۳ اتفاق که میتواند شرکت GoPro را زمین بزند
شرکت «GoPro» (گوپرو) در بزرگترین مرحلهی گذار به سر میبرد. این شرکت همزمان با کنار زدن رقبا، باید درزمینهی «پهپاد» (Drone) و «واقعیت مجازی» (virtual reality) پیشرفت کند. شکست در هرکدام از این زمینهها میتواند برای گوپرو هزینه سنگینی داشته باشد. در ادامه با دیجیکالا مگ همراه باشید.
۱- رقیبان به دنبال «اکشن کمرا» (Action Camera)
مبنای شرکت GoPro بر ساخت «اکشن کمرا» قرارگرفته و اگر این بازار را از دست بدهد دیگر حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت. در همین راستا رقیبان در حال عرضهی محصولاتی بهتر و ارزانتر هستند.
شرکت Garmin اخیرا با ارایه دوربینی به نام VIRB Ultra 30 وارد بازار «اکشن کمرا» شده است. این دوربین از صفحهنمایش لمسی، کنترل بهوسیله صدا، ثابتسازی تصویر و پخش زنده بهره میبرد. همچنین این محصول میتواند به ساعتهای ساخت این شرکت متصل شود تا کنترل راحتتری داشته باشد.
«کداک» (Kodak) هم دیگر شرکتی است که به عرصهی «اکشن کمرا» و واقعیت مجازی واردشده است. البته برند «کداک» شاید در این زمینه تازهکار باشد، ولی با توجه به سوابقی که در لوازم عکاسی دارد، نمیشود آن را نادیده گرفت.
«سونی» (Sony) هم در این بازار وجود دارد با محصولاتی که هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت مشابه محصولات GoPro هستند. البته این محصول «سونی» قابلیت پخش زنده از طریق ریموت مخصوص را دارد، قابلیتی که در دوربینهای GoPro فقط با اتصال به گوشیهای هوشمند ممکن میشود.
GoPro از همان ابتدا بدون رقیب نبود. ولی مساله این بود که میتوانست بهراحتی آن رقیبان را کنار بزند. اما حالا که GoPro نمیتواند هرسال کیفیت دوربینهایش را بهطور قابلتوجهی بالاتر ببرد، رقیبان زیادی دوربینهایی با ویژگیهای همسان GoPro عرضه کردهاند. این دوربینها که قیمتهایی تقریبا یکسان با GoPro و حتی پایینتر دارند، حق انتخاب زیادی را به خریداران دادهاند. این فشار در فروش سالانه این شرکت واضح است و اگر زودتر برای آن راهحلی ارایه نکنند، امکان دارد تا حد زیادی از بازار حذف شوند.
بیشتر بخوانید: نیک وودمن؛ خالق هیجانانگیزترین دوربین دنیا
۲- شکست پهپاد «کارما» (Karma)
پهپاد «کارما» قرار بود برگ برنده شرکت GoPro در سال ۲۰۱۶ باشد، اما تا حد زیادی شکست خورد و هماکنون ارایه آن به تاخیر افتاده است. این پهپاد قرار بود تجربهای یگانه از فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی عرضه کند ولی کمی پس از عرضه،GoPro تمام پهپادها را برای بازگشت فراخواند. قرار است که در آیندهای نزدیک این پهپاد دوباره به بازار عرضه شود ولی اگر این اتفاق هم بیفتد معلوم نیست موفقیت چندانی کسب کند.
قبل از شکست محصول به دلیل حوادث پیدرپی، این پهپاد نقدهای چندان خوبی دریافت نکرد. درزمینهی ساخت پهپاد، کمپانی DJI با اختلاف در صدر است و کمتر شرکتی میتواند خود را به آن برساند. ساختن پهپاد بسیار سختتر از آن چیزی است که شرکت GoPro در ذهن داشت. این صنعت مملو از شرکتهایی است که در این زمینه شکستخوردهاند و اگر GoPro هرچه زودتر فکری به حال بهبود ساخت پهپادهایش نکند میتواند در زمرهی شرکتهای شکستخورده قرار بگیرد.
۳- شکست درزمینهی واقعیت مجازی
بازار بعدی که GoPro وارد آن شده، واقعیت مجازی است. ابتدا نرمافزار را از شرکت Kolor خریداری، سپس با استفاده از یک مکعب لبهگرد، ۶ دوربین GoPro را تبدیل به یک پلتفرم واقعیت مجازی کردند. البته رقیبانی مانند «کداک» محصول واقعیت مجازی خود را با قیمتی بسیار پایینتر از مبلغ ۵۰۰۰ دلاری GoPro، عرضه کردهاند.
این شرکت هنوز فرصت دارد تا به بازیکنی مهم درزمینهی واقعیت مجازی تبدیل شود، اما باید هرچه زودتر محصولش را در زمینههای اندازهی محصول، قیمت و قابلیت ویرایش بهبود ببخشد. همچنین عاقلانه است که برای ارایه فیلمهای واقعیت مجازی با سایتهایی همچون «فیسبوک» (Facebook) یا «یوتیوب» (Youtube) همکاری داشته باشد؛ در حال حاضر GoPro برای این کار اپلیکیشن مخصوصی عرضه کرده که چندان موفق و پرطرفدار نیست.
اگر شرکت GoPro محصول واقعیتمجازیاش را در عرض یک سال آینده اصلاح نکند، احتمالا توسط رقبا حذف خواهد شد. در بازاری که واقعیت مجازی روزبهروز گستردهتر میشود،GoPro نباید هیچ فرصتی را از دست بدهد.
فرصتهای زیادی پیش روی این شرکت وجود دارد، البته اگر بتواند توسعهی محصولاتش را درروند مناسبی پی بگیرد. با این حال هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، بهخصوص به دلیل شکستهایی که این شرکت در ۱۸ ماه گذشته متقبل شده است.
به نظر من این شرکت همین الانشم زمین خورده فقط متوجه نیست رقبا دوربین های خوبی دارند با قیمت های بسیار منطقی تر ، اگر فکر کنه میتونه همیشه برترین باشه سخت در اشتباهه اشتباهی که نوکیا کرد و اپل هم داره کمکم انجام میده