۲۵ انیمیشن کوتاه برنده جایزه اسکار از بدترین تا بهترین
ساخت انیمیشن از گذشته تا امروز کار سادهای نبوده است. قدیمترها انیماتورها هر فریم را با دست ترسیم میکردند و امروزه این کار با کمک کامپیوتر انجام میشود. برای داشتن ظاهری صاف و بدون اشکال، اغلب باید در هر ثانیه حدود ۶۰ فریم طراحی شود. از دهه ۱۹۳۰ آکادمی اسکار فیلمهای کوتاه انیمیشنی را در دسته جوایز خاص خود به رسمیت میشناسد و راه را برای ادامه رشد انیمیشن هموار میکند، چون آکادمی این فیلمها و کار سختی را که برای ساخت آنها انجام میشود به خوبی درک میکند. بسیاری از انیمیشنهای کوتاه برنده جایزه اسکار نه تنها راه را برای چندین استودیو و پیشرفت فیلمسازان هموار کردند، بلکه تغییر و رشد انیمیشن را در طول سالها به نمایش گذاشتند. این رسانه هم با پیشرفت تکنولوژی رشد کرده است و ۲۵ انیمیشن کوتاهی که در این مطلب نام بردیم برای همیشه عظمت انیمیشن را به نمایش خواهند گذاشت.
۲۵. انیمیشن کوتاه «اسباببازی فلزی» (Tin Toy)؛ برنده جایزه اسکار سال ۱۹۸۸
- کارگردان: جان لستر
- محصول: ۱۹۸۸
«اسباببازی فلزی» تنها با مدت زمان پنج دقیقه در سال ۱۹۸۸ برنده جایزه اسکار شد. این یک لحظه خاص در تاریخ است، چون شرکت کوچک پیکسار با مشکلات مالی و تحولی پرخطر مواجه بود.
انیمیشن کوتاه «اسباببازی فلزی»، یک اسباببازی ارکستر تکنفره به نام تاینی را نشان میدهد. در حالی که در ابتدا هیجانزده بود که صاحبش، یک نوزاد به نام بیلی با او بازی کند، بعد از تماشای بازی بیلی با اسباببازیهای دیگر، از ترس سعی دارد فرار کند که با هر حرکتش صدایی از خودش درمیآورد و بیلی از حضور او آگاه میشود. این فیلم کوتاه توجه دیزنی را به خود جلب کرد و مستقیما الهامبخش داستان و انیمیشن «داستان اسباببازی» (Toy Story) شد.
۲۴. انیمیشن کوتاه «مگس» (The Fly)؛ برنده جایزه اسکار سال ۱۹۸۳
- کارگردان: فرنس رفوس
- محصول: ۱۹۸۰
«مگس» یک انیمیشن کوتاه مجارستانی، اسکار بهترین انیمیشن را در پنجاهوسومین مراسم اسکار به خانه برد. این فیلم منحصربهفرد مگسی را دنبال میکند که در یک صبح سرد پاییزی از خواب بیدار شده و در جستجوی جایی گرم برای ماندن است.
این فیلم کوتاه از منظر مگسی است که وارد یک خانه میشود و به همه جا سرک میکشد. مگس پس از پرواز به داخل، تمام چیزهایی که خانه دارد را بررسی میکند و در حین انجام این کار و برخورد با چند پنجره شیشهای گیج میشود. این انیمیشن کوتاه فوقالعاده است و چرخشی منحصربهفرد در انیمیشن ارائه میکند و باعث میشود که اسکار بردنش عجیب نباشد.
۲۳. انیمیشن کوتاه «تولد باب» (Bob’s Birthday)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۹۴
- کارگردان: آلیسون اسنودن، دیوید فاین
- محصول: ۱۹۹۳
اسکار ۱۹۹۴ متعلق به «تولد باب» است که به عنوان شروعی برای سریال «باب و مارگارت» (Bob and Margaret) عمل کرد. مارگارت همسر باب قصد دارد به مناسبت تولد ۴۰ سالگی او یک جشن غافلگیرکننده ترتیب دهد. مارگارت باب را متقاعد میکند که برای صرف غذا بیرون میروند در حالی که مخفیانه خانه را آماده و بعضی از دوستانشان را دعوت میکند.
در همین حال، باب در محل کارش با یک بحران وجودی میانسالی مواجه میشود. او درحال دستوپنجه نرم کردن با سن خود است و به این فکر میکند که آیا واقعا در زندگی هر کاری را که میخواهد انجام میدهد، و آیا همه واقعا او را دوست دارند یا خیر. این فیلم که کمی بالغانهتر از یک انیمیشن کوتاه معمولی است، قطعا نماینده رسانه در حال رشد «انیمیشن بزرگسالان» است که با فیلمهای «منتقد» (The Critic)، «فیلمهای خانگی» (Home Movies)، «ماموریت هیل» (Mission Hill) و «دکتر کاتز» ( Dr. Katz) بهطور کامل وارد دنیای انیمیشن شد.
۲۲. انیمیشن کوتاه «پیتر و گرگ» (Peter & the Wolf)؛ برنده جایزه اسکار ۲۰۰۷
- کارگردان: سوزی تمپلتون
- محصول: ۲۰۰۶
«پیتر و گرگ»، انیمیشن کوتاه برنده جایزه اسکار ۲۰۰۷، بر اساس داستان کلاسیکی به همین نام ساخته شده است. این فیلم استاپ موشن زیبا اما دلهرهآور در جنگلهای وسیع روسیه در خانهای میگذرد که با حصاری بلند احاطه شده است. پیتر در آنجا با پدربزرگش زندگی میکند؛ پدربزرگی که مانع رفتن او به جنگل میشود.
از آنجایی که مردم شهر پیتر را مسخره میکنند، تنها دوست او اردکی است که با او در حیاط بازی میکند. یک روز، پرندهای به آنها ملحق میشود و با بیتابی پیتر را متقاعد میکند که به جنگل بروند. او به صورت مخفیانه بیرون میآید، اما از گرگ خطرناکی که خیلی نزدیک در کمین است خبر ندارد.
۲۱. انیمیشن کوتاه «سه خوک فسقلی» (Three Little Pigs)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۳۳
- کارگردان: برت جیلت
- محصول: ۱۹۳۳
دومین فیلم کوتاه دیزنی که در این بخش برنده جایزه اسکار شد، «سه خوک فسقلی» محصول ۱۹۳۳ است که بر اساس افسانهای به همین نام و توسط خود والت دیزنی ساخته شده است. سه خوک برادر همگی نوازنده هستند و دو نفر اول تصمیم میگیرند خانههای خود را از کاه و چوب بسازند تا خانه را سریعتر تمام کنند و بتوانند به نواختن ادامه دهند، در حالی که سومی خانهی خشتی محکمی میسازد و رویکرد عملیتری دارد.
او به برادرانش درباره گرگ بد بزرگ هشدار میدهد، اما آنها او را نادیده میگیرند تا زمانی که واقعا دچار مشکل میشوند. دو خوک بیفکر تلاشهای گرگ را برای ورود به خانههایشان میبینند اما وقتی خانههایشان خراب میشود به سختی از مخمصه بیرون میآیند. آنها با پناه بردن به خانه خوک سوم سعی میکنند از شر گرگ خلاص شوند. این انیمیشن کوتاه بسیار جلوتر از زمان خود بود؛ با صدا و رنگهایی که بیشتر مخاطبان به آن عادت نداشتند، به نوعی انقلابی در صنعت انیمیشن ایجاد کرد.
۲۰. انیمیشن کوتاه «بازی جری» (Geri’s Game)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۹۸
- کارگردان: جان پینکاوا
- محصول: ۱۹۹۷
«بازی جری» محصول پیکسار است که در سال ۱۹۹۷ منتشر و در هفتادمین دوره جوایز اسکار برنده شد. این انیمیشن کوتاه جری را نشان میدهد که در پارک با خودش شطرنج بازی میکند. جری بدون عینک به عنوان یک شخصیت با اعتماد به نفس بازی میکند، در حالی که به نظر میرسد جری با عینک تجربه کمتری در بازی دارد.
فراموش کردن این مساله که هردو شخصیت یک نفرند در حین تماشای انیمیشن آسان است، به خصوص زمانی که جری با عینک تظاهر به حمله قلبی میکند تا بتواند جای تخته را عوض کند، اما جری در حال بازی به جای هر دو بازیکن است و فقط جایش را روی صندلی عوض میکند. «بازی جری» برای پیکسار یک معامله بزرگ بود، چون به عنوان راهی برای معرفی مجدد مخاطبان به مجموعه انیمیشنهای کوتاه استودیو، که در زمان توسعه «داستان اسباببازی» متوقف شده بود، عمل کرد. این انیمیشن کوتاه اولین فیلم پیکسار بود که بر روی یک شخصیت انسانی به عنوان نقش اصلی تمرکز داشت. این انیمیشن نقش مهمی در توانایی استودیو برای انیمیشنسازی شخصیتهای انسانی در آینده داشت.
۱۹. انیمیشن کوتاه «آسیاب کهنه» (The Old Mill)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۳۷
- کارگردان: ویلفرد جکسون
- محصول: ۱۹۳۷
یکی دیگر از انیمیشنهای ساخته شده توسط خود والت دیزنی، «آسیاب کهنه» در سال ۱۹۳۷ برنده جایزه اسکار شد. این انیمیشن کوتاه داستان چندانی ندارد، اما مجموعهای از حیوانات را نشان میدهد که شروع به پر کردن یک آسیاب بادی متروکه میکنند. آنها همچنین باید با یک رعد و برق شدید مقابله کنند که تقریبا باعث نابودی آسیاب میشود، به این معنی که کل زیستگاه آنها با آسیاب از بین میرود.
این انیمیشن به عنوان آزمایشی برای برخی از تکنیکهای انیمیشن پیشرفتهتر، از جمله اولین استفاده از چند دوربین، نور، رنگ، و جلوههای آب و هوای مختلف و رفتارهای واقعی حیوانات و موارد دیگر عمل کرد. از بسیاری جهات، به نظر میرسد این انیمیشن آزمایشی و پرفراز و نشیب «فانتازیا» (Fantasia) را تنها چند سال بعد پیشبینی میکند.
۱۸. انیمیشن کوتاه «پنجهای قرض بده» (Lend a Paw)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۴۱
- کارگردان: کلاید جرونیمی
- محصول: ۱۹۴۱
انیمیشن کوتاه «پنجهای قرض بده» که در سال ۱۹۴۱ منتشر شد، با برخی از نمادینترین شخصیتهای دیزنی، داستان پلوتو را روایت میکند که با دوست پشمالوی جدید میکی، یک بچه گربه، دوست میشود. این انیمیشن کوتاه کاملا از فیلم «پلوتو دوست میکی» (Mickey’s Pal Pluto) (1933) الهام گرفته است و داستان از زمانی شروع میشود که پلوتو یک بچه گربه را از غرق شدن نجات میدهد.
پلوتو با حسادت نسبت به توجهی که میکی به بچه گربه جدید دریافت میکند، به صدای شیطان روی شانهاش گوش میدهد و سعی میکند بچه گربه را تشویق کند تا به ماهی میکی حمله کند. با این حال، پلوتو در نهایت متوجه میشود و به خاطر اعمالش از خانه بیرون رانده میشود. وقتی بچه گربه خود را در چاه میبیند، پلوتو به جای آن، فرشته را بر دوش خود میگیرد و برای نجات آنها دست به کار میشود. علیرغم مشارکت دیزنی در بسیاری از برندگان اسکار، این انیمیشن کلاسیک تنها انیمیشن کوتاه میکی موس است که برنده اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد.
۱۷. برای پرندگان (For the Birds)
- کارگردان: راف اگلستون
- محصول: ۲۰۰۱
«برای پرندگان» انیمیشن کوتاه محصول پیکسار است که در سال ۲۰۰۱ برنده جایزه اسکار شد. این فیلم در کنار «کارخانه هیولاها» (Monster’s Inc) در سینماها اکران شد. این داستان کوتاه گروهی از پرندگان را دنبال میکند که یکی یکی روی یک سیم برق مینشینند و با یکدیگر بحث میکنند و همه میخواهند تنها باشند. هنگامی که یک پرنده بسیار بزرگتر توجه آنها را از روی تیر تلفن جلب میکند، دست از مشاجره برمیدارند تا او را مسخره کنند، بدون اینکه متوجه شوند کاری که انجام میدهند در نهایت به خودشان آسیب میرساند.
۱۶. آقای هابلوت (Mr Hublot)
- کارگردان: لورنت ویتز
- محصول: ۲۰۱۴
انیمیشن فرانسوی «آقای هابلوت» در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه اسکار شد و عنوان آن به شخصیت بزرگ فیلم فرانسوی آقای هابلوت در آثار کلاسیکی مثل «دایی من» (Mon Oncle) و «زنگ تفریح» (Playtime) اشاره دارد. انیمیشن کوتاه شخصیت اصلی را در یک شهر بزرگ استیمپانک و در محل زندگیاش یعنی یک آپارتمان کوچک دنبال میکند. او دوست دارد آپارتمانش را تمیز و مرتب نگه دارد، حتی عکسهای روی دیوار.
یک روز، او یک ربات سگ کوچک را میبیند که در یک جعبه میلرزد و تصمیم میگیرد در آپارتمانش جایی به او بدهد. از آنجایی که سگ بیشتر از آن چیزی که آقای هابلوت انتظار داشت رشد میکند، آپارتمان کوچکش را کمکم خراب کرده و باعث مشکلاتی برای هر دوشان میشود.
۱۵. ضیافت (Feast)
- کارگردان: پاتریک آزبورن
- محصول: ۲۰۱۴
انیمیشن کوتاه «ضیافت» برنده جایزه اسکار سال ۲۰۱۴، یکی دیگر از محصولات دیزنی است که الهامبخش انیمیشن بلند «۶ قهرمان بزرگ» (Big Hero 6) شد. شخصیت اصلی یک سگ از نژاد بوستون تریر است که در ابتدا به عنوان یک ولگرد دیده میشود. بعد از اینکه جیمز به او یک تکه سیبزمینی سرخکرده تعارف کرد و سگ هم به خوردن تکه بعدی اشتیاق نشان داد، جیمز او را به سرپرستی گرفت و نامش را وینستون گذاشت.
جیمز به وینستون مقدار زیادی غذای پسمانده همراه با غذای معمولی سگ میداد، اما وقتی جیمز وارد یک رابطه میشود و شروع به خوردن غذاهای سالمتر میکند، وینستون ناراحت میشود که تنها غذاهایی که به او پیشنهاد میشود سبزیجات است. پس از جدایی، جیمز دوباره به غذاهای ناسالم روی میآورد و وینستون در ابتدا خوشحال است، اما متوجه میشود که جیمز در شرایط روحی بدی است و سعی میکند او و دوستدخترش را دوباره به هم برساند.
۱۴. مرد کاغذی (Paperman)
- کارگردان: جان کارز
- محصول: ۲۰۱۲
اولین موفقیت دیزنی در بیش از ۴۰ سال، «مرد کاغذی» در سال ۲۰۱۲ پس از اولین فیلم «رالف خرابکار» (Wreck-It Ralph) برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد. این انیمیشن کوتاه عمدتا سیاه و سفید با ترکیبی از انیمیشنهای سنتی و کامپیوتری یک داستان کمدی رمانتیک را روایت میکند. جورج، یک حسابدار، منتظر قطار است که یک تکه کاغذ به صورتش برخورد میکند. کاغذی که متعلق به زن جوانی به نام مگ، که آن را در اثر وزش باد گم کرده است.
اتفاق مشابهی برای کاغذهای جوان حسابدار میافتد و رد رژ لب زن جوان روی صفحهاش باقی میماند و حواس او را پرت میکند و قطار را از دست میدهد. او بعدا متوجه میشود که زن در ساختمان روبروی خیابان کار میکند. مرد شروع به تبدیل کاغذهای روی میزش به هواپیمای کاغذی میکند به این امید که به مگ برسند و توجه او را جلب کنند.
۱۳. چابچابها! (The ChubbChubbs!)
- کارگردان: اریک آرمسترانگ
- محصول: ۲۰۰۲
انیمیشن کوتاه «چابچابها!» محصول سونی برنده سال ۲۰۰۳، میپر، سرایدار یک کافه را دنبال میکند که آرزو دارد روزی خوانندهی کریوکی شود. هنگامی که به طور تصادفی یک خواننده را برق میگیرد، او را بیرون میاندازند و به او هشدار میدهند که چابچابها در حال آمدن هستند. در دوردست، یک کشتی پهلو میگیرد که حامل هیولاهای بزرگ مسلح است. تلاش برای هشدار دادن از تهدید دریافتی با شکست مواجه میشود چون او بیشتر خواننده را مجروح میکند و این کار را به میپر واگذار میشود تا بیگانگان را متوقف کنند.
۱۲. بائو (Bao)
- کارگردان: دومی شی
- محصول: ۲۰۱۸
انیمیشن کوتاه «بائو» محصول پیکسار برنده جایزه اسکار سال ۲۰۱۸ به همراه «شگفتانگیزان ۲» (The Incredibles 2) منتشر شد. یک مادر سالخورده از سندرم آشیانه خالی (حس اندوه والدین از جذایی فرزندانشان) رنج میبرد که در حین پختن غذا برای خود و همسرش، یکی از نانهای بخارپزشدهاش زنده میشود. او نان را طوری بزرگ میکند که انگار بچه خودش است، اما وقتی بزرگ میشود، چیزهایی را میخواهد که مادر نمیخواهد انجام دهد، مخصوصا به این دلیل که مادر بیش از حد قصد دارد از او محافظت کند.
همانطور که نان بیشتر و بیشتر به زن فشار میآورد و تمایل به استقلال دارد، تنش بین آن دو افزایش پیدا میکند تا جایی که کنترل همه چیز از دستشان خارج میشود. «بائو» یک تمثیل کوچک زیبا و شایان ستایش است و راه را برای فیلمسازانش هموار کرد تا با «قرمز شدن» (Turning Red) داستان آسیایی دیگری در پیکسار بسازند.
۱۱. پرندگان گمنام (Birds Anonymous)
- کارگردان: فریز فریلنگ
- محصول: ۱۹۵۷
سریال کوتاه «پرندگان ناشناس» محصول لونی تونز با حضور تویتی و سیلوستر، در سال ۱۹۵۷ برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد. به طور معمول، سیلوستر همیشه سعی میکند تویتی را بخورد، و از آنجایی که آنها با هم زندگی میکنند، این زوج اغلب با هم اختلاف دارند. با این حال، این بار او توسط یک گربه آرامتر دیگر متوقف میشود که ادعا میکند هوسهای خوردن پرنده که در سیلوستر موج میزند تنها منجر به خودویرانگری میشود.
سپس او سیلوستر را به جلسه پرندگان گمنام دعوت میکند؛ گروهی از گربهها که سعی میکنند بر اعتیاد خود به پرندگان غلبه کنند. در ادامه این داستان کوتاه، سیلوستر بارها و بارها تلاش میکند و شکست میخورد تا تسلیم نشود و بر این اعتیاد فرضی غلبه کند. این یک تغییر متا عجیب و غریب در مجموعه کلاسیک است که برای بزرگسالان به اندازه بچهها جذاب است.
۱۰. خانه مکعبهای کوچک (La Maison en Petits Cubes)
- کارگردان: کانیو کاتو
- محصول: ۲۰۰۸
«خانه مکعبهای کوچک» یک انیمیشن کوتاه ژاپنی است که در سال ۲۰۰۸ برنده جایزه اسکار شد. این انیمیشن پالت رنگی بینظیری دارد که متفاوتتر از فیلمهای کوتاه کارتونی دیگر است. داستان مرد مسنی را نشان میدهد که تنها زندگی میکند و مجبور میشود به خانهاش طبقه اضافه کند تا خشک بماند، چرا که بقیه شهر کم کم زیر آب میرود.
یک روز، پس از اینکه به طور تصادفی پیپ خود را در آب میاندازد، به دنبال آن شیرجه میزند و در جستجوی آن از اتاقهای دیگر میگذرد و باعث میشود تا بخشی از زندگیاش را با خاطرات گذرا دوباره زنده کند. این خاطرات شامل بسیاری از زمانهای پرحادثه در زندگی او و همچنین زمانهای قبل از سیل است.
۹. باگز شوالیهی شوالیهها (Knighty Knight Bugs)
- کارگردان: فریز فریلنگ
- محصول: ۱۹۵۸
یکی دیگر از انیمیشنهای کوتاه محصول لونی تونز این بار در سال ۱۹۵۸، حول شخصیت باگز بانی میچرخد. او که در دربار شاه آرتور لباس مبدل دلقک میپوشد، وظیفه دارد شمشیر آوازخوان را از شوالیه سیاه پس بگیرد، وظیفهای که هیچ یک از شوالیههای دیگر نمیخواهند به خاطر اژدهای شوالیه سیاه و شکستناپذیری فرضی انجام دهند.
باگز که چارهای جز رفتن ندارد، متوجه میشود که شوالیه سیاه یوسمیت سام است و اژدها در حال حاضر سرما خورده. باگز در حالی که هر دو خواب هستند، به صورت مخفیانه وارد میشود و از آنجا به بازی طولانی قایم باشک با سام و اژدهایش ادامه میدهد، و همچنین آنها را از خود دور نگه میدارد چون سعی دارد از قلعه فرار کند و نزد شاه آرتور بازگردد.
۸. وینی پو و روز پر سروصدا (Winnie the Pooh and the Blustery Day)
- کارگردان: ولفگانگ رایترمن
- محصول: ۱۹۶۸
«وینی پو و روز پر سر و صدا» برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه سال ۱۹۶۸، به خاطر ساخت آخرین فیلم کوتاه توسط خود والت دیزنی که دو سال قبل از اکران آن درگذشته بود، قابل توجه است. یک روز که باد شدیدی در هاندرد اکر وود میوزد، پو و دوستانش با سختیهای زیادی روبرو میشوند.
از پو که به سختی موفق میشود پیگلت را قبل از اینکه باد او را با خود ببرد نجات میدهد، تا ضربه زدن به خانه یور و مشاهده فروریختن درخت و خانه جغد، به نظر میرسد که این اتفاقات پایانی ندارد. با این حال، باد همچنان میوزد و به زودی سیلابی را به همراه میآورد که تمام جنگل را در بر میگیرد و برخی از حیوانات را دوباره در معرض خطر قرار میدهد. این فیلم کوتاه، دوستیهای آرام و مالیخولیایی و انعطافپذیری را به تصویر میکشد که گروه اکر وود را بسیار محبوب میکند.
۷. هاروی کرومپت (Harvie Krumpet)
- کارگردان: آدام الیوت
- محصول: ۲۰۰۳
انیمیشن کوتاه «هاروی کرومپت» برنده جایزه اسکار سال ۲۰۰۳، زندگی شخصی به همین نام را دنبال میکند. هاروی از لحظه تولد در زندگی با بدشانسیهای فراوانی مواجه شده است، بنابراین مادرش به او کمک میکند اطلاعاتی به نام «واقعیت» را جمعآوری کند که در دفترچهای که به گردنش آویزان شده نوشته میشود و در طول فیلم به تماشاگران نشان داده میشود.
پس از مرگ والدینش در آغاز جنگ جهانی دوم، او به استرالیا نقل مکان میکند و در آنجا با بدشانسی به زندگی خود ادامه میدهد و از بیماریها و تشخیصهای بسیاری رنج میبرد. با این حال، او هنوز در مورد هر اتفاقی خوشبین است و علیرغم انحناهایی که در راه او ایجاد و تغییراتی که تجربه میکند، زندگی خود را به کمال میگذراند. این انیمیشن کوتاه زیبا، با وجود ناراحتکننده بودنش حقیقت زندگی را به خوبی نمایش میدهد.
۶. انیمیشن کوتاه «جوجه اردک زشت» (The Ugly Duckling)؛ برنده جایزه اسکار ۱۹۴۰
- کارگردان: جک کاتینگ
- محصول: ۱۹۳۹
«جوجه اردک زشت» بخشی از مجموعه ۷۵ قسمتی سمفونی احمقانه، اقتباسی از داستان کلاسیک تولید والت دیزنی است. همانطور که داستان پیش میرود، جوجه اردک زشت توسط خانوادهای از اردکها طرد میشود چون آنها معتقدند که او زشت است. خوشبختانه، جوجه اردک به زودی توسط یک خانواده قو پیدا و متوجه میشود که ظاهرش با سایر جوجه اردکها متفاوت است چون او هم یک قو است.
داستان انیمیشنی زیبا با موسیقیهایی به همان اندازه دوستداشتنی تنظیم شده است که این انیمیشن کوتاه را به یک فیلم احساسی و دلچسب تبدیل میکند. با توجه به انیمیشن چشمگیر و داستان آشنا، جای تعجب نیست که این فیلم کوتاه در سال ۱۹۴۰ برنده جایزه اسکار شد.
۵. انیمیشن کوتاه «پسرک، موش کور، روباه و اسب» (The Boy, the Mole, the Fox and the Horse)
- کارگردان: چارلی مکسی، پیتر بینتون
- محصول: ۲۰۲۲
«پسرک، موش کور، روباه و اسب» که اخیرا به فهرست انیمیشنهای کوتاه برنده جایزه اسکار اضافه شده، اقتباسی از کتابی به همین نام است. قهرمان داستان، پسری است که هرگز خانه نداشته است و در حالی که به دنبال یک روستای مجاور میگردد دوستانی پیدا میکند.
پس از ملاقات پسر با موش کور، آنها توسط روباهی تعقیب میشوند که به دنبال چیزی برای خوردن است. بعد از فرار موفقیتآمیز از چنگ روباه، بعدا فریادهای یک حیوان به دام افتاده را میشنوند. با پیدا کردن روباه گیر افتاده، موش کور او را آزاد و روباه فرار میکند. بعدا، هنگامی که موش کور در خطر است، روباه برای نجات او برمیگردد و به این دو در ماجراجویی میپیوندد. اسب آخرین عضوی است که به گروه ملحق میشود و گروه به سفر خود برای یافتن خانه پسر ادامه میدهند و در طول راه درسهایی درباره دوستی و خانواده میآموزند.
انیمیشن کوتاه زیبا به سبک نقاشیهای خود کتاب ساخته شده است و داستان دلگرمکننده خانواده و اهمیت دوستان را بیان میکند. جای تعجب نیست که این انیمیشن خیرهکننده اسکار را به خانه برد.
۴. انیمیشن کوتاه «عشق مو» (Hair Love)
- کارگردان: متیو ای چری، بروس دابلیو اسمیت
- محصول: ۲۰۱۹
در سال ۲۰۱۹، «عشق مو» محصول سونی، با داستان شیرین دو نفره یک پدر و دختر، برنده جایزه اسکار شد. فیلم دخترک را نشان میدهد که در بستن موهایش برای روزی خاص ناموفق عمل میکند حتی با وجود فیلم آموزشی که قبلا توسط مادرش ساخته شده بود. پدرش وارد میشود و سعی میکند مدل موی مورد نظر او را درست کند، اما موفق نمیشود و دخترش را ناراحت میکند. وقتی آشتی میکنند، با کمک ویدیو دوباره با هم تلاش میکنند تا به مدل موی مورد نظر برسند.
۳. انیمیشن کوتاه «مشکل موش» (Mouse Trouble)
- کارگردان: ویلیام هانا، جوزف باربارا
- محصول: ۱۹۴۴
«مشکل موش» انیمیشن کوتاه تام و جری است که در سال ۱۹۴۴ برنده جایزه اسکار شد. تام یک کتاب میخرد که جزییات نحوه گرفتن موش را شرح میدهد. فصلهای مختلفی در کتاب با ایدههایی در مورد چگونگی گرفتن انواع موشها وجود دارد، بنابراین او فصل به فصل پیش میرود تا راهی برای گرفتن جری پیدا کند. با این حال، به نظر میرسد جری همیشه یک قدم جلوتر از او است، نقشههای او را خنثی میکند و گاهی اوقات آنها را به سمت تام برمیگرداند، که گربه را عصبانی میکند چون از تلاش برای گرفتن جری بیش از پیش ناامیدکننده میشود.
۲. انیمیشن کوتاه «شلوار اشتباهی» (The Wrong Trousers)
- کارگردان: نیک پارک
- محصول: ۱۹۹۳
کمپانی آردمن در سال ۱۹۹۳ برای انیمیشن کوتاه «شلوار اشتباهی» والاس و گرومیت برنده جایزه اسکار شد. برای تولد گرومیت، والاس یک قلاده جدید و همچنین شلوار به او هدیه میدهد که میتواند به تنهایی راه برود و گرومیت را برای پیادهروی بیرون بیاورد. کمی بعد، والاس متوجه میشود که پول کافی برای پرداخت صورت حسابها ندارد و تصمیم میگیرد یک اتاق اضافی را در خانهاش اجاره دهد.
یک پنگوئن به آگهی پاسخ میدهد اما تصمیم میگیرد که در اتاق گرومیت به جای اتاق خالی ساکن شود و هر کاری که میتواند انجام دهد تا گرومیت را بیرون کند و شلوار را برای خودش بردارد و چند نقشه مخفی میکشد که آنقدرها هم که به نظر میرسد خوب نیستند.
۱. انیمیشن کوتاه «پایپر» (Piper)
- کارگردان: آلن باریلارو
- محصول: ۲۰۱۶
در کنار انیمیشن بلند «در جستوجوی دوری» (Finding Dory) پیکسار «پایپر» را هم منتشر کرد که برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه سال ۲۰۱۶ شد. این انیمیشن کوتاه فوقالعاده دوستداشتنی و ساده به دنبال دستهای از آبچلیکها است که در امتداد ساحل اقیانوس به دنبال غذا هستند. پایپر جوجهای است که توسط مادرش به اقیانوس آورده شده و آماده است تا یاد بگیرد چگونه برای سیر کردن شکم خود شکار کند.
وقتی پایپر با اولین امواج خیس میشود، از آب میترسد و به لانه بازمیگردد، به امید اینکه دیگر هرگز آنجا را ترک نکند. با این حال، گرسنگی این حرفها حالیاش نمیشود، و او با اکراه دوباره تلاش میکند، اما برای چیزی که این بار در انتظارش است آماده نیست. انیمیشن خیرهکننده است، حال و هوای مسحورکنندهای دارد، و چیزی در مورد پایپر که هر بار موفق میشود قلب را ذوب میکند.
منیع: movieweb
عالی بود