پایانی متفاوت برای چهارمین کمپ استارتاپی دیجینکست؛ تیمها آماده ورود به بازار میشوند
کمپ استارتاپی یکی از برنامههای دیجینکست (مرکز نوآوری دیجیکالا) است که با هدف ایجاد کسبوکارهای نوپا در حوزهی هوش مصنوعی و به طور کلی فناوریهای پیشرفته هر زمستان و تابستان برگزار میشود. در پایان هر کمپ استارتاپی یک روز به نام Pitch Day وجود دارد که تیمهای استارتاپی ایده، تیم، محصول و بازار خود را در مقابل داوران ارائه و از آن دفاع میکنند. در چهارمین دوره از کمپهای استارتاپی که در زمستان ۹۹ شروع شد کمپرهای جدید، یک پیچ دی متفاوت را تجربه کردند.
مراسم Pitch Day در سه کمپ قبلی با حضور مدیرانی از تیمهای فنی و بیزینسی دیجیکالا برگزار میشد، نماینده هر کدام از تیمهای استارتاپی در مقابل داوران ایدهی خود را ارائه میدادند و در آخر داوران دربارهی ادامه یا توقف فعالیت هر تیم تصمیمگیری میکردند. با اوج گرفتن کرونا بعد از تعطیلات نوروز، این مراسم در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ و با شیوهای متفاوت برگزار شد به این صورت که هر کدام از تیمهای موجود در کمپ موظف شدند در یک ویدیو یک دقیقهای تیم، ایده، بازار و محصول خود را ارائه کند و به همراه اسلایدهای پرزنتیشن خود در یک فرم گوگل بارگزاری کند.
در این دوره از کمپهای استارتاپی هفت تیم حاضر بودند که بعد از مراسم Pitch Day خوشبختانه هر هفت تیم امتیاز قابل قبولی برای ادامه فعالیت و پیشبرد استارتاپ خود دریافت کردند و در حال حاضر فعالیت خود را برای ساخت محصول اولیه (MVP) ادامه میدهند. تیمهای این دوره کمپ استارتاپی در حوزههای زیر مشغول به فعالیت هستند؛
- دستیار مالی هوشمند که با شناخت ویژگیهای افراد پیشنهادهای مالی میدهد.
- هوشمندسازی فروشگاهها، کنترل موجودی قفسههای فروشگاهی و حجم موجودی انبار.
- ارزیابی هوشمند کیفیت رفتار رانندگان و پایش وضعیت خودرو .
- معلم هوشمند در بازار رمزارزها که با بررسی اشتباهات کاربران به آنها آموزش میدهد.
- سرویس هوشمند آنالیز سه بعدی حرکات انسان برای ورزش کردن حرفهای.
- دستیار هوشمند در حوزه مارکتینگ.
- پلتفرم آموزشی هوشمند که مسیر آموزشی را متناسب با نیاز افراد مشخص میکند.
فرایند امتیازدهی داورها در این دوره به این صورت انجام شد که هر داور بهعنوان سرمایهگذار، بودجهی مشخصی از یک واحد پولی فرضی به نام «نکستکوین» داشت و موظف بود در هر کدام از این استارتاپها سرمایهگذاری کند، تیمهای که سرمایه بیشتری جذب میکردند امتیاز بیشتری دریافت میکردند. ارائهی آسانسوری به صورت ویدیویی، این فرصت را برای تیمها فراهم کرد تا ایدهی خود را به بهترین شکل و بدون استرس ارائه دهند؛ همچنین داوران هم میتوانستند با دقت بیشتری ویدیوی ارائهی تیمها را ببینند و تصمیمگیری کنند. این شیوه برگزاری مراسم دست دیجینکست را برای همکاری با تیمهای مختلف از سراسر ایران باز میکند و امکان لینکسازی با نخبگان و کارآفرینان در سراسر ایران فراهم میشود.