل، ویتامین C موجود در مرکبات در رفع استرس موثر است.
۴. یک سیب بخورید.
در عین حال که کافیین در فعال کردن مغز موثر است، توصیه میکنیم به جای آن سیب بخورید. سیب منبع انرژی بسیار غنیتری در مقایسه با کافیین است و قند طبیعی موجود در آن، باعث میشود که احساس شادابی کنید. ضمن اینکه آنتیاکسیدان فراوانی هم دارد که برای بدن بسیار مفید است.
۵. سختترین و پراسترسترین کارهایی که دارید را اول صبح انجام بدهید.
اگر واقعا میخواهید صبح پرباری داشته باشید، وقتتان را با کارهای ساده و پیش پا افتاده تلف نکنید. محققان دانشگاه استنفورد دریافتهاند که هرچه روز بگذرد و انرژی انسان کاهش پیدا کند، نیروی ارادهی او بیشتر تحلیل میرود. به عبارت دیگر، خیلی سختتر روی کار تمرکز میکنید، زودتر حواستان پرت میشود و انجام کارها برایتان مشکلتر خواهد شد. پس کارهایتان را اولویتبندی کنید و کارهای مهمتر را در همان اول صبح که ارادهی انسان هم قویتر است، انجام بدهید.
منبع: Inc.com
ممنونم عالی و کاربردی بود
حرف اخر
با سرکار خانم فرزانه احسانی
تعظیم و احترام.
بی انصافی نمیکنم و همین که میبینم شما بر خلاف انبوهی دیگر از مقالات که هر روز و در رسانه های مختلف منتشر میشوند یا با تصویر و … به مردم تحویل میشود، به منابعی مراجعه کردید که یک سر و گردن از منابع حقیقی و تخیلی که قریب به اتفاق رسانه ها آخر متن درج میکنند بالاتر است ؛ صمیمانه و صادقانه ستایش و تحسین پیشکش میکنم.
یعنی من اگه همون شماره یک رو رعایت کنم ،بردم ولی خب خیلی خیلی سخته…
در مورد اینکه صبح انرژی و حوصله و دقت بیشتری میشه انجام داد منکر نمیشم
ولی نمیدونم چرا من غروب به بعد انرژی و تمرکز و دقتم بالا میره تا اول صبح!!!!
چون برنامه نویسم!!!! :)))
بسیار مطالب جالب و درستی بودن مخصوصا مورد ۱ و ۲
با سپاس از آقای احسانی
سلام.خسته نباشید
واقعا ممنون خیلی پست خوبی بود.