۴ اشتباه ساده که امنیت گوشی را به خطر میاندازند
همهی ما وقت زیادی را صرف استفاده از گوشیهای هوشمند میکنیم و این گجتها برای انواع و اقسام کارها مانند ارتباط با دوستان و خانواده، خرید، پرداخت قبض، بررسی ایمیلها دریافتی و شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرند. به همین خاطر امنیت گوشی باید اهمیت زیادی برای ما داشته باشد که متأسفانه چنین اهمیتی دیده نمیشود.
گوشیها بهخصوص گوشیهای اندرویدی، مرتباً هدف انواع و اقسام حملات بدافزارها قرار میگیرند و مثلاً تروجان Grabos حدود ۱۷.۴ میلیون کاربر اندروید را تحت تأثیر قرار داد که آمار قابل توجهی محسوب میشود. به همین خاطر امنیت گوشی چیزی نیست که بتوان آن را پشت گوش انداخت. در این مطلب تصمیم داریم به ۴ اشتباه ساده اشاره کنیم که میتوانند امنیت گوشی را کاهش دهند و آنها را مستعد حملات میکنند.
اشتباه ۱: استفاده نکردن از آنتیویروس در گوشی اندرویدی
در سالهای اخیر، بسیاری از کاربران کامپیوترها بالاخره به نصب آنتیویروس در سیستمهای خود روی آوردهاند اما هنوز بخش عمدهای از کاربران به نصب آنتیویروس در گوشیهای اندرویدی خود علاقهی چندانی ندارند. عدم استفاده از آنتیویروس در گوشی اندرویدی مانند فردی است که در خانهی خود را قفل میبندد ولی در حیاط را کاملاً باز میگذارد.
در این زمینه آنتیویروسهای زیادی وجود دارد که طبق تحقیقات انجام شده بسیاری از آنها در حقیقت بدافزار محسوب میشوند. به همین خاطر، اگر امنیت گوشی برای شما اهمیت زیادی دارد فقط از آنتیویروسهای معروف و شناختهشده بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: چرا اندروید هنوز از نظر امنیت بدنام است؟
اشتباه ۲: بهرهگیری از گذرواژههای ضعیف
گذرواژهها رسوخ ناپذیر نیستند ولی بههرحال در افزایش امنیت تأثیر بسزایی دارند. با وجود این اهمیت، بسیاری از کاربران برای انتخاب گذرواژههای نسبتاً پیچیده وقت صرف نمیکنند. علاوه بر مشکل ضعیف بودن گذرواژهها، باید به مشکل بسیار مهم استفاده از رمز عبور یکسان برای اکانتهای مختلف هم اشاره کنیم که با هک یکی از آنها، دیگر اکانتها هم به راحتی از دست میروند. علاوه بر این، برخی از کاربران رمز عبورهای موارد مختلف را در یک فایل متنی در گوشی یا کامپیوتر خود ذخیره میکنند که چنین کاری هم بسیار خطرناک است.
به همین خاطر، در این زمینه همواره توصیه میشود که از رمز عبور پیچیده غیر تکراری برای اکانتهای مختلف استفاده کنید و همچنین هیچوقت آنها را در یک فایل متنی ساده قرار ندهید. در ضمن ابزارهای مدیریت رمز عبور زیادی هم وجود دارد که کار شما را برای ایجاد گذرواژههای پیچیده تا حد زیادی راحتتر میکند و اگر حتماً میخواهید رمز عبورهای موردنظر را در جایی بنویسید، برای آن فایل متنی هم یک رمز عبور مشخص کنید.
بیشتر بخوانید: ۵ اشتباه امنیتی ساده که هر روز تکرار میکنید
اشتباه ۳: استفاده از وایفایهای عمومی
وایفایهای عمومی شهرت زیادی دارند و روزی روزگاری استفاده از آنها چندان مشکلزا نبود. اما با پیشرفتهتر شدن هکهای مختلف، شبکههای وایفای عمومی هم به مکان مورد علاقهی هکرها بدل شدند. از آنجایی که تقریباً هر کسی میتواند از این شبکهها سوءاستفاده کند، استفاده از آنها دیگر توصیه نمیشود.
به همین خاطر، در محیط بیرون از خانه تا اندازهای که ممکن است از اینترنت گوشی استفاده کنید و اگر به هر دلیلی نمیخواهید یا نمیتوانید از این گزینه بهره ببرید، فقط در صورت داشتن VPN قوی از وایفای عمومی استفاده کنید.
اشتباه ۴: نادیده گرفتن آپدیتهای امنیتی
تا زمانی که ماشینها کل دنیا را تصرف کنند، وظیفهی توسعهی نرمافزارها بر عهدهی افراد قرار دارد و به همین خاطر وجود انواع و اقسام ضعفها در نرمافزار، پدیدهی طبیعی محسوب میشود. گاهی اوقات، بدافزارها و هکرها با بهرهگیری از این مشکلات میتوانند به گوشی و سیستم شما نفوذ کنند.
با توجه به این موضوع، هر موقعی که توسعهدهندگان ضعفهایی را پیدا میکنند، با انتشار آپدیت سعی میکنند آن را برطرف کنند. به همین دلیل اگر به امنیت گوشی خود اهمیت میدهید، در صورت ارائهی آپدیت امنیتی، آن را دانلود و نصب کنید. عدم توجه به این نکته میتواند برای شما بسیار گران تمام شود. علاوه بر این، توصیه میکنیم که همواره مراقب گوشی خود باشید تا دست کسی به آن نرسد. زیرا با دسترسی فیزیکی به گوشی، کار طرف مقابل برای دسترسی به اطلاعات گوشی شما بسیار راحتتر میشود.
همانطور که گفتیم این ۴ اشتباه بسیار ساده هستند ولی توجه به آنها، منجر به افزایش امنیت گوشی شما میشود.
بیشتر بخوانید: چگونه از سرک کشیدن افراد به گوشی و لپتاپمان جلوگیری کنیم!
منبع: XDA-Developers
سلام وقت بخیر
لطفا چند تا آنتی ویروس خوب که بدافزار هم نیستن و از ایران قابلیت آپدیت شدن دارن معرفی کنید . ممنون
Dr.WEB light و kaspersky internet security