تعطیلات را کاملا سینمایی بگذرانید (پیشنهادهای هنری برای آخر هفته)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
پیشنهاد هنری

آخر هفته فرصت مناسبی است تا به دور از استرس و فشار کاری چند ساعتی را استراحت کنیم و به مطالعه‌ی یک کتاب خوب بپردازیم یا فیلمی جذاب و دوست‌داشتنی را تماشا کنیم. به همین خاطر در این مطلب چند پیشنهاد هنری جالب توجه برای نخستین آخر هفته‌ی زمستانی‌تان داریم تا حسابی سرگرم شوید.

پیشنهادهای هنری این هفته تا حد ممکن سینمایی هستند و از توصیه‌ی مطالعه‌ی رمان‌های بلند بالا یا فعالیت‌های هنری مانند بازدید از موزه‌ها و رفتن به تئاتر هم خودداری شده است. بنظرم مطالعه‌ی کتابی با حجم بیش از ۲۵۰ یا ۳۰۰ صفحه بجر در شرایطی خاص طی پنجشنبه و جمعه ممکن نیست و از طرف دیگر اغلب تئاترها و نمایشگاه‌های قابل توجه هم در تهران برگزار می‌شوند و به همین خاطر امکان تماشا و مراجعه به آن‌ها برای بسیاری از مخاطبان  فراهم نیست. پیشنهادهای این هفته با تمرکز بر سینما انتخاب شده‌اند و اگر بخش «چی گوش بدیم؟» را فاکتور بگیرید، سایر بخش‌ها تماماً سینمایی هستند.

چی ببینیم؟

پیشنهاد هنری

این روزها انتخاب و پیشنهاد تنها یک فیلم برای تماشا در آخر هفته کار بسیار سخت و دشواری است؛ زیرا پس از هجده سال لانا واچوفسکی دوباره دنیای ماتریکس و نئو را به سینماها بازگردانده و سویی دیگر ریدلی اسکات و گیرمو دل تورو با فیلم‌های جدیدشان توجه بسیاری از سینمادوستان را به خود جلب کرده‌اند، اما در این بین تماشای فیلم «مادران موازی» (Parallel Mothers) به کارگردانی پدرو آلمودوار با بازی پنه‌لوپه کروز برای یک عصر سرد و آرام زمستانی انتخاب بهتری است و لحن آرام، پیام‌های اخلاقی و داستان سرراست، اما جذاب آن می‌تواند حسابی علاقه‌مندان به سینمای این کارگردان هفتادودو ساله اسپانیایی را سر شوق بیاورد.

شخصیت محوری مادران موازی زن میانسالی به نام جنیس با بازی پنه‌لوپه کروز است که ناخواسته از مردی که نمی‌خواهد پدر شود، باردار می‌شود. جنیس پس از زایمان برای تامین مخارج زندگی‌اش به شغل عکاسی روی می‌آورد. او، آنا با بازی ملینا اسمیت را استخدام می‌کند تا در نگه‌داری از نوزاد و مرتب کردن خانه به وی کمک کند و این سرآغاز اتفاقات جالب توجه داستان است. جنیس و آنا در یک بیمارستان زایمان می‌کنند و مادران موازی قرار است راوی بخشی از زندگی دو زن باشد که به‌طور تصادفی با یکدیگر آشنا می‌شوند و باید به‌تنهایی فرزندان‌شان را بزرگ کنند. جنیس از بارداری ناخواسته‌اش راضی است، اما آنا چندان به آینده خوش بین نیست و تضادهای این دو شخصیت در کنار نقاط اشتراک‌شان صحنه‌های جذابی را شکل داده‌اند.

مادران موازی بیست‌ودومین فیلم پدرو آلمودوار است و او علاوه‌بر کارگردانی، وظیفه‌ی نوشتن فیلم‌نامه‌ی آن را هم برعهده داشته است. در کنار کروز و اسمیت، از دیگر بازیگران سرشناس این فیلم می‌توان به روسی د پالما، آیتانا سانچز-خیخون و ژولیه‌تا سرانو اشاره کرد.

تا زمان نوشتن این مطلب در پایگاه‌های راتن‌تومیتوز و متاکریتیک برای مادران موازی به ترتیب بر اساس ۵۲ و ۱۵ بررسی امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰ و ۸۵ از ۱۰۰ به ثبت رسیده و تقریباً همه‌ی منتقدان از تماشای فیلم راضی بوده و نقدهایی مثبت برای آن نوشته‌اند. زان بروکس منتقد سرشناس گاردین در بخشی از یادداشت خود برای این فیلم آورده: «شایسته نیست هیچ‌کس آلمودوار را به‌خاطر جاه‌طلبی‌هایش در این فیلم سرزنش کند. اگرچه مادران موازی از ظرافت‌ها و انسجام «درد و شکوه» بی‌بهره است و برخی از ویژگی‌های [مثبت] همیشگی سینمای او را کم دارد، اما این مشکلات با اتمسفر صمیمی فیلم جبران می‌شوند و ایده‌های فراوان و جذابی در اثر به چشم می‌خورد که برخی از آن‌ها پرداخت مناسبی دارند.»

شناسنامه‌ی مادران موازی

  • کارگردان: پدرو آلمودوار
  • نویسنده: پدرو آلمودوار
  • بازیگران: پنه‌لوپه کروز، ملینا اسمیت، روسی د پالما، آیتانا سانچز-خیخون و ژولیه‌تا سرانو
  • سال ساخت: ۲۰۲۰
  • ژانر: درام
  • رده‌بندی سنی: بزرگسالان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷ از ۱۰

چی گوش بدیم؟

پیشنهاد هنری

قطعات موسیقی برای نشست در جان و جسم شنونده‌های‌شان، کار به‌مراتب ساده‌تری نسبت به فیلم‌های سینمایی دارند. ممکن است چند دهه‌ی دیگر به‌تماشای فیلمی بنشینید که دیگر برای آن دوران تاریخ مصرف گذشته به‌نظر برسد. اما آثار موسیقایی با توجه به اینکه در اکثر اوقات با حس‌و‌حال مخاطب در همان لحظه سروکار دارند، نیازمند زمان و مکان نیستند و اگر به‌حوبی ساخته شده باشند، می‌توانند تا ابد بدیع و گوش‌نواز به‌نظر برسند؛ برای مثال، خودتان را در مرکز کویری وسیع با قطعاتی از باخ تصور کنید و روح‌تان را از میان ماسه‌ها به پرواز درآورید تا عرایض بنده را به‌خوبی دریابید.

آلبوم «آقای بنفش» گروه «پالت» که حالا نزدیک به یک دهه از عمرش می‌گذرد نیز چنین ویژگی‌ای دارد. نخستین آلبوم این گروه خلاق و دوست‌داشتنی که در سال ۱۳۹۱ منتشر شد و با سبک فیوژن (تلفیقی) و قطعات گوش‌نوازش که ترکیبی از سازهایی نظیر آکاردئون، ویولنسل، کنترباس، گیتار، کلارینت، پیانو و سازهای کوبه‌ای مختلف هستند، موفقیت‌های بسیاری را به‌دست آورد و کماکان خاطره‌انگیز و جذاب است.

صدای گرم و دلنشین امید نعمتی با ترانه‌هایی از خود او، مولانا، سعدی، خیام، هوشنگ ابتهاج، فروغ فرخ‌زاد، پژمان بختیاری و… تلفیق معجزه‌آسایی از اشعار کلاسیک و فولک با آثار مدرن‌تر را به‌وجود می‌آورند که ارزش آلبوم «آقای بنفش» را دوچندان می‌سازند. این آلبوم از یازده قطعه تشکیل شده است و در جهان کلی اکثر آن‌ها، می‌توانید شاهد عاشقانه‌هایی گیرا و به‌یادماندنی باشید که از دل ادبیات و اشعار کلاسیک ایران آمده‌اند و ردپای‌شان در روزگار فعلِی ما نیز حس می‌شود؛ آنگاه که غم فراغ یارِ دیروز، عینیتی ملموس و امروزی پیدا می‌کند.

کافی‌ست به قطعه‌ی شاهکار «هزارتا قصه» گوش دهید تا متوجه شوید چگونه تمام سازها همراه با حنجره و احساس امید نعمتی از زمین فاصله می‌گیرند تا غمِ نوستالژی محبوس در سینه‌تان را نشانه روند و جهانی محزون (اما شیرین) را خلق کنند. «آقای بنفش» شما را به سفری رویایی می‌برد، گاهی به دل کهن‌الگوهای اشعار کلاسیکِ این مرزوبوم نفوذ می‌کند، برخی اوقات با خلاقیت‌های بازیگوشانه‌اش عاشقانه می‌سراید، از خسرو و شیرین برای‌تان می‌گوید و در تمام این مسیر، تازگی‌اش را حفظ می‌کند و از توقعات شنونده‌ی خود غافل نمی‌شود. بدون شک آلبوم «آقای بنفش» با آن تصویر روی جلدِ مینیمالیستی و چشم‌نوازش، می‌تواند آخر هفته‌ی ماندگاری را برای‌تان رقم بزند.

شناسنامه‌ی آلبوم موسیقی آقای بنفش

  • نام گروه: پالت
  • خواننده‌ی اصلی: امید نعمتی
  • نوازندگان: داریوش آذر، روزبه اسفندارمز، کاوه صالحی، مهیار طهماسبی، حسام‌الدین محمدیان‌پور، فراز عقیلی، مهیار پورحسابی
  • خاستگاه: ایران
  • سبک: تلفیقی
  • زمان ساخت: سال ۱۳۹۱
  • سازهای استفاده شده: گیتار، کلارینت، پیانو، ویولنسل، کنترباس، درامز و…

چی بخونیم؟

پیشنهاد هنری

تماشا، بازنگری دوباره یا گپ زدن درباره‌ی فیلم‌های مهم و مطرح تاریخ سینما همواره جذاب و سرگرم کننده است و یک منبع مطالعاتی خوب برای ورود به جهان این آثار می‌تواند بسیار راهگشا باشد و کتاب‌های سینمایی جدید نشر «خوب» دقیقاً چنین منابعی هستند. مجموعه‌ی «یک فیلم، یک جهان» مشتمل بر تک‌نگاری‌هایی است درباره‌ی فیلم‌های نامی و اثرگذار تاریخ سینما. در انتخاب این کتاب‌ها، نه فیلم‌هایی خاص و سلیقه‌ای مشخص بلکه اهمیت فیلم و کتاب مد نظر در اولویت قرار گرفته و به همین خاطر فیلم‌های تحسین شده‌ی بسیاری با سبک‌های گوناگون در میان آن‌ها دیده می‌شود. بابک کریمی، سردبیر این مجموعه در بخشی از یادداشت خود در معرفی کتاب‌های «یک فیلم، یک جهان» آورده است: «از میان چندین و چند مجموعه‌ی کتاب انگلیسی و فرانسوی، آثاری برگزیده می‌شوند که تا حد ممکن با تاریخ کتاب‌های سینمایی ایران نسبتی داشته باشند و جای خالی آن حس شود؛ البته در مواردی نیز که کتاب‌ دلخواه موجود نیست، کتابی مختص این مجموعه تدوین می‌شود.»

هر کتابی از مجموعه‌ی «یک فیلم، یک جهان» در صدد است «فیلم» مورد مطالعه‌اش را به وسعت یک «جهان» ببیند. در نتیجه با تهیه و مطالعه هرکدام از این کتاب‌ها به درک بهتر و کامل‌تری از فیلم مورد علاقه‌تان می‌رسید. تاکنون کتاب‌های «هفت سامورایی»، «درخشش»، «در حال و هوای عشق»، «پالپ فیکشن»، «سکوت بره‌ها»، «لولیتا»، «خون آشام»، «طلوع»، «نابخشوده» و «شب مردگانِ زنده» از این مجموعه به چاپ رسیده‌اند.

خرید مجموعه کتاب‌های یک فیلم جهان از فیدیبو

شناسنامه‌ی مجموعه کتاب‌های «یک فیلم، یک جهان»

  • نویسنده: جمعی از نویسندگان
  • نشر: خوب
  • موضوع: سینما
  • چاپ اول: بهار ۱۴۰۰، تهران

چه فعالیت هنری انجام بدیم؟

پیشنهاد هنری

خوشبختانه طی سال‌های گذشته پادکست‌های فارسی‌زبان تنوع و گسترگی بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و با هرذوق و سیلقه‌ای تنها با کمی جست‌وجو می‌توانید چند پادکست مناسب در حوزه مورد علاقه‌تان پیدا کنید. پادکست‌های هنری و سینمایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و چند گزینه‌ی بسیار مناسب برای شنیدن وجود دارد که یکی از آن‌ها «میدنایت کست» است؛ پادکستی که تیم تولیدش هر قسمت از آن را روایتی نسبتاً عمیق از سینما، رسانه و تلویزیون می‌خوانند.

میدنایت کست عموماً به‌خاطر لحن صمیمی، حالت روایی شیرین و صدای گرم راوی‌اش شناخته می‌شود. این مجموعه تا به امروز به موضوعات سینمایی مختلفی پرداخته که در میان آن‌ها از بررسی سریال «عشق، مرگ و ربات‌ها» تا پرداختن به سینمای اصغر فرهادی دیده می‌شود تا نه‌تنها در شعار، بلکه در عمل هم از سینما تا تلویزیون و رسانه را پوشش دهند. نقطه‌ی قوت بررسی‌های این پادکست عبور عامدانه‌ی سریع از اطلاعات کلی و پرداخت به جزئیات جالب توجه در زمینه‌های مختلف است که همین جزئیات سبب می‌شوند سناریوهای میدنایت کست از اغلب پادکست‌های سینمایی موجود و متن‌های به اصطلاح ویکی‌پدیایی متمایز شوند و رنگ بویی خاص به خود بگیرند؛ ساختاری که نشان می‌دهد برای تولید هرقسمت از این مجموعه مطالعه و تحقیق بسیاری صورت گرفته است.

در مجموع اگر به شنیدن پادکست‌های سینمایی و هنری علاقه‌مند هستید به شما توصیه می‌کنیم این آخر هفته سری به میدنایت کست بزنید و این کار را با سه‌گانه‌ی زندگی‌نامه‌ی رومن پولانسکی یا واکاوی چند قسمتی و در حال پخش سینمای استنلی کوبریک آغاز کنید تا متوجه کیفیت بالای میدنایت کست و دلیل توصیه و انتخاب ما بشوید.

شناسنامه‌ی میدنایت

  • اجرا: مهدی خدادادی
  • موضوع: سینما
  • زبان: فارسی
  • سال‌های انتشار: از ۱۳۹۶ تاکنون

پیشنهاد شما برای این آخر هفته چیست؟ و کدام پیشنهاد هنری این هفته را جالب توجه‌تر می‌دانید؟



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. امین

    فیلم مادران موازی رو نبینید حوصله سر بر بی محتوا خسته کننده داستان تکراری و قابل پیش بینی داره فقط اونجایی که نویسنده گفته پیامهای اخلاقی سر راست بیخیال کدوم پیام اخلاقی
    به جاش اینا رو ببینید

    The French Dispatch
    No Time to Die
    The Last Duel
    یا حداقل اینو
    Resident Evil: Welcome to Raccoon City

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X